Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kad sam bila mala kupovali su mi kukuruz i hranila sam golubove na Sebilju i to je jedna od najljepših slika koje pamtim iz ranog djetinstva. Želim golubove tamo gdje su uvijek bili. Interesantno je to da ljudi sa sela su odrasli sa životinjama, ali ih uglavnom ne vole i misle da samo služe za izrabljivanje.
i meni su isto kupovali kukuruz kad sam bio mali da hranim golubove. i bas je bilo lijepo jer sam bio mali i nista nisam kontao. sad sam malo veci i neke stvari kontam malo bolje nego tad.
Pa si skontao da golubove treba otjerati iz grada
Meni ne seru po posteljjini i djeci, ali po autu i balkonu da. Pa očistim.
Ovaj grad je prljav zbog ljudi koji ga prljaju, a ne zbog zivotinja.
Ja zivim na Alipasinu i dovoljno je da pogledam kroz prozor i da mi se smuchi zivot od smecha na zelenim povrsinama, od sranja i zapishavanja po haustorima i choshkovima.
Jedino rjesenje za "smrad i ostalo" oko Sebilja je pranje od strane RAD-a.
Golubove niko nece niti moze otjerati.
I ako ih otjeraju oni ce se jope vratiti.
btw, neki dan sam prolazio, nisam vidio niti jednog, garant su otisli na spavanjac...?
chuchumbamayumbe wrote:Ovaj grad je prljav zbog ljudi koji ga prljaju, a ne zbog zivotinja.
Ja zivim na Alipasinu i dovoljno je da pogledam kroz prozor i da mi se smuchi zivot od smecha na zelenim povrsinama, od sranja i zapishavanja po haustorima i choshkovima.
I ako ih otjeraju oni ce se jope vratiti. btw, neki dan sam prolazio, nisam vidio niti jednog, garant su otisli na spavanjac...?
chuchumbamayumbe wrote:Ovaj grad je prljav zbog ljudi koji ga prljaju, a ne zbog zivotinja.
I ako ih otjeraju oni ce se jope vratiti. btw, neki dan sam prolazio, nisam vidio niti jednog, garant su otisli na spavanjac...?
Prešo "Duhovni" s riječi na djela! Full attack!!!
nevjerovatno je koliko si zloban.
a i ti chuchumba, ne kontam zasto cijelo vrijeme pricas da neko zeli otjerati golubove. golubovi trebaju ostati gdje jesu ali se neko treba brinuti o njima i to je to. (pod ovim brinuti mislim- kontrolisati im broj, zdravlje i cistiti iza njih)
Prešo "Duhovni" s riječi na djela! Full attack!!!
nevjerovatno je koliko si zloban.
a i ti chuchumba, ne kontam zasto cijelo vrijeme pricas da neko zeli otjerati golubove. golubovi trebaju ostati gdje jesu ali se neko treba brinuti o njima i to je to. (pod ovim brinuti mislim- kontrolisati im broj, zdravlje i cistiti iza njih)
Slazem se sa tobom u potpunosti glede kontrolisanja broja, zdravlja i cistoce golubova.
60-tih. proslog stoljeca! su golubovi bili tradicija i simbol sebilja i carsije! do dana kada su otjerali ljude koji hrane golubove! nikom golubovi nisu smetali 40 god. sad dosao saban u grad! iz opanaka usao u cipele za valcer i otjero ljude koji hrane golubove! Nek golubove zamjeni za ovce..da ga podsjeca na rodno selo. zale se da im smrdi i da golubovi seru i smeta im! a u veneciji im ne smrde golubovi to je atrakcija! govno u veneciji nesmrdi. sabanii.!!
Apostate wrote:Duhovni, slazem se sa tobom. Golubovi raus. Nemam sliku iz djetinstva sa golubovima jer su mi roditelji dovoljno obrazovani da znaju prepoznati opasan izvor infekcije. Zapanjujuce je da danas ima "roditelja" kojima je normalno da im djeca dolaze u kontakt sa ovim stakorima sa krilima.
Duhovni nesto smo osjetljivi aa? smrad golubova se ne moze porediti sa smradom miljacke,te vam toplo savjetujem da pokrene anketu sarajevo je bolje a)sa miljackom b) bez miljacke
golubovi su od pamtivijeka na bascarsij kao sto neko rece i sad tebi i slicnima smetaju.
Price o zarazi,bolestima pricajte maloj djeci.
i jos nesto
Ptice raznose bolesti,osim toga u nasem prljavom drustvu gdje je postalo uobicajna epidemija vaski po skolama kojene prestaju,svraba i ostalog,plus pasculadija na sve strane.....
A sto seru pa govna izjedaju sve zivo to nista.....
Uostalom imaju zastitnici zivotinja ovo je tema za njih
Da. Kaldrma je zamjenjena pločama, riješen je problem golubova, još samo da se sebilj prepravi u kiosk, i trg pretvoriti u parking i onda će sve biti super