Bobi - udomljen

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

VeljaPas

#76 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by VeljaPas »

Rivera wrote:
Velja wrote:
Rivera wrote:Mozda ce ovo biti neobicna molba: da li neko ima ili zna nekoga ko ima bazen? Za post op rehabilitaciju Bobiju bi veoma (ili jedino) pomoglo da pliva.
:skoljka: rekoh da ce biti neobicno.... :run:

Skinuti konci...Bobi ok ali se naravno jos ne oslanja na operisanu nogu...
imam za Bobija vanjski bazen na raspolaganju, doduse malo obrastao algama, ali vidjet cemo kolika je temperatura vode.

vanjski ugradjeni ( u tom slucaju gdje se nalazi?) ili mobilni (plasticni)? koliki je?
vanjski ugradjeni, sa blagim nagibom da se lagano moze uc i izac. Bazen je idealan za Bobija, samo je problem temperatura vode koja ce sutra biti imjerena. Pretpostavka je da je +18. Vidjet cemo kako da to izvedemo. Neka se malo bucne i propliva pa ga onda motat u deke i bjezat. Plivanje je najidealnije. Imali smo par takvih slucajeva ali su operacije i rehabiloitacija radjeni u Njemackoj.
Ako mozes, nazovi me na 651 435 ili 061 350 527. Ja cu sve udeverati ali vi morate raditi oko njega.
Cober

#77 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Cober »

Velja wrote: Plivanje je najidealnije. Imali smo par takvih slucajeva ali su operacije i rehabiloitacija radjeni u Njemackoj.
To je bila moja draga Terra i prvi transport u Njemačku, čini mi se 1997. A temperatura vode teško da može biti +18 ako je vani ujutro +6,5 stepeni
VeljaPas

#78 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by VeljaPas »

Cober wrote:
Velja wrote: Plivanje je najidealnije. Imali smo par takvih slucajeva ali su operacije i rehabiloitacija radjeni u Njemackoj.
To je bila moja draga Terra i prvi transport u Njemačku, čini mi se 1997. A temperatura vode teško da može biti +18 ako je vani ujutro +6,5 stepeni
izmjerit ce se temperatura danas,a ti mi se javi po dogovoru od petka.
Temperatura je izmjerena +15.
"rivera" javi se.
Rivera

#79 bazen

Post by Rivera »

Nisam bas sigurna da je to idealno za operisanog psa iako se oni dobro prilagodjavaju temperaturama ali radi se ipak o povredi, pitacu veterinara... A terapija bi trebala trajat nekoliko sedmica bar i to svaki dan....

U svakom slucaju hvala za pokusaj!
VeljaPas

#80 Re: bazen

Post by VeljaPas »

Rivera wrote:Nisam bas sigurna da je to idealno za operisanog psa iako se oni dobro prilagodjavaju temperaturama ali radi se ipak o povredi, pitacu veterinara... A terapija bi trebala trajat nekoliko sedmica bar i to svaki dan....

U svakom slucaju hvala za pokusaj!
Nije idealno ali je to ono sto ja mogu u ovom trenu i zahvalan sam covjeku koji je odmah pristao da da ono sto moze.
Da imam svoj topli bazen zajedno bi se kupali budi sigurna.
Tragajmo dalje.
VeljaPas

#81 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by VeljaPas »

bauhaus wrote:stize,nazalost sa nesto zakasnjenja, po 50 km za bobija i mladenku.tu je i povodac i kais oko vrata,pa kome bude trebalo.pocetkom iduce sedmice.
Hvala"bauhaus". tvoja mama je dodala jos dvije cetke i malu brnjicu.
Rivera

#82 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Rivera »

Bauhaus, hvala puno za donaciju od 50EUR, povodac,ogrlicu,cetke, brnjicu... Ajde_vise mi je javila da je preuzela sve od Velje i donijece mi u toku dana. Ako trebaju ove stvari jos nekome, javite ...uvijek ce biti kandidata a stvari se nikad ne bacaju kod mene...

Bobi je dobro, igrao se sa drugim psima i trcao! Cak se oslanjao u trku i na operisanu nogu! Trenutno se nalazi kod mojih prijatelja jer oni nemaju drugih pasa. Ponekad ce biti na kruzenju pa ako je nekad neko voljan da ga pricuva par dana kad nam zatreba, nek se javi....

Bazen nismo bili u prilici da koristimo jer voda treba biti topla, no, u svakom slucaju Velja hvala Vam na zalaganju!
Asana

#83 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Asana »

Sta bi s Bobijem? Da li je pronadjen udomitelj?
pets

#84 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by pets »

odavno ništa ne javljate o Bobiju? Kako je , je li se oporavio, gdje je?
Rivera

#85 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Rivera »

Bobi je dobro. Jos ne koristi sasvim operisanu nogu.
Dobro se slaze sa drugim psima.
Navikao je da spava sa ljudima u krevetu pa sad moramo naci vlasnika koji je kompatibilan :D
pets

#86 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by pets »

Zar ostane imalo mjesta kad se Bobi uvali u krevet :shock: ili to mora biti krevet posebnih dimenzija? :)
Drago mi je da je dobro, on je zbilja krasan pas!
Baby

#87 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Baby »

Bobyca naš (L)
Angie071

#88 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Angie071 »

[quote="Rivera"]Bobi je dobro. Jos ne koristi sasvim operisanu nogu.
Dobro se slaze sa drugim psima.
Navikao je da spava sa ljudima u krevetu pa sad moramo naci vlasnika koji je kompatibilan :D

Kako nam je Bobi?? :)
Rivera

#89 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Rivera »

NIje me bilo dugo...no..Bobi je sasvim dobro! Nogu upotrebljava 95%. Cekamo udomitelja jos uvijek jer nismo mogli traziti istog dok on ne oporavi.
Pozdrav svima!
Baby

#90 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Baby »

Rivera wrote:NIje me bilo dugo...no..Bobi je sasvim dobro! Nogu upotrebljava 95%. Cekamo udomitelja jos uvijek jer nismo mogli traziti istog dok on ne oporavi.
Pozdrav svima!
Hvala na javljanju :):) Imate li slikica??? Voljela bih ga baš vidjeti...
Baby

#91 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Baby »

Dajte nove info. o Bobiju,da li je našao dom ,i par slikica :)

Pravo sam ga poželila,pa barem vidjeti preko slika ako ništa.
Baby

#92 Re: Bobi - udomljen

Post by Baby »

PA JEL IKO IŠTA MOŽE DA MI KAŽE O BOBIJU? :cry:
Rivera

#93 Re: Bobi - udomljen

Post by Rivera »

Baby wrote:PA JEL IKO IŠTA MOŽE DA MI KAŽE O BOBIJU? :cry:

Nakon dugo vremena mi je palo na pamet da se vratim na ovaj post! Jedva sam nasla ove postove...

Bobby je u novoj porodici jos od Jula 2009. Zivi u Njemackoj i vrlo je srecan ;-)
Angie071

#94 Re: Bobi - udomljen

Post by Angie071 »

Bas lijepa vijest!!! Svaka cast! :thumbup:
tinchy

#95 Re: Bobi - udomljen

Post by tinchy »

Rivera wrote:
Nakon dugo vremena mi je palo na pamet da se vratim na ovaj post! Jedva sam nasla ove postove...

Bobby je u novoj porodici jos od Jula 2009. Zivi u Njemackoj i vrlo je srecan ;-)

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Post Reply