Pa, kao prvo stavio si u naslov teme "ID - DOKAZ da Kreator postoji" sto je, recimo, mene naivnu navelo da pomislim da ce ovdje biti prezentirani neki dokazi. Ako si vec tako imenovao temu, onda morash razumjeti kada ljudi dodji i pitaju "gdje je dokaz?".xyz2007 wrote:Ma cekajte zasto bih ja vama ili bilo kome bilo sta dokazivao?
Ovo je tema "Inteligentan Dizajn" za one koji zele da se dive umjetnoscu kreacije, koji uzivaju i kontempliraju ljepote kreacije i njen fenomen. Koji zele da je diskutuju mimo svojih vjerovanja i koji znaju sta je argument u ovom klipu. Koji zele da vide alternativnu opciju gdje ID kaze - nije ovo slucajnost.
Ne moze neko ko je slijep to vidjeti. Dajte molim vas. I ako se vodi tema o ribama valjda se onda odgovara na argument koji je postavljen svojim rijecima, jel slucajnost ili nije slucajanost a ne preskociti argument kompletno i raspravljati o necem skroz trecem.
Kao drugo, sta ti znaci ovo "oni koji zele da diskutuju mimo svojih vjerovanja"? Jel' tu spadam ja koja vjerujem da je ID propaganda ali zelim, mimo svog vjerovanja, da diskutujem o temi ID-a?
Ako hoces da razgovaras samo sa ljudima koji vjeruju u ID, onda si trebao napraviti temu "samo za one koji vjeruju u ID, ostali nisu dobrodosli".
edit:
Vidim neshto si napisao u medjuvremenu, hajd dobro.