''hrvatsko pitanje''???

Locked
Šapat

Post by Šapat »

@ osa

Ne kontam sta Bosnjaci imaju odgovarat na ono... S druge strane, to sto bih ja sebe ili ti sebe nazvao ovako ili onako manje je relevantno jer neka druga pravila i postulati nam odredjuju ko smo i sta smo u nacionalnom smislu. Religijski je nesto sasvim drugo, a ako ova dva pojma poistovjecujes, onda se bas i necemo razumjeti. I jos jedan detalj - ja nisam Bosnjak :-)

A ako se mene pita kad cemo moci zivjeti u miru i slozi, e to ce biti onda kada se prestanemo nazivati srbima, hrvatima i bosnjacima i pocnemo se cijeniti po tome ko je kakav covjek, a ne kako se zove. I tacka.

@ kicky

Slazem se u potpunosti. Dobar ti pandan - Seka i Thompson. Oni bi "kulturu" najbolje prosipali u krevetu, uzajamno. On njoj na uho o ulesenim semaforima, a ona njemu o vadjenju rebara :D :lol:
kicky

#77 Re: Hrvatsko pitanje

Post by kicky »

privat wrote: Ne mogu reci da smo na smrt ugrozeni jer nismo ,ni da nemamo sva prava ,imamo, ali kakva ,nije to care dovoljno da bi se Hrvat pogotovo u centralnoj Bosni osjecao kao svoj na svome.Sve nas je manje i postoji sansa da nas za jedno deset godina i ne bude vise na relaciji izmedju Sarajeva i Zenice.Postoji jedna cudna politika kod vas Bosnjaka,svi ste za jedinstvenu BiH na papiru ili kad treba dokazivati strancima ali u praksi sve izgleda drugacije.
Vidiš složit ću se s tobom, makar ne mogu vjerovati kakve si gluposti pisao u prethodnom postu. Točno je, ugroženi smo. Ugroženi smo jer smo najmanji. Ugroženi smo kao i svi ostali. Ti nisi manje ugrožen u Travniku, od Mehe u Ljubuškom ili Milovana u Mostaru, nisi ni više ugrožen od njih dvojice, naravno. Prokletstvo ove zemlje je u tome da niko danas ne može reći: Ja sam jednakopravan u bilo kojem kutku ove zemlje, i u Cazinu i u Bijeljini i u Grudama. Nažalost. Naravno stupanj nečijeg osjećanja ugroženosti varira. Ja se npr. ne osjećam ugroženo u Sarajevu kao Hrvat, prolaznik, putnik namjernik. Ali da se vratim na Hrvatsku ugroženost, ona postoji i više je izražena s obzirom da nas je najmanje. Ja ne volim tražit genezu, nego pokušavam tražit riješenja, ali moram poći ab ovo. Tko je odgovoran da se Hrvati u Središnjoj Bosni osjećaju ugroženo. Tko je odgovoran da Posavina nije više hrvatska. Tko je odgovoran da bosanski Hrvati postaju marioneta svojih sunarodnjaka iz Hercegovine i sjete ih se kad počnu izbori. Mislim da si pametan (bez obzira na kulturu i Thompsona) pa sam skontaj odgovor.
Jer puno je lakše reći krivi su Bošnjaci pička im materina balinska, nego pogledati istini u oči i reći pička nam materina ustaška!!!!
Šapat

Post by Šapat »

:bih: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:

Svaka cast. Konacno neko ko razumije da se prvo treba pocistiti ispred svojih vrata, pa tek onda reci komsiji da uradi isto.
osa

Post by osa »

Šapat wrote:@ osa

Ne kontam sta Bosnjaci imaju odgovarat na ono... S druge strane, to sto bih ja sebe ili ti sebe nazvao ovako ili onako manje je relevantno jer neka druga pravila i postulati nam odredjuju ko smo i sta smo u nacionalnom smislu. Religijski je nesto sasvim drugo, a ako ova dva pojma poistovjecujes, onda se bas i necemo razumjeti. I jos jedan detalj - ja nisam Bosnjak :-)

A ako se mene pita kad cemo moci zivjeti u miru i slozi, e to ce biti onda kada se prestanemo nazivati srbima, hrvatima i bosnjacima i pocnemo se cijeniti po tome ko je kakav covjek, a ne kako se zove. I tacka.

@ kicky

Slazem se u potpunosti. Dobar ti pandan - Seka i Thompson. Oni bi "kulturu" najbolje prosipali u krevetu, uzajamno. On njoj na uho o ulesenim semaforima, a ona njemu o vadjenju rebara :D :lol:
vrlo često se na ovim forumima može naći priča nacija je jedno a religija sasvim nešto drugo, priča je intonirana u pravcu kao nacija se ne može mijenjati a religija može( i većinom tu tezu se može sresti u raspravama osoba bošnjačke nacionalnosti), moje je mišljenje da se nijedno ne može mijenjati, nije religija i nacija nogometni klub pa ćemo u prijelaznom roku prijeći u neki drugi, ali da se čovjek može osjećati kako on želi to priznajem . a što se tiče hrvata i vremena kad su se oni tako počeli izjašnjavati trebalo bi malo proučiti evropske revolucije i nastanke država u 19 stoljeću( italija,njemačk pa bi vidjeli da ni oni baš nisu imali izgrađen nacionalni osjećaj jer su bili podijeljeni između mnogih kraljevina, kneževina vojvodstva isl., tako se u hrvatskoj mnogi nisu izjašnjavali kao hrvati do tog vremena, u evropi je ček poslije tridesetgodišnjeg rata između katolika i protestanata vrijedilo pravilo" čija zemlja toga i vjera), tako da nije ništa čudno što se stanovnici bosne katoličke vjeroispovjesti od tada izjašnjavaju kao hrvati.
zemo_online

Post by zemo_online »

treba poci od sustine,od srzi.gdje je problem u bih?u bih nema problema,svo sranje je uvezeno i jos se uvozi.
privat

#81 Re: Hrvatsko pitanje

Post by privat »

kicky wrote:
privat wrote: Ne mogu reci da smo na smrt ugrozeni jer nismo ,ni da nemamo sva prava ,imamo, ali kakva ,nije to care dovoljno da bi se Hrvat pogotovo u centralnoj Bosni osjecao kao svoj na svome.Sve nas je manje i postoji sansa da nas za jedno deset godina i ne bude vise na relaciji izmedju Sarajeva i Zenice.Postoji jedna cudna politika kod vas Bosnjaka,svi ste za jedinstvenu BiH na papiru ili kad treba dokazivati strancima ali u praksi sve izgleda drugacije.
Vidiš složit ću se s tobom, makar ne mogu vjerovati kakve si gluposti pisao u prethodnom postu. Točno je, ugroženi smo. Ugroženi smo jer smo najmanji. Ugroženi smo kao i svi ostali. Ti nisi manje ugrožen u Travniku, od Mehe u Ljubuškom ili Milovana u Mostaru, nisi ni više ugrožen od njih dvojice, naravno. Prokletstvo ove zemlje je u tome da niko danas ne može reći: Ja sam jednakopravan u bilo kojem kutku ove zemlje, i u Cazinu i u Bijeljini i u Grudama. Nažalost. Naravno stupanj nečijeg osjećanja ugroženosti varira. Ja se npr. ne osjećam ugroženo u Sarajevu kao Hrvat, prolaznik, putnik namjernik. Ali da se vratim na Hrvatsku ugroženost, ona postoji i više je izražena s obzirom da nas je najmanje. Ja ne volim tražit genezu, nego pokušavam tražit riješenja, ali moram poći ab ovo. Tko je odgovoran da se Hrvati u Središnjoj Bosni osjećaju ugroženo. Tko je odgovoran da Posavina nije više hrvatska. Tko je odgovoran da bosanski Hrvati postaju marioneta svojih sunarodnjaka iz Hercegovine i sjete ih se kad počnu izbori. Mislim da si pametan (bez obzira na kulturu i Thompsona) pa sam skontaj odgovor.
Jer puno je lakše reći krivi su Bošnjaci pička im materina balinska, nego pogledati istini u oči i reći pička nam materina ustaška!!!!
Majko moja mila ,ne mogu da vjerujem da i ovakvih Hrvata ima,Hajde care, reci mi materet tvoje ,koliko god mislio da si neki znalac,sto je to veliko ili malo sto tebe cini Hrvatom?
osa

Post by osa »

test01 wrote:treba poci od sustine,od srzi.gdje je problem u bih?u bih nema problema,svo sranje je uvezeno i jos se uvozi.
biće da je glavni problem bih uvoz, raznih stvari: mlijeka mesa, naftnih derivata, svega i svačega pa na kraju i politike, i u tome će se vjerovatno najviše pljuvati po hrvatskoj kao najvećem bih trgovinskom partneru.
Šapat

Post by Šapat »

Naravno da nijedno nije nikakav sportski klub pa da se tako lako mijenja, ali nacija je nesto sto se stice rodjenjem, religija ne obavezno iako se stice po roditeljima nekim automatizmom. Medjutim, u neka doba skontas da ti se ne svidja religija kojoj si do tada bio posvecen i odlucis da predjes na drugu. Ovo je sasvim normalna i ne tako neuobicajena stvar. Uzmi Jehovine svjedoke i sl. Nisu to bili od rodjenja nego su u neka doba svog zivota prihvatili to kao svoju filozofiju, ideologiju, itd.

Ali naciju, odnosno nacionalnost ne mozes promijeniti nikad jer to je direktna veza za korijene, odnosno ono mjesto na kojem si rodjen. Mozes steci jos 5 nacionalnih pripadnosti, imati dvojno ili trojno drzavljanstvo i samim tim biti pripadnik jos neke nacije (naravno ako zakoni to dopustaju), ali si jos uvijek ono prvo sto si stekao rodjenjem.
kicky

Post by kicky »

osa wrote:
vrlo često se na ovim forumima može naći priča nacija je jedno a religija sasvim nešto drugo, priča je intonirana u pravcu kao nacija se ne može mijenjati a religija može( i većinom tu tezu se može sresti u raspravama osoba bošnjačke nacionalnosti), moje je mišljenje da se nijedno ne može mijenjati, nije religija i nacija nogometni klub pa ćemo u prijelaznom roku prijeći u neki drugi, ali da se čovjek može osjećati kako on želi to priznajem . a što se tiče hrvata i vremena kad su se oni tako počeli izjašnjavati trebalo bi malo proučiti evropske revolucije i nastanke država u 19 stoljeću( italija,njemačk pa bi vidjeli da ni oni baš nisu imali izgrađen nacionalni osjećaj jer su bili podijeljeni između mnogih kraljevina, kneževina vojvodstva isl., tako se u hrvatskoj mnogi nisu izjašnjavali kao hrvati do tog vremena, u evropi je ček poslije tridesetgodišnjeg rata između katolika i protestanata vrijedilo pravilo" čija zemlja toga i vjera), tako da nije ništa čudno što se stanovnici bosne katoličke vjeroispovjesti od tada izjašnjavaju kao hrvati.
Mislima da pitanje mijenjanja vjerskog i nacionalnog opredjeljenja nije za ovu temu ali ako si već počeo onda dobro. Nije li tvoja izjava kontradiktorna onoj maloprije kad kažeš da svaki čovjek ima pravo na samopredjeljenje. Evo ti npr. Meša Selimović - rođen u bošnjačkoj obitelji - znači Bošnjak do neke zrelije dobi ili punoljetnosti i onda odluči da je Srbin. Njegovo pravo, apsolutno. Primjer za vjeroispovijest, moja malenkost, do svoje 14. katolik, primio sve sakramente koje crkva nalaže (osim naravno ženidbe, svećeničkog reda i pomazanja), ali onda u razdoblju srednje škole i definitvno ba faksu postajem agnostik. Ko meni može oduzeti pravo i reći NE, ne može pajdo!!! To je valjda osnova liberalnih demokracija. usotalom, budimo realni kad bi primjenivali teološke ili koncilske kriterije o nečijoj pripadnosti vjeri malo bi nas bilo ''praktičnim'' vjernicima. Vjera je vrlo fleksibilna stvar, samo što mi živimo u okruženju dje je vjrea igrala veliku ulogu i dugo vremena bila i politika, pa je onda došlo do naglog prelaza, pa onda do vraćanja na staro tako da su ljudi do zla boga zbunjeni.
zemo_online

Post by zemo_online »

osa wrote:
test01 wrote:treba poci od sustine,od srzi.gdje je problem u bih?u bih nema problema,svo sranje je uvezeno i jos se uvozi.
biće da je glavni problem bih uvoz, raznih stvari: mlijeka mesa, naftnih derivata, svega i svačega pa na kraju i politike, i u tome će se vjerovatno najviše pljuvati po hrvatskoj kao najvećem bih trgovinskom partneru.
kolko ja znam hrvatska je na 2 ili 3 mjestu,ali znam ja da ti vise volis hrvatsku od bih.
Šapat

#86 Re: Hrvatsko pitanje

Post by Šapat »

privat wrote:Majko moja mila ,ne mogu da vjerujem da i ovakvih Hrvata ima,Hajde care, reci mi materet tvoje ,koliko god mislio da si neki znalac,sto je to veliko ili malo sto tebe cini Hrvatom?

Privat, pored toga sto nicim nisi demantovao ono ranije napisano kao odgovor na tvoje, odnosno Hrvatske "zahtjeve" u BiH, vidim da i dalje ispaljujes gluposti. I preporucujem ti, care, da se ne provaljujes dalje.
A ako vec i hoces nesto da kezes, onda to i obrazlozi. Za pocetak nam reci sta je to veliko ili malo sto TEBE cini Hrvatom. Da ti ustedim vrijeme, mene ovo ne moras pitati jer ja sam - Bosanac.
kicky

#87 Re: Hrvatsko pitanje

Post by kicky »

@ privat:

Care, za mene nema malih i velikih Hrvata, ima Hrvata budala ima pametnih ljudi kao i među svim narodima.
Tko su za mene pametni Hrvati? Među ostalim oni koji neće reći da je Thompson hrvatska kultura!
Tko je budala! Budala je onaj koji dopusti da ga drugi takvim učini!!!!
osa

Post by osa »

test01 wrote:
osa wrote:
kolko ja znam hrvatska je na 2 ili 3 mjestu,ali znam ja da ti vise volis hrvatsku od bih.
Naravno jer od rođenja živim u hrvatskoj, ali ako misliš da ne volim bih varaš se, pola roditelja mi je porijeklom iz iste.
Šapat

Post by Šapat »

@ Marco-x

Haveru, postujem ja nacionalne osjecaje svih, ali me istovremeno to pretjerano ne tangira. Jedino me nervira ljudska glupost i plitkoumnost koje u BiH ima na izvoz.

BiH jeste i uvijek ce biti multietnicka. Ovi veliko-ovakvi i onakvi ciljevi i teznje, bez obzira s koje strane dolaze i ko ih potencira, su nesto sto mi trebamo ukinuti odmah ujutro jednim desavanjem naroda i popunjavanjem gradskih bandera. Ali, ovoga se svi vlastodrsci u zadnjih 16 godina i boje i vrlo su svjesni toga, pa zato, izmedju ostalog, i rade sve kako rade da se ne bi mogla stvoriti ta kriticna masa koja bi te bandere popunila. A oni takodjer vrlo dobro znaju ko bi bio na tim banderama...
Dakle, sve redom.
privat

#90 Re: Hrvatsko pitanje

Post by privat »

Šapat wrote:
privat wrote:Majko moja mila ,ne mogu da vjerujem da i ovakvih Hrvata ima,Hajde care, reci mi materet tvoje ,koliko god mislio da si neki znalac,sto je to veliko ili malo sto tebe cini Hrvatom?

Privat, pored toga sto nicim nisi demantovao ono ranije napisano kao odgovor na tvoje, odnosno Hrvatske "zahtjeve" u BiH, vidim da i dalje ispaljujes gluposti. I preporucujem ti, care, da se ne provaljujes dalje.
A ako vec i hoces nesto da kezes, onda to i obrazlozi. Za pocetak nam reci sta je to veliko ili malo sto TEBE cini Hrvatom. Da ti ustedim vrijeme, mene ovo ne moras pitati jer ja sam - Bosanac.
Tebe niko nista i ne pita i sa onima koji misle da znaju sve i mogu vrijedjati druge ne zelim diskutovati ,za mene si samo zrak ,koliko znam bosanac nacija ne postoji ,vozdra!
privat

#91 Re: Hrvatsko pitanje

Post by privat »

kicky wrote:@ privat:

Care, za mene nema malih i velikih Hrvata, ima Hrvata budala ima pametnih ljudi kao i među svim narodima.
Tko su za mene pametni Hrvati? Među ostalim oni koji neće reći da je Thompson hrvatska kultura!
Za tebe je 70% Hrvatske nacije budalasto a ti spadas u onih 10% pametnih jer 20% njh su sigurno suzdrzani.Zivio ti meni ko kornjaca!
Šapat

Post by Šapat »

Ohohohohohohohooooo!

Tu te cekam tico :-D .

Pa zar osjecaj nacionalne pripadnosti nije na volju? I, pazi sad, po tvojim kriterijima ja sam Hrvat. :-)
Ali po mojim - Bosanac. I Hercegovac, naravno. To sto ova kategorija nije ustanovljena na administrativnom nivou, pa bas me i ne zaima puno. Znam kako mi se zove zemlja u kojoj sam rodjen. Znas li ti?
A vozdra i bite :-D
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Jedan od glavnih razloga sto hrvati traze svoj entitet i teze ka podjeli BIH je u cinjenici da oni vise vjeruju da ce srbi u BIH istrajati u podjeli BIH i uspjeti u svom secesionostickom planu..nego da ce Bosnjaci i MZ uspjeti napraviti BIH drzavom prihvatljivom za sve narode u njoj....a druga stvar...psihologija hrvata u Posavini nije ista kao hrvata u Hercegovini..oni u Hercegovini su izdali Posavske i srednjebosanske hrvate, za etnicki ociscenu Hrvatsku od srba...i sutra im nije nista neobicno da prodaju ono preostalo hrvatsko stanovnistvo u srednjoj Bosani za parce Hercegovine koje bi se pripojilo Hrvatskoj.....duh Karadjordjeva je ziv....samo je odnos snaga malo izmijenjen..pa duh stiudljivo viri iz boce...
Šapat

Post by Šapat »

A sto licemjerje...
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Marco-x wrote:
Šapat wrote:Mijin prikaz je, u principu, vrlo dobar i vrlo tacan. Ranija konstatacija nekoga ovdje da rat jos traje je takodjer tacna, samo sto sad ne frcaju meci i granate. Ali to i nije jedina vrsta rata, zar ne?

Kaze Osa: "Zbog čega bilo šta čitati zar se hrvat ne bi uvijek trebao boriti za hrvatske interese, nije li to normalno, pa za čije bi se trebao boriti. a to što različiti ljudi različito misle šta je to hrvatski interes,i to je normalno, to uvijek daje širinu. Hrvati danas trebaju definitivno postaviti pitanje svojih interesa u bih, jer uz ovakvu rs, oni su na korak do potpune političke majorizacije, nešto stvarno treba mijenjati."

A kazem ja: taj "Hrvat" iz Mostara ili Gruda, a pogotovo Viteza ili Novog Travnika (ili ti Pucareva) je Hrvat tacno onoliko koliko i ja iz Sarajeva, sto ce reci - nimalo. Sa Hrvatskom i hrvatstvom imamo zajednicko jedino godisnji odmor, i to pod uslovom da ga provodimo u Hrvatskoj.

Ja rodjen u Sarajevu, on u nekom od pobrojanih gradova, njemu mati katolkinja, meni isto tako - masa identicnih stvari, jel tako? Al' ima jos jedna identicna stvar za nas dvojicu - svi ovi gradovi su u Bosni i Hercegovini mamlazi jedni maloumni! I ni ja ni onaj rodjen u Mostaru NE mozemo biti Hrvati! Mozemo biti samo Bosanci i Hercegovci - katolici. I ovo ponavljam stalno...ali djaba. Nekima je fakat lakse strpat ne 1 nego 5 metara u guzicu, umjesto centa u glavu... Nikome nikad na pamet ne pade zasto nam se nametnuse oni izrazi - bosanski hrvati i bosanski srbi? Ta konstelacija koja u jednom izrazu sadrzi dvije iste, a opet nespojive stvari - dvije nacije. Jer, Srbi su nacija, Hrvati takodjer, ali u ovom slucaju i ono "bosanski" takodjer pretstavlja isto. Ali to je vjerovatno da nas se lakse razlikuje od onih pravih.

Stvarno se pojedini moraju pogledati u ogledalo i sami sa sobom malo popricati. Cisto uskladbe radi...
Šapat, respect za licemjerje :D :D
ako je on Bosanac/Hercegovac katolik - to je OK. Problem nastaje kada od ostalih Hrvata katolika trazi to isto, kada drugima namece svoje. Granica slobode je upravo tamo gdje pocinje ugrozavati drugoga
Šapat

Post by Šapat »

@ Basta

Ako mislis na mene, ne sekiraj se. Nemam namjeru nikome nista nametati, ali ponesto nekima treba razjasniti.
kicky

#97 Re: Hrvatsko pitanje

Post by kicky »

privat wrote:
kicky wrote:@ privat:

Za tebe je 70% Hrvatske nacije budalasto a ti spadas u onih 10% pametnih jer 20% njh su sigurno suzdrzani.Zivio ti meni ko kornjaca!
To ti kažeš! Iako ne znam odakle izvuče brojeve, ali nije ni važno, takvi ko ti će uvijek naći nešto da ih opravda. Samo me zanima kako ćeš odgovoriti na povijesne istine koje nisu proizvod balinske mašinerije.Tko je dijelio bosnu sa Miloševićem. Tko je prodao Posavinu. Tko je želio stvoriti Banovinu Hrvatsku i izbrisati jednu naciju? Kako se zove perverzni nacionalistički vođa koji je zadnje godine svog političkog života podredio ostvarenju svog isto tako perverznog plana, ali hvala Bogu nije uspio.
Ovako isprovociran tvojim pitanjem tko je veći Hrvat i po čemu sam Hrvat, kažem ti. Jesam, veliki sam Hrvat, veći od tebe. Znaš zašto jer se ne bojim istine, ne skrivam se od istine po mišijim rupama niti stvaram teorije zavjere da bi ih pokušao objasniti ili osporiti. Veći sam Hrvat i od onoga kretena Norca koji je ubijao srpske babe po Lici, veći sam Hrvat i od Thompsona, jer se ne ponosim Antom Pavelićom i sličnim zlotvorima, nego se ponosim nekim drugim ljudima (koji zasigurno nisu Thompsoni). A vi i dalje živite svoje lažno hrvatstvo i grcajte se u nekakvim mitovima, stvarajte iluzije i sanjajte Grude. Neka vam je Bog na pomoći, jer zar i on nije Hrvat!!!!
Prozor

Post by Prozor »

basta sljezove boje wrote:
Marco-x wrote:
Šapat wrote:Mijin prikaz je, u principu, vrlo dobar i vrlo tacan. Ranija konstatacija nekoga ovdje da rat jos traje je takodjer tacna, samo sto sad ne frcaju meci i granate. Ali to i nije jedina vrsta rata, zar ne?

Kaze Osa: "Zbog čega bilo šta čitati zar se hrvat ne bi uvijek trebao boriti za hrvatske interese, nije li to normalno, pa za čije bi se trebao boriti. a to što različiti ljudi različito misle šta je to hrvatski interes,i to je normalno, to uvijek daje širinu. Hrvati danas trebaju definitivno postaviti pitanje svojih interesa u bih, jer uz ovakvu rs, oni su na korak do potpune političke majorizacije, nešto stvarno treba mijenjati."

A kazem ja: taj "Hrvat" iz Mostara ili Gruda, a pogotovo Viteza ili Novog Travnika (ili ti Pucareva) je Hrvat tacno onoliko koliko i ja iz Sarajeva, sto ce reci - nimalo. Sa Hrvatskom i hrvatstvom imamo zajednicko jedino godisnji odmor, i to pod uslovom da ga provodimo u Hrvatskoj.

Ja rodjen u Sarajevu, on u nekom od pobrojanih gradova, njemu mati katolkinja, meni isto tako - masa identicnih stvari, jel tako? Al' ima jos jedna identicna stvar za nas dvojicu - svi ovi gradovi su u Bosni i Hercegovini mamlazi jedni maloumni! I ni ja ni onaj rodjen u Mostaru NE mozemo biti Hrvati! Mozemo biti samo Bosanci i Hercegovci - katolici. I ovo ponavljam stalno...ali djaba. Nekima je fakat lakse strpat ne 1 nego 5 metara u guzicu, umjesto centa u glavu... Nikome nikad na pamet ne pade zasto nam se nametnuse oni izrazi - bosanski hrvati i bosanski srbi? Ta konstelacija koja u jednom izrazu sadrzi dvije iste, a opet nespojive stvari - dvije nacije. Jer, Srbi su nacija, Hrvati takodjer, ali u ovom slucaju i ono "bosanski" takodjer pretstavlja isto. Ali to je vjerovatno da nas se lakse razlikuje od onih pravih.

Stvarno se pojedini moraju pogledati u ogledalo i sami sa sobom malo popricati. Cisto uskladbe radi...
Šapat, respect za licemjerje :D :D
ako je on Bosanac/Hercegovac katolik - to je OK. Problem nastaje kada od ostalih Hrvata katolika trazi to isto, kada drugima namece svoje. Granica slobode je upravo tamo gdje pocinje ugrozavati drugoga
Ja sam ugrozen kada ti predlazes da se 49% moje drzave otme.
Šapat

Post by Šapat »

:-D
Cuj - i On Hrvat! Nije tacno!! ON je Bosnjak!!! :lol:
Šapat

Post by Šapat »

@Prozor
Ajd malo i pojasni...

@Kicky

Ne nerviraj se bolan ne bio :). Nije vrijedno, a ionako nista promijeniti neces :)
Locked