Guzonjini sinovi:ponašanje djece bosansko-hercegovačke elite

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#76 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by Truba »

mirno raditi svoj posao učiti djecu odgajati

neće ovako biti vječno

nažalost mi smo se zatekli u ovakvom vremenu...

jebiga svako vrijeme nosi svoje breme

ovoga ima i u dugim zemljama... ali u dugim zemljma ima da ako radiš pošteno možeš nešto sjeteteu omogućiti---> ovdje neko ima hamer 3 a neko nema ni za trokolicu :run:

solucija problema

BIOLOGIJA...

i nadati se da je u životu TRI PUTA IMAT I TRI PUTA NEMAT

a postoji i nevjerovatna opcija da na sljedecim izborima vladajuće stranke sve skupa ne dobiju 20% glasova... pa polako... revizija privatizacije... i tako to... stas uzeo to vrati... a možda i narod dodje tobe... ko zna... mada je volim SF sumnjam...
sheilak

#77 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by sheilak »

hahhahaha komi, pa ti si dostojan nasljednik Isaaca Asimova :-D

Ko ne bi volio da tako bude i nekako me u udaljenom kutku uma nada i ne napusta :D Ali, iskustvo nas je naucilo da se nista samo od sebe ne desava. Opet moram spomenuti mjestane Gluhe Bukovice ( ne sve doduse - urezan mi je u sjecanje izraz lica onog covjeka koji je negodovao , napadnutog od ostalih) i moram reci da ne zelim da mi ljudi poput njih kroje sudbinu jer nisu sposobni da razluce stetu od koristi. Ima i drugih -oni koji stavljaju prst na usta i tiho govore " suti, moglo je biti i gore" dok im se kicma lomi pod teretom poreza, dadzbina, pod teretom kuluka. Zar ne znaju da hoce biti gore, puno gore -isto je to kao infekcija koja se siri tijelom - nece sama od sebe nestati nego je potreban radikalan tretman da bi joj se stalo u kraj. A bosanski vrh sva tri getoizirana naroda jeste zaista poput kakve teske infekcije. Bice tu i sirice se i postace teza dok se ne iskorijeni.
Lesli Eldridž

#78 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by Lesli Eldridž »

Kako onda sa ovakvim narodom i njegovim shvatanjem života i problema spriječiti tu infekciju? Ja bih volio to, ali ne ide nikako. Odbrambene snage (imunitet) organizma (BiH)je uništen...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#79 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by Truba »

pa odgovori se vide... sve je manje djece i brakova

neće niko robove da rađa... neka neka :) iseljavanje ljudi... emigracija :)

pa 1996 smo imali baby boom jer smo IMALI neku nadu... to mi je najbolja godinu u zivotu... a sada je svaka godina sve gora i gora...

raslojavanje bogatih i siromasnih...po najcrnjim mogucim scenarijima...

ali mi je krivo kako više ove vladajuće klike mogu prodavati jednu te istu priču ljudima... pa vidite li svojim očima šta se radi... :skoljka:
Lesli Eldridž

#80 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by Lesli Eldridž »

Ljudi se prave nevješti, sve vide, sve se zna, a oni opet glasaju za iste. Zašto? Pa da bi opet hairovali. Ko glasa za ove i onaj koji ne glasa nikako je ustvari zadovoljan i hairov'o je na našoj muci... Šutnja je podržavanje nacionalizma...
strong69

#81 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by strong69 »

Da su samo ovi klinci ovakvi lako bi mi s njima na kraj izasli...
NeKi_LiK

#82 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by NeKi_LiK »

strong69 wrote:Da su samo ovi klinci ovakvi lako bi mi s njima na kraj izasli...
Upravo. Posmatrajući odgoj i poglede na život današnjih osamnaestogodišnjaka, dajem život da bi se 90% njih, kada bi se našli u sličnoj situaciji, ponašalo kao mali Branković. A većina od njih i mnogo "gore", jer ako ćemo iskreno mali ne (zna) iskoristi(iti) mnogo stvari koje mu se nude. Ali pripisaćemo to neiskustvu i godinama :D ...
cyprus

#83 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by cyprus »

NeKi_LiK wrote:
strong69 wrote:Da su samo ovi klinci ovakvi lako bi mi s njima na kraj izasli...
Upravo. Posmatrajući odgoj i poglede na život današnjih osamnaestogodišnjaka, dajem život da bi se 90% njih, kada bi se našli u sličnoj situaciji, ponašalo kao mali Branković. A većina od njih i mnogo "gore", jer ako ćemo iskreno mali ne (zna) iskoristi(iti) mnogo stvari koje mu se nude. Ali pripisaćemo to neiskustvu i godinama :D ...
:thumbup:
BarbaDue

#84 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by BarbaDue »

NeKi_LiK wrote:
Nravno da je tako i upravo zato mi smeta kako se razvija diskusija ove teme. Poznajem mnogo djece ciji ocevi nemaju ama bas nikakve veze sa politikom
ali toloiko su razuzdana i bezobrazna da je to za nepovjerovati. Mislim da je to o cemu trrbamo ovdje razgovarati "sveopšta bolest društva"...koja se
manifestuje kroz sve vece nasilje i bezobrazluk mladih ljudi.
Topla voda

#85 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by Topla voda »

sto se tice ovog beckog hiltona,mogu samo potvrditi da je hotel beton,jes me malo zaklala pay per view,al ne moze sve :)
StalkeRXp

#86 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by StalkeRXp »

Ma preuvelicavanje,

Prvo, ja sam is'o u PBGS i tad nas je bilo dosta koji nisu nosili uniforme, tamo ima ljudi koji ne nose uniforme jer jednostavno nece a ne sto su guzonje.
Drugo, ako pod restorane svrstavaju pingvin, melisu, fan.... onda jebiga i mi smo narucivali hranu iz restorana kad je nesto sto ne volimo u kafiteriji.
Trece, i dok sam ja bio u PBGS neki su prali za neke sudje, nije se placalo za te usluge, samo ne odes da peres i razredna posalje koga prvog sretne :D
Cetvrto imam i ja ipod, i znam 10 ljudi koji imaju po 2 milje maraka u novcaniku.... preseravanje je preseravanje....
Peto, u toj skoli se izlazilo ako si dobar s domarom a ne ako si guzonjin sin.
Zadnje, ako mi nadjete covjeka koji je normalno izasao na kraj sa prof. Asimom, poklanjam ipod :D:D:D.

Ostatak clanka ne mogu komentirat'.....
Sagaris

#87 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by Sagaris »

bra'o Stalkeru. Sjedio sam godinama sa Stalkerom u kabinetu, i uvijek je bio jedan kulturni buntovnik :D
Sto se tice texta...igrom slucaja sam i sam isao u PBGS, i daleko sam od sina guzonje, petog ili desetog. Dobro znam sta znaci zaraditi sebi dinar, i dobro znam da moj stari ne bere pare sa grane. Da li sam nosio skolsku uniformu, cak onda kad su pravila bila puno strozija nego danas? Nekad da, nekad ne. Uvijek sam bio u teskim sukobima sa osobljem skole cisto zbog toga sto nisam dao da mi neko namece svoju ideologiju. Slazem se da se uvijek istice par guzonjinih sinova koji misle da parama mogu kupiti sve i svakoga, ali isto tako ima raje sa bruku para koji stoje sa obje noge cvrsto na zemlji. Igra slucaja broj dva-pomenuti sin Bakira Alispahica, kojeg prozivate da vozi auto od 150 000 KM mi je kolega na faxu. Da, ima decko auto od 99 000 ako cemo preciznije, jedno jedino u BiH i regionu, i da, nije on sa svojih 20 godina zaradio to auto definitivno. Ali ono sto ne znate je da se ne kurci svojim autom po faxu ili slicno, vec parkira 300 ili 400 metara od fakulteta da ne nabija raji razne komplexe, posto je nas narod plaho zavidan. Isti taj decko ne nosi iPod od 1000 maraka ili mobitel od milju i po, vec sasvim obican telefon od 250 KM. I nije mu ofirno, ako pomenutom sinu premijera Brankovica, da nakon popijene kafi izvadi tri puta po pola marke i ostavi to na stolu. Ako se zadesi da ima para sa sobom, plati kafu i raji i to je to...isto kao sto platim ja kad imam. Dakle, prozivani Alispahic isto kao i ja ide na fax, ali ne zato sto nema pa hoce da ima, vec valjda zato sto hoce da mu ne ovisi zivot o babinoj imovini, hoce da ima svoj hljeb i svoju diplomu inzinjera.
Topla voda

#88 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by Topla voda »

sta je pbgs,tuarega vam?
i imate dosta slicnosti u nacinu pisanja vas dvojica,velika slova, apostrofi i jos nekoliko stvari
Sagaris

#89 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by Sagaris »

Topla voda wrote:sta je pbgs,tuarega vam?
i imate dosta slicnosti u nacinu pisanja vas dvojica,velika slova, apostrofi i jos nekoliko stvari
PBGS je Prva bošnjačka gimnazija Sarajevo, koja je sada postala leglom razmazenih derista i babinih sinova.
Slicnosti u nacinu pisanja...profesionalna deformacija, utjecaj prof. Leile Kovacevic ili nesto peto, ko zna? :D
Nije dupli profil ako na to ciljas, Touarega mi :D
Topla voda

#90 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by Topla voda »

Sagaris wrote:
Topla voda wrote:sta je pbgs,tuarega vam?
PBGS je Prva bošnjačka gimnazija Sarajevo, koja je sada postala leglom razmazenih derista i babinih sinova.
Slicnosti u nacinu pisanja...profesionalna deformacija, utjecaj prof. Leile Kovacevic ili nesto peto, ko zna? :D
Nije dupli profil ako na to ciljas, Touarega mi :D
e onda dobro :)
a vozas li se ti kad u tom auticu?
lijepe li se djevojcice na vozilicu?
Sagaris

#91 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by Sagaris »

Djevojcice...kako kad, nekad se lijepe, nekad ih je strah sjesti u to auto pa i nisu bas sretne :D
Vozim se, ali isto tako se vozim i sa jaranima koje voze Golfa 2 dizela, Ford Fiestu ili slicno. :wink:
cyprus

#92 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by cyprus »

Mene strašno zanima odgovor na jedno pitanje. Za šta će srednjoškolcima, pa i studentima automobil? Jel služi samo za qrčenje ili ima i neku praktičnu upotrebu?
Durres

#93 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by Durres »

U vrijeme kad sam išao u školu, družio sam se s dosta raje iz PBGS-a, iako sam pohađao Drugu gimnaziju (završio 2001.), i mogu reći da su se tamo uvijek skupljali guzonjini sinovi i kćerkice, pa čak i ovi koji su mi bili raja su bili među njima. Znam more primjera gdje su ljudi i tada vozili skupa auta, izlazili samo na fancy mjesta, skupo se odijevali i sl. To je škola napravljena samo za bošnjačku kvaziintelektualnu elitu.

Ovog Mirzu Alispahića poznajem i mogu samo reći da je jedna ona firma kojoj je on direktor. Taj ne zna gdje je šupalj, a kamoli šta komplikovanije.

I ova priča iz Slobodne Bosne je super, treba da se o ovome govori... Ali jebiga, neki ne vide dalje od svog nosa, pa je SB islamofobična novina, puna dezinformacija i sl., kao uostalom i 60 minuta... Stara priča, ljudi više vole da budu opljačkani, pokradeni, napravljeni budalama, ali veći Bošnjaci ili šta već.
swirl

#94 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by swirl »

Ode tema u skroz drugom pravcu. Ono sto se ja pitam je: koji idiot kupi svom djetetu od 18 godina auto od 100 000 KM, i pusti ga da se voza u istom???? Koji idiot od roditelja daje svome djetetu dzeparac u iznosu od 500 EUR i vise???? I svejedno je da li su roditelji te djece politicari, imaju svoju firmu, peti ili deseti, Bosnjaci Srbi ili Hrvati, MENI je to van svake pameti. Ne kaze se dzaba, gladan ga k.... napravio!
Qler

#95 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by Qler »

sad ispade da su svi fini, niko nije nafuran, sve zlatna djecica.

fuj
Bosanac sa dna kace

#96 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by Bosanac sa dna kace »

Alfons Kauders wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:BEGOVIMA

Ovamo, doli sa šiljteta! Doli
U puk i narod gdje pucaju rebra
Suha i mukom izmučena sebra,
Što s crnim hljebom samo smoči soli.

Ovamo! Čujte nevolje i boli
Onog što nikad sreće ružu ne bra,
Dok vi za oke svog zlata i srebra
Gradite londže... Doli! Doli! Doli!

Ako ste vjerni propisim' kurana,
Sunca što blista sred noći i dana,
Ovamo, gdje se lomi snaga muška

Nevoljnog brata, što rad suhe kore
Za draču hvata, stenje, vuče, ore,
Dok vas na šiljti mirno san ljuljuška.

1911.

ALEKSA ŠANTIĆ
care moj bezi su bezi, djed je moj bio beg, i njegov djed, i njegov... :D

ovo nema veze s njima - ovo su, da prostis, balijska posla...
jao tebe bukvalca, pa de čitaj malo između redova :-)
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#97 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by Big Boy »

swirl wrote:Ode tema u skroz drugom pravcu. Ono sto se ja pitam je: koji idiot kupi svom djetetu od 18 godina auto od 100 000 KM, i pusti ga da se voza u istom???? Koji idiot od roditelja daje svome djetetu dzeparac u iznosu od 500 EUR i vise???? I svejedno je da li su roditelji te djece politicari, imaju svoju firmu, peti ili deseti, Bosnjaci Srbi ili Hrvati, MENI je to van svake pameti. Ne kaze se dzaba, gladan ga k.... napravio!
Mozda je odgovor u onoj: "Ima se... moze se..." iliti "Dok pop masla ima i guzicu maze..." Sve to se da pomijesati i sa onom: "Bolje djaba sjediti nego nesto pametno raditi..." i tako lako dobijemo nasu stvarnost. :-)

Nekako imam dojam da je toga uvijek bilo samo da se sada sve to ipak lakse primjecuje jer enormno odskace od prosjeka. Uvijek je neko imao vise a neko manje... ipak, procentualno najveci broj je bio "srednja klasa" gdje su svi bili u pet deka. Sada je "srednja klasa" izumiruca pa ova aktuelna "visoka klasa" przi oci ljudima iz "najnize klase".

Zasto bogatiji roditelji rade to sto rade odakle god da je porijeklo te njihove imovine. Ocito u vjecnoj teznji da se prikazu vecima i mocnijima prema drugima. Nije vise opsteprihvacena kvaliteta traziti u ljudima ono po cemu smo slicni, vec po onome u cemu smo sve razliciti. Ima ljudi koje vidis jednom u par godina i cim te uoce odmah povlace tomu ko je sta uradio, ko je kol'ko zaradio... ko je gdje bio u medjuvremenu. I slijedi nadglasavanje ko moze vise i ko ima vise.

Mnoge tvari su prestale biti korisne same po sebi vec su postale statusni simboli i odlike nekog laznog prestiza. Zlatni lanac od kilu oko vrata, mobitel od kojeg korisnik ne zna ni 2% funkcija upotrijebiti, ali eto... nek' ima, od viska glava ne boli. Markirana odjeca i obuca... ne d'o Bog da neko obuce nesto isto pa prodje gradom.

Ovi ljudi su, po mom misljenju, ipak produkt ovog i ovakvog drustva... nikako nisu vanzemaljci. Pa sama recenica kojima oni koji osudjuju ove druge ponekad stanu u odbranu je: i ja bi isto uradio kad bi imao priliku.

Kod nas se ljudi laktaju vec po navici... i nazivaju sebe sposobnim ako zagrizu vise nego sto mogu progutati.
uvjek dobar gost

#98 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by uvjek dobar gost »

Zlatna omladina.... ili FGR... ili kako da ih nazovem a da se niko ne uvrijedi... je kao uzor generacijama koje špartaju našim gradovima u potrezi za ćizom il za snošajem... zlatna omladina je donekle srž uzroka i posljedice.. to su oni zbog kojih protesti nisu IN, to su oni na koje se ugledaju generacije... jer oni su ti koji vozaju bijesna kola, oni su ti koji imaju manekenke oko sebe, a na sebi marke i tozla... to su oni koji nemaju poštovanja prema svemu oko sebe... oni su na neki način nešto kao begovska djeca... koja su kartala, kockala... koja su propila sve ono što su im očevi radili i zaradili.. ovdje samo je razlika što njihovi očevi nisu ništa pošteno zaradili niti su radili...

Vidim ja tu omladinu i te generacije, vidim te zlatne sinove i kćeri ... vidim njihove hirove... njihove osobine... i jeste zaslužili su kaznu... jer oni ne žive na zemlji Bosanskoj (u Bosni i Hercegovini) oni su jaki na jeziku kad su u medijima.. ali konkretno su do koljena šuplji i lako je njima, ali ja im ne zavidim niti bi volio biti na njihovom mjestu... !!!

Neka se glasači preispitaju i neka vide malo kako se hadžija jet set, lažni dječaci i djevojčice koji su kao vjernici kad treba, koji su merhametli kad treba... a u isto vrijeme su opskurni,gramzivi, lažljivi, dvolični, promiskuitetni i dekadentni----

Zbog takve omladine je propao Rim... ,a mi .. mi ćemo goriti jer ubi nas licemjernost i dvoličnost !

No svaka elita ima svoj Jet set...a ima i svoju furdu !
suncica24

#99 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by suncica24 »

Ja bih samo da me neko podsjeti gdje je Bakirov mali zavrsio faks, nakon dogogodisnjeg neuspjesnog boravka na pravnom fakultetu u Sarajevu, pa da mi se pojasni o kakvoj se to islamofobiji kao radi?
Bosanac sa dna kace

#100 Re: Guzonjini sinovi: Razuzdano ponašanje djece bošnjačke elite

Post by Bosanac sa dna kace »

eeeeeee :D :D :D sad se sjetih :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , kad su u mojoj školi neđe 2002 ili je 2001 u proljeće nekad povodom čini mi se hidžretske nove godine organizovali neku debatu na engleskom i pozvali sve te elitne škole Bošnjačku gimnnaziju, Katolički školski centar....mi ono kuliramo evo došla nam elita.....vako nako....i blehnemo kako raja perfekt priča engleski.... i na kraju kad je voditelj objavljivao pobjednike.....kako je kreno od od zadnje škole koja je osvojila nagradu ka najjboljoj.....reda se Husrevbegova medresa, Perzisjki koledž, II gimnazija....nema Bošnjačke....i kad je došlo na red da se proglasi najbolja škola ustaje unuka ili bratična, ne znam tačno, od Alije Izetbegovića da uzme nagradu i tamam došla do voditelja kad čojk reče "The best is Catholic school center...." zacrveni se cura, sva ljuta se vrati na mjesto, poče psovat....blam....sva raja iz naše škole UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU zviždanje pa opet
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
:skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:
Post Reply