Pozdrav svima.
Imam jedno pitanje. Iz Srbije sam, znam da niste upuceni toliko kako se razgovor za turisticku vizu odvija u Srbiji ali moze i odgovor kako je kod vas.
Sada 11. marta imam intervju za turisticku vizu. Planiram da idem u Cikago da igram fudbal. E sad, da ja vama ne objasnjavam previse sta i kako oko fudbala... najbitnije je da sezona traje samo 3 meseca i da se viza u trajanju od 3 meseca moze dobiti.
E sad, ja ne bih imao nikakva primanja tamo, dakle igrao bih za dzabe a izdrzavao bih se sam. Prvih nekoliko dana bih bio u jednom hotelu (naveo sam telefon i ulicu hotela u formularu) a kasnije, ukoliko bih zadovoljio na probi u klubu, dobio bih najverovatnije stan od njih, tj. oni bi mi placali stan ali mi NE BI DAVALI PLATU. Dakle, zakljucak ovoga je da bih se sam izdrzavao i da ne bih ZARADJIVAO u USA.
E sad, sto se tice dokumenata vezanih za to da cu morati da se vratim u Srbiju... posto imam tek 20 godina, normalno je da se stan ne vodi na mene, niti nemam neke kreditne kartice i racune u banci. Ne studiram. Jedino sto me vezuje je to sto sam trenutno clan jednog fudbalskog kluba u Srbiji i da sam vezan za njih. Imam potvrdu iz kluba sto se tice svega toga da sam vezan za njih. I to je jedino sto imam sto me veze za zemlju i jedini je razlog zbog kog bih morao da se vratim u Srbiju jer me placaju. Nisu to redovne plate nego takozvane premije.
Dakle, mene je klub pustio da 1. maja (posto bih tada isao u slucaju da dobijem vizu) odem tamo da pronadjem angazman i izasli su mi u susret sto se tice toga ali imao bih obavezu, ukoliko ne nadjem angazman, da se vratim.
E sad, jedno pitanje... sto se tice "obaveze" prema porodici i da ostavljam porodicu u Srbiji... kako ja to njima da objasnim i sta da im navedem?
Da li im znaci da im dam potvrde da su mi otac i majka zaposleni i da imaju primanja?
Takodje sam naveo da sam u prethodne dve godine radio kod dva poslodavca i sve naveo kod koga i sta sam radio.
Onda sta ce me pitati, jel postavljaju "glupa" pitanja? Na koliko obicno daju vizu (znam da DHS odredjuje duzinu vize)?
Dakle, zakljucak svega ovoga je da mi je klub dopustio da probam da pronadjem angazman u USA i da, ukoliko ne pronadjem, imam obavezu da se vratim. Opet, to je neka vrsta posla.
A pitanje je kolike su mi sanse za vizu?
Pozdrav i hvala vam unapred!