Studio - produkcija

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Taras Buljba

Post by Taras Buljba »

:D

Evo josh jedna minijatura iz moje "Home" produkcije --

http://rapidshare.com/files/93248617/Su ... m.rar.html

Uglavnom radim minijature ... Nemam vremena za neshto ozbiljnije ...
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Samo naprijed Taras. Ova stvar je vrlo sexy. :D

E jel iko probao saradnju preko interneta. Ja sam davno probao cini mi se pionir projekat koji se zvao resrocket. 16 kanala midi sequencer jednostavan, radio nesto bezveze sa par tipova iz usa i bilo cool. Sad se treba i platit server i puno je komplikovanije ali mogu i audio fajlovi da se salju.
sazema

Post by sazema »

Ne nisam takvo nešto probavao i radio, ma iskreno, nema se ni vremena, jedva i ovo što se malo uhvati
Radoje B.

Post by Radoje B. »

http://boomp3.com/m/cb6c65acc280/eth

Hajd evo jos jedna "kompozicija" iz kucne radinosti. Radjena vrlo davno, kompletno na Roland SC88Pro modulu, snimljena vjerovatno kroz Emagic Audiowerk8 karticu.

Sjedimo ja i jaran jednom i treba da nesto sviramo, vjezbamo, komponujemo itd. a nigdje ni volje ni inspiracije, nista. I on uzme gitaru, odsvira ton i napravi ogroman bend, maksimalni moguci prije nego sto pukne zica i kaze u onoj nemoci "pati kurvo". Eto neka se ova pjesma zove Pati Kurvo, mada bih taj naslov trebao cuvati za jos ocajnijih dana :D
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Ma suti zemo evo sam se pripo da mi opet ne budemo zavezljaj na scap i put pod noge.

Ja pite jedem jednom godisnje, kad dole odem. Kupio jednom da razvijem burek, pa nisam, strah me da ne postanem Radojka :D

Hajde meci primjere, ne zajebavaj. Ja imam narodnjak koji sam napravio za dan sa jaranom ovdje uz gajbu, ja pjevam, sviram gitaru. Razmisljam da li da je okacim ili ne :D

Narode jeste zainteresovani da napravimo jednu pjesmicu skupa ;-)

http://boomp3.com/m/99063cc6dc2d/himna

Ovo sam napravio kad je neko ovde na forumu pitao za himnu sa-x, ali nisam objavio. Sve je Korg Triton i sve je odsvirano midi gitarom i klavijaturom bez quantize. Svaka slicnost sa bilo cim je slucajna. Eto zoome spremaj lovu.
sazema

Post by sazema »

hej himna je super :)

da ovu himnu odradimo "ultra" dobro onda ???

u kombinaciji svega i svačega
sazema

Post by sazema »

Sutra ako Bog da idem u nabavku NOVOG mixera i imam 2 opcije pa sam se raspametio:

1. Behringer Xenyx 802 (koji je cca 120KM)
2. Peavey PV@8 (koji je cca 220KM)

zaista nisam pametan, bio sam u radnji, čovjek mi kaže da je peavey bolji dosta od behringera ima bolje filtere i slično, i master mu je linijski fader (što je cool) dok je kod ovoga obični obrtni

Šta je prednost kod jednog i kod drugog:

1. 2 mic ulaza ili 8 linijskih mono / 4 ulaza stereo
2. 4 mic ulaza ili 8 linijskih mono / 4 ulaza stereo + poseban tape ulaz-izlaz itd...

fantom power

1. ima
2. ima

filteri

1. standardni low/mid/hi + fx send + pan
2. standardni low/mid/hi + gain + fx send + pan

težina :)

1. lagan - plastika većinski
2. potežak, sav od metala (aluminijuma)

power supply

1. specifično behringer napajanje (neki čudan konektor), nema on/off prekidača
2. standarno napajanje mislim 12V, ima pozadi on/off prekidač

itd... itd...

1. info at http://www.behringer.com/802/index.cfm?lang=eng
2. info at http://www.soundonsound.com/sos/jun05/a ... eypvm8.htm

šta mislite ???

Treba mi dakle finčukast mixer radi mikrofona, klavijatura i to je to otprilike ...
Radoje B.

Post by Radoje B. »

sazema wrote:hej himna je super :)

da ovu himnu odradimo "ultra" dobro onda ???

u kombinaciji svega i svačega
Hvala. Slobodno, sta ti god padne na pamet radi, dodaji, popravljaj, overdub, miksaj. Dajem ovu himnu narodu na dobrobit. Samo fali text :D
sazema

Post by sazema »

Kod ovog mixera sam zaboravio dodati da mi treba za isključivo kućnu upotrebu...

(klavijature + mic + .. ) -> mixer -> pc (sa m-audio audiophile 2496) -> pojačalo
sazema

Post by sazema »

da li bi bio zadovoljan i sa behringerom pa potrošio manje pa onda uzeo sebi još nešto pored mixera, recimo neki shure mikrofon ili slično do 100KM :) joj jesam bezobrazan
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Sve je do love prijatelju. Koji god od ova 2 kupis je ok za tu svrhu. Nego sacekaj i druga misljenja, mozda da kupis neki audio interface za te pare, a prodas zvucnu. A mikrofon, shure su poskupi, preporucujem neku kopiju kondenzatora.
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Sacekaj malo da pogledam "routing" na ovom Behringeru, izgleda da mu fali izlaza :D
oldschool

Post by oldschool »

Behringeru brzo dotrajaju kontroleri, a jedini Behringer koji ti mogu preporučit je
pro mixer djx700 od behringera.
sazema

Post by sazema »

Gore sam se zeznuo, riječ je o Peavey PV@6 mixeru a ne 8

ali nema veze, danas sam ga i uzeo, ovo je cool stvarka
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Cestitam. Opet ne vidim kako ces prikopcati sve. De jedno virtualno kopcanje napravi ako ti nije mrsko.
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Ma mislio sam na insert ili direct out, ali to je vec druga cijena. Ti zemo samo svercujes ovde dotrajalu tehnologiju. Na mojoj Yamahi pritisnes dugme i sve repachirano u sekundi :D.
Radoje B.

Post by Radoje B. »

He he he. Imas patchbay-a ko moja stara najlon kesa :D

Nego jesi spremio lovu za himnu, hajde angazuj nekog za tekst. Sazema je rekao da ce je malo dotegnuti, al sad nema vremena, probava novo mezimce :D
sazema

Post by sazema »

ha ha .... mezimče ...
sazema

Post by sazema »

Ma gledao sam yamahu MG8/2FX ali to mi je prevelik trošak ... tako da ću se morati zadovoljiti sa ovim kako - tako...
nexo

Post by nexo »

zoom66 wrote:
Radoje B. wrote:He he he. Imas patchbay-a ko moja stara najlon kesa :D

Nego jesi spremio lovu za himnu, hajde angazuj nekog za tekst. Sazema je rekao da ce je malo dotegnuti, al sad nema vremena, probava novo mezimce :D
de ti ziv bio ono postavi negdje drugo jer sam ppar puta probao i nisamo mogao skinuti.:D stavi bilo gdje osim na rapidshare.

nsiam navikao da dajem vec samo da uzimam lovu. :D:D:D a za tekst cemo lako...:D
nsiam navikao da dajem vec samo da uzimam lovu.
Slicno razmisljamo, samo bi ja to formulisao drugacije, recimo...Zasto da placam ono sto mogu dobiti besplatno!

Inace, Radoje B. koju Yamahu imas? Kazi, 02R v96!? 02R sam poznavao jako dobro prije par godina i tek sam prije par sedmica stavio ruke na v96, nudi mnogo, mnogo vise od mladjeg brata!
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Ne rade linkovi? Naci cu neki drugi servis.

@nexo

Stavio sam listu opreme na jednoj strani, Yamaha je hd recorder AW4416. Neznatno skracena verzija 02R. max 24 fizicka ulaza, 44 mixer kanala, svaki kanal 4 band eq + komp, 16 kanala rekorder, svih 16 odjednom snimanje. 60mm motor faderi ( 16 + master), 4 rotary encoders za EQ, 2 efekta. Kompatibilan sa Waves i Apogee karticama. Max 48 khz, 24 bit.
nexo

Post by nexo »

zoom66 wrote:
Radoje B. wrote:Ne rade linkovi? Naci cu neki drugi servis.

@nexo

Stavio sam listu opreme na jednoj strani, Yamaha je hd recorder AW4416. Neznatno skracena verzija 02R. max 24 fizicka ulaza, 44 mixer kanala, svaki kanal 4 band eq + komp, 16 kanala rekorder, svih 16 odjednom snimanje. 60mm motor faderi ( 16 + master), 4 rotary encoders za EQ, 2 efekta. Kompatibilan sa Waves i Apogee karticama. Max 48 khz, 24 bit.
fina spravica. uz sve to moze ti odlichno posluziti i kao odlichan kontroler pri upotrebi cubase-a. za pro toolse ne moze, koliko se sjecam nema podrshku za HUI protokol za razliku od 02R.

nego, kad ce ta himna? :D
Ok, zakljucujem da sa O2R-om mozes kontrolisati ProTools, vjerovatno mislis na 96-icu. Nisam to znao, mozda i jesam, ali sam zaboravio! Taj je inace iz mog nedavnog i jedinog iskustva jako fin mixer i sa onim sto nudi moze se koristiti u raznim aplikacijama. Ocito sam isp'o iz studiskog fazona, ali ovako mi je zanimljivije iako sam ovih dana totalno pao od umora. Inace, kako se vi osjecate medju svojim igrackama? Je li vam ovaj posao glavni ili sporedni izvor primanja? Poznato je da ovaj posao ljudi rade uglavnom iz strasti! Ima li se mozda nesto vise reci o ovom poslu, osim periodicnih pominjanja opreme!?
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Ne znam u cemu je stos, kako sazema moze skinuti himnu? Da nisi admin, objasnio bi ti da su linkovi live stream, ima mali player, ali mislim da je suvisno :D

Probao sam jednom koristiti Yamahu kao kontroler, radi ok, ima koliko se sjecam learn funkciju. Moze slati sve controlere, neznam kakav je mackie hui protokol, mozda i moze. Cilj mi je bio "ispljunut" 16 kanala sa komjutera preko 2*adat i onda sjest negdje u cosu, ugasit kompjuter i to smiksati. Ili live snimke sa Yamahe u kompjuter za editovanje. Mislim samo kad probas napraviti punch in na tom uredjaju onda pocnes cijeniti kompjuter.

Nexo, posao je sad hobi, ali da sam skupljao markice i znacke, vozao bi mecku sad, Yamaha AW4416 kad je izisla na trziste cijena oko 6000 eurica :D
nexo

Post by nexo »

Radoje B. wrote:Ne znam u cemu je stos, kako sazema moze skinuti himnu? Da nisi admin, objasnio bi ti da su linkovi live stream, ima mali player, ali mislim da je suvisno :D

Probao sam jednom koristiti Yamahu kao kontroler, radi ok, ima koliko se sjecam learn funkciju. Moze slati sve controlere, neznam kakav je mackie hui protokol, mozda i moze. Cilj mi je bio "ispljunut" 16 kanala sa komjutera preko 2*adat i onda sjest negdje u cosu, ugasit kompjuter i to smiksati. Ili live snimke sa Yamahe u kompjuter za editovanje. Mislim samo kad probas napraviti punch in na tom uredjaju onda pocnes cijeniti kompjuter.

Nexo, posao je sad hobi, ali da sam skupljao markice i znacke, vozao bi mecku sad, Yamaha AW4416 kad je izisla na trziste cijena oko 6000 eurica :D
Nadam se da me nisi pogresno shvatio! Ja sigurno nisam od onih koji svoj ili bilo ciji status posmatraju kroz auta klase, markiranu odjecu itd. Tvoja strast u ovom poslu je primjetna i jedino ti mogu pozeljeti uspjeh i radovati se danu kada ce to postati tvoje primarno zanimanje! Svako ti zelim mnogo srece u buducnosti, ma gdje da si!
Cim malo stane sa poslom poskidat cu ove radove da cujem i komentaristai, naravno!
Radoje B.

Post by Radoje B. »

nexo wrote:
Radoje B. wrote:Ne znam u cemu je stos, kako sazema moze skinuti himnu? Da nisi admin, objasnio bi ti da su linkovi live stream, ima mali player, ali mislim da je suvisno :D

Nadam se da me nisi pogresno shvatio! Ja sigurno nisam od onih koji svoj ili bilo ciji status posmatraju kroz auta klase, markiranu odjecu itd. Tvoja strast u ovom poslu je primjetna i jedino ti mogu pozeljeti uspjeh i radovati se danu kada ce to postati tvoje primarno zanimanje! Svako ti zelim mnogo srece u buducnosti, ma gdje da si!
Cim malo stane sa poslom poskidat cu ove radove da cujem i komentaristai, naravno!
He he. Izgleda da ti mene nisi dobro shvatio. Htio sam samo da kazem da mi je muzika sad hobi, nekad sam se bavio profi. Cijene sam naveo jer nekad i sam mislim da sam ogromne pare dao za hobi. Ali dobro si rekao, to je ipak strast. Ali cuo sam da pare iz ovog zivota niko nije u drugi prenio. Mora se na nesto potrosit.

A ti radi samo dok ima, zelim ti puno uspjeha, i da U2 zafali tonac i ti uletis. :D
Post Reply