Nudizam
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
daska_za_peglanje
#76 Re: Nudizam
-
zemo_online
#77 Re: Nudizam
treba osuncati muda,to je zdravo.pa zamislite da nikad nisu sunca osjetila.kako neprirodno.
- Ashrafieh
#78 Re: Nudizam
Ne sunčam se već godinama. Drug, vrhunski sportista je dobio melanom u 30-oj godini života. Ne postoji ništa goredaska_za_peglanje wrote:pa valjda vecina... izvini molim te sto je to moj sastavni dio zivota... i sta cu kad sasvim svjesno jedva cekam more i sunce da se cvarim po cijeli dan... jedan je zivot... pa zdrav nezdrav
![]()
što možemo uraditi svojoj koži od izlaganja suncu. Zato dozvoli da postoje i ljudi koji se kupaju ali ne sunčaju
-
daska_za_peglanje
#79 Re: Nudizam
zao mi je zbog druga...
ama vjerujem da postoje... i kazem ti svjesna sam ja tih bolesti...ali sta ces... ljudi su precudna bica...
ama vjerujem da postoje... i kazem ti svjesna sam ja tih bolesti...ali sta ces... ljudi su precudna bica...
- Ashrafieh
#80 Re: Nudizam
Neko je napisao da prakticira nudizam jer ne voli tragove kupaćeg kostima što implicira da je sunčanje nudistima važna aktivnost.
Nama nenudistima (
) baš i nije ...
Nama nenudistima (
- bpsang
#81 Re: Nudizam
Koliko ima nudista u Sarajevu, i da li postoji klub FKK -SA
- Machiavelli
#84 Re: Nudizam
vidim ja da smo mi istih sklonostimima wrote:Machiavelli wrote:Gologuz vazda
I na poso?
- NightSkyWalker
#85 Re: Nudizam
Ja praktikujem nudizam kada odem u Hrvatsku na more. Nemam se cega stiditi.
-
liberty
#86 Re: Nudizam
--> rodjena si voajerkaljubav_aha wrote:raja,pitaje svoj rodtielje o otoku koji su bili zakupili francuzi,camac nije bio potreban,sam je osoba trebala biti odlican plivac![]()
kad sam bila klinka,sjecam se scene na slapovima Krke,svi goli sjede u glicerima,jahtama i nekako nas gledaju namrgodjeno i vrlo ljutokompletna scen je bila vrlo komicna,plus,sam se upitala ,kakvo je to zadovljstvo sjediti gol i rucati,a raja sa malo viseg brodica te posmatra sa podsmjehom
![]()
kao klinka sam prilikom setenje usla u zonu ndustickog kampa,ugledah djevojcicu mojih godina,cim me je ugledla obucenu,samo je pobjegla![]()
nudizam me podsjeca na cinjenicu da ne smijem svugdje sjseti,narocito u prilikom avio transporta,nema ustajanja,nema spavanja
- Lady Agora
#88 Re: Nudizam
Nudizam na plažama nikad nije bio po mom ukusu ali dok sam bila sinlge, 3-4 godine za redom
sa još tri prijateljice smo iznajmljivale jedrilicu/brod u Splitu...i tako od ostrva do ostrva...
Kada je daleko od muških pogleda od svih kostima Evin je najugodniji...

sa još tri prijateljice smo iznajmljivale jedrilicu/brod u Splitu...i tako od ostrva do ostrva...

- ljubav_aha
#89 Re: Nudizam
Lady Agora wrote:Nudizam na plažama nikad nije bio po mom ukusu ali dok sam bila sinlge, 3-4 godine za redom
sa još tri prijateljice smo iznajmljivale jedrilicu/brod u Splitu...i tako od ostrva do ostrva...![]()
brisu li se mejsta nakon sjedenja,uzasna misao,da sjednem na istu lokaciju,nakon sto je neko vec koristio
- Simply_Red
#90 Re: Nudizam
E stvarno sam vidio plitkih komentara ovdje
Nudizam je prelijep osjećaj, ali kada ga upraznjava neko ko je dostigao tu mentalnu dubinu da se jedino tako osjeca potpuno slobodno. Ljudi kojima se pri pomisli na nudizam ukljucuju hormoni stida (iz cega nastaju seksualne devijacije), su ljudi koji se toga trebaju i kloniti. Nema slobode kao slobode kad plivaš go, što reče jedan moj prijatelj
Nudizam je prelijep osjećaj, ali kada ga upraznjava neko ko je dostigao tu mentalnu dubinu da se jedino tako osjeca potpuno slobodno. Ljudi kojima se pri pomisli na nudizam ukljucuju hormoni stida (iz cega nastaju seksualne devijacije), su ljudi koji se toga trebaju i kloniti. Nema slobode kao slobode kad plivaš go, što reče jedan moj prijatelj
- Lady Agora
#91 Re: Nudizam
Joj ljubavi šta tebi od svega pade na pamet
Pa nisam bila 24 sata nudista nego samo na sunčanju i kupanju.
Ako bude nekih sjedeljki - svako ima svoj nešto kao peškirić koji se vezuje kao suknjica.
Možda jednom i sama budeš u prilici da napraviš jedno takvo djevojačko krstarenje - poslije kada dođu brak
i djeca sigurno više nećeš imati vremena.
Pa nisam bila 24 sata nudista nego samo na sunčanju i kupanju.
Ako bude nekih sjedeljki - svako ima svoj nešto kao peškirić koji se vezuje kao suknjica.
Možda jednom i sama budeš u prilici da napraviš jedno takvo djevojačko krstarenje - poslije kada dođu brak
- ljubav_aha
#92 Re: Nudizam
haj'd reci da nije golicavo pitanje,konstantno bih nosila vlazne maramice za dezinfekcijuLady Agora wrote:Joj ljubavi šta tebi od svega pade na pamet![]()
![]()
![]()
Pa nisam bila 24 sata nudista nego samo na sunčanju i kupanju.![]()
nocno golo kupanje je super
inace,ne volim suncanje , a vise volim zimu od ljeta
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#93 Re: Nudizam
ljubav_aha wrote:haj'd reci da nije golicavo pitanje,konstantno bih nosila vlazne maramice za dezinfekcijuLady Agora wrote:Joj ljubavi šta tebi od svega pade na pamet![]()
![]()
![]()
Pa nisam bila 24 sata nudista nego samo na sunčanju i kupanju.![]()
i djeca sigurno više nećeš imati vremena.![]()
nocno golo kupanje je super
inace,ne volim suncanje , a vise volim zimu od ljeta
- ljubav_aha
#94 Re: Nudizam
pape,dobar jutar,dobri den
ali sma u pravu,ma kako tesko zvucalo
jos je teze kad nesto "fasujes" 
-
Katy
#96 Re: Nudizam
Nudizam nije nastranost,nekim ljudima jednostavno prija da su u prirodi ...................gologuzi!land wrote:Po vasem misljenju dali su nudisti u biti voajeri i egzibicionisti ili su to jednostavno ljudi koji se toliko dobro osjecaju u svojoj kozu da to i tako javno pokazuju , ja iskreno nemam nista protiv nudista ali eto zanima me malo vise razlicitih misljenja
Ne vidim nista lose!
ps.skoro sam procitala negdje u nekom clanku u novinama da je Rovinj,njihova nudisticka plaza otisla malo dalje
,zapravo,da se 'svasta ' radi na javnoj nudistickoj plazi,javno,jedni medju drugima.....e vidis tu vjerovatno zalaze
neki kojima nije samo do toga da su gologuzi vec im treba i akcija
To vec mislim da spada u .....ne znam ni ja gdje spada,nebitno, ali svakako ne pod nudizam!
-
Tirkiz
#97 Re: Nudizam
sta kazes... Rovinj....a jel taj Rovinj u Hrvatskoj ili SlovenijiKaty wrote:Nudizam nije nastranost,nekim ljudima jednostavno prija da su u prirodi ...................gologuzi!land wrote:Po vasem misljenju dali su nudisti u biti voajeri i egzibicionisti ili su to jednostavno ljudi koji se toliko dobro osjecaju u svojoj kozu da to i tako javno pokazuju , ja iskreno nemam nista protiv nudista ali eto zanima me malo vise razlicitih misljenja
Ne vidim nista lose!
ps.skoro sam procitala negdje u nekom clanku u novinama da je Rovinj,njihova nudisticka plaza otisla malo dalje![]()
,zapravo,da se 'svasta ' radi na javnoj nudistickoj plazi,javno,jedni medju drugima.....e vidis tu vjerovatno zalaze
neki kojima nije samo do toga da su gologuzi vec im treba i akcija
To vec mislim da spada u .....ne znam ni ja gdje spada,nebitno, ali svakako ne pod nudizam!
-
Tirkiz
#99 Re: Nudizam
koje?*mima* wrote:kome ovo dosadno?
-
Katy
#100 Re: Nudizam
Vidim da si ko fol zainteresovan pa pokusla naci tu vijest na internetu da link vidisTirkiz wrote:
sta kazes... Rovinj....a jel taj Rovinj u Hrvatskoj ili Sloveniji![]()
![]()
![]()
![]()
Ali nasla nesto drugo ,imaju oni u Rovinju swinger plaze,tu sam vec bez texta ostala
Ko zna sta ja procita onda u novinama...mozda to bi sa tih plaza
Uglavnom pripazite kad krenete na taj dio primorja i dobro pogledajte na koju cete plazu!
Da se ko nebi zabunio pa mu gola guza stradala!