Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
omar little

#76 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by omar little »

xyz2007 wrote:Ma cekajte zasto bih ja vama ili bilo kome bilo sta dokazivao?

Ovo je tema "Inteligentan Dizajn" za one koji zele da se dive umjetnoscu kreacije, koji uzivaju i kontempliraju ljepote kreacije i njen fenomen. Koji zele da je diskutuju mimo svojih vjerovanja i koji znaju sta je argument u ovom klipu. Koji zele da vide alternativnu opciju gdje ID kaze - nije ovo slucajnost.

Ne moze neko ko je slijep to vidjeti. Dajte molim vas. I ako se vodi tema o ribama valjda se onda odgovara na argument koji je postavljen svojim rijecima, jel slucajnost ili nije slucajanost a ne preskociti argument kompletno i raspravljati o necem skroz trecem.
Pa, kao prvo stavio si u naslov teme "ID - DOKAZ da Kreator postoji" sto je, recimo, mene naivnu navelo da pomislim da ce ovdje biti prezentirani neki dokazi. Ako si vec tako imenovao temu, onda morash razumjeti kada ljudi dodji i pitaju "gdje je dokaz?".
Kao drugo, sta ti znaci ovo "oni koji zele da diskutuju mimo svojih vjerovanja"? Jel' tu spadam ja koja vjerujem da je ID propaganda ali zelim, mimo svog vjerovanja, da diskutujem o temi ID-a?
Ako hoces da razgovaras samo sa ljudima koji vjeruju u ID, onda si trebao napraviti temu "samo za one koji vjeruju u ID, ostali nisu dobrodosli".

edit:
Vidim neshto si napisao u medjuvremenu, hajd dobro.
xyz2007

#77 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by xyz2007 »

Da razjasnimo neke stvari oko toga sta je nauka i kako dolazimo do zakljucaka:

Policijski detektivi su eksperti u detekciji uzroka pozara ili necije smrti. Oni posmatraju faktore na osnovu kojih odlucuju da li je dogadjaj bio prouzrokovan sa jednom od 3 mogucnosti:

1. inteligencijom ( akcija sa razlogom - "a mind acting for a purpose" )
2. prirodan ili materijalan uzrok kao sto je svjetlosna munja, svjetlost..itd
3. nezgoda ili igra slucaja.

Naucnici rade detektivski rad isto tako. Oni postavljaju pitanja kao sto je na primjer - ko je prouzrokovao zivot na zemlji?

Onog momenta kad je zivot poceo, sta je uzrokovalo nove forme zivota? Mnogi pokusavaju objasniti zivot iskljucivo kao 2. ili 3. ( vidite gore ) kao produkt prirodnih, materijalnih uzroka, nezgoda, prirodnih nezgoda ili jednostavno igre slucaja.

ID teorija kaze ne moze biti igra slucaja. Primjer: Kako ribe za koje nauka pouzdano tvrdi dokazano eksperimentima da zivotinje ne posjeduju inteligenciju a ponasaju se inteligentno?

Mnogi kazu zato sto je to radi 2. ili 3.

ID kaze e nece moci nego najbolje i najlogicnije rijesenje je 1. U pitanju je inteligentan dizajn. To je teorija ID.
Last edited by xyz2007 on 22/04/2008 03:08, edited 4 times in total.
DaysleepeR

#78 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by DaysleepeR »

http://www.youtube.com/watch?v=qbO9-xOG9MA

http://www.youtube.com/watch?v=zMZMIOVmj1g

http://www.youtube.com/watch?v=NZvon-TV0qo

http://www.youtube.com/watch?v=dP8Eq8iFlto

možda sam čudan ali za mene je ovo dokaz ID-a ili da malo odem od teme, da postoje stvari koje su pred našim očima ali ih uopšte ne vidimo dok ne promijenimo pravila igre - toliko se toga desi u "treptaju oka"

samim tim što moramo ovoliko da usporimo "vrijeme" kako bi vidjeli nešto što nam se ustvari desilo pred očima, otvara se pitanje koliko još stvari ima koje nisu baš pred našim očima i koje nemožemo približiti, uvećati, usporiti, itd. ali su ipak tu...

u istoj perspektivi, nekom ko je toliko napredan da mu naše vrijeme protiče ovako sporo nije teško da pravi "čuda" i stvara "u trenu"

a sve ima podlogu u nauci i Ajnstajnovoj teoriji relativiteta

zar ne?
xyz2007

#79 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by xyz2007 »

Nastvaljam dalje objasnjenje o ID:

Materijalni uzroci su uzroci cije atribute mozemo povezati sa stvarima materije, energije i sila, kao sto su sile gravitacije, elektromagnetne sile, ili nuklearne sile. Ovi uzroci lijepo pojasnjavaju stijene, kamenje, rijeke, vjetar i kisu, ali da li ove sile adekvatno objasnjavaju zivot?

Naucnici koji zastupaju materijalne uzroke ( vidite prethodan post ) 2. prirodan ili materijalan uzrok kao sto je svjetlosna munja, sile gravitacije, elektromagnetne sile, ili nuklearne sile itd - kao uzroke zivota se zovu - naucnici materijalisti.

Drugi naucnici vjeruju da materijal i slucajni uzroci nisu adekvatni da objasne sve kompleksivnosti zivota.

Oni misle inteligencija je igrala ulogu. Isto kao sto je inteligencija potrebna da se objasni pticije gnijezdo ili bilo koji drugi fenomen, oni misle da je inteligencija potrebna da objasni zaista kompleksnu poruku koju mozemo vidjeti u samoj DNA.

Ovi naucnici se zovu - ID teoreticari. Ili Dizajn teoreticari.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 08/07/2023 19:08, edited 2 times in total.
univerzalac

#81 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by univerzalac »

Allah s.w.t izaziva sve ljude (naučnike) da stvore nesto živo iz neživog...i time bi opovrgnuli postojanje Kreatora! Odavno se pokušava stvoriti nešto živo...ali kako onda sa dogmom biologije OMNE VIVUM E VIVO - SVE ŽIVO NASTAJE IZ ŽIVOG! Teško onima koji protraće cijeli život u ovakvim nebuloznim pokušajima i na kraju umru kao nevjernici!!!

PS. Što se evolucije tiče...ona postoji donekle...to je neminovnost...sad dok neko čita moje postove i moga frenda NINA...evoluira...ali čisto sumnjam da bi se nakon čitave vječnosti čitanja postova itd...mogao pretvoriti u neko novo biće.
Moguće je da postoji reverzna evolucija...da je majmun nastao od čovjeka...pa mozda i još neke životinje...baš tim mutacijama... :zzzz:

Možda se odgovor nalazi u ovom ajetu...evo šta kaže Allah s.w.t u svojoj knjizi:

65. Vama je poznato ono što se dogodilo onima od vas koji su se o subotu ogriješili, kao i to da smo im Mi rekli: "Budite majmuni prezreni!" Al-Baqara - Krava
omar little

#82 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by omar little »

univerzalac wrote: PS. Što se evolucije tiče...ona postoji do nekle...to je neminovnost...sad dok neko čita moje postove i moga frenda NINA...evoluira...ali čisto sumnjam da bi se nakon čitave vječnosti čitanja postova itd...mogao pretvoriti u neko novo biće.
Moguće je da postoji reverzna evolucija...da je majmun nastao od čovjeka...pa mozda i još neke životinje...baš tim mutacijama:

Ti se zezas ili ti ovo ozbiljno?! Moram pitati prije nego odgovorim, da znam na cemu sam.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 08/07/2023 19:08, edited 3 times in total.
univerzalac

#84 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by univerzalac »

Profesor Radman iz Hrvatske je uspio raskomadati genom bakterije...i ponovo ga spojiti...što predstavlja još jedan dokaz da postoji banka gena tj. unikatnih informacija koje omogućavaju Allahu s.w.t da nakon praha i pepela ponovo stvori stvorenje koje je prvi put stvorio...jer je prvo stvaranje teže od drugog zbog različitih procesa koji se odvijaju...a i zbog samog nastanka avangardnih šifri!

PS. Za funkciju samog genoma postoji veliki broj uvjeta...ukoliko se samo jedan naruši nema života...danas su naučnici potpuno nemoćni po pitanju stvaranja života iz nezivih spojeva...moguće su samo manipulacije i ništa više! 8-)
Ali dobro...vidim da mnogi misle da nakupina proteina, šećera itd. predstavlja život...koji je izuetno kompleksan u svakom obliku! 8-)
xyz2007

#85 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by xyz2007 »

Nastavak o ID: ( kako testiramo moguca objasnjenja ?)

Vecina naucnika koriste direktnu obzervaciju i ponavljanje eksperimenata da testiraju moguca objasnjenja nekog fenomena. Zasto jabuka pada s drveta?
Mozda padne dole jer je vjetar obori a mozda zbog gravitacije. Mi mozemo testirati hipotezu vjetra sa eksperimentom koji ce ustanoviti da li jabuka pada kad nema vjetra.

Ali eskperiment i direktna obzervacija cesto ne mogu testirati objasnjenja o necemu gdje nije posmatran lanac dogadjaja koji se desavao prije mnogo godina a koji ne moze biti dupliciran u labarotoriji. Mi ovdje trenutno ne pitamo zasto jabuka pada i od cega se sastoji.

Umjesto toga mi pitamo odakle je jabuka stigla, i odakle je drvo jabuke stiglo, i odakle je sjeme jabuke koja je izraslo u drvo, pa eto recimo i to kako to da zivotinje koje naucno nemaju inteligenciju postupaju inteligentno itd... Ultimativno, odakle je prvi zivot krenuo? Da bi smo mogli odgovoriti na ova pitanja moramo istrazivati.

Detektivi sakupljaju evidenciju okolnosti iz kojih logicki mogu da utvrde uzrok. Ideja koja se javlja mora imati 2 stvari da nam dozvoli da mozemo doci do zakljucka koji je najbolji moguci zakljucak datom fenomenu. One moraju 1) da se poklope sa tom mogucnoscu i 2) da iskljuci sve ostale mogucnosti.

Stoga osoba koja reportira uzrok smrti mora dati dokaz da je u pitanju uzrok 1. ( inteligentan uzrok - "a mind acting for a purpose" ) a da nije 2. ( materijalni i prirodni ) ni 3. ( igra slucaja )

Ako osoba dodje i kaze razlog smrti je srcani udar ali pri tome nije uzela u obzir trovanje osobe ili nezgodan slucaj, onda se moze reci da je investigacija slucaja bila nekompletna. Tako i naucnici. Bez iskljucivanja mogucih objasnjenja koja se javljaju o starim neposmatranim uzrocima zivota to postane nista drugo nego spekulacije ciji kredibilitet nestaju sve vise sto se vracamo u proslost.

Inteligentan Dizajn
http://www.allaboutscience.org/intellig ... -video.htm
Last edited by xyz2007 on 23/04/2008 04:41, edited 3 times in total.
xyz2007

#86 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by xyz2007 »

Naucnici materijalisti priznaju da zivot izgleda dizajnirano.

Recimo oci su puno vise precizne i kompleksnije nego digitalne kamere koje su ljudi kreirali. Ali naucnici materijalisti tvrde da je dizajn samo iluzija kao recimo izlazak sunca ujutro.

Oni tvrde da dizajn moze biti objasnjen sa 2. materijalnim razlozima i da dizajn nema nikakve veze sa inteligencijom.

( 2. Materijalni uzroci su uzroci cije atribute mozemo povezati sa stvarima materije, energije i sila, kao sto su sile gravitacije, elektromagnetne sile, ili nuklearne sile. Ovi uzroci lijepo pojasnjavaju stijene, kamenje, rijeke, vjetar i kisu... ) ali da li ove sile adekvatno objasnjavaju zivot ?

ID teorija tvrdi sljedece, DNA ne moze nikako biti slucaj niti iluzija niti rezultat prirodne selekcije - vec inteligentan dizajn.

DNA Video - ID
http://www.allaboutscience.org/dna-doub ... -video.htm
Last edited by xyz2007 on 23/04/2008 23:20, edited 2 times in total.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 08/07/2023 19:09, edited 2 times in total.
Arminovski

#88 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Arminovski »

xyz2007 wrote:Naucnici materijalisti priznaju da zivot izgleda dizajnirano.
Recimo oci su puno vise precizne i kompleksnije nego digitalne kamere koje su ljudi kreirali. Ali naucnici materijalisti tvrde da je dizajn samo iluzija kao recimo izlazak sunca ujutro.
Zavisi kako se na to gleda. Citao sam negdje da je ljudsko oko ima rezoluciju otprilike oko 80 Mp. Ako se ne varam postoje specijalizirane kamere koje imaju rezoluciju i preko 100 Mp. Problem sa okom je sto mi imamo tu rezoluciju samo u jednom malom dijelu oka a sve ostalo je mutno. Dakle, u tom pogledu oko nije preciznije od kamere jer njena rezolucija je konstantna. Nisam siguran kako situacija stoji za registriranjem boja ali mislim da je tu ljudsko oko mnogo bolje. Nadalje, ljudsko oko ima greske koje ni jedan inzinjer ne bi uradio namjerno kao npr:

http://ourworld.compuserve.com/homepage ... ndspot.htm

Oci nekih zivotinja nemaju tu gresku a teorija evolucije ima objasnjenjezasto tj kako se to desilo. Zato bi pitao xyz2007 kako inteligentan dizajn objasnjava "blind spot"? (jel bi slijepa tacka na nasem?)

edit: neki izvori navode i do 500 Mp ali ne racunaju na to da samo mali dio mozemo vidjeti precizno a evo i kamere o kojoj sam pricao (160 Mp)
Image
Last edited by Arminovski on 27/04/2008 22:10, edited 1 time in total.
onako

#89 Re:

Post by onako »

NIN wrote:
dr.gog wrote:...jel složeno il se samo od sebe složilo,ako je složeno,koje složio?Ko je složio onog koji je složio?Ako se složilo samo,na koji se fol samo od sebe poredalo po onoj slici koju vidimo? :-) ........ :D , ako se ne varam, ima tu materijala za dijalog konstruktivni- na pretek...
Vode te ka ireducibilnoj kompleksnosti, kako je oni nazivaju, sto se i desi ako si nedovoljno informiran! Princip je isti, od covjekovog organizma do flagelarnog motorica, pa onda ignoriraju cinjenicama potkrijepljeno naucno objasnjenje i obaranje ireducibiliteta. Ponekad je to jako iritantno ali svi znamo koji je cilj svega ovoga, jel'.

Dakle,
VRIJEME (milijarde godina) + BEZBROJ INTERAKCIJA (od mikro do makro) + FIZIKALNI ZAKONI (izmedju ostalog, zakon termodinamike) = KUMULATIVAN PROCES!

Da pitam @xyz2007, a sta je sa 99,9% izumrlih vrsta na nasoj planeti? Sta bi s njima? Je li to da nisu bili bas po volji dizajnera iako ih je on ili ona dizajnirao po svojoj zelji? I kako to da svemoguci kreator nesto dizajnira i stvori pa se onda predomisli?

Odlicno iznosis cinjenice i po zakonu kauzalnosti ih cijenis...Cijem zakonu? Neko je stvorio ta odnos zar ne?
kazujes o evoluciji i susrecemo se odmah s pojmom vremena...Sta je vrijeme dobri moj druze? Koliko znam sva savremena nauka ne zna odgovor na ovo pitanje...Osim cinjenice protoka dana, noci, mjeseci i godina u ove tri dimenzije u kojim bitisemo...da li ti je poznat izraz (svijet nepostojanja? I njegovo uvodenje u svijet postojanja....ako ja ne razumijem neciju biljnu, zivotinjsku, mineralnu inteleginciju, to ne znaci da ona ne postoji...I takoder ako ne vidim cetvrtu dimenziju, to ne znaci da je nema....Kada uzmemo svo nase znanje od kada je stvoreno covjecanstvo, cinjenica je da ono toliko doseze, da niko od nas kada zanoci, ne zna da li ce jutrom osvanuti...Odavno nisam citao jake, duboke, smislene i misaone odgovore kao sto sam i citao kod tebe...Zaista mi je bilo zadovoljstvo...
Pozdrav.
Lesli Eldridž

#90 Re:

Post by Lesli Eldridž »

NIN wrote:
dr.gog wrote:...jel složeno il se samo od sebe složilo,ako je složeno,koje složio?Ko je složio onog koji je složio?Ako se složilo samo,na koji se fol samo od sebe poredalo po onoj slici koju vidimo? :-) ........ :D , ako se ne varam, ima tu materijala za dijalog konstruktivni- na pretek...
Vode te ka ireducibilnoj kompleksnosti, kako je oni nazivaju, sto se i desi ako si nedovoljno informiran! Princip je isti, od covjekovog organizma do flagelarnog motorica, pa onda ignoriraju cinjenicama potkrijepljeno naucno objasnjenje i obaranje ireducibiliteta. Ponekad je to jako iritantno ali svi znamo koji je cilj svega ovoga, jel'.

Dakle,
VRIJEME (milijarde godina) + BEZBROJ INTERAKCIJA (od mikro do makro) + FIZIKALNI ZAKONI (izmedju ostalog, zakon termodinamike) = KUMULATIVAN PROCES!

Da pitam @xyz2007, a sta je sa 99,9% izumrlih vrsta na nasoj planeti? Sta bi s njima? Je li to da nisu bili bas po volji dizajnera iako ih je on ili ona dizajnirao po svojoj zelji? I kako to da svemoguci kreator nesto dizajnira i stvori pa se onda predomisli?
Slažem se. Neobrazovani ljudi bježe u religiju :thumbup:
Lesli Eldridž

#91 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Lesli Eldridž »

univerzalac wrote:Koja nebuloza... :-) :D
Dobro sve je "Bog" osmislio. Ima nas koji vjerujemo, a ima nas i koji ne vjerujemo, ali zna se da fizika i ostale prirodne nauke sve objašnjavaju. A mnogi tvde da Darvin nije bio u pravu. Pa što se onda to uči u školama? Zato što je sve dokazano. ;-)
univerzalac

#92 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by univerzalac »

Lesli Eldridž wrote:
univerzalac wrote:Koja nebuloza... :-) :D
Dobro sve je "Bog" osmislio. Ima nas koji vjerujemo, a ima nas i koji ne vjerujemo, ali zna se da fizika i ostale prirodne nauke sve objašnjavaju. A mnogi tvde da Darvin nije bio u pravu. Pa što se onda to uči u školama? Zato što je sve dokazano. ;-)
Situacija se vremenom mijenja...u kući imam fizičara, doktora i sam sam biolog...zato kažem da je ono gore navedeno čista nebuloza a i ovo tvoje zadnje! 8-)
Lesli Eldridž

#93 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Lesli Eldridž »

Ima vas dosta revizionista koji u razne gluposti ubjeđuju normalan svijet. Mnogi se na to uhvate, a sve konce iza kulisa vode oni koji hoće da vladaju preko religije. Čovjek ide i u svemir, a da su se ljudi slijepo držali mišljenja religije, nikada to ne bi bilo moguće. Pa i Đordano Bruno je ne tako davno spalen, u Iranu kamenuju za mišljenje kontra mula, izraelska televizija je napravila šegu od "naučne" emisije u Iranu. Svađaju se dva "naučnika" zašto se ne može vidjeti jarbol broda u sdaljini. Jedan je tvrdio da je čovječije oko tako građeno zbog nesavršenosti i da zato ne može da vidi jarbol u daljini, i da nije u pitanju zakrivljenost Zemlje. :lol: :lol: OK, kažem ja, ako je tako, kako je onda Bog stvorio tako nesavršeno ljudsko oko? I to još na svoju sliku. Strašno je to šta religiozni ljudi tvrde i rade. 8-)
univerzalac

#94 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by univerzalac »

Lesli Eldridž wrote:Ima vas dosta revizionista koji u razne gluposti ubjeđuju normalan svijet. Mnogi se na to uhvate, a sve konce iza kulisa vode oni koji hoće da vladaju preko religije. Čovjek ide i u svemir, a da su se ljudi slijepo držali mišljenja religije, nikada to ne bi bilo moguće. Pa i Đordano Bruno je ne tako davno spalen, u Iranu kamenuju za mišljenje kontra mula, izraelska televizija je napravila šegu od "naučne" emisije u Iranu. Svađaju se dva "naučnika" zašto se ne može vidjeti jarbol broda u sdaljini. Jedan je tvrdio da je čovječije oko tako građeno zbog nesavršenosti i da zato ne može da vidi jarbol u daljini, i da nije u pitanju zakrivljenost Zemlje. :lol: :lol: OK, kažem ja, ako je tako, kako je onda Bog stvorio tako nesavršeno ljudsko oko? I to još na svoju sliku. Strašno je to šta religiozni ljudi tvrde i rade. 8-)
U nekim stvarima ima istine...odlazak ljudi u kosmos je nagovješten u objavi Allaha s.w.t...u svakom žitu ima kukolja...vidim da nemaš plaho znanja o Islamu!
Lesli Eldridž

#95 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Lesli Eldridž »

univerzalac wrote:
Lesli Eldridž wrote:Ima vas dosta revizionista koji u razne gluposti ubjeđuju normalan svijet. Mnogi se na to uhvate, a sve konce iza kulisa vode oni koji hoće da vladaju preko religije. Čovjek ide i u svemir, a da su se ljudi slijepo držali mišljenja religije, nikada to ne bi bilo moguće. Pa i Đordano Bruno je ne tako davno spalen, u Iranu kamenuju za mišljenje kontra mula, izraelska televizija je napravila šegu od "naučne" emisije u Iranu. Svađaju se dva "naučnika" zašto se ne može vidjeti jarbol broda u sdaljini. Jedan je tvrdio da je čovječije oko tako građeno zbog nesavršenosti i da zato ne može da vidi jarbol u daljini, i da nije u pitanju zakrivljenost Zemlje. :lol: :lol: OK, kažem ja, ako je tako, kako je onda Bog stvorio tako nesavršeno ljudsko oko? I to još na svoju sliku. Strašno je to šta religiozni ljudi tvrde i rade. 8-)
U nekim stvarima ima istine...odlazak ljudi u kosmos je nagovješten u objavi Allaha s.w.t...u svakom žitu ima kukolja...vidim da nemaš plaho znanja o Islamu!
Gdje je to Allah nagovijestio odlazak u svemir? Ne izmišljaj. Ima razno razne "literature" gdje takvi kvazinaučnici citiraju Boga i zamazuju ljudima oči.
univerzalac

#96 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by univerzalac »

Lesli Eldridž wrote:
univerzalac wrote:
Gdje je to Allah nagovijestio odlazak u svemir? Ne izmišljaj. Ima razno razne "literature" gdje takvi kvazinaučnici citiraju Boga i zamazuju ljudima oči.
Ar-Rahman - Milostivi (55)

33. O družine džinnova i ljudi, ako možete da preko granica nebesa i Zemlje prodrete, prodrite, moći ćete prodrijeti jedino uz veliku moć! –
34. pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!
Lesli Eldridž

#97 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Lesli Eldridž »

To se očigledno ne odnosi na istaživanja svemira, a provjerit ću u Kuranu časnom, da li i ovoga (što se ne odnosi na istraživanja svemira) ima...
univerzalac

#98 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by univerzalac »

Lesli Eldridž wrote:To se očigledno ne odnosi na istaživanja svemira, a provjerit ću u Kuranu časnom, da li i ovoga (što se ne odnosi na istraživanja svemira) ima...
Čekiraj a teško onom koji laže...Allah s.w.t mrzi neistinu a istinu voli i nje se ne stidi!!!
Liberalism

#99 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by Liberalism »

meni je cak konkretniji onaj ajet iz kurana koji govori o tome da covjek preko neke granice nikako nece moci ici prema zvjezdama. Kao moze ici do neke udaljenosti od zvijezda preko neke nevidljive granice nece moci preci. Mislim da je to cak jedini tehnicko-kosmoloski ajet u Kuranu.
univerzalac

#100 Re: Inteligentan Dizajn - Dokaz da Kreator postoji

Post by univerzalac »

Liberalism wrote:meni je cak konkretniji onaj ajet iz kurana koji govori o tome da covjek preko neke granice nikako nece moci ici prema zvjezdama. Kao moze ici do neke udaljenosti od zvijezda preko neke nevidljive granice nece moci preci. Mislim da je to cak jedini tehnicko-kosmoloski ajet u Kuranu.
Navedi ga... :)
Post Reply