dioptrijske naocale-gdje, sta i kako?!
Moderator: anex
- teuta06
#76 Re: dioptrijske naocale-gdje, sta i kako?!
Je li itko narucivao sa mojenaocale.ba... kakva su iskustva.. da li bi se odlucili da narucite s interenta tako ako imate nalaz oftamologa?
-
suspect_zero
#77 Re: dioptrijske naocale-gdje, sta i kako?!
Hajd' da dignem temu za nas "ćore"
Gdje ste u zadnje vrijeme išli na pregled, gdje kupovali okvirove i stakla?
Utisci, iskustva, recenzije,....?
Trebala bih mjenjati stakla, imam osjećaj i da mi se pojavilo i malo plusa, prije sam bez cvika vidjela super ono ispred nosa, sada moram malo odmaknuti
Zadnji put sam bila na AP, tu i dr. pregledao, okvirovi i stakla.....nisam nešto zadovoljna bila, okvir mi izazvao alergiju iza lijevog uha pa morala nakon dva mjeseca opet okvir, a i dioptrija mi nekako kao da nije potrefio
Gdje ste u zadnje vrijeme išli na pregled, gdje kupovali okvirove i stakla?
Utisci, iskustva, recenzije,....?
Trebala bih mjenjati stakla, imam osjećaj i da mi se pojavilo i malo plusa, prije sam bez cvika vidjela super ono ispred nosa, sada moram malo odmaknuti
Zadnji put sam bila na AP, tu i dr. pregledao, okvirovi i stakla.....nisam nešto zadovoljna bila, okvir mi izazvao alergiju iza lijevog uha pa morala nakon dva mjeseca opet okvir, a i dioptrija mi nekako kao da nije potrefio
- smurf
#78 Re: dioptrijske naocale-gdje, sta i kako?!
Pokusaj na Dobrinji optika Apolo 061/158-183, broj telefon sam ti ostavio da bi prvo provjerila da li jos dolazi doca i kontrolise dioptriju jer je bila jedno vrijeme zabrana radi ove sejtan baaje.
-
weltschmertz
#79 Re: dioptrijske naocale-gdje, sta i kako?!
Klinika dr. Sefić za pregled, moj izbor
Optical Gallery, Kovačići: odličan i kvalitetan izbor okvira i stakala
Optical Gallery, Kovačići: odličan i kvalitetan izbor okvira i stakala
-
suspect_zero
#80 Re: dioptrijske naocale-gdje, sta i kako?!
Mahalac
....nije mi sada Dobrinja nikako "na ruku", a kod Sefića bi se moglo na pregled
U Lorisu je trenutno akcija, meni se doduše ni jedan okvir nije dopao
....možda neko i potrefi 
U Lorisu je trenutno akcija, meni se doduše ni jedan okvir nije dopao
- -Chesterfield-
#81 Re: dioptrijske naocale-gdje, sta i kako?!
Prije par dana dođe kolega na posao sa pokerom očiju.
Skupo platio đozle, preko 400 KM.
Daj da isprobam, i odmah mi se ukazaše sitni brojevi na kalendaru koji je bio na zidu. Te njegove koliko sam sjećam - 0,75
Ja sam prije par godina usput svratio do jedne optičarske radnje i tu mi je pokazalo, na onom aparatu (izgubio sam papirić) haman - 0,50 na jednom oku, a na drugom malo više.
Koliko bi bilo pametno da ja od njega tražim da mi uslika nalaz i da po tome nabavim sebi nešto jeftino. To bih možda koristio kada vozim auto. Ili da da idem kod oftalmologa pa da mi izmjeri moju dioptriju?
Znam da je ova druga opcija ispravna. Više me zanima može li meni naštetiti pogrešna dioptrija?
Daj da isprobam, i odmah mi se ukazaše sitni brojevi na kalendaru koji je bio na zidu. Te njegove koliko sam sjećam - 0,75
Ja sam prije par godina usput svratio do jedne optičarske radnje i tu mi je pokazalo, na onom aparatu (izgubio sam papirić) haman - 0,50 na jednom oku, a na drugom malo više.
Koliko bi bilo pametno da ja od njega tražim da mi uslika nalaz i da po tome nabavim sebi nešto jeftino. To bih možda koristio kada vozim auto. Ili da da idem kod oftalmologa pa da mi izmjeri moju dioptriju?
Znam da je ova druga opcija ispravna. Više me zanima može li meni naštetiti pogrešna dioptrija?
- ExNihilo
#82 Re: dioptrijske naocale-gdje, sta i kako?!
Jarane, gdje god odeš mjere ti dioptriju besplatno, a ti bi koleginu kopirao.-Chesterfield- wrote: ↑03/11/2021 19:22 Prije par dana dođe kolega na posao sa pokerom očiju.
- -Chesterfield-
#83 Re: dioptrijske naocale-gdje, sta i kako?!
Ma mjere to što sam tada radio na aparatu. Ako samo to trebam, super. Mada nije bilo besplatno nego 5 KM.
Ja sam skontao da s tim papirićem - dioptrijom moram ići u dom zdravlja kod oftalmologa? Pa da tu doktorica vrši još neka dodatna ispitivanja?
- ExNihilo
#84 Re: dioptrijske naocale-gdje, sta i kako?!
Ma jok, možeš izmjeriti u bilo kojoj oftamološkoj ordinaciji. U Domu zdravlja ti urade isto, i to obično na starijoj opremi.-Chesterfield- wrote: ↑03/11/2021 19:35Ma mjere to što sam tada radio na aparatu. Ako samo to trebam, super. Mada nije bilo besplatno nego 5 KM.
Ja sam skontao da s tim papirićem - dioptrijom moram ići u dom zdravlja kod oftalmologa? Pa da tu doktorica vrši još neka dodatna ispitivanja?
I ta cijena naočala od 400 KM je debelo pretjerana.
P.S. Besplatno mjerenje ako kupiš naočale.
- -Chesterfield-
#85 Re: dioptrijske naocale-gdje, sta i kako?!
A distanca pupila - PDExNihilo wrote: ↑03/11/2021 19:42Ma jok, možeš izmjeriti u bilo kojoj oftamološkoj ordinaciji. U Domu zdravlja ti urade isto, i to obično na starijoj opremi.-Chesterfield- wrote: ↑03/11/2021 19:35
Ma mjere to što sam tada radio na aparatu. Ako samo to trebam, super. Mada nije bilo besplatno nego 5 KM.
I ta cijena naočala od 400 KM je debelo pretjerana.
P.S. Besplatno mjerenje ako kupiš naočale.
Koliko se sjećam to nije pisalo na onom papiru?
Mujica kaže da je to obavezno. A cvike bih ja kupio na Ebay

- ExNihilo
#86 Re: dioptrijske naocale-gdje, sta i kako?!
Ima i taj podatak na papiriću. Ne bi mogli drugačije ni napraviti cvike.-Chesterfield- wrote: ↑03/11/2021 20:03A distanca pupila - PD
Koliko se sjećam to nije pisalo na onom papiru?
Mujica kaže da je to obavezno. A cvike bih ja kupio na Ebay
![]()
- -Chesterfield-
-
Ambula
#88 Re: dioptrijske naocale-gdje, sta i kako?!
Naočale sam nosio od 2009. godine i nikada ali nikada ih nisam u potpunosti prihvatio i navikao se na njih iako mi ne stoje "loše"
Tako da sam prije jedno desetak dana prešao na leće i mogu reći da bi svima to preporucio. Kombinacija naočale i leće je sigurno najbolja stvar.
Dioptrija -2.5
Dioptrija -2.5
- madesa
#89 Re: dioptrijske naocale-gdje, sta i kako?!
gdje ima besplatan pregled dioptrije ?
- Staylezz