privat wrote:
Ne mogu reci da smo na smrt ugrozeni jer nismo ,ni da nemamo sva prava ,imamo, ali kakva ,nije to care dovoljno da bi se Hrvat pogotovo u centralnoj Bosni osjecao kao svoj na svome.Sve nas je manje i postoji sansa da nas za jedno deset godina i ne bude vise na relaciji izmedju Sarajeva i Zenice.Postoji jedna cudna politika kod vas Bosnjaka,svi ste za jedinstvenu BiH na papiru ili kad treba dokazivati strancima ali u praksi sve izgleda drugacije.
Vidiš složit ću se s tobom, makar ne mogu vjerovati kakve si gluposti pisao u prethodnom postu. Točno je, ugroženi smo. Ugroženi smo jer smo najmanji. Ugroženi smo kao i svi ostali. Ti nisi manje ugrožen u Travniku, od Mehe u Ljubuškom ili Milovana u Mostaru, nisi ni više ugrožen od njih dvojice, naravno. Prokletstvo ove zemlje je u tome da niko danas ne može reći: Ja sam jednakopravan u bilo kojem kutku ove zemlje, i u Cazinu i u Bijeljini i u Grudama. Nažalost. Naravno stupanj nečijeg osjećanja ugroženosti varira. Ja se npr. ne osjećam ugroženo u Sarajevu kao Hrvat, prolaznik, putnik namjernik. Ali da se vratim na Hrvatsku ugroženost, ona postoji i više je izražena s obzirom da nas je najmanje. Ja ne volim tražit genezu, nego pokušavam tražit riješenja, ali moram poći ab ovo. Tko je odgovoran da se Hrvati u Središnjoj Bosni osjećaju ugroženo. Tko je odgovoran da Posavina nije više hrvatska. Tko je odgovoran da bosanski Hrvati postaju marioneta svojih sunarodnjaka iz Hercegovine i sjete ih se kad počnu izbori. Mislim da si pametan (bez obzira na kulturu i Thompsona) pa sam skontaj odgovor.
Jer puno je lakše reći krivi su Bošnjaci pička im materina balinska, nego pogledati istini u oči i reći pička nam materina ustaška!!!!