Homo - Vas stav?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
newone

Post by newone »

anais_nin wrote:
newone wrote:
anais_nin wrote: da krenem za Vancouver? :? ili do Japana? :D
Sve jedno, sve ti je to isto!
sarkazam :D kh kh :D
Ali svidjelo bi ti se na Zapadu uprkos svim njegovim manama. Imas posao, karijeru, long working hours, strucna usavrsavanja, svake dvije sedmice lova legne na bank account, pa onda shopping, pa kola,......,onda i skontas kojeg ce ti vraga brak kada mozes u baru pokupiti koga god hoces za one stand night da utolis strastima. Jednom ga vidis i nikada vise....coooooooool!
I sto je interesantno, ovdje muskarci ne zavode djevojke, vec one agresivno napadaju i samo pokupe sta im je volja.
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

newone wrote:
anais_nin wrote:
newone wrote: Sve jedno, sve ti je to isto!
sarkazam :D kh kh :D
Ali svidjelo bi ti se na Zapadu uprkos svim njegovim manama. Imas posao, karijeru, long working hours, strucna usavrsavanja, svake dvije sedmice lova legne na bank account, pa onda shopping, pa kola,......,onda i skontas kojeg ce ti vraga brak kada mozes u baru pokupiti koga god hoces za one stand night da utolis strastima. Jednom ga vidis i nikada vise....coooooooool!
I sto je interesantno, ovdje muskarci ne zavode djevojke, vec one agresivno napadaju i samo pokupe sta im je volja.
nema ti druge @anais_nin nego da na zapad odes! :D :D
newone

Post by newone »

Arslan wrote:
newone wrote:
anais_nin wrote: sarkazam :D kh kh :D
Ma sto prije, ne traci vrijeme po tim tamo brdima i sa domacim zombiima.
Leonid Breznjev

newone wrote:
Arslan wrote:
newone wrote: Ali svidjelo bi ti se na Zapadu uprkos svim njegovim manama. Imas posao, karijeru, long working hours, strucna usavrsavanja, svake dvije sedmice lova legne na bank account, pa onda shopping, pa kola,......,onda i skontas kojeg ce ti vraga brak kada mozes u baru pokupiti koga god hoces za one stand night da utolis strastima. Jednom ga vidis i nikada vise....coooooooool!
Ma sto prije, ne traci vrijeme po tim tamo brdima i sa domacim zombiima.
jes vallahi, tako je! neka i ona svijeta vidi! malo prosiri horizont. takodjer mislim da ce joj posjeta zapadu izmijeniti totalno sliku sadasnjice! kod nas je to ovdje jos sve tmurno, golo... :D :D
newone

Post by newone »

Prvo sto ce da dozivi je kulturni shok. Pogotovo ako se opredjeli za Ameriku. Trebace joj barem godinu dana da dodje sebi.Barem je meni toliko trebalo.
anais_nin

Post by anais_nin »

Arslan wrote: jes vallahi, tako je! neka i ona svijeta vidi! malo prosiri horizont. takodjer mislim da ce joj posjeta zapadu izmijeniti totalno sliku sadasnjice! kod nas je to ovdje jos sve tmurno, golo... :D :D
hos i ti sa mnom u shopping za one night stands? :D sto zapadnije to boljShe :D :lol: mada eto kazu "na zapadu nista novo" :D
ahmed&nedzad

Post by ahmed&nedzad »

newone wrote:Prvo sto ce da dozivi je kulturni shok. Pogotovo ako se opredjeli za Ameriku. Trebace joj barem godinu dana da dodje sebi.Barem je meni toliko trebalo.
A kad se to @anais_nin vratila sa područja sjeverne Amerike? :P
anais_nin

Post by anais_nin »

ahmed&nedzad wrote:
newone wrote:Prvo sto ce da dozivi je kulturni shok. Pogotovo ako se opredjeli za Ameriku. Trebace joj barem godinu dana da dodje sebi.Barem je meni toliko trebalo.
A kad se to @anais_nin vratila sa područja sjeverne Amerike? :P
ma kod one anais je standardno "idi mi, dodji mi" :lol: :D takva je ona :oops: I GORA :lol: a ponekad i zapadnija :D samo ne zapadna hercegovina :D neJma meni nigdje ko na mome mostarskom krshu :oops:
Last edited by anais_nin on 13/01/2008 05:28, edited 1 time in total.
Leonid Breznjev

i ja bih volio vidjeti jednom to cudo sto se zapad zove a i tu ameriku, majku mu svi pricaju o njoj, vidjoh i slike... al nije to TO...
kako se ti tamo uklopi? pojasni mi svoj kulturni shok..
:D
newone

Post by newone »

Ona je izgleda samo guzom u Torontu a srcem jos uvijek u Mostaru.!!!Mislim na Anais....
newone

Post by newone »

Arslan wrote:
i ja bih volio vidjeti jednom to cudo sto se zapad zove a i tu ameriku, majku mu svi pricaju o njoj, vidjoh i slike... al nije to TO...
Pa recimo tamo sasvim ulicama slobodno setaju transvestiti, gay momci se ljube u restoranu za stolom do tvog stola, cigarete ne puse, ali joint sa uzitkom, odes u apoteku a tamo mozes kupiti recimo i usisivac, zaposlis se i zamisli sef ti se stalno zahvaljuje i po sto puta kada uradis posao za kojeg si inace placen, plate redovne i dobre, onda su im kuce ne od cigle vec uglavnom od shpere i drveta, udjes u supermarket pa poslije ne znas izaci iz njega ili umjesto cashiera na kasi doceka te automatski cashier, pa onda voznja automatik automobila po autoputevima sa po barem cetiri trake u jednom smjeru brzinom od 65 mph, ljudi su jako izravni u komunikaciji itd.....ma milion malih i vecih stvari koje u Bosni ne mozes iskusiti.
I jednostavno se naviknes na to vremenom.
I da, nema pusenja nigdje. Cak ni u stanu u kojem zivis zbog fire alarm sistema.Ili odes u restoran i dobijes jumbo porciju hrane koju narucis. Jako mnogo abnormalno debelog svijeta svugdje oko tebe i slicno.
Last edited by newone on 13/01/2008 05:48, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

Tema milioniti put aktuelna :D
Gay kao i svaki drugi ljudi, nidje veze, jedino sto se tice usvajanje djece dozvolio bi im tamo gdje postoje drustveni uslovi za to, tj. gdje ce djeca iz takvog braka moci normalno da se razvijaju u okolini u kojoj zive. Dakle u Bosni nikako, jer bi hadzije ubijale od batina svaki dan dijete jer su mu roditelji pederi, a ne bi se nikad zapitali kakvi su njihovi roditelji kad su uspjeli da rode i odgoje takve debile :D
Inace mislim da se pravo na djecu treba zakonski regulisati i sto se tice heterosexualnih parova. Dakle ne moze svaka budala da ima dijete i na kraju krajeva pogledajte djecu koja nam rastu po bh gradovima. Ona su dokaz da 90% njihovih roditelja ne bi smjeli da imaju djecu, tj. da im se dozvoli da odgajaju dijete. Al jebiga problem su gay brakovi i njihovo okruzenje, a nije problem ovo http://www.dernek.ba/profil/Aja_plavusha i njeni roditelji koji odgajaju idiota koji ce preko mrtvih sutra da gazi kad smo vec kod tamne strane BH interneta i toga ko ima a ko nema pravo da ima djecu
Leonid Breznjev

newone wrote:
Arslan wrote:
Pa recimo tamo sasvim ulicama slobodno setaju transvestiti, gay momci se ljube u restoranu za stolom do tvog stola, cigarete ne puse, ali joint sa uzitkom, odes u apoteku a tamo mozes kupiti recimo i usisivac, zaposlis se i zamisli sef ti se stalno zahvaljuje i po sto puta kada uradis posao za kojeg si inace placen, plate redovne i dobre, onda su im kuce ne od cigle vec uglavnom od shpere i drveta, udjes u supermarket pa poslije ne znas izaci iz njega ili umjesto cashiera na kasi doceka te automatski cashier, pa onda voznja automatik automobila po autoputevima sa po barem cetiri trake u jednom smjeru brzinom od 65 mph, ljudi su jako izravni u komunikaciji itd.....ma milion malih i vecih stvari koje u Bosni ne mozes iskusiti.
I jednostavno se naviknes na to vremenom.
I da, nema pusenja nigdje. Cak ni u stanu u kojem zivis zbog fire alarm sistema.
zvuci interesantno, sto jes, jes.. al jebi ga stari, daleko je meni zapad.. :D kad jednom budu olaksali ove vize i kada se i nas pasos bude tretirao kao takav a ne kao WC-papir, budem i ja krenuo u evropu zapadnu, amerike razne i ostale zemlje moderne gdje ko covjek svog dragog izljubiti mozes, gdje sve dileme prestaju, gdje platu 2 puta mjesecno primas a ne 2 puta godisnje i gdje svaka prica ima sretan kraj.. :D :D :D

e hvala ti newone!

newone

Post by newone »

Ma ne sekiraj se. Nakon par godina zivota ovdje imas osjecaj da si se ovdje i rodio i nista ti vise nije strano niti cudno. Naviknes se jednostavno.
repeater

Post by repeater »

teme o homoseksualcima u sklopu ovog foruma me podsjecaju na vjezbe civilne zastite pred rat ..
buzzer

Post by buzzer »

Prozor wrote:Moje pitanje je, kakva je prirodna svrha homoseksualizma, kada ne donosi niti potomstvo niti bilo sta egzistencijelno potrebno, kao heteroseksualni sex?
mozda ljubav :? ...ima li sta prirodnije???
buzzer

Post by buzzer »

chuchumbamayumbe wrote:Ne moze nikako ovo (O) u ovo (O) niti ovo ---> u ovo <---.
Prema tome, Bog je stvorio ovo (--->) da se "meche" u ovo (O), a sve ostalo je neprirodno i nenormalno.
Daleko od toga da imam nekakav negativan stav prema gay populaciji, cak su mi i simpaticni (imam nekoliko gay poznanika/poznanica), ali.
Ne bih nikada dozvolio da takvi parovi usvajaju djecu.
Za sve ostalo sam veoma liberalan, ali sto se usvajanja djece tice, tu sam skeptican.
ova me diskusija potsjeca na onaj vic does not matter male or female...
mudriji je dakle taj vic od nauka mlogih.
onaj ko "meche" uredno kad mu je do "metanja", pa gdje god mu dato, taj ne pravi belaja. za razliku od prirodnih, zdravih, pravih, bogobojaznih, normalnih...a, nazalost, vrlo sporadicnih (ako uopce?) "metacha".
apropo usvajanja djece da ti babuka kaze... nek' ima strpljenja, vremena, pameti, nek' hoce raditi i ponesto zrtvovati za djecu i njima je cool. otherwise - mrka kapa, pa "mecho" on/ona ili mu/joj "mechalo".
slabo si mi nesto liberalan drug 8-)
buzzer

Post by buzzer »

ProS wrote:sto je lose biti homofob,kada,ne izvlaceci se sa historijom pederluka,pederluk ne postoji,pogotovu kod ovog lika koji nije peder,nego zena :lol: bolest je,jer ga ne privlaci isti rod,nego,jer hoce da bude pripadnica zenskog roda :)

pederluk ne postoji :P :zzzz:
kao karakterna osobina - jakako :D
Ereinion

Post by Ereinion »

U prirodi/zivotinja nema ljubavi, samo kod ljudi, jos jedna neprirodna tvorevina :D
kicky

Post by kicky »

Stvari se stravično brzo mijenjaju kako u svemu tako i po pogledu (ne)prihvaćenosti homoseksualaca! Nemojte misliti da je Bosna zbog nekakve svoje izmišljene posebnosti van tih tokova. Pogledajte sad Hrvatsku, prije 8 godina nitko nije mogao ni zamisliti da bi se mogao javno deklarirati kao gay, danas su stvari malo drugačije iako ne najbolje! Bosna (pri tom mislim na urbane sredine) će doživiti takve promjene, jedini problem tih promjena je što će one zahvatiti eventualno Sarajevo i to je to! Npr. u Hrvatskoj gay zajednica postoji u Zagrebu, Rijeci i Puli, dok npr u Osijeku i Splitu se ne bi baš dobro proveli!!!
Ove komentare o psihološkim bolestima, elektrošokovima, sjedenju na dvije stolice neću komentirati, samo znam da sam savršenog psihičkog zdravlja, a gay sam (valjda nešto nije u redu sa mnom :roll: )
Fair Life

Post by Fair Life »

chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

buzzer wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ne moze nikako ovo (O) u ovo (O) niti ovo ---> u ovo <---.
Prema tome, Bog je stvorio ovo (--->) da se "meche" u ovo (O), a sve ostalo je neprirodno i nenormalno.
Daleko od toga da imam nekakav negativan stav prema gay populaciji, cak su mi i simpaticni (imam nekoliko gay poznanika/poznanica), ali.
Za sve ostalo sam veoma liberalan, ali sto se usvajanja djece tice, tu sam skeptican.
onaj ko "meche" uredno kad mu je do "metanja", pa gdje god mu dato, taj ne pravi belaja. za razliku od prirodnih, zdravih, pravih, bogobojaznih, normalnih...a, nazalost, vrlo sporadicnih (ako uopce?) "metacha".
apropo usvajanja djece da ti babuka kaze... nek' ima strpljenja, vremena, pameti, nek' hoce raditi i ponesto zrtvovati za djecu i njima je cool. otherwise - mrka kapa, pa "mecho" on/ona ili mu/joj "mechalo".
Babuka sam i ja ...i veoma liberlan, opet ponavljam.
Djetetu je potrebna roditeljska ljubav, kazem, roditeljska. A ne nekakva gay porodica, kakva god ona bila.
Djetetu je potrebna majka i otac, a ne dva pedera ili dvije lezbejke da ga vode kroz zivot, dajuci mu, izmedju ostalog, primjer kako je normalno da se dva muskarca "zvalje" i da jedan drugom "pushu" Dzonsona.
A to sta je kome cool, nekima je cool da ubijaju ljude, pa je li i to valja?
tempora

Post by tempora »

chuchumbamayumbe wrote:
buzzer wrote:
Djetetu je potrebna roditeljska ljubav, kazem, roditeljska. A ne nekakva gay porodica, kakva god ona bila.
Djetetu je potrebna majka i otac, a ne dva pedera ili dvije lezbejke da ga vode kroz zivot, dajuci mu, izmedju ostalog, primjer kako je normalno da se dva muskarca "zvalje" i da jedan drugom "pushu" Dzonsona.
Mislim da ti pricas u stereotipu.Sta je potrebno jednom djetetu, to je ljubav, paznja, sigurna okolina i uslovi za razvoj.Imamo primjere i prezivljavanja djece koja su "odgojena" od strane zivotinja-a da ne pricamo o svim tim silnim primjerima gdje je dijete odgojeno ili se odgaja od strane jednog roditelja.
Imala sam priliku vidjeti homoseksualne parove u odgoju djece i vjeruj mi na rijec, oni se apsolutno nista ne razlikuju od hetero roditelja.Oni imaju usi, oci, ruke,noge, znaju pricati i znaju pokazivati emocije.( ovo je bila mala sala glede tvoje opaske kako ce djeta gledati zvaljenje homosa)
To sto ce dijete gledati znaci kako mu se dva muska roditelja ljube,( ta opaska o zvaljenju i pusenju pred djetotom govori sama po sebi koliko je predrasuda ukorjenjena kada se govori o ovoj populaciji) ne znaci da ce i ono postati homoseksualac, jer po toj tvojoj teoriji svakom djetetu bi bilo i ostalo sve normalno sto cine njegovi hetero roditelji-kao sto je nasilje, alkohol, droga itd itd.Na koncu, homoseksualce na svijet donose ne donose rode, za razliku od nas heteroseksualaca. :)
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

tempora wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
buzzer wrote: ova me diskusija potsjeca na onaj vic does not matter male or female...
Mislim da ti pricas u stereotipu.Sta je potrebno jednom djetetu, to je ljubav, paznja, sigurna okolina i uslovi za razvoj.Imamo primjere i prezivljavanja djece koja su "odgojena" od strane zivotinja-a da ne pricamo o svim tim silnim primjerima gdje je dijete odgojeno ili se odgaja od strane jednog roditelja.
Imala sam priliku vidjeti homoseksualne parove u odgoju djece i vjeruj mi na rijec, oni se apsolutno nista ne razlikuju od hetero roditelja.Oni imaju usi, oci, ruke,noge, znaju pricati i znaju pokazivati emocije.( ovo je bila mala sala glede tvoje opaske kako ce djeta gledati zvaljenje homosa)
To sto ce dijete gledati znaci kako mu se dva muska roditelja ljube,( ta opaska o zvaljenju i pusenju pred djetotom govori sama po sebi koliko je predrasuda ukorjenjena kada se govori o ovoj populaciji) ne znaci da ce i ono postati homoseksualac, jer po toj tvojoj teoriji svakom djetetu bi bilo i ostalo sve normalno sto cine njegovi hetero roditelji-kao sto je nasilje, alkohol, droga itd itd.Na koncu, homoseksualce na svijet donose ne donose rode, za razliku od nas heteroseksualaca. :)
Djeca najvise uce od roditelja, slazes li se? I tacno, po mojoj teoriji (sto je i opste poznato), vecina djece iz problematicnih brakova (nasilje, alkohol, droga) postaje problematicno, nazalost.
Po nekoj logici bi bilo normalno da i transvestiti odgajaju djecu, i da tu nema nista neobicno?
Najiskrenija i najljepsa ljubav je roditeljska ljubav i tu ljubav nista ne moze da zamijeni.
A sto se tice scena koje sam opisao, nece to ljudi raditi pred djetetom, naravno. Ali ce dijete viriti kroz kljucaonicu i vidjeti sta se desava. Vidjece da je normalno da se ljube dva muskarca ili dvije zene ("filmski"). Ne mora kasnije biti homoseksualac, naravno, ali ce vjerovatno imati problema prilikom odrastanja i trazelja vlastitog identiteta.
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

kakav je vaš stav prema gay populaciji:
fuj fujeva
Locked