Kifla 0,35 KM

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mamica papucarka

#76 Re: Kifla 0,35 KM

Post by mamica papucarka »

Lada wrote:Najbolje sam svoj majstor. Trebalo bi izumiti pekač kifli, pa kod kuće praviti, a pekač kruha nije ni skup.

Image

mi ga kupili jos samo da podjemo peci :D isti vaki :D
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#77 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Latina »

Lada wrote:a pekač kruha nije ni skup.
Ali to nije fol, onda je vazda isti. :D Bolje je kad ga teras na prirodno. :D :lol:
*mima*

#78 Re: Kifla 0,35 KM

Post by *mima* »

Dje ona Amazonka?

Image
ProS

#79 Re: Kifla 0,35 KM

Post by ProS »

ne jedem hljeb ;-) :oops: :zzzz:
Lada

#80 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Lada »

mamica papucarka wrote:
Lada wrote:Najbolje sam svoj majstor. Trebalo bi izumiti pekač kifli, pa kod kuće praviti, a pekač kruha nije ni skup.

Image

mi ga kupili jos samo da podjemo peci :D isti vaki :D
Hajde ga isprobajte da vidimo je li se isplati kupiti. Ne znam mogu li se kod nas na tržištu kupiti razne vrste brašna pa da se ubace u mašinu i kombiniraju. Mislim na sve što nije pšenično - integralno, raževo, heljdino, kukuruzno, ječmeno itd. brašno. Pretpostavljam da se susam, ćurekot, neobrađene košpice tikve, sjeme lana i slične sjemenke mogu kupiti na Titovoj u "Bademu". Ako postoji "materijal" na tržištu mogao bi se sa pekačem svaki dan praviti drugačiji hljeb. Ja sam prije iz zezanja znala zamijesiti i ispeći hljeb. Ništa nije ukusnije od vrućeg hljeba ali je utrošak vremena kao i električne energije prevelik. U ovaj aparat se navodno ubace samo sastojci i on radi sve :D
karanana

#81 Re: Kifla 0,35 KM

Post by karanana »

ma ne znam za ove pekace hljeba, tostere, miksere, sokovnike, krce-palce...
ja to kupim, isprobam jednom i onda to kupi prasinu po kredencu i ormarima i u spajzu. ovo je puno posla i sudja. brasno+jaja+struja...ne isplati se to ako pravis za 3-4 osobe. jedino iz meraka ponekad napraviti, to da.
zalizani

#82 Re: Kifla 0,35 KM

Post by zalizani »

Eh moja sirotinjo :mrgreen:
sheilak

#83 Re: Kifla 0,35 KM

Post by sheilak »

Nisam vidjela vecu pohlepu.
Hajd' barem da je kvalitetno pecivo ( iako i tada bi bilo previse ), nego su neka gnjecava ili bajata. Npr., Klasove kajzerice cesto sam kupovala - sad vise ne, zbog lose kvalitete i bezobrazne cijene. Mislim da je cijena za jednu kiflu ili kajzericu ili slanac od 0,30 ili 0, 35 KM zaista previse.
Alfons Kauders

#84 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Alfons Kauders »

odo ja u pekare, jebo ti moj fakultet...

sta se bunite ljudi, kako niko drugi ne kuka sem forumasa... ispade nama najteze a svi imamo fakultete i cetverocifrene plate...

sirotinja sa 400-500km se ne zali... nista ne traze sem harisa u predsjednistvu, reisa na tv-u i smrti pederima...
sheilak

#85 Re: Kifla 0,35 KM

Post by sheilak »

Hej, nemoj tako!

Zar ti nije jasno da ako je Haris u Predsjednistvu, Reis omnipotentan, a zemlja bez homosa da ce onda kifla kostati manje! :D
Alfons Kauders

#86 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Alfons Kauders »

sheilak wrote:Hej, nemoj tako!

Zar ti nije jasno da ako je Haris u Predsjednistvu, Reis omnipotentan, a zemlja bez homosa da ce onda kifla kostati manje! :D
vjerovatno hoce, a i da nece, avaz ce napisat da hoce i svi ce mislit da je jeftinija...
callmethebreeeze

#87 Re: Kifla 0,35 KM

Post by callmethebreeeze »

sheilak wrote:Hej, nemoj tako!

:D
General_Jackson

#88 Re: Kifla 0,35 KM

Post by General_Jackson »

Panthera wrote:kifla 0.35, kakva perfidna otimacina..ciljana grupa za kifle su djeca jeli tako..u proizvodnji ta kifla nemoze da kosta vise od 5 pfeninga mislim mrsko mi je sad uzeti digitron pa racunati cijenu brasna tj.sastojaka radne snage fiksinh troskova energenata...

eh pitanje kako odgovoriti. jednostavno svaki put kada dodjete narucite kifle i onda pitate koliko su pa ih vratite...tako se razvija korektivna svjest kupaca...eh ako ima imalo svijesti store manager, a vecinom su besvjesni idioti, onda ce preporuciti managementu da smanjuju cijene ili reagiraju drugacije...

a sto se tice inace cijena hrane, ja zivim sam i skonto sam da mi dodje isto hraniti se u restoranu (citaj ascinici, mali obiteljski restorani kakvih ima par u mom komsiluku tj.carsiji)...cijene hemije sto je jedino sto kupujem sam skonto da su znacajno porasle...od deazodoransa prasaka za vesh..ovo sam skonto odokativnom metodom jer svaki put mi vraca manje kusura :-) :-)
a skonto sam da se treba paziti ovih blagajnika na kasama, ja nekad prvo ostavim lovu pa onda skupljam sta cu kupiti pa dodjem na kasu i opet vadim lovu...defekt u glavi, ali kad je fer cashier onda ce mi reci...skonto sam par puta da sam dva puta platio..hebi ga...ma sve u svemu njaaaaaa....

I da mamice paupcarka welcome back long time no hear :-D
Preracunaj se jos jednom stari, ako znas kuhati definitivno nije isto jesti vani u restoranu, ascinici i sl. i kod kuce. Razlika je drasticna vjeruj mi i finansijski i po kvalitetu.
karanana

#89 Re: Kifla 0,35 KM

Post by karanana »

General_Jackson wrote:
Panthera wrote:kifla 0.35, kakva perfidna otimacina..ciljana grupa za kifle su djeca jeli tako..u proizvodnji ta kifla nemoze da kosta vise od 5 pfeninga mislim mrsko mi je sad uzeti digitron pa racunati cijenu brasna tj.sastojaka radne snage fiksinh troskova energenata...

eh pitanje kako odgovoriti. jednostavno svaki put kada dodjete narucite kifle i onda pitate koliko su pa ih vratite...tako se razvija korektivna svjest kupaca...eh ako ima imalo svijesti store manager, a vecinom su besvjesni idioti, onda ce preporuciti managementu da smanjuju cijene ili reagiraju drugacije...

a sto se tice inace cijena hrane, ja zivim sam i skonto sam da mi dodje isto hraniti se u restoranu (citaj ascinici, mali obiteljski restorani kakvih ima par u mom komsiluku tj.carsiji)...cijene hemije sto je jedino sto kupujem sam skonto da su znacajno porasle...od deazodoransa prasaka za vesh..ovo sam skonto odokativnom metodom jer svaki put mi vraca manje kusura :-) :-)
a skonto sam da se treba paziti ovih blagajnika na kasama, ja nekad prvo ostavim lovu pa onda skupljam sta cu kupiti pa dodjem na kasu i opet vadim lovu...defekt u glavi, ali kad je fer cashier onda ce mi reci...skonto sam par puta da sam dva puta platio..hebi ga...ma sve u svemu njaaaaaa....

Preracunaj se jos jednom stari, ako znas kuhati definitivno nije isto jesti vani u restoranu, ascinici i sl. i kod kuce. Razlika je drasticna vjeruj mi i finansijski i po kvalitetu.
za jednu osobu mislim da je isplatnije ovo sto panthera kaze.
Bolonjac

#90 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Bolonjac »

mamica papucarka wrote:u Bosni je sve uzasno skupo. Violet djecije pelene koje su domaci proizvod, su skuplje od Pampers. Eto zaboravih koja je cijena ali razlika je u dvije marke plus sto Pampers pakovanje ima dvije pelene vise :roll:
eto, pa ti kupuj domace :roll:

a tek cijene u Hrvatskoj :shock: :shock: :shock: #
doduse i u Evropi su cijene naglo skocile i svak ziv kukumace, ali u Bosni na onaj standard mi stvarno nema logike. :roll:
samo je problem sto u hrvatskoj dobijes 1 Kg za 1,5 - 2KM kod nas 300 gr (primjer za konzum od malotrije) a puno je ukusniji
sheilak

#91 Re: Kifla 0,35 KM

Post by sheilak »

Da, nemojmo zaboraviti da kod nas prodaju artikle slabije kvalitete po skupim cijenama.
karanana

#92 Re: Kifla 0,35 KM

Post by karanana »

Bolonjac wrote:
mamica papucarka wrote:u Bosni je sve uzasno skupo. Violet djecije pelene koje su domaci proizvod, su skuplje od Pampers. Eto zaboravih koja je cijena ali razlika je u dvije marke plus sto Pampers pakovanje ima dvije pelene vise :roll:
eto, pa ti kupuj domace :roll:

a tek cijene u Hrvatskoj :shock: :shock: :shock: #
doduse i u Evropi su cijene naglo skocile i svak ziv kukumace, ali u Bosni na onaj standard mi stvarno nema logike. :roll:
samo je problem sto u hrvatskoj dobijes 1 Kg za 1,5 - 2KM kod nas 300 gr (primjer za konzum od malotrije) a puno je ukusniji
:?
jeli ti pricas o pelenama? zar se one prodaju na kilu? zar se jedu?
ljubav_aha

#93 Re: Kifla 0,35 KM

Post by ljubav_aha »

mamica papucarka wrote:muz i ja neki dan u Bosanskoj Krupi posli da platimo jedno 5-6 oni cokoladica Euroblock, kad pogledamo jedna cokolada otvorena i zubima joj otkinut komad :lol:
mi pokazali kasirki kad ce ona "jel to neko grizo" :lol:
:shock: :-) :lol:
uvjek dobar gost

#94 Re: Kifla 0,35 KM

Post by uvjek dobar gost »

A plata je otprilike ista kao i prošle godine.. a sve je otišlo ostalo pravo..ja kad krenem na teren svratim u pekaru neku i isto par kifala, koja ona lisnata sa sirom il zeljem i jogurt zemim... to sve je znalo prije biti oko tri marke i nako čovjek doručkuje.. prije dvadesetak dana kolega i ja u pekaru prije terena.. kad onako kesica za nas dvojicu... oko devet marak bez jogurta. ... normalno mi se zahvalimo i rekosmo sebi nikad više.. od tada bojkotujem pekare skroz odem nekad na Alfakovac po somune ali i to vala urijetko u glavnom tučem neki crni hljeb koji može trajati više od jednog dana jer primjetio sam i da je kvalitet peciva pravo tanak.. koriste neka aditive, vještačke boje i slične stvari... sve u svemu bojkot ako mislimo nešto postići i to ne smijemo stati sa kiflama i taxi vozilima...

Ako nema hljeba ... jedite kolače......
zalizani

#95 Re: Kifla 0,35 KM

Post by zalizani »

Negine mi kupit oranicu pa zasijat Image
malizeleni

#96 Re: Kifla 0,35 KM

Post by malizeleni »

Amazonka27 wrote:maloprije odem u prodavnicu po dorucak i vidim kifle...e reko nisam odavno jela kifle i pastete...i pitam ja tetu koliko su kifle. Kaze teta 0,35 KM. Molim :? ponovi ona cijenu...i pita me jesam li pila kahvu jutros (cesto sam u toj samoposluzi) reko jesam, sto pitas? Kaze ona, nebi se reklo...reko izvini molim te al' 0,35 za kiflu :? Ovako malu? (one mekane sa zrncima soli po kori). Pitam je cije su...kaze Aspekove...reko daj ti meni "zvijezdu" (8/1 lable =1 KM, 1 labla = 0,125 KM) pa ljudi moji jeftinija sveska A5 od kifle. Ja ne mogu zamisliti veliki odmor bez kifle i kutijice eurokrema i dzema...Sta vasa djeca jedu za uzinu? napominjem UZINU jer poslije skole je rucak ili vecera a sumnjam da poslije hot-doga ii hamburgera, dijete moze imati apetit za normalan obrok, a pomenuta hrana nije hrana za dijete u razvoju.

Hjoj koja smo mi stoka... bitno je da se sikiramo jel taxi poskupio ili nije.... :x :x :x
Bile kifle 0,15 na Dobrinji prije mjesec dana. Bash u Aspekovoj pekari. Da tebe ta prodavacica ne zavlaci ?
Amazonka27

#97 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Amazonka27 »

ma ne moze me zavlaciti jer za sve imaju barkod...ev gledam i u hrasnom ovdje u jednoj pekari 0,30 :-?
Lada

#98 Re: Kifla 0,35 KM

Post by Lada »

uvjek dobar gost wrote:A plata je otprilike ista kao i prošle godine.. a sve je otišlo ostalo pravo..ja kad krenem na teren svratim u pekaru neku i isto par kifala, koja ona lisnata sa sirom il zeljem i jogurt zemim... to sve je znalo prije biti oko tri marke i nako čovjek doručkuje.. prije dvadesetak dana kolega i ja u pekaru prije terena.. kad onako kesica za nas dvojicu... oko devet marak bez jogurta. ... normalno mi se zahvalimo i rekosmo sebi nikad više.. od tada bojkotujem pekare skroz odem nekad na Alfakovac po somune ali i to vala urijetko u glavnom tučem neki crni hljeb koji može trajati više od jednog dana jer primjetio sam i da je kvalitet peciva pravo tanak.. koriste neka aditive, vještačke boje i slične stvari... sve u svemu bojkot ako mislimo nešto postići i to ne smijemo stati sa kiflama i taxi vozilima...

Ako nema hljeba ... jedite kolače......
To se radi da bi hljeb ostao što duže svjež, bez aditiva se pojavi buđ već sljedeći dan. A higijena u pekarama je posebna priča. U blizini moje zgrade ima pekara međutim otkako je mama tamo vidjela žohare kako plaze po zidu više ne idem.
zastoqsviram

#99 Re: Kifla 0,35 KM

Post by zastoqsviram »

Lada wrote:
To se radi da bi hljeb ostao što duže svjež, bez aditiva se pojavi buđ već sljedeći dan. A higijena u pekarama je posebna priča. U blizini moje zgrade ima pekara međutim otkako je mama tamo vidjela žohare kako plaze po zidu više ne idem.
aditive stavljaju ne zbog budji, vec prije svega, da bi izgledali "napuhano", onako ko spuzva...domaci mozes i drugi dan fino nozem da rezes, onaj iz pekare drugi dan je super za golubove...
General_Jackson

#100 Re: Kifla 0,35 KM

Post by General_Jackson »

karanana wrote:
General_Jackson wrote:

za jednu osobu mislim da je isplatnije ovo sto panthera kaze.
Prijatelju nisam ovo napisao da bih se pravio pametan vec u najboljoj namjeri posto zivim sam vec 8 godina tako da sam naucio mnoge finese samackog zivota. Ja sam takodje u pocetku jeo iskljucivo po restoranima i ascinicama dok nisam vidio koliko grijesim.
Evo ti dokaz : porcija punjenih paprika u ascinici 4-5 KM u kucnoj izradi puna serpa oko 10 KM jedes 4-5 dana, i sa svim drugim jelima je tako.
Post Reply