Evo josh jedna minijatura iz moje "Home" produkcije --
http://rapidshare.com/files/93248617/Su ... m.rar.html
Uglavnom radim minijature ... Nemam vremena za neshto ozbiljnije ...
Moderator: _BataZiv_0809
zoom66 wrote:de ti ziv bio ono postavi negdje drugo jer sam ppar puta probao i nisamo mogao skinuti.Radoje B. wrote:He he he. Imas patchbay-a ko moja stara najlon kesa
Nego jesi spremio lovu za himnu, hajde angazuj nekog za tekst. Sazema je rekao da ce je malo dotegnuti, al sad nema vremena, probava novo mezimcestavi bilo gdje osim na rapidshare.
nsiam navikao da dajem vec samo da uzimam lovu.:D:D a za tekst cemo lako...
Slicno razmisljamo, samo bi ja to formulisao drugacije, recimo...Zasto da placam ono sto mogu dobiti besplatno!nsiam navikao da dajem vec samo da uzimam lovu.
Ok, zakljucujem da sa O2R-om mozes kontrolisati ProTools, vjerovatno mislis na 96-icu. Nisam to znao, mozda i jesam, ali sam zaboravio! Taj je inace iz mog nedavnog i jedinog iskustva jako fin mixer i sa onim sto nudi moze se koristiti u raznim aplikacijama. Ocito sam isp'o iz studiskog fazona, ali ovako mi je zanimljivije iako sam ovih dana totalno pao od umora. Inace, kako se vi osjecate medju svojim igrackama? Je li vam ovaj posao glavni ili sporedni izvor primanja? Poznato je da ovaj posao ljudi rade uglavnom iz strasti! Ima li se mozda nesto vise reci o ovom poslu, osim periodicnih pominjanja opreme!?zoom66 wrote:fina spravica. uz sve to moze ti odlichno posluziti i kao odlichan kontroler pri upotrebi cubase-a. za pro toolse ne moze, koliko se sjecam nema podrshku za HUI protokol za razliku od 02R.Radoje B. wrote:Ne rade linkovi? Naci cu neki drugi servis.
@nexo
Stavio sam listu opreme na jednoj strani, Yamaha je hd recorder AW4416. Neznatno skracena verzija 02R. max 24 fizicka ulaza, 44 mixer kanala, svaki kanal 4 band eq + komp, 16 kanala rekorder, svih 16 odjednom snimanje. 60mm motor faderi ( 16 + master), 4 rotary encoders za EQ, 2 efekta. Kompatibilan sa Waves i Apogee karticama. Max 48 khz, 24 bit.
nego, kad ce ta himna?
Nadam se da me nisi pogresno shvatio! Ja sigurno nisam od onih koji svoj ili bilo ciji status posmatraju kroz auta klase, markiranu odjecu itd. Tvoja strast u ovom poslu je primjetna i jedino ti mogu pozeljeti uspjeh i radovati se danu kada ce to postati tvoje primarno zanimanje! Svako ti zelim mnogo srece u buducnosti, ma gdje da si!Radoje B. wrote:Ne znam u cemu je stos, kako sazema moze skinuti himnu? Da nisi admin, objasnio bi ti da su linkovi live stream, ima mali player, ali mislim da je suvisno
Probao sam jednom koristiti Yamahu kao kontroler, radi ok, ima koliko se sjecam learn funkciju. Moze slati sve controlere, neznam kakav je mackie hui protokol, mozda i moze. Cilj mi je bio "ispljunut" 16 kanala sa komjutera preko 2*adat i onda sjest negdje u cosu, ugasit kompjuter i to smiksati. Ili live snimke sa Yamahe u kompjuter za editovanje. Mislim samo kad probas napraviti punch in na tom uredjaju onda pocnes cijeniti kompjuter.
Nexo, posao je sad hobi, ali da sam skupljao markice i znacke, vozao bi mecku sad, Yamaha AW4416 kad je izisla na trziste cijena oko 6000 eurica
He he. Izgleda da ti mene nisi dobro shvatio. Htio sam samo da kazem da mi je muzika sad hobi, nekad sam se bavio profi. Cijene sam naveo jer nekad i sam mislim da sam ogromne pare dao za hobi. Ali dobro si rekao, to je ipak strast. Ali cuo sam da pare iz ovog zivota niko nije u drugi prenio. Mora se na nesto potrosit.nexo wrote:Nadam se da me nisi pogresno shvatio! Ja sigurno nisam od onih koji svoj ili bilo ciji status posmatraju kroz auta klase, markiranu odjecu itd. Tvoja strast u ovom poslu je primjetna i jedino ti mogu pozeljeti uspjeh i radovati se danu kada ce to postati tvoje primarno zanimanje! Svako ti zelim mnogo srece u buducnosti, ma gdje da si!Radoje B. wrote:Ne znam u cemu je stos, kako sazema moze skinuti himnu? Da nisi admin, objasnio bi ti da su linkovi live stream, ima mali player, ali mislim da je suvisno
Probao sam jednom koristiti Yamahu kao kontroler, radi ok, ima koliko se sjecam learn funkciju. Moze slati sve controlere, neznam kakav je mackie hui protokol, mozda i moze. Cilj mi je bio "ispljunut" 16 kanala sa komjutera preko 2*adat i onda sjest negdje u cosu, ugasit kompjuter i to smiksati. Ili live snimke sa Yamahe u kompjuter za editovanje. Mislim samo kad probas napraviti punch in na tom uredjaju onda pocnes cijeniti kompjuter.
Nexo, posao je sad hobi, ali da sam skupljao markice i znacke, vozao bi mecku sad, Yamaha AW4416 kad je izisla na trziste cijena oko 6000 eurica
Cim malo stane sa poslom poskidat cu ove radove da cujem i komentaristai, naravno!