Ja cu da nastupuman sa stanovista Biblije. Zapravo vise Tore ili Mojsijevog petoknjizja. Koliko sam ja upoznat, a prilicno jesam, egzaktna nauka (jedino ono sto se moze dokaziti naucnim metodama, npr. zakon gravitacije, akcije i reakcije i sl.) je nauka. Teorije tipa evolucija (glupost), ili neka druga teorija koja nema nikavih dokaza niti razumnih naucnih stavova, nisu za validnu raspravu. To isto vrijedi za gomile teorija o svemiru tipa crne rupe, crvena svjetlost i brzina svjetlosti. Ponavljam to su nagadjanja. U USA su eksperimentalno dokazali da brzina svjetlosti moze da bude 0 m/s. Ko moze da dokaze da je u svemiru brzina svjetlosti uvijek konstantna.
Inace u Svatim spisima kako cu nazivati Toru, nepostoji nijedna stvar koja se protivi nauci. Cak sta vise, neke svari u koje su naucnici vjerovali su dokazane da nisu tacne i potvrdilo se da su Sveti spisi u pravu. Najstrasniji primjer je da su u srednjem vjeku doktori vjerovali da ces brze ozdravit ako ti izvade malo krvi, pa su imali veliku smrtnost.
Osnivaci svih grana nauke od Njutna, Paskala, Faradeja itd. bili su veliki vjernici. Manje je poznato da je Isak Njutn napisao duplo vise vjerskih spisa nego naucnih.
Takodje, religija kao ljudsko vjerovanje koje se suproti Bozijoj objavi nema validnost. Ako u Svetim spisima stoji nesto jasno napisano, a odredjena vjerska grupa to izmjeni, to vise nije vjerska grupa vec interesna organizacija.
Za sve one koji zele da znaju vise o mnogim naucnim cinjenicama po ovim pitanjima preporucujem sajt dr. Miroljuba Petrovica
http://www.creation6days.com/nauka_i_problem.htm
Pitanje tipa nauka protiv religije je evolucionisticka laz. Nema u Bozijoj objavi nista sto naucno nije potvrdjeno. Od prelaska Crvenog mora sa arheoloskim tragovima, dom Sodome i Gomore sa takodje arheoloskim tragovima. Da ne govorimo o tragovima stvaranja u granitu.
Prema tome postoji jedna odlicna knjiga ciji naslov kaze Bog ne vjeruje u ateiste i nema sukoba izmedju Svetih spisa i nauke.