Oktobarski izbori - izlazite li?

Locked

Za koga ces glasati u Oktobru?

SDA
33
10%
SNSD
9
3%
SzBiH
9
3%
SDP
135
42%
SDS
1
0%
HDZ (bilo koji)
7
2%
Nasa Stranka
75
23%
PDP
1
0%
Liberali
13
4%
Drugo
42
13%

Total votes: 325

nikad_izvini

#76 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by nikad_izvini »

emra_a wrote:ne postoji "pogresna stranka"..svako ima svoj izbor koji je za njega ispravan

ma nije ni narod glup...vidi narod sve to :D
mladoliki

#77 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by mladoliki »

Izlazim na izbore, naravno, nemam u 4 godine drugu priliku nego ovu i nisam glup da kazem da moj glas nije bitan. Ako nas 20 000 u nekoj izbornoj jedinici kaze da svaki pojedinacni glas nije bitan, onda ispadne da smo bili glupi, jer da smo svoje glasove udruzili mi bi izabrali vlast kakvu hoćemo. Moj glas ce vjerovatno ici maloj politickoj stranci (necu to ovdje reklamirati) koja nije dosada postizala značajne izborne rezultate, jer smatram da je potrebno da u vijece uđe i neka stranka i ljudi koji do sada nikako nisu imali sansu da nesto kazu i javno ucine kroz organe vlasti, a svaki novi čovjek može donijeti i nove ideje i prodrmati nasu uspavanu vladajucu strukturu u lokalnoj zajednici, pa smatram da im treba dati šansu. Stvari se upravo tako i mogu mijenjati-postepeno, a ne odmah i odjednom. Dovoljno je imati jednog covjeka koji zna reci i predloziti ono sto narodu treba, za njim ce doci drugi, pa ce se pridruziti novi ljudi i prica o promjenama moze ozbiljno krenuti. Pročitao sam i neke komentare prethodnika koji tvrde da je neizlazak na izbore rješenje-a to je potpuno neozbiljno i nazadno, jer to upravo i treba vladajućim strankama kako bi doživotno vladale. A radikalnu revoluciju, o čemu je također govorio jedan od prethodnika, ne uzimam za ozbiljan prijedlog, više je to mladenačka impulsivnost. Pa, vidjeli smo da dok neki pokušavaju provesti revoluciju, 90 % drugih koji bi također trebali biti u prvim redovima, sjede u kafanama, piju kafe i smiju se onima koji su pokrenuli "revoluciju". Moj prijedlog za glasanje koji sam obrazložio jeste početak revolucije, pomalo, polako, postepeno, ujedinjavanjem pojedinaca, grupica itd. Pa i Maršal je dugo bio u ilegali, imao malo ljudi kad je pokrenuo revoluciju, prošao pakao da bi opstao i na kraju pobijedio, a u međuvremenu su mu se pridružili i mnogi od onih što su i u njegovo vrijeme samo ispijali kafe i tračali! Nema promjena preko noći!
za_sada_bez_dobrog_nicka

#78 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Naravno da izlazim jer zaslužujem vlast za koju glasam, ako moj glas bude u većini.
d2

#79 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by d2 »

izlazim da, juce sam bio na kafi u operi, onda na kafi u onom kaficu preko puta ohra i onda na fanti i kolacu u torte i to, kako da ne izlazim :D
Soul_Sista

#80 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Soul_Sista »

Upravo je jedan stariji clan moje familije dobio glasacke listice za lokalne izbore. Zadatak, kao i svaki put, je pao na mene da popunim - sreca pa ne vidi dobro :D , pa me sad zanima jedno. Npr. svaka stranka ima jedan broj kandidata na ovoj listi. Kako sad covjek iz daljine da ista vise sazna o pojedinim kandidatima jedne odredjene partije?? Recimo ja kad udjem na stranicu stranke koju ca da zapikam na listi uopste nema nikakvih informacija o ovim clanovima na listi - sta su do sada radili, neki profil..ma bilo sta :roll:
vee-jay

#81 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by vee-jay »

vee-jay wrote:
windas wrote:Ovo malo nas u dijaspori ,
sto smo se prijavili za glasanje putem poste, vec smo dobili listice .
Ja sam glasao kao i uvijek za jednu od NE nacionalistickih stranaka ( sijelo hdz, sda, sds, snsd )..
ali nas je premalo iz dijaspore koji hoce da glasaju , ostali imaju filozofske odgovore, iza koji se vidi da svojim neglasanjem pomazu nacionaliste... :bih:
ja jos nisam dobio nista :( :( :(

eto jedan glas manje za Banjalucki SDP :D :D :D (a ja bas htio da budem taj jedan)
Dobio i ja. Sad SDP pobjeduje u BL 100%

:D :D :D
Last edited by vee-jay on 28/08/2008 11:05, edited 1 time in total.
*mima*

#82 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by *mima* »

SoFff wrote:
Judge_Dread wrote:vjerovatno hocu jer mi je usput do garaze :) naravno ako ne bude guzve kad budem prolazio.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ah,sta reci... :thumbup:

Ni najmanje mi nije do izbora,tako da nista od mog glasa :-)

Kako je ovo jadno.
Citizen-X

#83 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Citizen-X »

Anketa bi bila puno drugacije rezultatski rasporedjena da znaju "utisnut" svoj "glas" i ljudi koji slusaju Cece, Mece, Dragane, koji ne znaju prostoprosirene recenice sastavit a kamo li imati internet - dok bi dolazak na sa-x bio pravo tehnickonaucno umijece.

A obzirom da je puno onih kao sto vidim i na forumu "ma boli me k.... za to" - oni gornji koje spomenuh ce da daju glas onim istima jer njima je fino nijemima glupima i gluhima i ovako i bez promjena.

Na kraju krajeva - sto mladi (oni koji mogu je l') idu vani do li zbog izborne strukture koja gro glasova vrhuski daje zbog podobnosti, nepismenosti, neznanja i kojekakvih drugih negativnih atributa koji se ticu uglavnom - neznanja i one nepismenosti koja nije samo informaticka, nego i jezicka a da o politickoj ne govorim.

"Dobro je dobro je, moglo je i gore" - de ti za SDA 'kruzi.
SoFff

#84 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by SoFff »

mima wrote:
SoFff wrote:
Judge_Dread wrote:vjerovatno hocu jer mi je usput do garaze :) naravno ako ne bude guzve kad budem prolazio.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kako je ovo jadno.
Mozda tebi, meni nije.
Svako ima puno pravo na svoj stav i na svoj izbor, zar ne? :)
jeza u ledja

#85 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by jeza u ledja »

SoFff wrote:
mima wrote:
SoFff wrote:

Kako je ovo jadno.
Mozda tebi, meni nije.
I meni je jadno. Jadno i zalosno.
vee-jay

#86 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by vee-jay »

SoFff wrote:
mima wrote:
SoFff wrote: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kako je ovo jadno.
Mozda tebi, meni nije.
Who cares. Samo da se zna za sve koji nemaju svoje glave: kada ne glasas, glasas uvijek za onoga koji pobijedi...

Kratko i jednostavno...
Vodenjak

#87 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Vodenjak »

Gledajuci rezultate, ovo je pravi komunisticki forum... :shock:
Nije mi jasno sta uopste trazim ovdje :?
ccc...
turban

#88 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by turban »

Vodenjak wrote:Gledajuci rezultate, ovo je pravi komunisticki forum... :shock:
ccc...
@Vodenjak
Nema te... :-)
Znaci nisi crvendac,prava stvar... :)
SoFff

#89 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by SoFff »

vee-jay wrote: Who cares. Samo da se zna za sve koji nemaju svoje glave: kada ne glasas, glasas uvijek za onoga koji pobijedi...

Kratko i jednostavno...

...ili jednostavno odes i prekrizis svoj biracki listic, i na taj nacin ga proglasis nevazecim,i svoj glas zadrzis za sebe :D
vee-jay

#90 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by vee-jay »

SoFff wrote:
vee-jay wrote: Who cares. Samo da se zna za sve koji nemaju svoje glave: kada ne glasas, glasas uvijek za onoga koji pobijedi...

Kratko i jednostavno...

...ili jednostavno odes i prekrizis svoj biracki listic, i na taj nacin ga proglasis nevazecim,i svoj glas zadrzis za sebe :D
i opet glasas za pobjednika :D :D :D
vee-jay

#91 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by vee-jay »

turban wrote:
Vodenjak wrote:Gledajuci rezultate, ovo je pravi komunisticki forum... :shock:
ccc...
@Vodenjak
Nema te... :-)
Znaci nisi crvendac,prava stvar... :)
:D :D :D
Narodnjaci su preuzeli stvar,
znaju sistem i stvaraju dar-mar.
Rasturaju po pitanju tiraza,
sve veca je blamaza biti neko od nas.

Narodnjaci su ukrali moj bend,
narodnjaci su federalni trend
a mi smo gurnuti u ilegalu,
na kom tajnom kanalu naci bazu i spas?

O narodnjaci,
sve vam je u saci al' zasto da se baci?
Ma ostavite nesto i za nas.
Narodnjaci, braco i zemljaci,
budite ortaci pa smanjite taj gas!

Narodnjaci na kljucnim mestima.
Narodnjaci u glavnim vestima.
Na dzinovskim plakatima u boji,
kud koji mili moji, da vam ne cujem glas.

Narodnjaci sa nasim curama.
Narodnjaci u svim strukturama.
Od udruzenog rada pa do sporta,
narodnjak ante portas, njihov dolazi cas!

O narodnjaci...

Nemaju njive te perspektive, armiran beton zove nas sad.
A snovi lebde izmedju negde na relaciji selo - grad.
Nastupa era amatera, iz svoje koze moze se sad.
Rapidno stasa hibridna klasa na pola puta selo - grad.

Narodnjaci...
Narodnjaci, hvala za Sa-X
Mirza-H

#92 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Mirza-H »

Jucer sam dobio pismo iz izborne komisije i glaso sam za SDP "Opcina Centar Sarajevo" i za nacelnika Dževada Bečirevića. :bih:

Moj doprinos iz dijaspore za jos bolje i ljepse Sarajevo.
moltisanti

#93 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by moltisanti »

Mirza-H wrote:Jucer sam dobio pismo iz izborne komisije i glaso sam za SDP "Opcina Centar Sarajevo" i za nacelnika Dževada Bečirevića. :bih:

lijepo sto si u dijaspori, inace ne bi tako glaso
Šapat

#94 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Šapat »

Ova zadnja mi je potpuno nejasna :)
A po cemu bi drugacije glasao da nije u dijaspori? Evo ja sam ovdje i necu galsati nista drugacije nego da sam vani....koja je logika tita ti?
bszv

#95 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by bszv »

Dobar izbor... Jer je RS bolji dio BiH. A i zato sto Mile napravi sebi spomenik za zivota u sred BL. A i jer ubise covjeka sto im se mijesao u poslove, kako ga nije sramota... Cvrsta ruka je zakon... A sad konacno znamo i kako koji dan Ljiljana Zelena Karadzic Dabic David svaki dan kaki a kako piski... A nije ni zbog izbora, ali nam je ipak laktaski Berluskoni navratio i do Svedske i posjetio Bilju koja nije zlocinac iako je priznala zlocine. A tek kakve puteve Mile pravi. 20 milioncica po kilometru. Takvih nigdje nema. A i uvodi aviolinije BL-Evropa. Sjedista koja nisu popunjena plati Mile. Ali ne iz svog dzepa, nego iz budzeta. Ali dobro, narod putuje, pa se ne mora puno platiti. Samo 90% mjesta je nepopunjeno, ali to je jer narodu trebaju vize. Ali jebes vize, VAZNO JE DA JE RS BOLJI DIO BIH... Od cega se zivi, skoluju li se djeca, kakvo je zdravstvo, manje je bitno. Ah da, rafinerija...

Bez ljutnje[/quote]
Nemam ja šta da se ljutim.Svako ima pravo da glasa za svoju opciju pa tako i ti.Što se tiče spomenika niti će SNSD biti vječno na vlasti niti će je on vječno koristiti.A živo me interesuje da li će SDS nekad odbiti da koristi tu zgradu?Nek je prodaju kad dođu na vlast.Samo naravno da će se i oni tu useliti.Nek smanje plate poslanicima i vladi kad budu vlast.Samo nisam čuo da neko od opozicije odbija da uzme tako uvećane plate iako pljuju po vlasti kad ih uveća 8-) Za ostatak RS ne znam ali u Zvorniku je krenulo nabolje od kada je SNSD na vlasti.I svaki put dobija sve veći procenat glasova.Eh što se tiče školstva dobro ga pomenu.Ja kad sam studirao pravo dok je SDS bio na vlasti izađe jedna cijena školarine u Službenom glasniku a meni naplate duplo.Kad se pobunim zašto kažu vandredni si student imaš više rokova.Iako nogdje nije napravljena razlika u cijeni školarine između redovnih i vandrednih studenata.Žalim se ministarstvu i inspekciji nikom ništa.Dođe SNSD na vlast i nema više da se naplaćuje koliko ko hoće školarine.Već po odluci objavljenoj u službenom glasniku.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#96 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by -LIBERO- »

Mirza-H wrote:Jucer sam dobio pismo iz izborne komisije i glaso sam za SDP "Opcina Centar Sarajevo" i za nacelnika Dževada Bečirevića. :bih:

Hvala! :D

Ovo hvala,zato sto sam i ja "Opstina Centar Sarajevo" :D ,i hvala ti na ,ipak,racijonalnom odabiru .

Niti su najbolji na planeti,niti su savrseni..ali u ovakvoj "ponudi",SDP je najmanje "zlo"..barem za sada :D
Simpa mi je i "Nasa stranka",tako da si i za njih glasao nebi se puno zeznuo :thumbup:
dix106

#97 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by dix106 »

-LIBERO- wrote:

Hvala! :D

Ovo hvala,zato sto sam i ja "Opstina Centar Sarajevo" :D ,i hvala ti na ,ipak,racijonalnom odabiru .

Niti su najbolji na planeti,niti su savrseni..ali u ovakvoj "ponudi",SDP je najmanje "zlo"..barem za sada :D
Simpa mi je i "Nasa stranka",tako da si i za njih glasao nebi se puno zeznuo :thumbup:
dok je markovic bio nacelnik, centar je bio na nivou. dakle, nista protiv sdpa. al je becirevic katastrofa, opcina je svedena na pijacu po kojoj svako radi sta hoce... :x dino konakovic nije los ali je fakat u pogresnoj stranci (a kazu nije ni kakav menadzer, a to valjda ko nacelnik trebas bit), a ostale kandidate ne poznajem... slazem se da sansu treba dati i nasoj stranci, da vidimo jesul dobri ko sto se hvale... :-)
pipliček

#98 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by pipliček »

Ja glasam za Midu Karovića (SDP) u općini Novo Sarajevo!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#99 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by -LIBERO- »

Ja se slazem da je SDP dao sam sebi autogol kandidirajuci Becirevica ponovo za nacelnika opstine.

To pokazuje koliko su stranke zatvorena struktura.

Vrh stranke ne dobija ,ocigledno,adekvatne informacije sta stanovnici pojedinih opstina misle o svojim trenutnim nacelnicima.
A clanovi stranaka,ocigledno,poslusno klimaju glavama...nedaj Boze se usprotiviti bilo cemu.

Ko je kandidat za nacelnika Opstine Centar ispred "nase stranka"?

Po svemu sudeci cu ovaj put morati iskombinovati ,i glasati a razlicitim nivoima vlasti za razlicite stranke. :D
Prpa.ba

#100 Re: Oktobarski izbori - izlazite li?

Post by Prpa.ba »

pipliček wrote:Ja glasam za Midu Karovića (SDP) u općini Novo Sarajevo!
Ima li iko vise informacija o ovome covjeku? Jedino sto sam uspio pronaci na svemocnom Google-u je da mu je sin (vjerovatno, nisam siguran pa zato i pitam...) primio stipendiju opcine Novo Sarajevo u skolskoj 2004/05. godini, koja je bila namjenjena socijalno ugrozenim, demobilisanim borcima i djeci sehida. A buduci da je covjek sigurno dobrostojeci i uhljebljeni partijski-opcinski kadar, ovo mi bas i ne zvuci "socijaldemokratski". :D

http://www.novosarajevo.ba/stream/article.php?pid=588
Locked