Bobi - udomljen
Moderator: anex
- tinchy
#1 Bobi - udomljen
Na jednoj lokaciju (necu je otkrivati, ko zeli da je zna neka se javi preko pp-a) se pojavio jedan pas kojeg trenutno paze ljudi iz okolnih zgrada i kuca.. Medjutim problem je sljedeci, taj pas sepa na jednu nogu i danas su ove 3 curice zvale veterinara Amara, koji je dosao da pregleda psa i da mu odstrani par krpelja.. Znaci veterinar je ustanovio da je psu neophodna operacija noge na koju sepa, posto su mu kao iznutra pokidani misici i noga mu je izvaljena iz kuka (kazhe da ga je ili auto udarilo ili su ga drugi psi izujedali) .. Operacija njegove noge iznosi preko 200 KM. Posto niko od nas nema uslova da prihvati Bobija jer je on zaista veliki pesonja, ako bi neko sa dvoristem mogao da ga prihvati ako nista bar dok ga ne operisu i dok mu se nogica ne oporavi neka mi se javi. Mi cemo probati da skupimo nesto para za operaciju (ako ista skupimo bice super), ali opet ponavljam da Bobi nece moci na operaciju dok ne nadjemo nekoga kod koga ce moci da boravi. Eto, sva moguca pomoc nam je potrebna, pa ko zeli neka nam pomogne koliko moze.. Unaprijed zahvalna 
-
Svileni
#2 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
Pozdrav tinchy. Ja cu vrlo rado finansirati operaciju Bobija ( poslao bih ti 100 eura preko Western Union-a i to bi, koliko sam shvatio, bilo, otprilike, dovoljno za njegovu operaciju ) tako da smo laksi problem rijesili za ovog psa. Ono oko cega ti ja ne mogu pomoci ( a to je tezi problem ) jeste njegov privremeni ili stalni smjestaj. Vrlo rado bih mu i to pruzio ali nisam u Sarajevu. Uglavnom, ako ima neko u Sarajevu malo slobodnog, privremenog ili stalnog prostora za Bobija, bili bi lijepo da mu pomogne. Iskreno se nadam da ce ova prica sa Bobijem imati sretan kraj.
Pozdrav
Pozdrav
-
Cober
#3 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
Bravo Svileni, ovo nije prvi put i drago mi je da ne odustaješ u konkretnoj pomoći
pozdrav Cober
pozdrav Cober
- Baby
-
VeljaPas
- tinchy
#6 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
Svileni wrote:Pozdrav tinchy. Ja cu vrlo rado finansirati operaciju Bobija ( poslao bih ti 100 eura preko Western Union-a i to bi, koliko sam shvatio, bilo, otprilike, dovoljno za njegovu operaciju ) tako da smo laksi problem rijesili za ovog psa. Ono oko cega ti ja ne mogu pomoci ( a to je tezi problem ) jeste njegov privremeni ili stalni smjestaj. Vrlo rado bih mu i to pruzio ali nisam u Sarajevu. Uglavnom, ako ima neko u Sarajevu malo slobodnog, privremenog ili stalnog prostora za Bobija, bili bi lijepo da mu pomogne. Iskreno se nadam da ce ova prica sa Bobijem imati sretan kraj.
Pozdrav
Joj HVALA OD SRCA, mi cemo se potruditi da ako nista nadjemo kod koga Bobi moze boraviti dok mu ne nadjemo stalni dom i dok se ne izvrsi operacija. U svakom slucaju, HVALA PUNO , sad nam je ako nista bar malo lakse
- tinchy
#7 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
Evo mali update o Bobiju.. Znaci, jos uvijek nismo nasli nikoga ko bi uzeo Bobu na privremeno postoji mogucnost da ga uzme moja prijateljica ali to jos uvijek stoji pod upitnikom
Ugl. Bobija i dalje noga uzasno boli, ne oslanja se nikako na nju, povremeno se osloni ali odmah digne tu nozicu.. On je jedna ogromna maza, veoma je inteligentan zna neke komande koje ga niko nije ucio.. Idealan je pas za vecu porodicu i za dvorista naravno pod uslovom da ne zavrsi na lancu. Evo par njegovih slika

- Baby
#8 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
Bobija su pokupili šintori prije dva tri dana....zao mi je sto sve na ovakv nacin zavrsilo,naaravno znam da je vecinu briga zato sto je bobi otisao na nebo ,ali mene nije,ja sam mu svaki dan isla i nosila hranu,ova dva tri dana sam ostavljala hranu ali kome mackama sigurno....Netreba mi nijedna rijec utjehe,ova tema slobodno moze pod LOCK...

- tinchy
#9 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
Baby wrote:Bobija su pokupili šintori prije dva tri dana....zao mi je sto sve na ovakv nacin zavrsilo,naaravno znam da je vecinu briga zato sto je bobi otisao na nebo ,ali mene nije,ja sam mu svaki dan isla i nosila hranu,ova dva tri dana sam ostavljala hranu ali kome mackama sigurno....Netreba mi nijedna rijec utjehe,ova tema slobodno moze pod LOCK...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
VeljaPas
#10 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
preneseno sa: http://animalsos.forumotion.com/odrasli ... 0.htm#9131tinchy wrote:Baby wrote:Bobija su pokupili šintori prije dva tri dana....zao mi je sto sve na ovakv nacin zavrsilo,naaravno znam da je vecinu briga zato sto je bobi otisao na nebo ,ali mene nije,ja sam mu svaki dan isla i nosila hranu,ova dva tri dana sam ostavljala hranu ali kome mackama sigurno....Netreba mi nijedna rijec utjehe,ova tema slobodno moze pod LOCK...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pocivaj u miru nas dragi Bobi
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Baby (citat):
Boby,nadam se da ce ti ljepse bti u psećem raju nego na ovom nasem okrutnom svejtu,i nadam se da te noga vise nece boliti...
-Hvala svima koji(NI)su nam pomogli,i svima koji su nas podrzali....ocigledno Bobi nije bio SOS pas,pa NIJE ZASLUZIO DA ZIVI....
HVALA VAM!!!!
Boby je bio SOS pas kao i svi drugi psi u potrebi. Prije vas se o njemu brinula Stela sa svojom mamom.
Sada ste se vas tri (mlade clanice SOSa) suocile sa zbiljom i okolnostima u kojima radimo.
Da rezimiram: "Svileni" je bio spreman finansirati operaciju, nije bio problem za hranu i sve drugo sto mu je potrebno.
Gdje je problem koji je najvazniji a od koga svi bjeze i koji je osnov za pravu pomoc?
Gdje sa povrijedjenim psom u Sarajevu i citavoj BiH.
Rijetki su oni clanovi SOSa koji ce prihvatiti povrijedjenog psa u svoj dom. Uvijek ocekuju da neko drugi to ucini. Ko?
Oni koji to stalno rade uvijek su puni a bilo bi posteno da se odgovornost u ovakvimj situacijama podijeli na sve, ravnopravno..
Nije dovoljno voljeti zivotinju. Za pomoci im, treba puno vise od ljubavi: od licnog dekomodiranja do sukoba sa okolinom, a na to je malo ljudi spremno.
Spremni smo zato kritikovati Melitu i njene metode, koja kako tako, ali svaki dan poslije svog posla brine o zivotinjam, kako u improviziranom sklonistu, tako i u svom stanu na nekom desetom spratu.
Ja sam u vise navrata putem medija trazio da se javi sto merhametli sarajlija koji imaju kuce, da makar privremeno prihvate zivotinju. Niko se nije javio. Niko nece da ode gradonacelnici i da je priupita sto Sarajevo neme Centar za nezbrinute zivotinje i groblje gdje se one mogu sahraniti. Niko. Svi ocekuju da neko drugi to ucini. KO? Zar mislite da SOS moze sam rijesiti problem, cije tezine, ociti niste svjesni. Cak ni blizu razumijevanja sustine problema.
Da je drugacije, mi se sada ne bismo dopisivali oko Bobyjeve sudbine, nego potpisivali peticije protiv ubijanja delfina i kanaskih medvjeda, sto vecina zastitara u svijetu, sjedeci u svojim udobnim foteljama i radi
I nece Boby biti zadnja zrtva, bit ce ih jos mnogo, dok ne bude vise ljudi kao sto je Adnam Kahrimanovic koji se kao obicni gradjanin sam suprostavio sintorima.
- Pasiflora
#11 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
tinchy wrote:Baby wrote:Bobija su pokupili šintori prije dva tri dana....zao mi je sto sve na ovakv nacin zavrsilo,naaravno znam da je vecinu briga zato sto je bobi otisao na nebo ,ali mene nije,ja sam mu svaki dan isla i nosila hranu,ova dva tri dana sam ostavljala hranu ali kome mackama sigurno....Netreba mi nijedna rijec utjehe,ova tema slobodno moze pod LOCK...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
VeljaPas
#12 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
BOBI JE ZIV.sitno wrote:tinchy wrote:Baby wrote:Bobija su pokupili šintori prije dva tri dana....zao mi je sto sve na ovakv nacin zavrsilo,naaravno znam da je vecinu briga zato sto je bobi otisao na nebo ,ali mene nije,ja sam mu svaki dan isla i nosila hranu,ova dva tri dana sam ostavljala hranu ali kome mackama sigurno....Netreba mi nijedna rijec utjehe,ova tema slobodno moze pod LOCK...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Treba i dalje pomoc jer je vani. Zapravo treba DOM.
- Baby
#13 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
ja ga nikad više nisam vidjela...jeli vi imate neke informacije o njemu????

-
VeljaPas
#14 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
daBaby wrote:ja ga nikad više nisam vidjela...jeli vi imate neke informacije o njemu????![]()
![]()
![]()
- Baby
#15 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
OMG...Bobi je ziv nisu ga nikakvi sintori uhvatili,vec vjerovatno ga ljudi odveli....nasli smo mu privremeni dom,ko jedne SOS-ovke,svileni nadam se da ponuda za operaciju stoji....
- Karabaja
#16 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
Bobi, nisam znao da si tako sladak
-
Svileni
#17 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
Nazalost moja ponuda vise ne stoji jer su me danas izbunarili u tramvaju i pored para ukrali su mi i mjesecnu fasungu, zlatnu iglu sa kravate, duge gace sa logom sarajevske pive, dva ( slovima 2 ) kabasha za moja dva ( slovima 2 ) nerodjena maxuma i jos su mi zaprijetili da sutra moram glasati za generala RojsaBaby wrote:OMG...svileni nadam se da ponuda za operaciju stoji....
Uglavnom, naravno da ponuda starog prevaranta i dalje stoji. Cuo sam se sa tinchy danas i prema ranijem dogovoru novac za Bobijevu operaciju cu poslati u ponedjeljak preko Western Union-a chegeuvara-i a onda ce se on i tinchy dogovoriti o preuzimanju para. U svakom slucaju, pare ce u ponedjeljak biti u Sarajevu tako da Bobi sto se tice para vec u ponedjeljak moze na operaciju. Uglavnom, Bobiju zelim sve najbolje i dobar oporavak nakon operacije i da napokon nadje neki topli dom za sebe. Zasluzio je.
Pozdrav
-
bauhaus
#18 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
svaka cast svileni!bobi sretno,izgledas kao kangal a maza si kao maca...
- tinchy
#19 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
Eh da, Bobi je kao sto vidite ziv na svu srecu. Svileni je odrzao svoju rijec, i rekao je kako ce nam pomoci oko Bobijeve operacije. VELIKO MU HVALA
A Bobiju smo vjerovatno nasli i privremeni dom tako da ce i nas Bobo uskoro na operaciju koja ce mu pomoci da ponovo hoda normalno
Bobiju ce trebati malo srece i oko operacije i oko pronalska doma =) Pa eto sretno mu i od mene =))) Definitivno je zasluzio bolji zivot, a i dobice takav zivot jer je, sto bi se reklo, dusha od psa 
- Baby
#20 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
bbobi se trenutno nalazi kod jedne članice sos-a u stanu,ona ga moze cuvati do ponedeljka,ako neko moze da ga preuzme poslije ponedeljka na par dana...molim vas,samo da se operise,do tada bi smo mu vec pronasli dom jer je bobi mješanac labradora...
-
VeljaPas
#21 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
BOBi ce opet od ponedeljka biti na ulici ukoliko ga neko ne prihvati ili udomi. Nema on koristi od tepanja.
On je trenutno kod osobe koja je udomila polomljenu Mrvicu i "ruzno mace" iz Tuzle. To je osoba koja je ucinila i previse za sada, ako se uzmu u obzir njene mogucnosti za udomljavanje, a sa kojima sam dovoljno upoznat.
Nazalost ona se ne moze klonirati kako bi u istom vremenu bila na vise mjesta, i potreban je konkretniji angazman onih koji samo lamentiraju nad Bobijevoj sudbini.
Novac koji nam je najcesce izlika da nemozemo nista uraditi dolazi sutra od "svilenog prevaranta". Sta sada treba Bobiju? Ljudi........ljudi koji ce ga prihvatiti....oni mu trebaju, a toga ocito u Sarajevu nemamo u dovoljnim kolicinama.
On je trenutno kod osobe koja je udomila polomljenu Mrvicu i "ruzno mace" iz Tuzle. To je osoba koja je ucinila i previse za sada, ako se uzmu u obzir njene mogucnosti za udomljavanje, a sa kojima sam dovoljno upoznat.
Nazalost ona se ne moze klonirati kako bi u istom vremenu bila na vise mjesta, i potreban je konkretniji angazman onih koji samo lamentiraju nad Bobijevoj sudbini.
Novac koji nam je najcesce izlika da nemozemo nista uraditi dolazi sutra od "svilenog prevaranta". Sta sada treba Bobiju? Ljudi........ljudi koji ce ga prihvatiti....oni mu trebaju, a toga ocito u Sarajevu nemamo u dovoljnim kolicinama.
-
bauhaus
#22 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
bojao sam se da ce biti tako.ja mogu da ponudim opciju,koja nije najhumanija,ali je mozda neko privremeno rjesenje da se bobi skloni do jedne vikendice koja se povremeno obilazi.morao bi biti na lancu (sintori prolaze cesto) i bio bi obilazen svakih par dana. ja nisam u sarajevu,to bih morao jos da sa majkom dogovorim.imamo vec jednog psa sa ulice,mejtas, u stanu.
pozdravljam sva bolja rjesenja i prijedloge.hajmo ljudi,uradimo nesto za bobija.
pozdravljam sva bolja rjesenja i prijedloge.hajmo ljudi,uradimo nesto za bobija.
- Baby
#23 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
bauhaus...gdje se nalazi vikendica???ako ne bude nikakvo drugo rjesenje,nista nam drugo ni ne preostaje,dok ne nadjemo nesto boljeee...
- cheguevara_k1
#24 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
I lanac je cesto bolji od ulice. Ja bih ga uzeo sebi, ali... Vec imam 3. Plus jos 2 koji se obilaze stalno. Ako ga treba prebaciti do te vikendice, javi odradicemo to.bauhaus wrote:bojao sam se da ce biti tako.ja mogu da ponudim opciju,koja nije najhumanija,ali je mozda neko privremeno rjesenje da se bobi skloni do jedne vikendice koja se povremeno obilazi.morao bi biti na lancu (sintori prolaze cesto) i bio bi obilazen svakih par dana. ja nisam u sarajevu,to bih morao jos da sa majkom dogovorim.imamo vec jednog psa sa ulice,mejtas, u stanu.
p.s. Cuvajte se @svilenog !!!
- Baby
#25 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!
moze,bobi se nalazi kod druge gimnazije,jutros je izbacen na ulicu,
,pa cu se dogovoriti sa ovom clanicom sos-a da kada vidi bobija nazove tebe cheguevara...ali prvo da vidimo jeli se bauhaus dogovorio sa majkom...