Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

osa

#76 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by osa »

quote="osa"]
mostarac wrote:
tiv wrote:Ja cu u off,ali stvarno moram: dakle,HV je BIO u Mrkonjicu,na Maloj Manjaci je bila jedna bojna,ali nikakvih haubica 130mm nije imala sa kojima bi imala na dometu B.Luku.Sa druge strane,5. korpus je zauzeo L. Palanku,a to je nekih 10-tak km.od PRIJEDORA,a Prijedor je taj koji je gotovo kompletan bio u zbijegu ka B.Luci koja opet nije bila evakuisana.HV i HVO nisu pokazivali interes za daljnim probojem preko Manjace za B. Luku,vec su pritisnuti brigom da ce 5. korpus preko B. Novog,koji je takodje visio (pogledati kartu),spojiti snage kod Prijedora i nastaviti ka B. Luci,"samoinicijativno"(nisam siguran,mislim da je general Stipetic ovdje u pitanju) napravili mostobran kod Dvora na Uni i tu popusiti avionske kasetne bombe, i artiljeriju,i morali su u povlacenje plivati preko Une.A 5. korpus je bio zapao u poteskoce zbog srpskog protuudara.Ovaj protuudar je isao ISKLJUCIVO prema 5.korpusu kako kod B.Krupe tako i kod S.Mosta(L.Palanka) i Kljuca.Nikakvih ofazivnih djelovanja prema HV i HVO na Manjaci nije bilo.Svasta je tu bilo.Arkanovi na ulazu u Kljuc,pa su se povukli nakon sto su prema Arkanovom priznanju pred kamerom ispred Doma kulture izgubili 72 covjeka,a vise od 200 ih ranjeno. Crni labudovi dodju na ispomoc, helikopterima ih prebace,a oni pitaju gdje je "linija".Vrlo brzo su poslani nazad.Ljudi nisu stoka,peti je napredovao pod borbom 20-tak dana,borci su bili toliko iscrpljeni da nisu jednostavno mogli dalje,fizicki je bilo neizdrzivo bez predaha dalje napredovati.Volja je postojala,imalo se cime,ali je to ipak bio kaos,kakve linije kakve gluposti.A bilo je i gubitaka,velikih.Osa,nemoj zaboraviti da je Pljesevica,podrucje Plitvickih jezera zauzeto od strane 5. korpusa tri dana prije nego sto ce biti predano HV-u.Nikakve borbe oko Korenice HV nije vodila,dosli su na kafu i rakiju,serviranu od 5. korpusa.Na Kordunu,Baniji,u dobroj mjeri isto tako.Bihac nije mogao postati nova Srebrenica 95,kriticno je bilo 94.Gomila stvari koja se svodi na jedno:dovesti zaracene strane(srpsku i bosnjacku) u u pat poziciju uz pomoc HV koji time uzvraca za "precutnu" podrsku "Oluji" od strane prvenstveno USA.

nemoj tako ubijas mu sve mitove koje godinama gaji :D
mit o ofenzivnim djelovanjima 5. korpusa se pojavio na forumima unazad nekoliko godina . odmah poslije rata se takvo nešto nije ni spominjali, jer su svima događaji bili svježi pa je laganje bilo bespredmetno, e sada došle nove generacije treba ih poučiti da je armija oslobodila bosnu, pola hrvatske, a vjerovatno bi krenuli i na srbiju ali dušmani (međunarodna zajednica) nisu dali. dajte ljudi osvijestite se i shvatite da ste vi na ovim prostorima ipak bili samo sporedni igrači tj. pijuni.[/quote]

jah,a eto vi ste glavni igrači bili :zzzz:[/quote]

pa gledajući rezultate ovog zadnjeg .ranja, vjerovatno.
osa

#77 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by osa »

ne samo nobelovac i ja ih optužujem, doduše zaboli njih neka stvar za to, ali....
and

#78 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by and »

osa

pa rezultate smo počeli gledati,a sada kad građani zemalja eu budu imali ista prava za kupovinu nekretnina kao hrvati,vidjećemo kompletne rezultate.pogotovo na jadranu 8-)
Abacija

#79 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by Abacija »

osa wrote:ne samo nobelovac i ja ih optužujem, doduše zaboli njih neka stvar za to, ali....
Pa nije bas da takve izjave nemaju ama bas nikakvog efekta na Dodija (sic :mrgreen: ). Zar si zaboravio kako se Dodo bio usutio jedno 2 sedmice poslije hapsenja dr Dabica? Polako se njemu tanje zivci, ne brini. ;-)
osa

#80 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by osa »

and wrote:
osa

pa rezultate smo počeli gledati,a sada kad građani zemalja eu budu imali ista prava za kupovinu nekretnina kao hrvati,vidjećemo kompletne rezultate.pogotovo na jadranu 8-)
kupuju oni to i sada , ili osobno (građani svih država koje s hrvatskom imaju potpisan bilateralni sporazum) ili preko poduzeća (tako mogu svi građani planete zemlje), samo ne vidim u čemu je problem oni nama lovu, plate porez komunalije, građevinsku itd. itd. , zemlju odnesti ne mogu, a ako žele stalno živjeti morat će naučiti i jezik i za 50 godina bit će od njihovih potomaka pravi hrvati.
dallton

#81 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by dallton »

osa wrote:
and wrote:
osa

kupuju oni to i sada , ili osobno (građani svih država koje s hrvatskom imaju potpisan bilateralni sporazum) ili preko poduzeća (tako mogu svi građani planete zemlje), samo ne vidim u čemu je problem oni nama lovu, plate porez komunalije, građevinsku itd. itd. , zemlju odnesti ne mogu, a ako žele stalno živjeti morat će naučiti i jezik i za 50 godina bit će od njihovih potomaka pravi hrvati.
:lol: :lol: :lol: amerika i hrvatska - stare imigrantske zemlje s tradicijom dobrodoslice svim strancima :D
osa

#82 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by osa »

quote="osa"]
and wrote:
osa

kupuju oni to i sada , ili osobno (građani svih država koje s hrvatskom imaju potpisan bilateralni sporazum) ili preko poduzeća (tako mogu svi građani planete zemlje), samo ne vidim u čemu je problem oni nama lovu, plate porez komunalije, građevinsku itd. itd. , zemlju odnesti ne mogu, a ako žele stalno živjeti morat će naučiti i jezik i za 50 godina bit će od njihovih potomaka pravi hrvati.[/quote]

:lol: :lol: :lol: amerika i hrvatska - stare imigrantske zemlje s tradicijom dobrodoslice svim strancima :D[/quote]

i još sretnijeg ispraćaja tko postane bezobrazan i počne svojatati naše.
Abacija

#83 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by Abacija »

osa wrote: i još sretnijeg ispraćaja tko postane bezobrazan i počne svojatati naše.
Nadam se da ces ovaj princip primjenjivati i sto se tice BiH.
dallton

#84 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by dallton »

osa wrote:quote="osa"]
and wrote:
osa

:lol: :lol: :lol: amerika i hrvatska - stare imigrantske zemlje s tradicijom dobrodoslice svim strancima :D[/quote]

i još sretnijeg ispraćaja tko postane bezobrazan i počne svojatati naše.[/quote]

kao sto sam rekao - u hrvatskoj isti princip vladaju kao i u americi :D mani price i ne boj se ne zeli niko da dodje za stalno, eventualno kupiti kucu za 3 mjeseca odmora na obali i to je to , a zivjeti u hrvatskoj :roll:
osa

#85 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by osa »

Abacija wrote:
osa wrote: i još sretnijeg ispraćaja tko postane bezobrazan i počne svojatati naše.
rekoh tko god svojata naše.....
osa

#86 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by osa »

quote="osa"]quote="osa"]
and wrote:
osa

kupuju oni to i sada , ili osobno (građani svih država koje s hrvatskom imaju potpisan bilateralni sporazum) ili preko poduzeća (tako mogu svi građani planete zemlje), samo ne vidim u čemu je problem oni nama lovu, plate porez komunalije, građevinsku itd. itd. , zemlju odnesti ne mogu, a ako žele stalno živjeti morat će naučiti i jezik i za 50 godina bit će od njihovih potomaka pravi hrvati.[/quote]

i još sretnijeg ispraćaja tko postane bezobrazan i počne svojatati naše.[/quote]

kao sto sam rekao - u hrvatskoj isti princip vladaju kao i u americi :D mani price i ne boj se ne zeli niko da dodje za stalno, eventualno kupiti kucu za 3 mjeseca odmora na obali i to je to , a zivjeti u hrvatskoj :roll:[/quote]

i to je u redu platiš i odmaraš se, poanta je da uvijek platiš.
dallton

#87 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by dallton »

osa wrote:
Abacija wrote:
a znamo i sta mislis s tim da kazes :roll:
osa

#88 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by osa »

osa wrote:
Abacija wrote:
a znamo i sta mislis s tim da kazes :roll:[/quote]

pa nisi mali.
Abacija

#89 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by Abacija »

osa wrote:
Abacija wrote:
Just for the record... a sta je to vase?!
dallton

#90 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by dallton »

a znamo i sta mislis s tim da kazes :roll:[/quote]

pa nisi mali.[/quote]
[/quote]

znamo po onome sto ste ucinili srbima u hrvatskoj - hajd mi sad odgovori da su oni svojatali vase :roll:
a sjecam se kad god mexikanci u kaliforniji kazu ovo je bio meksiko i mi smo meksikanci ameri ih odmah kolektivno protjeraju - zato kazem da je amerika isto ko hrvatska, svi su dobrodosli
osa

#91 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by osa »

dallton wrote:
pa nisi mali.[/quote]
[/quote]

znamo po onome sto ste ucinili srbima u hrvatskoj - hajd mi sad odgovori da su oni svojatali vase :roll:
a sjecam se kad god mexikanci u kaliforniji kazu ovo je bio meksiko i mi smo meksikanci ameri ih odmah kolektivno protjeraju - zato kazem da je amerika isto ko hrvatska, svi su dobrodosli[/quote]

ako bolje razmisliš, doći ćeš do zaključka da su oni sami sebi učinili strašne stvari, vrlo rijetko te netko .ajebe uglavnom se .ajebeš sam.
dallton

#92 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by dallton »

osa wrote:
dallton wrote:
pa nisi mali.
[/quote]

a sjecam se kad god mexikanci u kaliforniji kazu ovo je bio meksiko i mi smo meksikanci ameri ih odmah kolektivno protjeraju - zato kazem da je amerika isto ko hrvatska, svi su dobrodosli[/quote]

ako bolje razmisliš, doći ćeš do zaključka da su oni sami sebi učinili strašne stvari, vrlo rijetko te netko .ajebe uglavnom se .ajebeš sam.[/quote]

ma naravno - sam pao sam se ubio, a hrvati ni luk jeli ni luk mirisali

uostalom ako su oni i ucinili strasne stvari - sto je tema za diskusiju - losa stvar ne opravdava reciprocitetno losu stvar koja je btw. 10 puta gora nego prva losa stvar (u hrvatskom slucaju)
dallton

#93 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by dallton »

kao sto sam rekao - u hrvatskoj isti princip vladaju kao i u americi :D mani price i ne boj se ne zeli niko da dodje za stalno, eventualno kupiti kucu za 3 mjeseca odmora na obali i to je to , a zivjeti u hrvatskoj :roll:[/quote]

i to je u redu platiš i odmaraš se, poanta je da uvijek platiš.[/quote][/quote]

ja vec platio na majamiju da odmaram, jest da hrvatska bolja, ali eto reko bolje mi je u majamiju, znas kako ekonomska kriza u americi pa se jedva kraj s krajem sastavlja
osa

#94 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by osa »

dallton wrote:
kao sto sam rekao - u hrvatskoj isti princip vladaju kao i u americi :D mani price i ne boj se ne zeli niko da dodje za stalno, eventualno kupiti kucu za 3 mjeseca odmora na obali i to je to , a zivjeti u hrvatskoj :roll:

i to je u redu platiš i odmaraš se, poanta je da uvijek platiš.[/quote][/quote]

ja vec platio na majamiju da odmaram, jest da hrvatska bolja, ali eto reko bolje mi je u majamiju, znas kako ekonomska kriza u americi pa se jedva kraj s krajem sastavlja[/quote]

sve 5 čovjek ide tamo gdje mu je bolje ili jeftinije, ja ne gledam gdje je bolje uvijek odmaram u crikvenici, nekad je malo dosadno ali je džabe (smještaj) i to uvijek prevagne kod odabira destinacije.
dallton

#95 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by dallton »

svako ide gdje mu je bolje i gdje mu mogucnosti - materijalne i duhovne - dozvoljavaju

znaci ti u crikvenicu ja u majami
osa

#96 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by osa »

quote="osa"]
dallton wrote:
pa nisi mali.[/quote]
[/quote]

ako bolje razmisliš, doći ćeš do zaključka da su oni sami sebi učinili strašne stvari, vrlo rijetko te netko .ajebe uglavnom se .ajebeš sam.[/quote]

ma naravno - sam pao sam se ubio, a hrvati ni luk jeli ni luk mirisali

uostalom ako su oni i ucinili strasne stvari - sto je tema za diskusiju - losa stvar ne opravdava reciprocitetno losu stvar koja je btw. 10 puta gora nego prva losa stvar (u hrvatskom slucaju)[/quote]

ne bih htio elaborirati nešto što je već rečeno tisućama puta, da su 90. priznali rezultate izbora, ne bi bilo rata a danas bi dobar dio hrvatske bio u srpskoj autonomiji, takvi su eu standardi sviđalo se to nekom ili ne, ali oni izabraše krivi put i sada nema tko ni tražiti autonomiju a kamoli je uživati.
turban

#97 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by turban »

Otkud bas sad to da se pojavi u javnosti ovo Kolumbovo otkrice.Da ne bi njega nebi ni znali sta se dogodilo ovdje.. :? Mora necim opravdati posao koji je odradio za Amere,a u vezi Kosova... 8-)
osa

#98 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by osa »

dallton wrote:svako ide gdje mu je bolje i gdje mu mogucnosti - materijalne i duhovne - dozvoljavaju

znaci ti u crikvenicu ja u majami
duhovne me ne zanimaju a miami bi previše koštao, zato -crikvenica.
tiv

#99 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by tiv »

osa wrote:quote="osa"]
mostarac wrote:
tiv wrote:Ja cu u off,ali stvarno moram: dakle,HV je BIO u Mrkonjicu,na Maloj Manjaci je bila jedna bojna,ali nikakvih haubica 130mm nije imala sa kojima bi imala na dometu B.Luku.Sa druge strane,5. korpus je zauzeo L. Palanku,a to je nekih 10-tak km.od PRIJEDORA,a Prijedor je taj koji je gotovo kompletan bio u zbijegu ka B.Luci koja opet nije bila evakuisana.HV i HVO nisu pokazivali interes za daljnim probojem preko Manjace za B. Luku,vec su pritisnuti brigom da ce 5. korpus preko B. Novog,koji je takodje visio (pogledati kartu),spojiti snage kod Prijedora i nastaviti ka B. Luci,"samoinicijativno"(nisam siguran,mislim da je general Stipetic ovdje u pitanju) napravili mostobran kod Dvora na Uni i tu popusiti avionske kasetne bombe, i artiljeriju,i morali su u povlacenje plivati preko Une.A 5. korpus je bio zapao u poteskoce zbog srpskog protuudara.Ovaj protuudar je isao ISKLJUCIVO prema 5.korpusu kako kod B.Krupe tako i kod S.Mosta(L.Palanka) i Kljuca.Nikakvih ofazivnih djelovanja prema HV i HVO na Manjaci nije bilo.Svasta je tu bilo.Arkanovi na ulazu u Kljuc,pa su se povukli nakon sto su prema Arkanovom priznanju pred kamerom ispred Doma kulture izgubili 72 covjeka,a vise od 200 ih ranjeno. Crni labudovi dodju na ispomoc, helikopterima ih prebace,a oni pitaju gdje je "linija".Vrlo brzo su poslani nazad.Ljudi nisu stoka,peti je napredovao pod borbom 20-tak dana,borci su bili toliko iscrpljeni da nisu jednostavno mogli dalje,fizicki je bilo neizdrzivo bez predaha dalje napredovati.Volja je postojala,imalo se cime,ali je to ipak bio kaos,kakve linije kakve gluposti.A bilo je i gubitaka,velikih.Osa,nemoj zaboraviti da je Pljesevica,podrucje Plitvickih jezera zauzeto od strane 5. korpusa tri dana prije nego sto ce biti predano HV-u.Nikakve borbe oko Korenice HV nije vodila,dosli su na kafu i rakiju,serviranu od 5. korpusa.Na Kordunu,Baniji,u dobroj mjeri isto tako.Bihac nije mogao postati nova Srebrenica 95,kriticno je bilo 94.Gomila stvari koja se svodi na jedno:dovesti zaracene strane(srpsku i bosnjacku) u u pat poziciju uz pomoc HV koji time uzvraca za "precutnu" podrsku "Oluji" od strane prvenstveno USA.

nemoj tako ubijas mu sve mitove koje godinama gaji :D
mit o ofenzivnim djelovanjima 5. korpusa se pojavio na forumima unazad nekoliko godina . odmah poslije rata se takvo nešto nije ni spominjali, jer su svima događaji bili svježi pa je laganje bilo bespredmetno, e sada došle nove generacije treba ih poučiti da je armija oslobodila bosnu, pola hrvatske, a vjerovatno bi krenuli i na srbiju ali dušmani (međunarodna zajednica) nisu dali. dajte ljudi osvijestite se i shvatite da ste vi na ovim prostorima ipak bili samo sporedni igrači tj. pijuni.
jah,a eto vi ste glavni igrači bili :zzzz:[/quote]

pa gledajući rezultate ovog zadnjeg .ranja, vjerovatno

Upravo tako i jeste,ako pokusas ukljuciti pored vrlo primjernog taktickog i strateskog djelovanja hrvatskog politickog vodstva, delirijumskog junacenja i paranoje srpske strane,postojanje interesa i trece strane,bosnjacke, onda sa globalno geopoliticke vizure jasno je da ta treca strana u neku ruku i jeste glavni igrac. Provuci svoje interese u onom trenutku na svjetskoj sceni izmedju navedenih strana,usloznjavajuci hrvatsko-srpski konflikt,dakako da jeste glavni igrac.Neznam kako bi izgledalo da ova treca strana nije postojala(sumnjam da bi Hrvatska danas imala okupirana podrucja) ali po efektima na svjetskoj sceni tih godina,bosnjacka strana je ta koja je odredjivala pravac djelovanja medjunarodne scene na rjesenju balkanskog problema.O uspjesnosti te bosnjacke politike se evo raspravlja toliko godina i na ovom forumu, i to je sad druga tema.Nemoguce je poricati svojevrsnu simbiozu, ovisnost i upucenost 5.korpusa sa i na HV i obratno i pored rata izmedju postrojbi HVO-a i Armije.HV je koordinirao svoja dejstva sa dejstvima 5. korpusa u Oluji sve do izlaska na Hrvatske granice. Na Ostrelju,izmedju Drvara i B.Petrovca te koordinacije vise nije bilo, jer vise nije bila potrebna hrvatskoj strani,i zato je doslo do sukoba. Slucajno? Ne,HV je htio izaci prvi na komunikaciju B.Petrovac-Kljuc i tako sprijeciti 5. korpus u prodoru ka Sanskom Mostu. Pa jos Mrkonjic,presjecanje prodora 7. korpusa Armije Bih,onemogucavanje spajanja sa 5. korpusom....

Znam da sam upozoren da ovo nema veze sa topicom,moderatori samo radite posao,ali NEZELIM dozvoliti da ovo ostane bez odgovora istine radi.Naivna vjera bosnjaka u hrvatsko saveznistvo i glupi merhametluk treba ostaviti za neke druge stvari, previse su ozbiljne stvari da bi u mojoj kuci drugi govorio sta je bilo ili kako treba da bude.Dijalog da,podanistvo i inferiornost nikako.
video

#100 Re: Nobelovac optužuje Srbe za dešavanja na prostoru ex-YU

Post by video »

osa wrote:
video wrote:
Luke Perry wrote:Da li je HV prosla Tijesno na putu do BL? Ako jeste onda je bila blizu.

HV je isla prvacem od Mrkonjic grada a Armija BH pravcem Sanski most - Bosanska krupa
a stvarno si znalac pravcem s. most- bos. krupa armija se udaljavala od banja luke, na pravcu kojim bi hipotetski nastupala armija prema banja luci moralo se prije uzeti prijedor jer tako velik grad se ne može ostaviti na boku. najbliže banja luci bila je 82. gardijska bojna iz virovitice u rejonu male manjače, na domet tupova 130 mm, to je još uvijek daleko. a armija banja luku nije mogla gađati ni s lunama.
Sto mi idu na qrac ovi sveznajuci pametnjakovici !!Jesi li ti to bio pripadnik 82.gardijske pa znas dokle su dosli ?? ako si bio reci nam bar jedno mjesto do koga si dosao :run: Lahko je sjediti za racunarom i pricati bajke !!
Armija BIH (namjerno tako kazem jer akciju nije vodio 5.korpus vec generalstab armije BIH a u akciji nisu bili samo pripadnici 5.korpusa vec je bilo i drugih elitnih jedinica ;-) ;-) iz BIH) je nadirala potezom Sanski Most-Sasina-Stratinska-Bronzani Majdan.Doslo se do same Stratinske (koja je pila pusta :sad: ) i stalo :? :? :? Image
Stalo se zbog naredbe da se stane i samim tim dalo drugoj strani da predahne, konsoliduje snage i da povrati dio teritorije.
Post Reply