most peljesac

Locked
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Alfons Kauders wrote:
ibro dirka wrote: Izgleda da mislis da ces me uvredama na Silajdzicev racun nesto kao zajebati, ali misliti i srati, srecom, ipak nije isto.
A to se najbolje vidi na tvom primjeru.
Mada cini mi se da te kontam, kradu neki drugi a ne ti i tvoji. Ko je navikao zivjeti kao lopov ili bar parazit, mora da je tesko.
Znaci tesko ti je ? Hajde ne kukaj, rekoh ti, uhljebice cika Haro.
Ta "srednja klasa" iz onog doba je klasa parazita i skorojevica koja se uglavnom ogrebala od ostalih za prvo stan dzabalesku, pa zatim i "kredite", "regrese" za vikendice.
Ne bih ti znao reci. Moji su bili pripadnici nesto vise klase, i prije komunjara i poslije komunjara.
Sve dok su drugi radili, a oni im fol stitili socijalne i ine interese. Dakle, potpuno isti paraziti kao ovi iz SBiH, SDA sto ih spominjes a bogami i SDP, samo razlicite partijske zastave. Sta je bilo, nije valjda da te nisu primili pa im se ovako ovuda "svetis"?
Mene stranke plaho ne zanimaju, sit se rodio, sit cu crknut, ne sikiraj se. A tebe su haman primili, ili si pak ti njih primio ?
Vjerujem da si ekspert u primanju, iz svih pozicija, nema tu problema. Nego, paraziti se vazda i snadju i uhljebe pa uopste za tebe ne brinem.

Opet smrvi nesto jada, a nista ne rece. Gdje je taj jad od vikendice u Hrvatskoj ili nedajboze pripadas grupi mahalskih budalasa iz mjesne zajednice po kojima se sve ovo svodi na "par metara i decilitara"?

Jesi li bar pokusao razmisliti sta taj most znaci za promet dijela bh, turisticku atraktivnost Neuma (koji je, ovo ce te zaprepastiti, jos uvijek u BiH), ekoloskim posljedicama i tokom a bogami i poslije gradnje? Ili te razmisljanje bas toliko zamara?
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Alfons Kauders wrote:
kicky wrote: Imaš pravo što se tiče luke Koper, najjača je na Jadranu, ali sam mislio na vojnu flotu, ali i trgovačka im nije nešto jaka, riječ je naravno o stranim brodovima!
Sto se tice vojne flote, nabavljaju fregatu dugu stotinjak metara sa heliodromom, rade i na tome, cini mi se tek onako da napakoste Hrvatima.

Vlastita trgovacka flota im vala i ne treba, roba iz Kopra ide za cijelu Sloveniju, pomalo u Austriju i Madju, a znam par nasih firmi koje rade preko njih.

Kamo srece da u Ploce dolazi desetina tog... :roll:
I znas sta ce bit - HR ce nabavit jednu duzu pa makar za metar od Slovenaca samo da oni njima napakoste....sega tako to ide.

Nego citam HR izgradila 6km tunela za dvije i po godine...bas me zanima kolko ce se ovaj most pravit ako krenu radovi.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

in33sa wrote:
Fratris wrote:
ibro dirka wrote:Vidim da opsti kretenizam, kasike i grah efikasno rade i na ovoj temi. :roll:

Gospodo Azire, po cemu zakljucujete da je taj dio mora bosansko-hercegovacki ili (posebno ovo) hrvatski? Ove debile koji se bore za hrvatsku onu stvar bih priupitao sljedece: gdje su vam tacno vikendice u Hrvatskoj, bagro retardirana i/ili sitnosicarska?
Joj sto volim patriote koji bi ratovali oko par metara zemlje i par litara vode.
Znas kad bi takvi ratovali, nikada.

Na vrijeme je to guzicu odvuklo u dijasporu.

Pusti bogati, supljiranja kvazipatriotskog.
Fakat, da ne bi takvih mislilaca i ratnika kao sto ste ti i tvoja raja, kako li bi se mjesne zajednice i pijaca na Stupu onoliko odrzale... De seri o ratovanju i peri obraz negdje drugo, ovo nije tema za utazivanje sigurno zasluzenih kompleksa.
kicky

Post by kicky »

rajvosa^ wrote:
Alfons Kauders wrote:
kicky wrote: Imaš pravo što se tiče luke Koper, najjača je na Jadranu, ali sam mislio na vojnu flotu, ali i trgovačka im nije nešto jaka, riječ je naravno o stranim brodovima!
Sto se tice vojne flote, nabavljaju fregatu dugu stotinjak metara sa heliodromom, rade i na tome, cini mi se tek onako da napakoste Hrvatima.

Vlastita trgovacka flota im vala i ne treba, roba iz Kopra ide za cijelu Sloveniju, pomalo u Austriju i Madju, a znam par nasih firmi koje rade preko njih.

I znas sta ce bit - HR ce nabavit jednu duzu pa makar za metar od Slovenaca samo da oni njima napakoste....sega tako to ide.

Nego citam HR izgradila 6km tunela za dvije i po godine...bas me zanima kolko ce se ovaj most pravit ako krenu radovi.
Hrvatska je izgradila autocestu Zagreb - Split za 4 godine, tako da ti računica ne stoji!
in33sa

Post by in33sa »

Mene samo zanima zasto ama bas svaki kvazi patriota, potencijalni junacina, autenticni wannabe heroj, sa bilo koje strane u balkanskom tinjajucem i tihom sukobu (srpska, hrvatska, bosnjacka, slovenacka, etc.) obavezno nastupa nervozno, bezobrazno, bez imalo postovanja prema sugovorniku, i sa obaveznim spominjanjem kompleksa onog drugog.

To je valjda neka kolektivna paranoja.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ibro dirka wrote: Vjerujem da si ekspert u primanju, iz svih pozicija, nema tu problema. Nego, paraziti se vazda i snadju i uhljebe pa uopste za tebe ne brinem.
Ako se paraziti vazda snadju i uhljebe, kako onda da ti nemas vikendicu na Jadranu ?
Opet smrvi nesto jada, a nista ne rece. Gdje je taj jad od vikendice u Hrvatskoj ili nedajboze pripadas grupi mahalskih budalasa iz mjesne zajednice po kojima se sve ovo svodi na "par metara i decilitara"?
Reko sam ja sve sto sam naumio, ne sikiraj se, ako nisi skonto meni se ne ponavlja.
Jesi li bar pokusao razmisliti sta taj most znaci za promet dijela bh, turisticku atraktivnost Neuma (koji je, ovo ce te zaprepastiti, jos uvijek u BiH), ekoloskim posljedicama i tokom a bogami i poslije gradnje? Ili te razmisljanje bas toliko zamara?
Ja i ? Sta trebamo uraditi ? Ne moze se ljudima zabraniti da grade na svojoj zemlji.

Inace, ja najozbiljnije mislim da tebi treba strucna pomoc, a i ti to sam vjerovatno znas (ne bi me iznenadilo i da si je vec potrazio).

Sutali su te s ovog foruma X puta i ti se opet vracas. Uvijek ista prica, trollas, vrijedjas, kuhas i stalno te sutnu. I pored toga sto te niko ne jebe ni 2% i sto te svi redom provaljuju, podjebavaju i prozivaju, ti se uvijek vracas. Ko Lesi.

Koji mazohizam, fakat bolesno. :roll:
ibro dirka

Post by ibro dirka »

U pravu si, jesu li vam to umanjili terapiju, u cemu je stvar?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

in33sa wrote:Mene samo zanima zasto ama bas svaki kvazi patriota, potencijalni junacina, autenticni wannabe heroj, sa bilo koje strane u balkanskom tinjajucem i tihom sukobu (srpska, hrvatska, bosnjacka, slovenacka, etc.) obavezno nastupa nervozno, bezobrazno, bez imalo postovanja prema sugovorniku, i sa obaveznim spominjanjem kompleksa onog drugog.

To je valjda neka kolektivna paranoja.
Hebefrenija...
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

kicky wrote:
rajvosa^ wrote:
Alfons Kauders wrote: Sto se tice vojne flote, nabavljaju fregatu dugu stotinjak metara sa heliodromom, rade i na tome, cini mi se tek onako da napakoste Hrvatima.

Hrvatska je izgradila autocestu Zagreb - Split za 4 godine, tako da ti računica ne stoji!
Najduži tunel u Hrvatskoj

Dugo vremena najduži tunel u Hrvatskoj bio je tunel Sv. Rok na autocesti Zagreb - Split, no otvaranjem posljednjih dionica Dalmatine, tunel Mala Kapela oduzeo mu je primat najdužeg. Tunel Mala Kapela dugačak je 5.780 metara.

Gradnja tunela Mala Kapela trajala je gotovo dvije i pol godine uz mnoštvo natezanja s izvođačem radova, talijanskom tvrtkom Coopcostruttori, koji je radio prvi dio poslova na probijanju tunela, a ostatak posla završio je Viadukt. Vrijednost izgradnje tunela popela se na 550 milijuna kuna, a u tunel je ugrađen najmoderniji sustav video nadzora i vatro dojave.

U prvo će vrijeme u prometu biti desna tunelska cijev, a u drugoj fazi, koja će ovisiti o porastu prometa, planira se u potpunosti dovršiti i lijeva tunelska cijev čime će se omogućiti odvojeni promet za svaki smjer. Kao i kod tunela Sv. Rok, završetak druge tunelske cijevi i njezino puštanje u promet može se očekivati kada godišnji dnevni prosječni promet bude bio iznad 12 tisuća vozila.

http://www.tportal.hr/gospodarstvo/posl ... /fset.html

Eto onda pa ti racunaj.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Alfons Kauders wrote:
ibro dirka wrote: Vjerujem da si ekspert u primanju, iz svih pozicija, nema tu problema. Nego, paraziti se vazda i snadju i uhljebe pa uopste za tebe ne brinem.
Ako se paraziti vazda snadju i uhljebe, kako onda da ti nemas vikendicu na Jadranu ?
Reko sam ja sve sto sam naumio, ne sikiraj se, ako nisi skonto meni se ne ponavlja.
Ja i ? Sta trebamo uraditi ? Ne moze se ljudima zabraniti da grade na svojoj zemlji.

Inace, ja najozbiljnije mislim da tebi treba strucna pomoc, a i ti to sam vjerovatno znas (ne bi me iznenadilo i da si je vec potrazio).

Sutali su te s ovog foruma X puta i ti se opet vracas. Uvijek ista prica, trollas, vrijedjas, kuhas i stalno te sutnu. I pored toga sto te niko ne jebe ni 2% i sto te svi redom provaljuju, podjebavaju i prozivaju, ti se uvijek vracas. Ko Lesi.

Koji mazohizam, fakat bolesno. :roll:
Vrlo glupo i potpuno besmisleno, ali sta od tebe i slicnih krki-mrkija i ocekivati. Krpelj, a postajes i dosadan. Hajde sa ovima dvocifrenog IQ-a mozda te bar oni prime i procaskaju, kad si na primanje vec navikao i ocito postao ovisan.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ibro dirka wrote:U pravu si, jesu li vam to umanjili terapiju, u cemu je stvar?
Ja znam ponesto o tim stvarima, vjeruj mi, nije to za zajebancije, najozbiljnije ti govorim.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Alfons Kauders wrote:
Ja znam ponesto o tim stvarima, vjeruj mi, nije to za zajebancije, najozbiljnije ti govorim.
Citirano nije upuceno tebi vec turbo folk sajber ratniku in33sa, mada vjerujem da si navikao na terapiju. Nek je i ubuduce sa srecom, pa sta bude.
Last edited by ibro dirka on 23/10/2007 22:10, edited 1 time in total.
nerko13

Post by nerko13 »

SRETNO HRVATSKA...

sto bi rekao Balasevic..

putuj evropo, nemoj vise cekati na nas...
ne pitaj mnogo, doci ces i ti na rdjav glas....
putuj planeto, lepo smo se druzili...
nama je DOBRO, taman kako smo zasluzili (ili BIRALI)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ibro dirka wrote:
Alfons Kauders wrote:
Citirano nije upuceno tebi vec turbo ratniku in33sa, mada vjerujem da si navikao na terapiju. Nek je i ubuduce sa srecom, pa sta bude.
Nije bitno, ti si ovdje samo da udovoljis svojoj potrebi...
Klapac

Post by Klapac »

Hoce li netko postati link na kartu koja pokazuje gdje ce se gradititi taj most? :?
Fratris wrote: Sad fino izbjegavamo temu. A ja bas htio pitati kad se sprema oslobodilacki pohod na Sutorinu i Igalo.
Polako jarane! Prvo treba osloboditi Trebinje... :D
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Morska granica nije utvrdjena sto je jedan od osnovnih problema, dakle ne i jedini.

Problem jeste i izlaz na more, a samo totalni kreteni i paraziti tj prodane duse se toga mogu olako odreci, jer se nikada ne zna koliko ce to u buducnosti znaciti. Luka ne mora biti prometna kao ona u Roterdamu (niti nam takva sada treba), ali je sama cinjenica da se kakva-takva moze izgraditi veliki pregovaracki adut vezano za pregovore za recimo Ploce. Isto tako, turizam u neumskoj regiji bi bio osjetno oslabljen, a ekoloski negativni efekti se mogu samo nagadjati, jer most nema ni pravog plana izgradnje, a kamoli ozbiljnije studije popratnih efekata.

Na taj nacin se ni u Burundiju nista vece od supe ne gradi, sve da i citav taj dio teritorija/obale pripada samo jednoj zemlji, a ne da jos postoje interesi druge drzave.

Dakle, zastrasujuce je (i na ovoj temi) vidjeti koliko kretena i beskicmenjaka/poltrona/parazita se dici nekakvom pripadnoscu BiH, ali i dosta edukativno. Valjda zato i onoliko viceva na nas racun, izgleda da smo ih ovako kolektivno i zasluzili.
bonislav

Post by bonislav »

ibro dirka wrote:Morska granica nije utvrdjena sto je jedan od osnovnih problema, dakle ne i jedini.

Problem jeste i izlaz na more, a samo totalni kreteni i paraziti tj prodane duse se toga mogu olako odreci, jer se nikada ne zna koliko ce to u buducnosti znaciti. Luka ne mora biti prometna kao ona u Roterdamu, ali je sama cinjenica da se moze izgraditi veliki pregovaracki adut vezano za pregovore za recimo Ploce. Isto tako, turizam u neumskoj regiji bi bio osjetno oslabljen, a ekoloski negativni efekti se mogu samo nagadjati, jer most nema ni pravog plana izgradnje, a kamoli ozbiljnije studije popratnih efekata.

Tako se ni u Burundiju ne gradi, sve da je i citav taj dio obale hrvatski, a ne da jos postoje interesi druge drzave.

Dakle, zastrasujuce je (i na ovoj temi) vidjeti koliko kretena i beskicmenjaka/poltrona/parazita se dici nekakvom pripadnoscu BiH, ali i dosta edukativno. Valjda zato i onoliko viceva na nas racun, izgleda da smo ih ovako kolektivno i zasluzili.

:-) :-) :-)

Jedini razlog zašto se BiH protivi je taj, što sa postojanjem mosta ne bi mogla pritiskati Hrvatsku,po pitanju prolaska kroz njezin teritorij kod Neuma.
Cilj je da BiH dobije nekakav neprirodan status u Luci Ploče.

Vrhunac shizofrenije je tvrdnja da bi most ekološki bio štetan,a upravo bi gradnja neke velike luke u Neumu bila ekološka bomba.

Osim toga,u Neumu graditi neku veliku luku... :lol: .

Kao smeta nam most visok 55 metara. Kao da će zagraditi Dardanele. :-) :-)
Ajde šizofreničari pogledajte malo kartu i gledajte gdje se Neum nalazi.
http://www.turizam-zdk.net/web-bos/data ... border.gif
Fratris

Post by Fratris »

ibro dirka wrote:Morska granica nije utvrdjena sto je jedan od osnovnih problema, dakle ne i jedini.

Problem jeste i izlaz na more, a samo totalni kreteni i paraziti tj prodane duse se toga mogu olako odreci, jer se nikada ne zna koliko ce to u buducnosti znaciti. Luka ne mora biti prometna kao ona u Roterdamu (niti nam takva sada treba), ali je sama cinjenica da se kakva-takva moze izgraditi veliki pregovaracki adut vezano za pregovore za recimo Ploce.
Jesi li it ikad bio u Neumu? U Neumu se ne moze izgraditi luka. Da moze, ne bi bilo silnih pregovora oko Ploca.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Problem jeste i izlaz na more, a samo totalni kreteni i paraziti tj prodane duse se toga mogu olako odreci, jer se nikada ne zna koliko ce to u buducnosti znaciti. Luka ne mora biti prometna kao ona u Roterdamu (niti nam takva sada treba), ali je sama cinjenica da se kakva-takva moze izgraditi veliki pregovaracki adut vezano za pregovore za recimo Ploce. Isto tako, turizam u neumskoj regiji bi bio osjetno oslabljen, a ekoloski negativni efekti se mogu samo nagadjati, jer most nema ni pravog plana izgradnje, a kamoli ozbiljnije studije popratnih efekata.

Na taj nacin se ni u Burundiju nista vece od supe ne gradi, sve da i citav taj dio teritorija/obale pripada samo jednoj zemlji, a ne da jos postoje interesi druge drzave.

Visina mosta 55m, visina Titanica 56m.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

bonislav wrote:

Problem jeste i izlaz na more, a samo totalni kreteni i paraziti tj prodane duse se toga mogu olako odreci, jer se nikada ne zna koliko ce to u buducnosti znaciti. Luka ne mora biti prometna kao ona u Roterdamu, ali je sama cinjenica da se moze izgraditi veliki pregovaracki adut vezano za pregovore za recimo Ploce. Isto tako, turizam u neumskoj regiji bi bio osjetno oslabljen, a ekoloski negativni efekti se mogu samo nagadjati, jer most nema ni pravog plana izgradnje, a kamoli ozbiljnije studije popratnih efekata.

Tako se ni u Burundiju ne gradi, sve da je i citav taj dio obale hrvatski, a ne da jos postoje interesi druge drzave.

:-) :-) :-)

Jedini razlog zašto se BiH protivi je taj, što sa postojanjem mosta ne bi mogla pritiskati Hrvatsku,po pitanju prolaska kroz njezin teritorij kod Neuma.
Cilj je da BiH dobije nekakav neprirodan status u Luci Ploče.

Vrhunac shizofrenije je tvrdnja da bi most ekološki bio štetan,a upravo bi gradnja neke velike luke u Neumu bila ekološka bomba.

Osim toga,u Neumu graditi neku veliku luku... :lol: .

Kao smeta nam most visok 55 metara. Kao da će zagraditi Dardanele. :-) :-)
Ajde šizofreničari pogledajte malo kartu i gledajte gdje se Neum nalazi.
http://www.turizam-zdk.net/web-bos/data ... border.gif
Nabrojano ti je preko nekoliko razloga, ali valjda treba biti poluslijep pa vidjeti samo jedan. Zao mi je, tu ti ne mogu pomoci.

Sto se tice "neprirodnog statusa" Ploca, pogledaj malo ko je tu luku manje vise i izgradio u ono sto jeste. Da nije bilo bh firmi, to bi fakat bila manje-vise priroda. Ono, malo barkica za ribarenje, kamen, nesto trave i pokoja ovca. Tu si u pravu, prava idila, samo, jebiga, malo para da onako kaplje.

U pravu si i za tu ekologiju, jebo to, kad je svuda u civilizovanom svijetu isto dobiti odobrenje za gradnju mosta kao i prosjecne garaze, zar ne? :roll: Eno zove priroda i ovce sa Velebita, de se ziv bio vrati sto prije.

@Fratris, bh prilaz moru nije ogranicen samo na Neum u trenutnoj sirini, niti ko spominje nekakve ogromne luke. Sta vise i luke se spominju kao pravo/mogucnost sto je neupitno, a ne u kontekstu nekakvog trenutnog plana gradnje. A sta sve i na to malo teritorije moze, najbolje se vidi iz cini mi se danske analize, koja jeste napucana ali bi sa dovoljno para bila i u dobrom stepenu izvodljiva. Ako ti ni to nije jasno, otidji do recimo Hong Konga ili bar proguglaj do tamo pa pogledaj kako ljudi (doduse ne bandoglavci) iz nesto malo jada izgrade cudo. Ne da bi nama i izbliza toliko cudo za ovo industrije i trebalo, ali je dobra ilustracija sta se sve moze kada se hoce.
bonislav

Post by bonislav »

Jeftina demagogija bh-političara ogleda se u primjeru - Bospora.

Mostovi na Bosporu u Istanbulu spajaju Sredozemno more i Crno More,ti mostovi spajaju kontinente Aziju i Afriku.

Njihova je visina 64 metra.

Ali šta je Bospor spram Bosne? :lol: :lol: :lol:

Imamo golemo BiH-more koje je zbog svoje veličine poznato kao i bosanski ocean, a Neum kao vrata Istoka, a zločesti Hrvati ga žele izolirati nekim zločinačkim projektom gradnje mosta visokog 55 metara.

Evo kako bi taj zločinački projekt izgledao.

http://dnevnik.hr/naslovnica/vijesti/hr ... 1193156831
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Ocito su neki zaneseni ublehaskom pricicom o nekakvoj bosanskoj luci u Neumu koju je plasirao Hayat. :-)
Prica slicna onoj o velikom serbskom Sarajevu :oops:
bonislav

Post by bonislav »

Alfons Kauders wrote:

E moj šizofreničaru.

Visina Queen Mary 2 72 metra, visina Bosporskog mosta u Istanbulu 64 metra.

Koga će tužiti,kmeee... :-)
bonislav

Post by bonislav »

Prpa.ba wrote:Ocito su neki zaneseni ublehaskom pricicom o nekakvoj bosanskoj luci u Neumu koju je plasirao Hayat. :-)
Prica slicna onoj o velikom serbskom Sarajevu :oops:
:lol:

Al meni nije jasno kako neko može popušiti toliko debilne priče. :shock:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

bonislav wrote:
Alfons Kauders wrote:

E moj šizofreničaru.

Visina Queen Mary 2 72 metra, visina Bosporskog mosta u Istanbulu 64 metra.

Koga će tužiti,kmeee... :-)
Strucnjak, hajde sad vrati se par stranica i procitaj sta sam ja rekao za jebenu Queen Mary 2 i Titanic.

Kmeee...

Nauci citati ili u protivnom ne seri.

Taman sam pomislio da su Ibrini biseri na ovoj temi nenadjebivi, ali vidim da i Hrvati konja za trku imaju.
Last edited by Alfons Kauders on 23/10/2007 23:21, edited 1 time in total.
Locked