palermo wrote:elSaik wrote:Znači važnije je i istinitije ono što kaže holandski sud od onoga što govore oni koji su preživjeli zločine?

Jesam li ja dobro upratio el saik da si ti momak od dvadesetak godina i možda kusur.Ako sam dobro upratio, onda moram reći da te ne mogu smatrati relevantnim sugovornikom za temu, je li Alija dijelio Bosnu (i hercegovinu, naravno). Jednostavno, ne pamtiš ta vremena, mnogo su bila zajebana.
P.S
Ako sam se sefio u godinama onda se unaprijed izvinjavam
Nisi pogriješio u godinama.
Međutim, analogno tvojoj konstataciji, ako se kompetentnim za rasprave mogu smatrati samo oni koji su živjeli u doba određenog događaja, historija kao nauka ne bi postojala.
I hoću da se raspravljam na ovu temu, bio u tvojim očima kompetentan ili ne, jer je tvoja "generacija" (ako ćemo se već tako grupisati) u mnogome uništila moj život. Zbog svih vas koji ste glasali za koga ste glasali tad, i zbog svih vas koji ste nas odveli kolektivno u rat, moja "generacija" nije imala prošlosti kako treba, nema sadašnjost kako treba, a i budućnost je upitna.
edit: I kakve zapravo veze ima moje pitanje sa tvojim odgovorom? Holandski sud je dosudio i da Srbija nije kriva za rat u BiH, a opet, možda je i upravu sud, s obzirom da se ne sjećam šta se dešavalo između 92. i 95., bijah još dijete...