Avaz protiv sarajevo-x portala

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
mamica papucarka

#76 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by mamica papucarka »

dzemmo wrote:
mIRCerka wrote:FAHRUDINE RADONCICU ZIV TI NAMA 100 GODINA BIO, DE POPRICAJ SA AUTOROM TOG CLANKA, POSALJI GA NA KURS CITANJA.
Mozda onda bude znao.
to kosta, vise voli par vreca cementa kupiti za neboder :D
:lol: :lol: :lol:

mislim da je to jedini dnevni list koji nema lektore, redaktore i sl...

nego, meni je stvarno shokantno kako novinari informacije sa foruma uzimaju zaozbiljno :lol: sigurno 70% napisanog na forumu jeste zajebancija. ;-)
fukara_tz

#77 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by fukara_tz »

Samo da kazem da :sax: :)
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 12/04/2015 11:50, edited 2 times in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#79 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by mIRCerka »

Stari wrote:Mirtzie ...za boga miloga pa tek sad primjetih ovu tvoju slicicu ...pa zar ti nisi ranije (sve doskora mensecini) imala u avataru ...sliku nekakvog mladog curetka sto telefonira na mobilni telefon...ili sam ja sve to morao sanjati....sta se desilo sa onim ubavim djevojcetom ? Zasto?

A ovo sa Fahrom ...ma daj batali diplomatske fazone ...ako hoce rat ...dajte im ga. :D
ne dirajte mi moj avatar! Napasce me na travijanu :D
stari, ono jeste mirci na avataru, al dala sam obecanje i moram ovaj avatar zadrzat :D
inace mi u selo stizu katapulti :D
bek tu d tema :D

Ja ipak mislim da je Fahro biznismen i da ce skontati sam da nekoga treba nalupat po dupetu :D
fantom slobode

#80 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by fantom slobode »

mamica papucarka wrote:
dzemmo wrote:
mIRCerka wrote:FAHRUDINE RADONCICU ZIV TI NAMA 100 GODINA BIO, DE POPRICAJ SA AUTOROM TOG CLANKA, POSALJI GA NA KURS CITANJA.
Mozda onda bude znao.
to kosta, vise voli par vreca cementa kupiti za neboder :D
:lol: :lol: :lol:

mislim da je to jedini dnevni list koji nema lektore, redaktore i sl...

nego, meni je stvarno shokantno kako novinari informacije sa foruma uzimaju zaozbiljno :lol: sigurno 70% napisanog na forumu jeste zajebancija. ;-)
kako bi to lijepo bilo da je to tako :) rahatluku kraja nema da je taj procenat zajebancije.Propaganda, sta cemo sa postotkom iste ? Forum je javni, zar ne!
Murisno1

#81 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by Murisno1 »

mIRCerka wrote:
Murisno1 wrote:Otvorih stranicu ovog jutra i naletih na udarnu vijest "Avazu smeta Sarajevo-x!"
Nakon sto sam istu procitao, vidio sam da ima osnova to sto je takav tekst takav kakav jeste, ali izvinite molim vas ... ja ne znam za vas ali meni je ovako malo poglupo sto se konstantno u ovom a i u mnogim prethodnim tekstovima objavljuje ono najposjeceniji, najprofesionalniji, jedini besplatni oglasnik .. a sve vezano za Sa-x, blogger i market sto je sve vlasnistvo ovih Šimića.

Da se razumijemo, protiv Sa-x nemam nista, ucesnik sam foruma, posjecujem ga redovno itd .. ali ovo najposjeceniji, duplo posjeceniji, pa agencija objavila da smo najposjeceniji mi je malo dosadno i malo, sto bi nas narod reko, furacki ..

Razumijem da vam je malo kriza sto je Avazova novina napisala taj text, a iako vi znate da ce vam to samo dici popularnost, opet se pravite kao uvrijedjeni, ...bez obzira sto je na sa-x forumu objavljeno bezbroj textrova o Avazu i ovakvih i onakvih na koje nije Bog zna reagirano iz redakcije Avaza ...

Jebo Avaz i njegov poso i sa Miskovicima i njegove "ruzne" zgrade .. njegovo ruglo i pizde materine .. ali jebo i vas ..
Jebo prvoaprilske sale .. ne pravite se mutavi ..
Pun je forum Avaza i Silajdzica .. onoliko koliko je pun Avaza Selimovica i Zlatka ...
Isti ste ... ponasate isto kao oni koje konstantno kudite ..

P.S. Market.ba nije potpuno besplatni najposjeceniji BH oglasnik npr.
Dernek.ba je bio posjeceniji od Sa-x ... npr
Sa-x je uzimao vijesti sa portala Avaza ... npr
SaX, Avaz i ostali info portali vijesti uzimaju od novinskih agencija tipa FENA...tako da nisi u pravu...

Tekst koji je izasao u ASu je dokazao kakvi sve priuceni novinari rade u medijima, mrsko im je izaci vani i naci pricu, vec samo surfaju i nebuloze pisu, ili prenose potpuno pogreshno (sjecam se samo medijskih "izleta" prve Korpe Dobrote i istinskog truda jednog forumasha i niza greshaka koje su objavljene, al nejse)...

Trece, recenica o ustasama...tako je DEBILNA i djecija...oni u stvari prozivaju Simice da su ustase,al ono znas kao "rekla nam pticica na grani"....bljak fuj....

PS Nisam te cula da ti smeta sto se recimo na Pinku stalno govori NAJGLEDANIJA TV U ZEMLJI bla bla...
Ma uredu ba Mirci ..
jebo avaz i as ..
I to sa pinkom je sranje ... i smeta mi .. samo sto mi eto bas to nije ni naumpalo .. ali o tome sam govorio..
to za ustase jest debilski i sto se toga tice treba ih i tuzit i guzit .. nemam nista protiv ..

ali nemojte sad da se pravimo da je sve sto se i na forumu i na naslovnici napisano cvjecka, pouka, nauka, patriotizam i sl "pozitivne" stvari ..
nije tako .. jebem ga ja ,,
u milion slucajeva diskusije ovdje su se vodile na mahalski nacin isto kao i na tim "novinama" i to od strane uglednih forumasa ..
tebe iskreno tu ne ubrajam .. vjeruj mi .. ali sit sam vala ove petljanije i gradjanske politikie, patriotisma, antisandzakliolizma, palamudjenja o pravima stampe itd. ..

odo radit ...
Kruler

#82 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by Kruler »

Ne kupujem novine, nijedne. Nemam potrebe, imam internet. Dakle, moja marka na dan ide mojim ISP-ovima. Ipak s vremena na vrijeme prelistam nešto što pokupim kod kolega i razočaram se stanjem novinarstva u BiH. Mislim, ako nije u pitanju kolumna, novinari bi trebali prezentirati podatke a čitaocima ostavljati mogućnost kreiranja vlastitog mišljenja. Kod nas preovladava politika kreiranja mišljenja javnog mjenja, a to je loše.

Međutim, ovakvo pisanje (mislim na članak u AS-u) nije nešto što bi se moglo nazvati profesionalnim novinarstvom, mislim da bi se i žuta štampa vjerovatno postidila ovakvog članka.

Mislim:
1. Pogrešno navoditi podatke koji su javno dostupni za provjeru svima (statistike posjećenosti napr.).
2. Tvrditi, bez dokaza, da postoji nalogodavac za "plasiranje laži".
3. Kancelarijske pošalice nisu novinarstvo (usput baš me zanima postoje li email poruke od vlasnika SA-X, kao dokaz, u kojima isti traže financijsku pomoć od konkurencije)
4. Nevjerovatno mi je da neko u današnje vrijeme nije u stanju diferencirati između oficijelnih izjava vlasnika/osoblja portala i onoga što članovi istog pišu.

S druge strane,
Bilo je pitanje dana kada će se na nas okomiti ovaj dnevni list, koji je uzgred rečeno jedini medij u BiH koji do sada nikada nije objavio uspješnu priču o našem portalu, portalu koji je osam godina najposjećeniji i najuspješniji internet portal u Bosni i Hercegovini.
Ni pola godine nakon pokretanja svog portala Avaz, unatoč svim lažno plasiranim informacijama i amaterskim reklamama o posjećenosti svog portala, nije uspio ni blizu stići posjećenost portala Sarajevo-x.com. Da li će im to ikada uspjeti ostaje još da vidimo.
To je izgleda zasmetalo Avazu te je u svom sestrinskom izdanju magazinu "AS" 2. aprila objavio tekst pod naslovom "Braća Šimić siju laži i idu na sud".
Sudeći po tekstu objavljenom u "AS"-u ljudi koji uređuju taj medij su i dalje opsjednuti nacionalizmom.
Iako gore navedene izjave nisu ni napisane kao novinski članak, već kao izjava za javnost, ipak je SA-X trebao zadržati objektivnost i kada se radi o ovom slučaju (direktnog napada na vlasnike portala i portal u cjelini), te ostaviti čitaocu pravo da kreira vlastito mišljenje na osnovu podataka. Vjerujem da bi bilo slično vašem u svakom slučaju.
lunci

#83 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by lunci »

mIRCerka wrote:
FAHRUDINE RADONCICU ZIV TI NAMA 100 GODINA BIO, DE POPRICAJ SA AUTOROM TOG CLANKA, POSALJI GA NA KURS CITANJA.
Mozda onda bude znao.
fahro da nekog posalje na kurs citanja ? :lol: to im je bona ulaz u "kompaniju". sto vise pljujes po onome sto se gazdi ne svidja vise napredujes. zar nije tako "novinari avaza"? 8-)
Stari

#84 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by Stari »

Za pocetak ...ako cemo "back to the topic"...valja reci da je sve krenulo i valjda je jos u vijek , u vezi sa njhovom novom zgradom. Molio bih sve ljude dobre volje da nacine jasnu ..da izvinete na izrazu...distinkciju , ja u svakom slucaju imam namjreru tu napraviti sada i ovdje, dakle razliku izmedju zgrade i stvarnog razloga.

Zgrada mi se svidja ...vidio sam fotografije na internet stranici "sa-c"...i stvarno je lijepa i elegantna...ali YBM-liga ...i ja sam ovako star, uspio skontati da je ono sa zaboravljenim daskama od shalunga u stubovima na 4 spratu ...ipak morala biti sala....Kako to nije mogao primjetiti i jedan novinar (pretpostavljam mladji i vicniji internetu od mene) ...ostaje mi misterija.
atko

#85 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by atko »

Onako, hipoteticki, razmisljam malo... da nije Fahro platio i onaj ddos napad na sa-x ... smajlikojijevrloozbiljan

Mislim ako ne prezaju od ovakvih bljuvotina javno, sta su tek spremni uciniti iza kulisa ...smajlikojimrziavaz
mIRCerka

#86 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by mIRCerka »

Kruler wrote:
Iako gore navedene izjave nisu ni napisane kao novinski članak, već kao izjava za javnost, ipak je SA-X trebao zadržati objektivnost i kada se radi o ovom slučaju (direktnog napada na vlasnike portala i portal u cjelini), te ostaviti čitaocu pravo da kreira vlastito mišljenje na osnovu podataka. Vjerujem da bi bilo slično vašem u svakom slučaju.
Iskrena da budem, ja im se divim na smirenosti...
pazi, oni prozvase vlasnike ustasama, onaj bnet sajt admine cetnicima, onda dodju neke komsije sa zapada il istoka i prozivaju nas islamskim teroristima, a neke cvjecke na forumu nas sve komplet zovu komunjarama...
dajte ljudi odlucite se vise ko je kome sta i sta smo, frustrira me ovo lagano
dexcox

#87 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by dexcox »

u San Djaku dan sale je 2 aprila pa je ovo bila Fahrina drugoaprilska sala.. kako ste samo nasleli muhahahahha smije se Fahro
Kruler

#88 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by Kruler »

mIRCerka wrote:
Kruler wrote:
pazi, oni prozvase vlasnike ustasama, onaj bnet sajt admine cetnicima, onda dodju neke komsije sa zapada il istoka i prozivaju nas islamskim teroristima, a neke cvjecke na forumu nas sve komplet zovu komunjarama...
Pazi ne osuđujem ja SA-X osoblje ni u kom slučaju. Samo sam mišljenja da bi se trebali držati na nivou profesionalnosti na kojem jesu, daleko iznad kvazi novinara kao što je pomenuti N.R. (kako god se zvala osoba koja je napisala članak u AS-u).
mIRCerka

#89 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by mIRCerka »

Kruler wrote: Pazi ne osuđujem ja SA-X osoblje ni u kom slučaju. Samo sam mišljenja da bi se trebali držati na nivou profesionalnosti na kojem jesu, daleko iznad kvazi novinara kao što je pomenuti N.R. (kako god se zvala osoba koja je napisala članak u AS-u).
A ne mislis li da je ovo mozda pokusaj pocetka hajke na saX jer je dozvolio gradjanima da se ovdje virtuelno okupljaju?
fantom slobode

#90 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by fantom slobode »

mIRCerka wrote:
Kruler wrote:
meni pravo da ti kazem fali tema o dzamijama, o vehabijama, kakve su sanse da je neko postavi?
I da se sto vise iznosi neistina o licima, dogadjajima i predjelima kao u jednom dijelu poznatog nam pisca.

A hajka, Mirci, mislim da je to malo previse...Pa nije valjda da sarajevo-x ucestvuje u kreiranju javnog mijenja gradjana Bosne i Hercegovine ?? Ovo je samo forum, sa virtualnim likovima, neko rece da je zajebancija ...
Last edited by fantom slobode on 03/04/2008 11:43, edited 1 time in total.
mamica papucarka

#91 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by mamica papucarka »

Kruler wrote:Ne kupujem novine, nijedne. Nemam potrebe, imam internet. Dakle, moja marka na dan ide mojim ISP-ovima. Ipak s vremena na vrijeme prelistam nešto što pokupim kod kolega i razočaram se stanjem novinarstva u BiH. Mislim, ako nije u pitanju kolumna, novinari bi trebali prezentirati podatke a čitaocima ostavljati mogućnost kreiranja vlastitog mišljenja. Kod nas preovladava politika kreiranja mišljenja javnog mjenja, a to je loše.

Međutim, ovakvo pisanje (mislim na članak u AS-u) nije nešto što bi se moglo nazvati profesionalnim novinarstvom, mislim da bi se i žuta štampa vjerovatno postidila ovakvog članka.

Mislim:
1. Pogrešno navoditi podatke koji su javno dostupni za provjeru svima (statistike posjećenosti napr.).
2. Tvrditi, bez dokaza, da postoji nalogodavac za "plasiranje laži".
3. Kancelarijske pošalice nisu novinarstvo (usput baš me zanima postoje li email poruke od vlasnika SA-X, kao dokaz, u kojima isti traže financijsku pomoć od konkurencije)
4. Nevjerovatno mi je da neko u današnje vrijeme nije u stanju diferencirati između oficijelnih izjava vlasnika/osoblja portala i onoga što članovi istog pišu.
S druge strane,
Bilo je pitanje dana kada će se na nas okomiti ovaj dnevni list, koji je uzgred rečeno jedini medij u BiH koji do sada nikada nije objavio uspješnu priču o našem portalu, portalu koji je osam godina najposjećeniji i najuspješniji internet portal u Bosni i Hercegovini.
Ni pola godine nakon pokretanja svog portala Avaz, unatoč svim lažno plasiranim informacijama i amaterskim reklamama o posjećenosti svog portala, nije uspio ni blizu stići posjećenost portala Sarajevo-x.com. Da li će im to ikada uspjeti ostaje još da vidimo.
To je izgleda zasmetalo Avazu te je u svom sestrinskom izdanju magazinu "AS" 2. aprila objavio tekst pod naslovom "Braća Šimić siju laži i idu na sud".
Sudeći po tekstu objavljenom u "AS"-u ljudi koji uređuju taj medij su i dalje opsjednuti nacionalizmom.
i mene ovo sokira :oops:
ili im samo treba senzacija. jebe se novinaru sta cemo mi pomislit. On je odradio svoj zadatak, a urednik zadovoljan :oops:
mIRCerka

#92 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by mIRCerka »

Pitacu vas jednog dana kad vas neko prozove imenom i prezimenom i etiketira vas, kao sto se desilo zomketu, bosancu i meni sa Bnet stranicom...
vedderedi

#93 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by vedderedi »

dariomiamigo wrote:Otkad je avaz stavio sprženog dječaka na naslovnicu prije par godina,povraća mi se od ispada,a nekad sam ga ponosito čitao po dalmatinskim plažama i kupovao ne žaleći. :x

:sax:
Sjeca li se iko naslovnice sa momkom koji je klececi umro od predoziranja?
Meni se cini da je Avaz kreiran u paklu/dzehenemu, a ne na zemlji.
vedderedi

#94 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by vedderedi »

mIRCerka wrote:
Kruler wrote: Pazi ne osuđujem ja SA-X osoblje ni u kom slučaju. Samo sam mišljenja da bi se trebali držati na nivou profesionalnosti na kojem jesu, daleko iznad kvazi novinara kao što je pomenuti N.R. (kako god se zvala osoba koja je napisala članak u AS-u).
A ne mislis li da je ovo mozda pokusaj pocetka hajke na saX jer je dozvolio gradjanima da se ovdje virtuelno okupljaju?
Ja mislim da jeste. Nema kontrole nad ovim dijelom javnosti, a ipak su odavde krenuli i protesti koji bi mogli urusiti sistem zasnovan na korupciji, nepotizmu i pljacki koji Avazu sasvim odgovara jer jedino u takvom sistemu i moze funkcionisati.
fantom slobode

#95 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by fantom slobode »

mIRCerka wrote:Pitacu vas jednog dana kad vas neko prozove imenom i prezimenom i etiketira vas, kao sto se desilo zomketu, bosancu i meni sa Bnet stranicom...
A gdje inace bosanac, nesto ga ne vidjam na stranici?
Tako nesto naravno nije dobro, etiketiranje tebe, na taj nacin.Etiketiranje je fuj! Jad i bijeda licnosti koja to radi, makar bila ona i virtualna.

A da dodam komentar, posto vidjeh u medjuvremenu novi, nad ovim dijelom javnosti nema kontrole od strane Fahra, ali kontrola uvijek postoji, ne budimo smijesni.Zadnje demonstracije, nisu mogle urusiti sistem, pokazala se slabost istih, budimo realni.Naravno da pobrojano iza stoji, ovo o nepotizmu itd...ali pustimo sada to, razmislimo o demonstracijama.A i o kontroli.
mIRCerka

#96 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by mIRCerka »

Posto imam posla preko glave, moram reci jednu stvar

IMAMO RAZNE IZVORE INFORMACIJA I VECINA NAS VJERUJE SVOJIM OCIMA A NE ONOME STO NAM SERVIRAJU.
radijator

#97 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by radijator »

rat medijskih mogula :lol: :lol: :lol:

iako su u vlasništvu iste osobe, ipak jedno je redakcija Avaza a nešto sasvim drugo redakcija ovog sranja od AS-a (u tim novinama jedino što valja je zadnja strana :D )
prema tome, prikladnije bi bilo da u nazivu teme stoji AS protiv Sa-X portala, al pretpostavljam da vam to ne bi dovoljno imponovalo :run:
Kruler

#98 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by Kruler »

mIRCerka wrote:
Mislim i vrlo vjerovatno jeste.
mIRCerka

#99 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by mIRCerka »

radijator wrote:rat medijskih mogula :lol: :lol: :lol:

iako su u vlasništvu iste osobe, ipak jedno je redakcija Avaza a nešto sasvim drugo redakcija ovog sranja od AS-a (u tim novinama jedino što valja je zadnja strana :D )
prema tome, prikladnije bi bilo da u nazivu teme stoji AS protiv Sa-X portala, al pretpostavljam da vam to ne bi dovoljno imponovalo :run:
ili zasto staviti TA I TA NOVINA zasto ne navesti KOLUMNU u kojoj je sporni tekst...mislim hello...
DobroJutroKolumbo

#100 Re: Avaz protiv sarajevo-x portala

Post by DobroJutroKolumbo »

Ja mislim da se samo cekala prilika da se navali na sa-x.com zbog "dede i nane" !!! Citaj ( taje i mame )! :x

Prvo trebaju Šimići njih tuziti , zbog uvrede na nacionalnoj osnovi , drugo zbog insinuacija da su oni elektronski medij Zlatka Lagumdzije i trece zbog kopiranja "uslova koristenja portala"! Prijedlog, pozvati @nokia.... i posavjetovati se sa njim , koliko takva tuzba pije vode!!!
Ali uglavnom nek ne ostane na prebacivanju ovoga i onoga! Treba toj neobrazovanoj i nepismenoj rulji pravnim putem stati u kraj!
Post Reply