pinkzelena wrote:ticoroman wrote:pinkzelena wrote:Ne zanima me kako se tvoja mati izja¹njavala.. ne zanima me ni kako se moja izja¹njavala,a kamoli tvoja..ono ¹to me meðutim zanima je za¹to bi se jedni i drugi mogli izja¹njavati po nacionalnosti,a treæi po vjeri-dakle DA,meni je bitno da se ja mogu izjasniti ko Bo¹njakinja..kad ja to hoæu i kad treba..i ne ginem uop¹te za tim,ali drago mi je da mogu.Apsolutno mi ne smeta..
Poptuno si u pravu! Ne razumijem neke maloumnike sto ne razumiju da smo za vrijeme Jugoslavije bili diskrimovani, da nismo imali pravo na nasu historijsku nacionalnu pripadnost i da smo tretirani kao neki autsajderi. Za vrijeme prve i pocetkom druge jugoslavije smo se mogli izjasnjavati samo po religiji ili biti hrvati ili srbi. Jedno vrijeme nismo mogli biti ni "ostali". Dobro je rekao Pozdarevac uoci pregovora za Jugoslovenski ustav iz 1974:
"Ne daju bosanstvo, nude muslimanstvo... Da prihvatimo i to ¹to nude, makar i pogre¹no ime ali æemo otvoriti proces."
Ma haj ti to doka¾i "beskièmenjacima"..
U svakom sluèaju,
drago mi je da je nai¹ao neko razuman,ko shvata poentu mog pisanja 
ohoho, vidi "razumnih" i onih koji "imaju kicmu"...i koji shvacaju "poentu"...
evo tebi sada malo konkretnoga, pa reci sta je to alija ucinio ZA NJIH.
slijedi lista OBITELJI onih koji su bili primorani otici iz banjaluke. reci mi sta je to dobro alija ucinio za njih. osim sto su vidjeli ne samo austriju, njemacku i holandiju, nego i svedsku, norvesku, englesku, kanadu, usa, australiju, novi zeland...FUJ!
prezimena obitelji koje je morale otici iz Banjaluke:
Abazagiæ, Abidagiæ, Abidiloviæ, Abdurahmanoviæ, Ademoviæ, Adilagiæ, Afgan, Agiæ, Agotiæ, Ahmetoviæ, Alagiæ, Aldoba¹iæ, Aliba¹iæ, Aliæ, Alispahiæ, Alkiæ, Amid¾iæ, Anaæiæ, Anèiæ, Andriæ, Andrijeviæ, Andromako, Aniæ, Antoniæ, Antunoviæ, Antoliæ, Arapoviæ, Arar, Arifagiæ, Arnautoviæ, Atlagiæ, Aliæ, A¹iæ, Avdagiæ,
Babiæ, Bagariæ, Bahonjiæ, Bahtijaragiæ, Bahtijareviæ, Bajagiæ, Bajagiloviæ, Bajraktareviæ, Bajramoviæ, Bajriæ, Bakalbasiæ, Balaban, Balagiæ, Bale¹iæ, Baliæ, Balvanoviæ, Banusi, Baraæ, Bariæ, Bari¹iæ, Baro¹, Bartuloviæ, Baruèija, Ba¹imamoviæ, Ba¹agiæ, Ba¹iæ, Beèiæ, Bekiæ, Beæirba¹iæ, Bednarèuk, Beganoviæ, Begleroviæ, Beglerbegoviæ, Begoviæ, Behariæ, Bejdiæ, Bekiæ, Bekriæ, Bekta¹eviæ, Belini, Benko, Berber, Berberoviæ, Berbiæ, Beriæ, Bertotti, Be¹iæ, Be¹ireviæ, Be¹liæ, Bezrodnik, Bibuljica, Biæaniæ, Bijeliæ, Bijol, Bilalbegoviæ, Biland¾ija, Biliæ, Bi¹æeviæ, Bla¾eviæ, Blentiæ, Boèiluk, Bojer, Bojiæ, Boltuziæ, Borovac, Bosanèiæ, Bo¹njak, Bo¾iæ, Brandl, Brankoviæ, Brniæ, Buæo, Budimliæ, Buljugiæ, Buniæ, Buriæ, Buro, Burziæ, Bu¹atliæ, Buzaljko, Buzdalek, Bzik,
Ceriæ, Cero, Cincar, Coco, Cota, Cripljanin, Crniæ, Crnomat,
Èalma, Èirkiæ, Èujiæ, Èalo, Èamd¾iæ, Èard¾iæ, Èauseviæ, Èavar, Èavka, Èekiæ, Èivljak, Èorbegoviæ,
Æajo, Æatiæ, Æehajiæ, Æehiæ, Æejvan, Æengiæ, Æeraniæ, Æerimagiæ, Æerimiæ, Èerimpa¹iæ, Æirkiæ, Æirkinagiæ, Æizmiæ, Æokiæ, Æoraliæ, Æorbo Æorkoviæ, Æorluka, Æosiæ, Æo¹abiæ, Æehajiæ Æuk, Æukur, Æulum, Æurèija, Æuriæ,
Daneli¹en, Debeljak, Dediæ, Dedu¹iæ, Deliæ, Demir, Demiraèa, Demiroviæ, Dervi¹iæ, Destanoviæ, Deumiæ, Dinek, Dizdar, Dizdareviæ, Dodiæ, Domazet, Domuzinoviæ, Dovgan, Drinèiæ, Dubica, Dubièanac, Dujmenoviæ, Dujmisiæ, Dujsiæ, Dujso, Duljiæ, Duna, Durakoviæ, Durbiæ,
D¾abiæ, D¾aja, D¾andro, D¾aniæ, D¾ebiæ, D¾ebo, D¾eliæ, D¾iho, D¾iniæ, D¾oliæ, D¾onliæ, D¾afiæ,
Ðeliæ, Ðuliæ, Ðabiæ, Ðonlagiæ, Ðumi¹iæ, Ðuzel,
Elijas, Elkaz, Eminoviæ, Erceg,
Fabiæ, Fajkoviæ, Fazlagiæ, Fazliæ, Ferhatoviæ, Ferkoviæ, Filipoviæ, Finèiæ, Fi¹iæ, Franjiæ, Frciæ, Fric, Fulanoviæ,
Gabiæ, Gaèiæ, Gagula, Gajiæ, Gakoviæ, Gale¹iæ, Galiæ, Galija¹, Ganiæ, Gale¹iæ, Garæeviæ, Gariæ, Ga¹iæ, Gaziæ, Glava¹, Gluhaæ, Gluhonjiæ, Golaliæ, Golub, Gotlin, Gotovu¹a, Govedar, Goziæ, Grabiæ, Graèanin, Grada¹æeviæ, Graðanin, Graljuk, Graniæ, Granuliæ, Grbiæ, Grgiæ, Grgièeviæ, Grozdaniæ, Gu¹iæ, Gvo¾ðar,
Habiboviæ, Habul, Had¾iabdiæ, Had¾iahmetoviæ, Had¾ialiæ, Had¾iavdak, Had¾iba¹iæ, Had¾iæ, Had¾idediæ, Had¾ihaliloviæ, Had¾ikadiæ, Had¾ikariæ, Had¾iomeroviæ, Had¾oviæ, Hafizoviæ, Hajdareviæ, Hajiæ, Hajriæ, Hajrudinoviæ, Hajrulahoviæ, Halalkiæ, Haliloviæ, Halimiæ, Halimoviæ, Halvad¾ija, Hamziæ, Hamula, Handan, Handanoviæ, Hanjaliæ, Hanjalica, Harba¹, Hasagiæ, Hasaniæ, Hasiæ, Haskiæ, Hasukiæ, Hatiboviæ, Havralenko, Haznadar, Heldiæ, Heliæ, Hemon, Heraliæ, Hercegovac, Heriæ, Herman, Hidiæ, Hod¾iæ, Hojiæ, Horozoviæ, Horvat, Horvatoviæ, Hotilovac, Hoziæ, Hrkaè, Hrle, Hromad¾iæ, Huremoviæ, Hused¾inoviæ, Huseinba¹iæ, Husetiæ, Husiæ, Huskanoviæ, Huskiæ,
Ibrahimbegoviæ, Ibrakoviæ, Ibrekiæ, Ibri¹agiæ, Ièagiæ, Id¾an, Ikeljiæ, Imamoviæ, Ilovaèa, Im¹iroviæ, Isakoviæ, Ivani¹, Iva¹tanin, Iveljiæ,
Jahiæ, Jajèeviæ, Jakiæ, Jakirliæ, Jakupoviæ, Jamakoviæ, Jankoviæ, Janjiæ, Jaran, Jeliæ, Ja¹areviæ, Je¹e, Jokiæ, Josipoviæ, Joviæiæ, Joviæ, Jujiæ, Juklen, Julard¾ija, Jungiæ, Junuzagiæ, Junuzoviæ, Juriæ, Juriæiæ, Juri¹iæ, Jurkoviæ, Jusiæ, Jusufagiæ Jusufbegoviæ, Jusufoviæ, Juzba¹iæ,
Kadeniæ, Kadiæ, Kadribegoviæ, Kadriæ, Kahriman Kahrimanoviæ, Kalabiæ, Kaliman, Kalin, Kantoci, Kapetanoviæ, Kapid¾iæ, Karabegoviæ, Karad¾a, Karahaliloviæ, Karajliæ, Karamehiæ, Karaselimoviæ, Karat, Kartal, Kasapoviæ, Kasipoviæ, Kasteliæ, Kasumoviæ, Katana, Katu¹iæ, Kazaferoviæ, Kazaz, Kelava, Keran, Kerenoviæ, Keriæ, Keser, Keseroviæ, Kesiæ, Kevac, Keziæ, Kirchbaumer, Klaiæ, Klariæ, Klaser, Klemenèiæ, Klindiæ, Kljuèanin, Kljuniæ, Knez, Knezeviæ, Koba¹liæ, Kobilj, Kolabariæ, Kolak, Kolareviæ, Kolariæ, Koloniæ, Koljenoviæ, Komarica, Koniæ, Kono¹iæ, Konjhod¾iæ, Kopanja, Koriæ, Kostelnik, Kotoriæ, Kovaè, Kovaèeviæ, Kozlagiæ, Kozlièiæ, Kraji¹nik, Kreso, Kreziæ, Kristo, Kriviæ, Kri¾anoviæ, Krkiæ, Krnjiæ, Kr¹lak, Krstanoviæ, Krupa, Krupiæ, Kuc, Kujund¾iæ, Kulenoviæ, Kupljenik, Kurbegoviæ, Kuriæ, Kurjak, Kurtiæ, Kurtoviæ, Ku¹miæ, Ku¹mirc, Ku¹triæ, Kutela,
Lackoviæ, Lagund¾ija, La¹tro, Lastriæ, Latiæ, Latifiæ, Latkovac, Letica, Lerh, Lesiæ, Ligiæ, Lihoviæ, Lioviæ, Lipovac, Litriæ, Livnjak, Lojiæ, Lojo, Lovrenèiæ, Lovrenoviæ, Lovriæ, Lov¹in, Loziæ, Lugariæ, Lukiæ, Luk¹ija, Lupiæ,
Ljubièiæ, Ljuboviæ, Ljutiæ, Ljutoviæ,
Maèkiæ, Maglajliæ, Mahmutoviæ, Mahuriæ, Majdanac, Majdand¾iæ, Majstoroviæ, Malba¹iæ, Malikiæ, Malkiæ, Malkoè, Maluhija, Mamuza, Mandiæ, Mariæ, Martinoviæ, Masli, Ma¹inoviæ, Matiæ, Ma¾ar, Mediæ, Mehad¾iæ, Mehuliæ, Memiæ, Memi¹eviæ, Merðanoviæ, Me¹iæ, Me¹inoviæ, Miketa, Miku¹, Miljanoviæ, Misirliæ, Moretti, Mostarac, Mras, Mravac, Muhedinoviæ, Muhsinoviæ, Muhurdareviæ, Mid¾iæ, Mojoviæ, Muhamutoviæ, Muharemoviæ, Muharemspahiæ, Muhiæ, Mujagiæ, Mujèinoviæ, Mujièiæ, Mujezinoviæ, Mujiæ, Mujkiæ, Mujnoviæ, Mulabegoviæ, Mulaliæ, Mundziæ, Mulisiæ, Muminoviæ, Muratoviæ, Musiæ, Mustedanagiæ,
Nalbantiæ, Najrajter, Nanut, Naskov, Nazaleviæ, Neslanoviæ, Nezireviæ, Nikoliæ, Novak, Numanoviæ, Nurudinoviæ, Nurkiæ, Njuhoviæ,
Obradovac, Obraliæ, Odiæ, Ojdaniæ, Olujiæ, Omanoviæ, Omeragiæ, Omerba¹iæ, Omerbegoviæ, Omerhod¾iæ, Omerkiæ, Omeroviæ, Omukiæ, Opaliæ, Opolcer, Orlovac, Osmanèeviæ, Osmanoviæ, Ostojæiæ,
Pala, Palislamoviæ, Pandiæ, Pand¾iæ, Palaliæ, Panjeta, Pariæ, Partalo, Pa¹aliæ, Pascolo, Paveliæ, Paviæ, Pavleka, Pavle¹en, Pavliæ, Pavli¹ko, Pavloviæ, Pegan, Pehliæ, Pehlivanoviæ, Pejakoviæ, Pekez, Perija, Peternel, Petrièeviæ, Petroviæ, Peziæ, Pilausiæ, Piliæ, Pletikosa, Pliæaniæ, Plivac, Pobriæ, Podnar, Popaja, Popara, Popariæ, Popoviæ, Pogorelac, Podgornik, Polanec, Poriæ, Porobiæ, Porobija, Po¾gaj, Prciæ, Pranjiæ, Prediæ, Pregl, Prista¹, Prlja, Prpiæ, Priliplija, Pr¾ulj, Psutka, Puèaj, Pugelnik, Pujiæ, Puljiæ, Purivatra, Pu¹kar, Pustahija,
Rac, Radiæ, Radman, Rajiæ, Rako, Rakoviæ, Ramiæ, Ramizoviæ, Ramljak, Ramukiæ, Ra¹ak, Ravliæ, Rebrina, Red¾epoviæ, Red¾iæ, Reiz, Relja, Reljiæ, Repac, Re¹iæ, Retel, Riðal, Rihtermoc, Rizvanbegoviæ, Rizvanoviæ, Roboviæ, Rojc, Ro¹er, Rudak, Runiæ, Ru¾iæ, Ru¾iæiæ,
Sabo, Saæiæ, Sadagiæ, Sadiæ, Sadikoviæ, Sahad¾iæ, Saitoviæ, Salahoviæ, Salama, Salihagiæ, Salihoviæ, Saltaga, Saltagiæ, Samard¾iæ, Samard¾ija, Sarajliæ, Saraè, Saraèeviæ, Sarajliæ, Sarkotiæ, Saviæ, Sediæ, Seferoviæ, Sefiæ, Sejdiæ, Sejdinoviæ, Selimoviæ, ******, Semiz, Serhatiæ, Sijariæ, Sijeræiæ, Sikiriæ, Silajd¾iæ, Sinanoviæ, Sitnica, Skopljak, Skorup, Skulo, Sladoljev, Slipac, Smailagiæ, Smailbegoviæ, Smailoviæ, Smajiæ, Sobo, Softiæ, Sojtariæ, Soko, Spahiæ, Spahoviæ, Staniæ, Stankoviæ, Suba¹iæ, Suhonjiæ, Suhoviæ, Sulejmanpa¹iæ, Sulojd¾iæ, Suljiæ, Suruèiæ,
©abanoviæ, ©abiæ, ©akoviæ, ©amara, ©arac, ©ariæ, ©a¹ivareviæ, ©a¹kin, ©atriæ, ©eæeragiæ, ©eæerbegoviæ, ©eæerkadiæ, ©eheræehajiæ, ©ehiæ, ©ehoviæ, ©enek, ©eraniæ, ©eriæ, ©ibaloviæ, ©ibareviæ, ©ibiæ, ©iljkoviæ, ©imunec, ©irbegoviæ, ©i¹iæ, ©kodra, ©koro, ©kulj, ©ljivar, ©o¹iæ, ©pica, ©tadler, ©tefanac, ©vraka,
Tabakoviæ, Tadejeviæ, Tadiæ, Tad¾iæ, Tahiroviæ, Taliæ, Tamamoviæ, Tarle, Tatar, Tau¹, Teljigoviæ, Terziæ, Tetariæ, Tiro, Todorovac, Tomiæ, Topaloviæ, Topiæ, Trèiæ, Tripalo, Trkovnik, Trnovac, Trokiæ, Trubajiæ, Tufegd¾iæ, Tufekèiæ, Tulek, Turèinhodziæ, Turèinoviæ, Turkanoviæ,
Uvaliæ, Uzeiroviæ,
Varga, Vajraèa, Valenèiæ, Valentiæ, Valjevac, Varga, Vajraèa, Vehaboviæ, Veliæ, Verem, Veron, Werner, Vidimliæ, Vidoviæ, Vipotnik, Vi¹iæ, Vitjuk, Vojiæ, Volosin, Vuèkoviæ, Vukoviæ, Vuksiæ,
Zahiroviæ, Zaimoviæ, Zeèiæ, Zehriæ, Zelinèeviæ, Zeljkoviæ, Zembo, Zgorelac, Ziliæ, Zjajo, Zjakiæ, Zvirkiæ, Zuboviæ, Zuhdiæ, Zuhriæ, Zulkiæ, Zuhriæ,
®abo, ®iliæ, ®i¹ko, ®i¾ak, ®una, ®utiæ...
na kraju, familija is prijedora mozda je bilo i vise, da ne govorimo o onima koji su zavrsili u logorima keraterm, trnopolje, omarska, manjaca...i po desetinama (mozda i stotinama) masovnih grobnica, dok nam je vrli predsjednik kratko prije toga slao poruku "mirno spavajte rata nece biti." alija je bio dobar samo za svoju kcerku (koja je postala sefica njegovog kabineta) i svog sina (ne treba posebno isticati sa cime je usao a sa cime izasao iz rata) i svoju obitelj, te jos nekolicinu svojih pajdasa s kojima je kao "dijelio i dobro i zlo". alija je najveci izdajnik REPUBLIKE BOSNE i HERCEGOVINE, jer joj je upravo on potpisao smrtnu presudu. sto prije to se shvati tim prije ce nesto od bih jos i biti. u suprotnom, moze se samo svirati (zna se vec kome), a sve zahvaljujuci tzv. "ocu nacije". naravno uz malu pomoc svojih SDS prijatelja...