Zakrk'o snijeg u Teheranu

jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

ma pusti midnight, vidis da cigance.
:D
sori. :P
anesdz

Post by anesdz »

@ZZZlica
@sofist
@Prozor

Pa...ja sad mislim da su posteni ljudi u sarajevu pokazali svoj lice i to bas u ratu..kada nikome nisu sketale ni crkve ni sinagoge niti komsija srbin niti komsija hrvat..eto slucajno u mom komsiluku je tako..

E nemojte se pozivati na ono "gdje je tolerancija na djelu" pustite to ba..pokazali smo u ratu toleranciju..ko je bio ovdje i zna..a vidjeli smo kako su oni pokazali tu toleranciju i eto eto u velikoj banjaluci 6 godina nakon rata na otvorenju ferhadije dzamije..ubise covjeka ni kriv ni duzan..
i sada hajde brate moramo mi pokazati toleranciju..
samo dokle??
Ko je gledao dodika sve mu se kazalo...
Ko je gledao seselja sve mu se kazalo..opet kazem nisu sami!!! jer apsulutnu vlast imaju..i dodik i nikolic (posto je boss u hagu u procesu za genocid- ali avaj..ne smeta to srbima da glat bitaju i pobjede seseljovci..)

Srebrenica...dovoljno je reci..

I sad mi dodje neko pametan ovdje i kaze..a tolerancija...a kultura dijaloga..pa ko je ovdje lud...samo recite sta jos da uradimo..da svi dodjemo u sarajevo i ostatak bosne urucimo cetnicima?? posto se oni ponose i posto cetnici su branili narod kako kazu..??!!

zakljucak: Vrlo dobro se ovdje zna ko treba da pokaze toleranciju!!
i kao sto dodik rece : Bosnajci su najvise stradali jer ih je bilo najvise..a ko im je kriv pa posto ih je bilo najvise nisu ubijali najvise..(to je vjerovatno u sebi presutio)

Gradite vi BiH na dodikovoj toleranciji a posto njega ne smatrate relevantnim..zao mi je on je 100% vlast u RS i nema toga dodik je karijerista..nema ko drugi on je boss..kreten konj ali to je to..jedino da cekamo da on ode..ili da pokazemo dodiku seljacini koji ne zna ljude da persira a kamoli sta vise..tu nasu toleranciju..kako ces mu to pokazati kad on nema malo te toleranciju da ljude pocne persirati koje prvi put vidi...

I dodje nas hadzifejzovic i pita njega "imas li curu"...oooo senade..pogeldajte Acu stankovica..ovako treba sa Herr Dodikom razgovarati..a ne njegovim rijecnikom i nekakvim ulizivanjem!!
anesdz

Post by anesdz »

@sofist

Slucaj Sofist....ne znam odakle si ali sudeci po tvom zakljucku mislim da si sa istoka..bolje ti nama reci posto si pojam tolerancije ko je vojislav kostunica i ko je seselj..i da li su oni dobili onako izbore ili su slucajno apsolutno glat dobili izbore u Srbiji jer je vecina ljudi ti tolerantnih u srbiji misljenja da je seselj mucenik i da nije kriv..a ne bi da razlazem njegove izjave ovdje.. i nemoj se previse truditi da nama ovdje dajes lekcije iz tolarancije na tecnoj ekavici...idi brate u svoju avliju i pometi..kad skontas ko je seselj pa kad ubjedis svoje tamo ko je seselj onda dodji ovamo i pocni meni drzati lekcije...jer i prica na grani zna ko ste vi srbi (ima izuzetaka) ali srbe predstavlja tako se deklarise dodik ovdje i tamo kostunica-nikolic-seselj (a posto se niko ne buni-tako je) i ptice znaju za velike ideje od cara Lazara njegovog ujedinjenja srpskih zemalja...pa na ovamo..

Dedera ti sine moj svoju bracu na uci..pa AKO AKO njih naucis bujrum ovamo meni pametovati..a posto se vi ne mozete bez manja nauciti..kroz Historiju se tako pokazalo...

I nemoj mazati molim te oci ovoj raji ovdje!!
Ivy

Post by Ivy »

E moj Mile...nisko si pao!

najjace mi je bilo sto nece Mesic da ga primi a on je pokusao nekoliko puta! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bice_bice

Post by bice_bice »

na sto vama lici ono gostovanje Dode kod Hadzifejzovica?

ono su komotno mogli snimat u 4 ujutro, napuseni obadvojica do bola, odjeveni u pidjamama...
tempora

Post by tempora »

jeza u ledja wrote:I da, Dodik je nebrojeno puta kritikovao SDS zbog njihovih zlocina. I to ne sada, vec uvijek, ne samo o dokazanom genocidu i Srebrenici, vec u cijeloj RS. To kaze barem jedno 5 puta u onom intervjuu sa Hadzifejzovicem.

Mozda kad shvatite da on RS zeli zbog sebe i svoje vlasti, a ne zbog neke pravde i morala, a i sbog toga sto zna da je diranje u njene granice politicki suicid, i kad shvatite da je njemu alternativa SDS, isti onaj koji je stvarno i pobio te ljude (OGROMNA, BESKONACNA! JE RAZLIKA IZMEDJU STVARNIH UBICA I DODIKA)......mozda, mooozda tek tada vam bude jasno zasto je Dodik za cijelu BiH u ovom trenutku najoptimalnije rjesenje.

Budi ljubazan pa pojasni, na koji nacin je to Dodik kritikovao SDS i "njihove" zlocine? Kazes priznao je genocid i etnicko ciscenje! Gdje je to Dodik priznao genocid i jos bitnije, sta je ucinio i sta to cini, nakon sto je "priznao" genocid???? :?
Ti hoces nekoga ovdje da ubijedis da je Dodikova politika "najoptimalnije rjesenje" za BiH, jer ovaj jos nije uprljao ruke kvrlju? :?
:? :? :?
anesdz

Post by anesdz »

@bice-bice

To ti lici na nas Bosnjake...
On tebe pljuje a ti njemu.."ma neka vidim ja da si ti pravi Bosanac".."ma volimo mi tebe"
Cudi se senad i na moze da se nacudi kako covjek ne navija za BiH a zivi u BiH...
Sta se imas cuditi cetnik je cetnik..a pri tome dodaj ei da je srbin..ugazi ga ako mozes a ako ne mozes on ce tebe..
Nemas ti sta njega pokusavati ubjediti da voli BiH kad je on zahvaljujuci Stankovicu sve rekao o sebi o svojoj stranci o "vecini vecoj vecini srba u RS" nema tu puno pameti..
Brzina kojom je stankovic baratao koja naravno selajcini kao sto je dodik ne odgovara..u velikom metezu u kojem je emisija prosla zbunjeni dodik nije uspio iskontrolisati svoj jezik nego je upravo rekao ono sto misli..

Sve pohvale idu za mog najvoditelja Aleksandra Stankovica!!!! 5+
anesdz

Post by anesdz »

ko vam je kriv sto vas je vise u BiH bilo pa ste najvise stradali?!

Da sarajevo ima manje dzamija bio bi mozda ljepsi grad od Teherana..

itd itd..mozda ovo nisu citati ali razumjemo se..
Vodenjak

Post by Vodenjak »

anesdz wrote:@bice-bice

To ti lici na nas Bosnjake...
On tebe pljuje a ti njemu.."ma neka vidim ja da si ti pravi Bosanac".."ma volimo mi tebe"
Cudi se senad i na moze da se nacudi kako covjek ne navija za BiH a zivi u BiH...
Sta se imas cuditi cetnik je cetnik..a pri tome dodaj ei da je srbin..ugazi ga ako mozes a ako ne mozes on ce tebe..
Nemas ti sta njega pokusavati ubjediti da voli BiH kad je on zahvaljujuci Stankovicu sve rekao o sebi o svojoj stranci o "vecini vecoj vecini srba u RS" nema tu puno pameti..
Brzina kojom je stankovic baratao koja naravno selajcini kao sto je dodik ne odgovara..u velikom metezu u kojem je emisija prosla zbunjeni dodik nije uspio iskontrolisati svoj jezik nego je upravo rekao ono sto misli..

Sve pohvale idu za mog najvoditelja Aleksandra Stankovica!!!! 5+
Nije isto sjediti u svom studiju u Zagrebu i intervjuisati tipa iz druge drzave za koga se zna da ga gotovo niko u tvojoj drzavi ne shmeka i sjediti u kabinetu istog tog tipa koji je predsjednik vlade pola BiH i jaran onoga koji drma drugom polovinom BiH...
A ti novinar u toj BiH...
Osim toga, ko je imalo promucuran, mogao je i u Senadovom intervjuu vidjeti Dodika kakav je cak i kad mu se pusti da se razmashe...
On je u stvari i Senadu rekao sve ono sto i Stankovicu, samo malo smirenije a sto opet daje dodatnu tezinu njegovim stavovima.
Za izjave kod Stankovica se, ako mu zatreba, moze vaditi na afekt, a ovdje kod Senada ni na to....
Prema tome, ovdje se radilo o dva razlicita novinarska pristupa i naravno o onome sto sam napomenuo u pocetku a sto u nashim okolnostima nije nebitno....
luciferino

Post by luciferino »

Ako išta cijenim, cijenim inteligenciju. Stanković je na jedan vrlo inteligentan, gospodski način ispreskakao Dodika, a Dodik po svome ponašanju nije ništa bolji od dječarca u pubertetu koji kad mu nešto zasmeta kaže "Razbiću te!" To je jedino što zna, lupati šakom od sto i prosipati bahatost. E jbga Dodo, nek si i ti konačno naletio na stablo. Ko visoko leti...
bosan

Post by bosan »

Vodenjak wrote:
Nije isto sjediti u svom studiju u Zagrebu i intervjuisati tipa iz druge drzave za koga se zna da ga gotovo niko u tvojoj drzavi ne shmeka i sjediti u kabinetu istog tog tipa koji je predsjednik vlade pola BiH i jaran onoga koji drma drugom polovinom BiH...
A ti novinar u toj BiH...
E bas to. Dvije drzave, dva novinara i isti Dodik. Koncepcija ne moze biti ista u Zagrebu i B. Luci. Kad Stankovic napravi ovakav intervju sa Senaderom ja cu mu skinut kapu i reci da je car a do tad ... Isto tako nije ni Hadzifejzovic bas toliko nepismen i nesposoban koliko ga mi zelimo prikazat i koliko on sebe sam prikazuje. Ne znam sta mu je trebao intervju ovakvog tipa sa Dodikom i sta je imao za cilj ?Sta je zelio gledateljima prikazat ? Dva krkana se zavalila u fotelje ,samo sto nisu legli i palamude.Sramotno i bijedno . Dodik se bolje nije ponasao ni u Zagrebu ,pruzio noge do pola studija . Njegovo sjedenje dovoljno govori o njemu.
buzzer

Post by buzzer »

anesdz:

helou moderacija, valjal' 'vako?
anesdz

Post by anesdz »

@buzzer

nemoj me pogresno razumiti...
Dodik+Nikolic vele da prestavljaju sve srbe u BiH a ovi u Srbiji..
pri tome se obojca hvale da su cetnici..tj nemaju nista protiv njih..smatraju to plemenitom idejom..

Ako neko tvrdi da je srbin otkud ja znam da li on slijedi dodika ili Nikolica-Seselja..dakle ili jesi ili nisi??

Prema tome nema potrebe da se prepiremo stvar je jesna seseljovci dobili vecinu u srbiji samim tim vecina srba su cetnici...sta je to nejasno??
Prosta matematika..
Izvolite braco srbi dokazite da niste...vasi lideri koje vi birate jesu...

a mozda i cetnici nisu tako losi..
Meho Kodro

Post by Meho Kodro »

bosan wrote:Kad Stankovic napravi ovakav intervju sa Senaderom ja cu mu skinut kapu i reci da je car a do tad ...
O cemu ti pricas?
Pa koga Stankovic intervjuise ako ne hrvatske politicare, Dodika, Tadica i ostale uzme u pazi...
Sa sanaderom je imao zestok duel, ne mou na youtubeu naci tu emisiju, al evo par komada sa nekim Sanaderovim ministrima, izvozo ih je pravo...
http://www.youtube.com/watch?v=-1C4XYPf4qk
http://www.youtube.com/watch?v=P4rDoXPWIRg
http://www.youtube.com/watch?v=TtS8MH2dPvU
anesdz

Post by anesdz »

ma jasta moj Meho...

nego nasi uvjek se pravdaju sad ispade Stankovic bezobrazan...sram ga bilo kako je sa nasim Dodikom pricao...hehehe

nevjerovatan je ovaj nas tolerantni svijet...mozda je ovo ta tolerancija na koju se srbi-Dodik pozivaju...da budemo tolerantni prema>

Dodiku
Ivanicu
Nikolicu
Seselju sto da ne..
Kostunici..pa ipak nas je u ratu obisao i to sa kalasnjikovom..

Hajte molim vas...zna se ko ovdje treba da placa racune...SRBI!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

anesdz wrote:
Srbi il cetnici?
taxi_driver

Post by taxi_driver »

mIRCerka wrote:
anesdz wrote:
Srbi il cetnici?

ok,cetnici,ali 80%(mozda cak i vise) srba u bosni su cetnici.htjeli mi to priznati ili ne.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

tempora wrote: Budi ljubazan pa pojasni, na koji nacin je to Dodik kritikovao SDS i "njihove" zlocine? Kazes priznao je genocid i etnicko ciscenje! Gdje je to Dodik priznao genocid i jos bitnije, sta je ucinio i sta to cini, nakon sto je "priznao" genocid???? :?
Poslusaj intervju sa Hadzifejzovicem. Imas na jednoj od stranica ranije, kao i moj komentar. Ne mogu sad preslusavati intervju deset puta i skidati transkripte.
tempora wrote: Ti hoces nekoga ovdje da ubijedis da je Dodikova politika "najoptimalnije rjesenje" za BiH, jer ovaj jos nije uprljao ruke kvrlju?
Ne.
Prozor

Post by Prozor »

anesdz wrote:@ZZZlica
@sofist
@Prozor

Pa...ja sad mislim da su posteni ljudi u sarajevu pokazali svoj lice i to bas u ratu..kada nikome nisu sketale ni crkve ni sinagoge niti komsija srbin niti komsija hrvat..eto slucajno u mom komsiluku je tako..

E nemojte se pozivati na ono "gdje je tolerancija na djelu" pustite to ba..pokazali smo u ratu toleranciju..ko je bio ovdje i zna..a vidjeli smo kako su oni pokazali tu toleranciju i eto eto u velikoj banjaluci 6 godina nakon rata na otvorenju ferhadije dzamije..ubise covjeka ni kriv ni duzan..
i sada hajde brate moramo mi pokazati toleranciju..
samo dokle??
Ko je gledao dodika sve mu se kazalo...
Ko je gledao seselja sve mu se kazalo..opet kazem nisu sami!!! jer apsulutnu vlast imaju..i dodik i nikolic (posto je boss u hagu u procesu za genocid- ali avaj..ne smeta to srbima da glat bitaju i pobjede seseljovci..)

Srebrenica...dovoljno je reci..

I sad mi dodje neko pametan ovdje i kaze..a tolerancija...a kultura dijaloga..pa ko je ovdje lud...samo recite sta jos da uradimo..da svi dodjemo u sarajevo i ostatak bosne urucimo cetnicima?? posto se oni ponose i posto cetnici su branili narod kako kazu..??!!

zakljucak: Vrlo dobro se ovdje zna ko treba da pokaze toleranciju!!
i kao sto dodik rece : Bosnajci su najvise stradali jer ih je bilo najvise..a ko im je kriv pa posto ih je bilo najvise nisu ubijali najvise..(to je vjerovatno u sebi presutio)

Gradite vi BiH na dodikovoj toleranciji a posto njega ne smatrate relevantnim..zao mi je on je 100% vlast u RS i nema toga dodik je karijerista..nema ko drugi on je boss..kreten konj ali to je to..jedino da cekamo da on ode..ili da pokazemo dodiku seljacini koji ne zna ljude da persira a kamoli sta vise..tu nasu toleranciju..kako ces mu to pokazati kad on nema malo te toleranciju da ljude pocne persirati koje prvi put vidi...

I dodje nas hadzifejzovic i pita njega "imas li curu"...oooo senade..pogeldajte Acu stankovica..ovako treba sa Herr Dodikom razgovarati..a ne njegovim rijecnikom i nekakvim ulizivanjem!!
Sve je to fino ali ja ne vidim po cemu neki obicni Srbin ili Hrvat za koga i samo znas da je Srbin odnosno Hrvat, i nista vise, ima sa cijelom tvojom pricom... Aco je Dodiku na njegove tvrdnje o nedostatku Srba u Sarajevu izbacio iz cipela obicnim pitanjem "a je li vam to mjerilo?"... Eto moze se isto postaviti i tebi kada pricas o Banja Luci i slicnom...
Misirlija

Post by Misirlija »

taxi_driver wrote:
mIRCerka wrote:
anesdz wrote:
Srbi il cetnici?

ok,cetnici,ali 80%(mozda cak i vise) srba u bosni su cetnici.htjeli mi to priznati ili ne.
Nisu svi srbi cetnici, ali su svi cetnici srbi...
Prozor

Post by Prozor »

Misirlija wrote:
taxi_driver wrote:
mIRCerka wrote: Srbi il cetnici?

Nisu svi srbi cetnici, ali su svi cetnici srbi...
Ima i Crnogoraca.
elSaik

Post by elSaik »

Prozor wrote: Sve je to fino ali ja ne vidim po cemu neki obicni Srbin ili Hrvat za koga i samo znas da je Srbin odnosno Hrvat, i nista vise, ima sa cijelom tvojom pricom... Aco je Dodiku na njegove tvrdnje o nedostatku Srba u Sarajevu izbacio iz cipela obicnim pitanjem "a je li vam to mjerilo?"... Eto moze se isto postaviti i tebi kada pricas o Banja Luci i slicnom...
"Je li Vam to mjerilo?" je išlo nakon "Pa i Teheran je lijep grad. Ima manje džamija od Sarajeva." ;)
Prozor

Post by Prozor »

elSaik wrote:
Prozor wrote: Sve je to fino ali ja ne vidim po cemu neki obicni Srbin ili Hrvat za koga i samo znas da je Srbin odnosno Hrvat, i nista vise, ima sa cijelom tvojom pricom... Aco je Dodiku na njegove tvrdnje o nedostatku Srba u Sarajevu izbacio iz cipela obicnim pitanjem "a je li vam to mjerilo?"... Eto moze se isto postaviti i tebi kada pricas o Banja Luci i slicnom...
"Je li Vam to mjerilo?" je išlo nakon "Pa i Teheran je lijep grad. Ima manje džamija od Sarajeva." ;)
Islo je i nakon "Prije je bilo 150.000 Srba u Sarajevu, sad ih ima manje od 10.000...", na samom pocetku.
lahor

Post by lahor »

buzzer wrote:predlozio bih da se dodiku prestane tepati sa "dodo", "mile" itsl., tja nije bas mio i drag.

takodje protestiram protiv ovakvog kvalificiranja:
Dodik je jos jednom pokazao kako je sirovina iz Laktasa.
...osim fantome ako licno poznajes sve stanovnike laktasa i pouzdano znas da nisu na tvojoj intelektualno-civilizacijskoj razini. :-)

ma koliko pokusavao shvatiti politiku i uslovljenost politickih poteza okolnostima, nisam u stanju odgonetnuti lajcakovo izbjegavanje ili odgadjanje dodikove i silajdziceve smjene. jasno je da je to veliki zalogaj, ali k vragu on ne izgleda kao neko ko ne moze svariti vise od pet u pola.
Ovo za tepanje sam mislio i sam napisati....kako mozete tepati takvom idiotu....smece ,kreten,budala i sta sve nije,necu samo da pominjem jadne zivotinje jer bi sebi popeo za vrat drustvo za zastitu zivotinja...
Post Reply