Regnum_Bosnae wrote:
Za duznim postovanjem prema liku Alije Izetbegovica, ali moram da kazem sljedece.
Kazes sramota i grehota za Bosnu i Hercegovinu, kako ce biti Bosnu sramota kada je Aliji religija bila vaznija od sopstvene drzave. Nije Bosna samo Sarajevo i nisu Bosanci(Bosnjaci) samo muslimani. Hvala Bogu pa nije Sarajevo palo kao sto je palo pola Bosne radi njegovog potpisa i vodstva.
Kao borio se za cjelovitu, gdje je ta cjelovita, nemozes ti sa bosanskom zastavom proci vise od 25 posto bosanske zemlje a da ne neko ne napadne.
Nespominjes one sto su propali i ciji zivoti su unisteni bas zbog njegove bahatosti i nemarnosti i nesposobnosti da vodi bosanski narod.
A da nespominjem ljude koji su se zalagali da izadje iz zatvora i da stane na celo Bosne. Mozda znas ko su ti ljudi, ti su ljudi znali da sa Alijom na kormilu mogu da rade od nase zemlje kako hoce, i fakticki uspjeli su u tome.
Bosna jeste cjelovita ali samo na papiru i zahvaljujuci Aliji nas narod je rasut po cijelom svijetu. Ti sto ga slave, on njih nije vodio kroz rat.
Pozdrav
Na osnovu čega zaključuješ da je Aliji bila važnija religija od sopstvene države?
Na osnovu možda njegove borbe da se priznaju i ti muslimani majka mu stara,a ne da se MORAJU izjašnjavati ko jugosloveni,srbi,ili hrvati?
Dalje..kažeš pola BiH palo zbog njegovog potpisa? Pa koliko se ja sjećam..tad su njegov potpis svi aminovali,jer je svima više pun k***c bio rata..žrtava..gladi..i svih ratnih strahota,koje smo preživljavali..tako da znaš šta? Sad da me neko pita bil radije pristala da živim u komplet srpskoj BiH,ili da se vrati ono ratno vrijeme..da se produži..da još hiljade ljudi pogine,radije ću pristat da živim u srpskoj BiH.. ali u miru,pa kakvom takvom..zato ne budi tako nepošten..lako ti je sad s ove vremenske distance palamuditi šta je i kako je Alija trebao uraditi.Uradio je ono što je MORAO..i HVALA MU..jer je zaustavio rat..pa nek je dao pola države.. ionako mu nisu ponudili druge opcije.
Ovo što sam maksuz naglasila..sad i za to Alija kriv? Zato što ti ne smiješ proć Bosanskom zastavom,jer te neki idiot napada? Nije do Alije..što su ti roditelji od djece napravili primitivce i nacionaliste..fašiste..šta sve ne..
Imal bogati još nešto za šta je on kriv
I kažeš zahvaljujući Aliji naš narod rasut po svijetu...
E izvini,al ovo ti je još najveća glupost,koju si mogao bubnuti..
Čuj zbog njega?Na osnovu čega?Sudeći po tom "našem narodu" koji je rasut po svijetu,ne vidim nešto da se vraćaju..a ni da im je ružno tamo..
a da ih to on nije možda otjerao? Da ih on možda nije učinio izbjeglicama?
Zapalio im kuće?Silovao ih? Protjerao?To možeš žalbu da uputiš četnicima dragi moj..i ostalim agresorima..zločincima..
I na kraju..taj nick,koji nosiš i ne pristaje osobi,koja tako razmišlja.