TotalnoPostao/la Fair Life dana 15/08/2008 11:40
popajic je napisao/la:...
Znaci rahat sam da rahatniji ne mogu biti !
Razrahatleisan !
ako izuzmem male naznake cira na zeludcu zbog politickog i moralnog jada kojim sam okruzen
TotalnoPostao/la Fair Life dana 15/08/2008 11:40
Razrahatleisan !
I ti nasao bit covjek u ovako odsudnom trenutku za nas goloruki i napaceni naroduvjek dobar gost wrote:Ja sam ugrožen kao atesita, kao građanin, kao čovjek, kao humanoid u svom gradu u svojoj zemlji koje još nema, ugrožen sam od strane lopova, nesposobnjakovića, nepismenjakovića... i svakim danom to sve osjećam... i bojim se da će biti još i gore..... može biti bilo koji grad ili bilo koji dio BiH ugrožen sam od većine koju čine ljudi bez obraza, morala ljudi dvolični i licemjerni.... e oni su danas većina u svim našim gradovima i selima......, dok je manjina ugrožena.... znači ljudi, građani su ugroženi u svakom gradu BiH...
P.S
Po istraživanju UNDP-a više od 50% ukupne populacije u BiH je isključeno po nekom osnovu... zapitajmo se nad ovom surovom istinom...
Neka igre počnu
Sam pao sam se ubio...mostarac wrote:I ti nasao bit covjek u ovako odsudnom trenutku za nas goloruki i napaceni naroduvjek dobar gost wrote:Ja sam ugrožen kao atesita, kao građanin, kao čovjek, kao humanoid u svom gradu u svojoj zemlji koje još nema, ugrožen sam od strane lopova, nesposobnjakovića, nepismenjakovića... i svakim danom to sve osjećam... i bojim se da će biti još i gore..... može biti bilo koji grad ili bilo koji dio BiH ugrožen sam od većine koju čine ljudi bez obraza, morala ljudi dvolični i licemjerni.... e oni su danas većina u svim našim gradovima i selima......, dok je manjina ugrožena.... znači ljudi, građani su ugroženi u svakom gradu BiH...
P.S
Po istraživanju UNDP-a više od 50% ukupne populacije u BiH je isključeno po nekom osnovu... zapitajmo se nad ovom surovom istinom...
Neka igre počnu
e pa sa svim time sto nabroji ti si dušu dao za sindikalnog vođupopajic wrote:TotalnoPostao/la Fair Life dana 15/08/2008 11:40
Razrahatleisan !![]()
ako izuzmem male naznake cira na zeludcu zbog politickog i moralnog jada kojim sam okruzen
ej a sta si rado sa stednom knjizicom i onim silnim markamapici wrote:i ja sam ugrožen.......kao DB,RVI dobio ono malo certifikata napenalili me nogom u dupe,aljo obeco svi borcima stanove ja ga nisam dobio,obeco poso ,sam se snašo,obeco pomoc ,kazu nemaju para u drzavnoj kasi,itd itd itd ......suti pici sjedi dje si i trpi da ne bi bilo gore......eeeee ima gore,sad ce nam povecat PDV![]()
psssstttt ,to je dobro uloženo u berzujennisjoplin wrote:ej a sta si rado sa stednom knjizicom i onim silnim markamapici wrote:i ja sam ugrožen.......kao DB,RVI dobio ono malo certifikata napenalili me nogom u dupe,aljo obeco svi borcima stanove ja ga nisam dobio,obeco poso ,sam se snašo,obeco pomoc ,kazu nemaju para u drzavnoj kasi,itd itd itd ......suti pici sjedi dje si i trpi da ne bi bilo gore......eeeee ima gore,sad ce nam povecat PDV![]()
![]()
![]()
uvjek dobar gost wrote:Još samo malo i u ovoj zemlji obični ljudi, građani neće moći živjeti...
Nemam pojma ja sam neustavan i ne pripadam nitijednom od tri naroda i onako se osjećam....
ja_cura_ wrote:ja se osjecam ugrozeno, jer kao srbin/musliman nemam pravo kao hrvati na hrvatsku putovnicu, pa kad mi je cejf da putujem-jednostavno spakujem kofere, vec prvo moram da ganjam papire i stojim u redovima ispred ambasade, i jos strepim hoce li mi dati ili nece vizu...![]()
a sad na temu: moja najbolja prijateljica je hrvatica, rodjena u sarajevu i nijednom jedinom prilikom (a bilo ih je vise) nije mi rekla da se osjeca ugrozeno, vec sa mnom zajedno "pljuje" po izgradnjama dzamija, crkava, unistavanju zelenih povrsina, i bori se za svoj bolji zivot kao i ja.
Opet i samo po nacionalnoj osnovi.Ne znam kako se ne umorite,majke mi !Postao/la Law_and_Order dana 15/08/2008 16:43
dali se statistiek sve odnose na 91? imal neko trenutne podatke po nacionalnoj osnovi? oficijelno ili neoficijeln osvejedno zanima me cisto danasnja struktura sarajeva
Ovo su zadnji koprcaji nas "ostalih".Ocito odumiremo ko sibirski tigrovi.Sta ces,narod odabrao da je "rasporedite se u torove"najbolja opcija.Sto bi normalno kad moze komplikovano ?!@Jennisjoplin
e pa sa svim time sto nabroji ti si dušu dao za sindikalnog vođu
sto je babi milo to joj se i snilo, a drugo, sto su iz komsiceva kabineta rekli: otkuda izvuče one brojkice?Zah wrote:Kraci izvod iz danasnjeg Oslobodljenja o "ugrozenosti Hrvata"
MVP BiH demantuje Komšićeve navode
Piše: Administrator
16/08/08
Hrvati su dobro zastupljeni
Veliki broj domaćih medija je u više navrata izvještavao o primjedbama člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića koje se odnose na nezastupljenost kadrova iz reda hrvatskog naroda unutar Ministarstva vanjskih poslova BiH. Tim povodom ovo ministarstvo je reagovalo saopćenjem u kojem, između ostalog, navodi da vodi brigu o zastupljenosti svih konstitutivnih naroda i ostalih u skladu sa popisom stanovništva BiH iz 1991. godine.
„Rezultat toga je činjenica da kadrovska rješenja unutar MVP-a BiH u velikoj mjeri odgovaraju demografskoj strukturi BiH“, stoji u saopćenju ovog ministarstva.
U sjedištu Ministarstva vanjskih poslova BiH i diplomatsko-konzularnoj mreži radi 19,5 posto Hrvata od ukupnog broja zaposlenih. Primjedba da Hrvati nisu raspoređeni na rukovodnim mjestima također ne stoji, jer 50% pomoćnika ministra dolazi upravo iz reda hrvatskog naroda, a nekim od najvažnijih odsjeka unutar MVP-a BiH rukovode Hrvati. Pored toga, važno je istaći činjenicu da 22,7 posto od ukupnog broja ambasadora BiH čine Hrvati, istovremeno zauzimajući 33,3 posto pozicija konzula ili vicekonzula. Nadalje, 33,3 posto generalnih konzula i 23,3 posto ministara savjetnika su Hrvati.
Svi navedeni procenti su znatno iznad 17,3 posto koji predstavlja udio Hrvata u ukupnoj populaciji BiH prema popisu stanovništva iz 1991. godine.
Uvid u činjenično stanje navodi na samo jedan zaključak: ne stoji teza o neadekvatnoj zastupljenosti Hrvata u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.
U okviru Vijeća ministara BiH nije rijedak slučaj da tri prve rukovodeće pozicije ministarstava nisu popunjene predstavnicima iz sva tri konstitutivna naroda. Činjenica da Hrvati ne zauzimaju mjesto ministra, zamjenika ministra niti sekretara u MVP-u BiH posljedica je primjene Ustava BiH, Zakona o državnoj službi BiH i Zakona o Vijeću ministara BiH. Stoga se primjedbe po ovom osnovu mogu jedino uputiti na adresu Parlamenta BiH koja je usvojila pomenute zakone, a nikako ministru vanjskih poslova, navodi se u saopćenju.
Tisu, to je Hare skontao rijesenje integrala treceg korijena iz broja 2 sa naglaskom na infinitezimalni broj decimala iza seste nule - sto je jednako broju Hrvata u MIPujennisjoplin wrote:sto je babi milo to joj se i snilo, a drugo, sto su iz komsiceva kabineta rekli: otkuda izvuče one brojkice?Zah wrote:Kraci izvod iz danasnjeg Oslobodljenja o "ugrozenosti Hrvata"
MVP BiH demantuje Komšićeve navode
Piše: Administrator
16/08/08
Hrvati su dobro zastupljeni
Veliki broj domaćih medija je u više navrata izvještavao o primjedbama člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića koje se odnose na nezastupljenost kadrova iz reda hrvatskog naroda unutar Ministarstva vanjskih poslova BiH. Tim povodom ovo ministarstvo je reagovalo saopćenjem u kojem, između ostalog, navodi da vodi brigu o zastupljenosti svih konstitutivnih naroda i ostalih u skladu sa popisom stanovništva BiH iz 1991. godine.
„Rezultat toga je činjenica da kadrovska rješenja unutar MVP-a BiH u velikoj mjeri odgovaraju demografskoj strukturi BiH“, stoji u saopćenju ovog ministarstva.
U sjedištu Ministarstva vanjskih poslova BiH i diplomatsko-konzularnoj mreži radi 19,5 posto Hrvata od ukupnog broja zaposlenih. Primjedba da Hrvati nisu raspoređeni na rukovodnim mjestima također ne stoji, jer 50% pomoćnika ministra dolazi upravo iz reda hrvatskog naroda, a nekim od najvažnijih odsjeka unutar MVP-a BiH rukovode Hrvati. Pored toga, važno je istaći činjenicu da 22,7 posto od ukupnog broja ambasadora BiH čine Hrvati, istovremeno zauzimajući 33,3 posto pozicija konzula ili vicekonzula. Nadalje, 33,3 posto generalnih konzula i 23,3 posto ministara savjetnika su Hrvati.
Svi navedeni procenti su znatno iznad 17,3 posto koji predstavlja udio Hrvata u ukupnoj populaciji BiH prema popisu stanovništva iz 1991. godine.
Uvid u činjenično stanje navodi na samo jedan zaključak: ne stoji teza o neadekvatnoj zastupljenosti Hrvata u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.
U okviru Vijeća ministara BiH nije rijedak slučaj da tri prve rukovodeće pozicije ministarstava nisu popunjene predstavnicima iz sva tri konstitutivna naroda. Činjenica da Hrvati ne zauzimaju mjesto ministra, zamjenika ministra niti sekretara u MVP-u BiH posljedica je primjene Ustava BiH, Zakona o državnoj službi BiH i Zakona o Vijeću ministara BiH. Stoga se primjedbe po ovom osnovu mogu jedino uputiti na adresu Parlamenta BiH koja je usvojila pomenute zakone, a nikako ministru vanjskih poslova, navodi se u saopćenju.![]()
rahat kao rahat lokumpopajic wrote:Sad vidim da je najbolje biti u grupi "ostali".
Cekam u redu na pricu o mojoj ugrozenosti,pa onda skontam - popajicu jadan ne bio,nisi jedan od konstit.,gradjanin jesi al to se ne pika...prakticno ne postojis pa ne mozes ni biti ugrozen.
Niti imas svog politickog predstavnika,niti ti ko prebrojava krvna zrnca,niti te ko pita za misljenje...kako ces biti ugrozen kad si vazduh.Nema te.
A koga ti krivis zato sto nisi u Sarajevu?Shoba wrote:Kako god okrenuli, cifre govore same za sebe....Sarajevo ce za 50tak godina biti apsolutno cista Bosnjacka sredina. A ne moze se ni samo rat kriviti, jer se on poodavno zavrsio a ljudi i dalje idu iz grada....preostali Hrvati, Srbi, ostali....
Znaci, zasto se busati u prsa multietnicnosti kada je vise nema. Nema je odavno u Banjaluci, Mostaru i ostalim gradovima u BiH, pa treba javno reci da je nema vise ni u Sarajevu. (Da se vise ne lazemo i bezveze pumpamo multi-balone).
Mislim, nije frka, nek je Sarajevo Bosnjacko, tako je ispalo...(nema povratka nazad na predratno stanje, to niko nece. Ko ce vratiti 31% Srba u Sarajevo u ili vratiti Bosnjake u Istocnu Bosnu i Sandzak? KO ce vratiti Bosnjake u Banjaluku? Hrvate u Derventu?)
Ahmed Buric je napisao dobar clanak u Oslobodjenju, procitajte:
http://www.oslobodjenje.com.ba/index.ph ... &Itemid=46
Postoji samo jedna nada za Bosnu, a to je ocuvanje spoljnih granica i nada da ce vrijeme ponovo uciniti svoje i zbliziti ljude, kao mnogo puta do sada....