Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Locked
popajic

#76 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by popajic »

Postao/la Fair Life dana 15/08/2008 11:40

popajic je napisao/la:...

Znaci rahat sam da rahatniji ne mogu biti ! :bih:

Razrahatleisan !
Totalno :-D
ako izuzmem male naznake cira na zeludcu zbog politickog i moralnog jada kojim sam okruzen :(
ja_cura_

#77 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by ja_cura_ »

ja se osjecam ugrozeno, jer kao srbin/musliman nemam pravo kao hrvati na hrvatsku putovnicu, pa kad mi je cejf da putujem-jednostavno spakujem kofere, vec prvo moram da ganjam papire i stojim u redovima ispred ambasade, i jos strepim hoce li mi dati ili nece vizu... :D

a sad na temu: moja najbolja prijateljica je hrvatica, rodjena u sarajevu i nijednom jedinom prilikom (a bilo ih je vise) nije mi rekla da se osjeca ugrozeno, vec sa mnom zajedno "pljuje" po izgradnjama dzamija, crkava, unistavanju zelenih povrsina, i bori se za svoj bolji zivot kao i ja.
uvjek dobar gost

#78 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by uvjek dobar gost »

Ja sam ugrožen kao atesita, kao građanin, kao čovjek, kao humanoid u svom gradu u svojoj zemlji koje još nema, ugrožen sam od strane lopova, nesposobnjakovića, nepismenjakovića... i svakim danom to sve osjećam... i bojim se da će biti još i gore..... može biti bilo koji grad ili bilo koji dio BiH ugrožen sam od većine koju čine ljudi bez obraza, morala ljudi dvolični i licemjerni.... e oni su danas većina u svim našim gradovima i selima......, dok je manjina ugrožena.... znači ljudi, građani su ugroženi u svakom gradu BiH...

P.S

Po istraživanju UNDP-a više od 50% ukupne populacije u BiH je isključeno po nekom osnovu... zapitajmo se nad ovom surovom istinom...

Neka igre počnu
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#79 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by pici »

i ja sam ugrožen.......kao DB,RVI dobio ono malo certifikata napenalili me nogom u dupe,aljo obeco svi borcima stanove ja ga nisam dobio,obeco poso ,sam se snašo,obeco pomoc ,kazu nemaju para u drzavnoj kasi,itd itd itd ......suti pici sjedi dje si i trpi da ne bi bilo gore......eeeee ima gore,sad ce nam povecat PDV :D :shock:
and

#80 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by and »

šta se podrazumijeva pod hrvat?
da mirno stojiš na lijepu našu a zviždiš na himnu bih,u kući imaš franjinu sliku,u ormaru crnu uniformu,u autu bi pojačao tompsona?ako je to definicija,onda bi se u sarajevu mogao osjećati ugroženo.
u suprotnom možeš postati i predsjednik države
mostarac

#81 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by mostarac »

uvjek dobar gost wrote:Ja sam ugrožen kao atesita, kao građanin, kao čovjek, kao humanoid u svom gradu u svojoj zemlji koje još nema, ugrožen sam od strane lopova, nesposobnjakovića, nepismenjakovića... i svakim danom to sve osjećam... i bojim se da će biti još i gore..... može biti bilo koji grad ili bilo koji dio BiH ugrožen sam od većine koju čine ljudi bez obraza, morala ljudi dvolični i licemjerni.... e oni su danas većina u svim našim gradovima i selima......, dok je manjina ugrožena.... znači ljudi, građani su ugroženi u svakom gradu BiH...

P.S

Po istraživanju UNDP-a više od 50% ukupne populacije u BiH je isključeno po nekom osnovu... zapitajmo se nad ovom surovom istinom...

Neka igre počnu
I ti nasao bit covjek u ovako odsudnom trenutku za nas goloruki i napaceni narod :D
uvjek dobar gost

#82 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by uvjek dobar gost »

mostarac wrote:
uvjek dobar gost wrote:Ja sam ugrožen kao atesita, kao građanin, kao čovjek, kao humanoid u svom gradu u svojoj zemlji koje još nema, ugrožen sam od strane lopova, nesposobnjakovića, nepismenjakovića... i svakim danom to sve osjećam... i bojim se da će biti još i gore..... može biti bilo koji grad ili bilo koji dio BiH ugrožen sam od većine koju čine ljudi bez obraza, morala ljudi dvolični i licemjerni.... e oni su danas većina u svim našim gradovima i selima......, dok je manjina ugrožena.... znači ljudi, građani su ugroženi u svakom gradu BiH...

P.S

Neka igre počnu
I ti nasao bit covjek u ovako odsudnom trenutku za nas goloruki i napaceni narod :D
Sam pao sam se ubio...
jennisjoplin

#83 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by jennisjoplin »

popajic wrote:
Postao/la Fair Life dana 15/08/2008 11:40

popajic je napisao/la:...

Razrahatleisan !
Totalno :-D
ako izuzmem male naznake cira na zeludcu zbog politickog i moralnog jada kojim sam okruzen :(
e pa sa svim time sto nabroji ti si dušu dao za sindikalnog vođu :lol:
jennisjoplin

#84 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by jennisjoplin »

pici wrote:i ja sam ugrožen.......kao DB,RVI dobio ono malo certifikata napenalili me nogom u dupe,aljo obeco svi borcima stanove ja ga nisam dobio,obeco poso ,sam se snašo,obeco pomoc ,kazu nemaju para u drzavnoj kasi,itd itd itd ......suti pici sjedi dje si i trpi da ne bi bilo gore......eeeee ima gore,sad ce nam povecat PDV :D :shock:
ej a sta si rado sa stednom knjizicom i onim silnim markama :lol: :lol: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#85 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by pici »

jennisjoplin wrote:
pici wrote:i ja sam ugrožen.......kao DB,RVI dobio ono malo certifikata napenalili me nogom u dupe,aljo obeco svi borcima stanove ja ga nisam dobio,obeco poso ,sam se snašo,obeco pomoc ,kazu nemaju para u drzavnoj kasi,itd itd itd ......suti pici sjedi dje si i trpi da ne bi bilo gore......eeeee ima gore,sad ce nam povecat PDV :D :shock:
ej a sta si rado sa stednom knjizicom i onim silnim markama :lol: :lol: :lol:
psssstttt ,to je dobro uloženo u berzu :D ima na kraju da ispadne da sam placenik bio a ne neki patriota dobrovoljac :D
Law_and_Order

#86 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by Law_and_Order »

dali se statistiek sve odnose na 91? imal neko trenutne podatke po nacionalnoj osnovi? oficijelno ili neoficijeln osvejedno zanima me cisto danasnja struktura sarajeva
Ponekad s'proljeca

#87 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by Ponekad s'proljeca »

Morate da se hebet da vas bude vise!!!!!

Sta bi vi da imate prava kao Srbi u Hrvatskoj!!!!!!! :D :D

[quote="mitarmiric"]Gdje nadje tih 6,7 % sabane sabanski. U kojoj statistici,molim lijepo?
Prije rata je u Sarajevu 19% gradskog grunta bilo hrvatsko.

I dan danas, iako Hrvata ima par procenata, glavni su znanstvenici, glumci, muzicari, akademici, profesori.

Dok bosnjaci gaje sibicare, malodobne delikvente, i one sto seksualno zlostavljaju 9 godisnjake i ubijaju nozem po tramvajima.

Srecom odoh uskoro iz SA, a vama neka Bog umnozi nafaku.[/quote]
TheGodfather

#88 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by TheGodfather »

uvjek dobar gost wrote:Još samo malo i u ovoj zemlji obični ljudi, građani neće moći živjeti...

Nemam pojma ja sam neustavan i ne pripadam nitijednom od tri naroda i onako se osjećam....

Jao svaka ti cast na ovome :D :D
kamo srece da nas ima jos koji ovako misle :-)
TheGodfather

#89 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by TheGodfather »

ja_cura_ wrote:ja se osjecam ugrozeno, jer kao srbin/musliman nemam pravo kao hrvati na hrvatsku putovnicu, pa kad mi je cejf da putujem-jednostavno spakujem kofere, vec prvo moram da ganjam papire i stojim u redovima ispred ambasade, i jos strepim hoce li mi dati ili nece vizu... :D

a sad na temu: moja najbolja prijateljica je hrvatica, rodjena u sarajevu i nijednom jedinom prilikom (a bilo ih je vise) nije mi rekla da se osjeca ugrozeno, vec sa mnom zajedno "pljuje" po izgradnjama dzamija, crkava, unistavanju zelenih povrsina, i bori se za svoj bolji zivot kao i ja.

Ma svi smo mi svakako ugrozeni. Eh sto nemamo svi putovnice :D
popajic

#90 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by popajic »

Postao/la Law_and_Order dana 15/08/2008 16:43
dali se statistiek sve odnose na 91? imal neko trenutne podatke po nacionalnoj osnovi? oficijelno ili neoficijeln osvejedno zanima me cisto danasnja struktura sarajeva
Opet i samo po nacionalnoj osnovi.Ne znam kako se ne umorite,majke mi !
Kakva je struktura Sarajeva?
Guta bosnjaka (kad te neko od nekud protjera moras naci sebi skloniste),po neki Srbin,po neki Hrvat i jos jedna,malo manja guta anacionalnog svijeta.Onih "ostalih"
I kad sve to saberes i oduzmes SVI smo ugrozeni.Pale nas po haustorima,ubijaju po tramvajima,djecu nam maltretiraju,poskupljenja razvaljuju,parkove nam kradu,maloljetne ubice pustaju na slobodu,iz fotelja bestidno porucuju da bi nam rado pomogli ali nijedan problem nije u njihovoj nadleznosti.Kad vide da nam je pukao film brze bolje nam ubace Mileta u igru.Jer kad smo s njim zadeverani popustimo malo te "nase".Time out do slijedeceg sranja...
Takvo ti je stanje u gradu i kod nas Sarajlija.Ugrozenost bez obzira na ime,boju,edukaciju,pamet...ugrozenost ljudskosti !

Ali tebe OVO ne interesuje.I nisi jedini.Hajmo se nacionalno prebrojat pa da vidimo cija majka crnu(nacionalnu) vunu prede.
I onda se cude kad kazem:Tile dragi,dje si da im zabranis da nas ovako seciraju?
popajic

#91 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by popajic »

@Jennisjoplin
e pa sa svim time sto nabroji ti si dušu dao za sindikalnog vođu :lol:
Ovo su zadnji koprcaji nas "ostalih".Ocito odumiremo ko sibirski tigrovi.Sta ces,narod odabrao da je "rasporedite se u torove"najbolja opcija.Sto bi normalno kad moze komplikovano ?! :-)
Zah

#92 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by Zah »

Kraci izvod iz danasnjeg Oslobodljenja o "ugrozenosti Hrvata"

MVP BiH demantuje Komšićeve navode
Piše: Administrator
16/08/08

Hrvati su dobro zastupljeni

Veliki broj domaćih medija je u više navrata izvještavao o primjedbama člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića koje se odnose na nezastupljenost kadrova iz reda hrvatskog naroda unutar Ministarstva vanjskih poslova BiH. Tim povodom ovo ministarstvo je reagovalo saopćenjem u kojem, između ostalog, navodi da vodi brigu o zastupljenosti svih konstitutivnih naroda i ostalih u skladu sa popisom stanovništva BiH iz 1991. godine.

„Rezultat toga je činjenica da kadrovska rješenja unutar MVP-a BiH u velikoj mjeri odgovaraju demografskoj strukturi BiH“, stoji u saopćenju ovog ministarstva.

U sjedištu Ministarstva vanjskih poslova BiH i diplomatsko-konzularnoj mreži radi 19,5 posto Hrvata od ukupnog broja zaposlenih. Primjedba da Hrvati nisu raspoređeni na rukovodnim mjestima također ne stoji, jer 50% pomoćnika ministra dolazi upravo iz reda hrvatskog naroda, a nekim od najvažnijih odsjeka unutar MVP-a BiH rukovode Hrvati. Pored toga, važno je istaći činjenicu da 22,7 posto od ukupnog broja ambasadora BiH čine Hrvati, istovremeno zauzimajući 33,3 posto pozicija konzula ili vicekonzula. Nadalje, 33,3 posto generalnih konzula i 23,3 posto ministara savjetnika su Hrvati.

Svi navedeni procenti su znatno iznad 17,3 posto koji predstavlja udio Hrvata u ukupnoj populaciji BiH prema popisu stanovništva iz 1991. godine.

Uvid u činjenično stanje navodi na samo jedan zaključak: ne stoji teza o neadekvatnoj zastupljenosti Hrvata u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

U okviru Vijeća ministara BiH nije rijedak slučaj da tri prve rukovodeće pozicije ministarstava nisu popunjene predstavnicima iz sva tri konstitutivna naroda. Činjenica da Hrvati ne zauzimaju mjesto ministra, zamjenika ministra niti sekretara u MVP-u BiH posljedica je primjene Ustava BiH, Zakona o državnoj službi BiH i Zakona o Vijeću ministara BiH. Stoga se primjedbe po ovom osnovu mogu jedino uputiti na adresu Parlamenta BiH koja je usvojila pomenute zakone, a nikako ministru vanjskih poslova, navodi se u saopćenju.
jennisjoplin

#93 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by jennisjoplin »

Zah wrote:Kraci izvod iz danasnjeg Oslobodljenja o "ugrozenosti Hrvata"

16/08/08

Veliki broj domaćih medija je u više navrata izvještavao o primjedbama člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića koje se odnose na nezastupljenost kadrova iz reda hrvatskog naroda unutar Ministarstva vanjskih poslova BiH. Tim povodom ovo ministarstvo je reagovalo saopćenjem u kojem, između ostalog, navodi da vodi brigu o zastupljenosti svih konstitutivnih naroda i ostalih u skladu sa popisom stanovništva BiH iz 1991. godine.

„Rezultat toga je činjenica da kadrovska rješenja unutar MVP-a BiH u velikoj mjeri odgovaraju demografskoj strukturi BiH“, stoji u saopćenju ovog ministarstva.

U sjedištu Ministarstva vanjskih poslova BiH i diplomatsko-konzularnoj mreži radi 19,5 posto Hrvata od ukupnog broja zaposlenih. Primjedba da Hrvati nisu raspoređeni na rukovodnim mjestima također ne stoji, jer 50% pomoćnika ministra dolazi upravo iz reda hrvatskog naroda, a nekim od najvažnijih odsjeka unutar MVP-a BiH rukovode Hrvati. Pored toga, važno je istaći činjenicu da 22,7 posto od ukupnog broja ambasadora BiH čine Hrvati, istovremeno zauzimajući 33,3 posto pozicija konzula ili vicekonzula. Nadalje, 33,3 posto generalnih konzula i 23,3 posto ministara savjetnika su Hrvati.

Svi navedeni procenti su znatno iznad 17,3 posto koji predstavlja udio Hrvata u ukupnoj populaciji BiH prema popisu stanovništva iz 1991. godine.

Uvid u činjenično stanje navodi na samo jedan zaključak: ne stoji teza o neadekvatnoj zastupljenosti Hrvata u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

U okviru Vijeća ministara BiH nije rijedak slučaj da tri prve rukovodeće pozicije ministarstava nisu popunjene predstavnicima iz sva tri konstitutivna naroda. Činjenica da Hrvati ne zauzimaju mjesto ministra, zamjenika ministra niti sekretara u MVP-u BiH posljedica je primjene Ustava BiH, Zakona o državnoj službi BiH i Zakona o Vijeću ministara BiH. Stoga se primjedbe po ovom osnovu mogu jedino uputiti na adresu Parlamenta BiH koja je usvojila pomenute zakone, a nikako ministru vanjskih poslova, navodi se u saopćenju.
sto je babi milo to joj se i snilo, a drugo, sto su iz komsiceva kabineta rekli: otkuda izvuče one brojkice? :skoljka: :run:
dallton

#94 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by dallton »

jennisjoplin wrote:
Zah wrote:Kraci izvod iz danasnjeg Oslobodljenja o "ugrozenosti Hrvata"

16/08/08

sto je babi milo to joj se i snilo, a drugo, sto su iz komsiceva kabineta rekli: otkuda izvuče one brojkice? :skoljka: :run:
Tisu, to je Hare skontao rijesenje integrala treceg korijena iz broja 2 sa naglaskom na infinitezimalni broj decimala iza seste nule - sto je jednako broju Hrvata u MIPu :D
jennisjoplin

#95 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by jennisjoplin »

@dalton

please, malo preciznije, iz prvog, drugog (plošnog) ili trećeg integrala? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bumbar

#96 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by Bumbar »

popajic wrote:Sad vidim da je najbolje biti u grupi "ostali".
Cekam u redu na pricu o mojoj ugrozenosti,pa onda skontam - popajicu jadan ne bio,nisi jedan od konstit.,gradjanin jesi al to se ne pika...prakticno ne postojis pa ne mozes ni biti ugrozen.
Niti imas svog politickog predstavnika,niti ti ko prebrojava krvna zrnca,niti te ko pita za misljenje...kako ces biti ugrozen kad si vazduh.Nema te.
rahat kao rahat lokum :D :D :D :D :bih: :bih:
Shoba

#97 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by Shoba »

Kako god okrenuli, cifre govore same za sebe....Sarajevo ce za 50tak godina biti apsolutno cista Bosnjacka sredina. A ne moze se ni samo rat kriviti, jer se on poodavno zavrsio a ljudi i dalje idu iz grada....preostali Hrvati, Srbi, ostali....
Znaci, zasto se busati u prsa multietnicnosti kada je vise nema. Nema je odavno u Banjaluci, Mostaru i ostalim gradovima u BiH, pa treba javno reci da je nema vise ni u Sarajevu. (Da se vise ne lazemo i bezveze pumpamo multi-balone).
Mislim, nije frka, nek je Sarajevo Bosnjacko, tako je ispalo...(nema povratka nazad na predratno stanje, to niko nece. Ko ce vratiti 31% Srba u Sarajevo u ili vratiti Bosnjake u Istocnu Bosnu i Sandzak? KO ce vratiti Bosnjake u Banjaluku? Hrvate u Derventu?)

Ahmed Buric je napisao dobar clanak u Oslobodjenju, procitajte:

http://www.oslobodjenje.com.ba/index.ph ... &Itemid=46

Postoji samo jedna nada za Bosnu, a to je ocuvanje spoljnih granica i nada da ce vrijeme ponovo uciniti svoje i zbliziti ljude, kao mnogo puta do sada.... :bih:
Air Ramiz

#98 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by Air Ramiz »

Shoba wrote:Kako god okrenuli, cifre govore same za sebe....Sarajevo ce za 50tak godina biti apsolutno cista Bosnjacka sredina. A ne moze se ni samo rat kriviti, jer se on poodavno zavrsio a ljudi i dalje idu iz grada....preostali Hrvati, Srbi, ostali....
Znaci, zasto se busati u prsa multietnicnosti kada je vise nema. Nema je odavno u Banjaluci, Mostaru i ostalim gradovima u BiH, pa treba javno reci da je nema vise ni u Sarajevu. (Da se vise ne lazemo i bezveze pumpamo multi-balone).
Mislim, nije frka, nek je Sarajevo Bosnjacko, tako je ispalo...(nema povratka nazad na predratno stanje, to niko nece. Ko ce vratiti 31% Srba u Sarajevo u ili vratiti Bosnjake u Istocnu Bosnu i Sandzak? KO ce vratiti Bosnjake u Banjaluku? Hrvate u Derventu?)

Ahmed Buric je napisao dobar clanak u Oslobodjenju, procitajte:

http://www.oslobodjenje.com.ba/index.ph ... &Itemid=46

Postoji samo jedna nada za Bosnu, a to je ocuvanje spoljnih granica i nada da ce vrijeme ponovo uciniti svoje i zbliziti ljude, kao mnogo puta do sada.... :bih:
A koga ti krivis zato sto nisi u Sarajevu?
scooter21ba

#99 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by scooter21ba »

ne bi se bas slozio da su ugrozeni al da su u manjini da
pitajte bilo kojeg "hrvata" u sarajevu koji je tu i ranije zivio jeli ugrozen
svaki ce reci da nije jer normala radi ili ne radi kao i "bosnjaci" i "srbi"

da su u manjini jesu sto od rata jer su neki bjezali da izvuku zivu glavu drugi jer im je tako hrvatska politika rekla
a treci (al ipak mislim da je tih manjina) su bjezali ne od prijeratnih komsija nego od ovih novopridoslih velikih "bosnjaka" koji misle da imaju pravo na sarajevo pa tjeraju druge iz sarajeva na bilo koji nacin

a sto se tice multietnicnosti mislim da je u ovom trenutku sarajevo mozda i najraznovrsnije sto se tice tih "naroda" mozda tuzla parira ali ipak moje licno misljenje je sarajevo
sodom

#100 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?

Post by sodom »

neznam niti jednog hrvata u sarajevu, a znam ih mnogo, da ce reci da su ugrozeni...
ovo pisu ljudi iz nekih budjaka i podruma, upucaj se.

A kao sto onaj marsovac rece -mislim na avatar- ovdje stvrno vise normalni ljudi nece moci zivjeti, i ja sam u ono ostali, ali nekada vi konstitutivni narodi stvarno kakite, hajdemo samo radi poredjenja uzeti, koliko bi materijala imali ostali da se zale i pisu ove gluposti kada bi htjeli da se samo izjednace sa drugima.

Sarajevo se uporno pokusavaa napraviti etnicki cistim, ono kao bosnjacki samo-to nikada niko nece dopustiti da se desi, pa zar ne vidite da je to dodikova politika, isplivala istina da u rsu imaju samo 10% ne srba ,6% muslimana i 3% hrvata+1% ostalih. to je zamisao karadjica bila!, hag-sudjenje- prpa malo, pa se djeluje preventivno.

Dakle kako se nesto ne bi otkrilo baci koju bombu pa usmjeti paznju na to, kao kada su parlamentarci iza zastora vijesti da se bosna dijeli povecali plate na 8000 bez ikakve medijske paznje!

nadam se da shvatate da ovo nema veze sa hrvatima, necijim pravima, ili gradu sarajevo uopste. :roll:
Locked