Emancipacija Bosanske zene

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Citizen-X

Post by Citizen-X »

luciferino wrote:
Citizen-X wrote:
mamica 31 wrote: jelde ti si onaj sto je krompir istovaro :D zapamtila sam ja :oops: :D
Krompir? Ma kak'i :D I rizu i 'senicu i brasno i secer :D za 4 marke po toni a i za ljubav :D!

Pa mi sad kicma svira Shuberta :D
Vrlo važno pitanje je ko će sad ogulit sav taj krompir. 8-)
Ja ne gulio - sad s' istovara :D - sto ce reci - odgulio sam :D
triton

Post by triton »

vazna je mogucnost izbora kucnih poslova

po istinitom dogadjaju:

Muz - Zeno, hoces li nositi pun akumulator niz stepenice il prazan uz stepenice.
Zena - Hm, pa prazan uz stepenice

:D :D
Citizen-X

Post by Citizen-X »

triton wrote:vazna je mogucnost izbora kucnih poslova

po istinitom dogadjaju:

Muz - Zeno, hoces li nositi pun akumulator niz stepenice il prazan uz stepenice.
Zena - Hm, pa prazan uz stepenice

:D :D
Zar nismo plemeniti :D

Iskljucujem se sa teme :D Sve si rekNo :D
luciferino

Post by luciferino »

Živjela finansijska nezavisnost i mogućnost izbora. Ako neš' ti, 'oće komšija. :oops: :P
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

ma sta vi zene hocete vise, vi ste stvorene da sluzite muskarca
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

obrazovanje ,pod broj jedan,definitivno,onda logicnim slijedom,ide uspijeh,zaradzivanje novca,samostalnost,odlucnost,znati sta zelis a sta ne,nikada ne padati pod uticaj drugih osoba,ne misliti da si samo rodjena za kuhinje i sluzenje muzu,biti samo svoja,neovisna u svakom smislu.to je sva poenta,bez obrazovanja nema nicega,barem,manje mogucnosti za neovisnost ,a kada nema neovisnosti finansijske ,onda nema ni mentalne.
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

PITARKA_SA wrote:obrazovanje ,pod broj jedan,definitivno,onda logicnim slijedom,ide uspijeh,zaradzivanje novca,samostalnost,odlucnost,znati sta zelis a sta ne,nikada ne padati pod uticaj drugih osoba,ne misliti da si samo rodjena za kuhinje i sluzenje muzu,biti samo svoja,neovisna u svakom smislu.to je sva poenta,bez obrazovanja nema nicega,barem,manje mogucnosti za neovisnost ,a kada nema neovisnosti finansijske ,onda nema ni mentalne.
a sto ova pitarka more laprdat
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

karabaja-x wrote:
PITARKA_SA wrote:obrazovanje ,pod broj jedan,definitivno,onda logicnim slijedom,ide uspijeh,zaradzivanje novca,samostalnost,odlucnost,znati sta zelis a sta ne,nikada ne padati pod uticaj drugih osoba,ne misliti da si samo rodjena za kuhinje i sluzenje muzu,biti samo svoja,neovisna u svakom smislu.to je sva poenta,bez obrazovanja nema nicega,barem,manje mogucnosti za neovisnost ,a kada nema neovisnosti finansijske ,onda nema ni mentalne.
nista lose nisam napisala.ako vec nemas sta pametno reci,diskutovati i slicno,onda radije nemoj nista ni pisati.postedi nas.
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

karabaja-x wrote:ma sta vi zene hocete vise, vi ste stvorene da sluzite muskarca
karabaja-x wrote:
PITARKA_SA wrote: obrazovanje ,pod broj jedan,definitivno,onda logicnim slijedom,ide uspijeh,zaradzivanje novca,samostalnost,odlucnost,znati sta zelis a sta ne,nikada ne padati pod uticaj drugih osoba,ne misliti da si samo rodjena za kuhinje i sluzenje muzu,biti samo svoja,neovisna u svakom smislu.to je sva poenta,bez obrazovanja nema nicega,barem,manje mogucnosti za neovisnost ,a kada nema neovisnosti finansijske ,onda nema ni mentalne.

Ako se zezas, stavi znakove emocija da znamo :roll: , a ako ne, onda prestani sa vrijedjanjem i razguli sa teme....
Pearl

Post by Pearl »

Lucy01 wrote:
karabaja-x wrote:ma sta vi zene hocete vise, vi ste stvorene da sluzite muskarca
karabaja-x wrote:
PITARKA_SA wrote: obrazovanje ,pod broj jedan,definitivno,onda logicnim slijedom,ide uspijeh,zaradzivanje novca,samostalnost,odlucnost,znati sta zelis a sta ne,nikada ne padati pod uticaj drugih osoba,ne misliti da si samo rodjena za kuhinje i sluzenje muzu,biti samo svoja,neovisna u svakom smislu.to je sva poenta,bez obrazovanja nema nicega,barem,manje mogucnosti za neovisnost ,a kada nema neovisnosti finansijske ,onda nema ni mentalne.

Ako se zezas, stavi znakove emocija da znamo :roll: , a ako ne, onda prestani sa vrijedjanjem i razguli sa teme....
don't feed the troll

Image
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

soba je pripremljena karabaja! bujrum! :D :D
karabaja-x

Post by karabaja-x »

:D
karabaja-x

Post by karabaja-x »

:D pitarka izvini samo se malo provociro
sto bi djoni reko
"u svakom trenutku nagrnuce na tebe, pravovjerni lesinari"
ili tako nesto sta ja znam :D
danas

Post by danas »

sabanss wrote:
danas wrote: evo odgovori na ovaj testic :D

1 -- ne radi ni coEk ni ja, vec se majstor zajebaJe sa T-ventilom :D
2 -- isto ko pod 1
3 -- majstor zajebaJe bosch bravu a sudje pere masina :D
4 -- krompir se kupuje na komad, najvise na kilo, moRe hanuma ponijet ako ustreba
5 -- vazda ja vozila auto na servis, coEk mi i ne zna gdje je servis ni kad je zakazan ni sta treba
6 -- vazda bilo :D plata mi dodje ko dzeparac :D
7 -- coEk fala bogu ne pusi, a tockovi ne otpadaju jer hanuma pazi aVto :D
Tvoj covjek je u potpunosti emancipovan, cestitamo!

Ne znam da li iosta radi u zivotu ali cini mi se da zivi ko bubreg u loju :-)
hvala :kravata:

coEk itekako radi, a i on i ja imamo istu zivotnu filozofiju -- radi i zaradi da nekome platis za sve one (potrebne) gluposti koje ti se ne rade u zivotu... ako volis da kuhas i da prckas po karburatoru -- bujrum... a ako ne volis -- radi svoj posao sto bolje mozes, i zaradi dovoljno da platis majstora i kupis si masinu za sudje i susilicu za ves... te time sebi napravi dovoljno vremena da budes nekome muz/zena a ne vodoinstalater/kucna pomocnica...

PS ne, coEk nije homo balkanikus... :oops:
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

karabaja-x wrote::D pitarka izvini samo se malo provociro
sto bi djoni reko
ma nemas se ti meni sta izvinjavati,meni bi samo bilo zao da mislis ono sto si pisao,nista vise.
karabaja-x

Post by karabaja-x »

PITARKA_SA wrote:
sto bi djoni reko
ma nemas se ti meni sta izvinjavati,meni bi samo bilo zao da mislis ono sto si pisao,nista vise.
jok ba, ja sam ti ustvari ljubitelj te emacipacije bosanske zene, imate moju punu podrsku u vasim nastojanjima
Citizen-X

Post by Citizen-X »

danas wrote:
sabanss wrote:
danas wrote: evo odgovori na ovaj testic :D

1 -- ne radi ni coEk ni ja, vec se majstor zajebaJe sa T-ventilom :D
2 -- isto ko pod 1
3 -- majstor zajebaJe bosch bravu a sudje pere masina :D
4 -- krompir se kupuje na komad, najvise na kilo, moRe hanuma ponijet ako ustreba
5 -- vazda ja vozila auto na servis, coEk mi i ne zna gdje je servis ni kad je zakazan ni sta treba
6 -- vazda bilo :D plata mi dodje ko dzeparac :D
7 -- coEk fala bogu ne pusi, a tockovi ne otpadaju jer hanuma pazi aVto :D
Tvoj covjek je u potpunosti emancipovan, cestitamo!

Ne znam da li iosta radi u zivotu ali cini mi se da zivi ko bubreg u loju :-)
hvala :kravata:

coEk itekako radi, a i on i ja imamo istu zivotnu filozofiju -- radi i zaradi da nekome platis za sve one (potrebne) gluposti koje ti se ne rade u zivotu... ako volis da kuhas i da prckas po karburatoru -- bujrum... a ako ne volis -- radi svoj posao sto bolje mozes, i zaradi dovoljno da platis majstora i kupis si masinu za sudje i susilicu za ves... te time sebi napravi dovoljno vremena da budes nekome muz/zena a ne vodoinstalater/kucna pomocnica...

PS ne, coEk nije homo balkanikus... :oops:
Mogla bi dobro zaradit' da nadjes jos kojeg ovijem nasiJEM hemancipovanom zeMskinju :D
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

karabaja-x wrote:
PITARKA_SA wrote:
sto bi djoni reko
jok ba, ja sam ti ustvari ljubitelj te emacipacije bosanske zene, imate moju punu podrsku u vasim nastojanjima
prodana duso! :lol: :lol: ne smijes da stojis iza svojih stavova! :D :D :P
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

kada zene shvate da,imaju pravo pitati,razmisljati,odgovoriti,iznijeti svoj stav,..da su ravnopravne ,onda nece biti problema
svi su hvataju"kuhinje" ona je najmanji problem,nije stvar hoce li zena biti domacica ,vec hoce li shvatiti tj.biti svjesna da je njeno misljenje,stav jednako vazan ,da nije normalno,ako je muz ono,samo maloooo i samo poneeekad odvali preko zuba :D :D
luciferino

Post by luciferino »

Ja već odavno razmišljam da pokrenem biznis uvoženja homo strejndžersa na ove naše prostore. :-)
Jao da samo znate što su fini :P :P :P
danas

Post by danas »

luciferino wrote:Ja već odavno razmišljam da pokrenem biznis uvoženja homo strejndžersa na ove naše prostore. :-)
ma jasta...
skuhas mu pitu jednom u mjesec dana, on sav sretan :lol: :lol: :lol:
Citizen-X

Post by Citizen-X »

luciferino wrote:Ja već odavno razmišljam da pokrenem biznis uvoženja homo strejndžersa na ove naše prostore. :-)
Kasno si se sjetila :D
pitt

Post by pitt »

http://www.BosnianBrides.com :D:D:D
jah....strejndzeri....dok ne bi vidjeli sa kim imaju posla :D:D onda egzodus :D
danas

Post by danas »

pitt wrote:www.BosnianBrides.com :D:D:D
jah....strejndzeri....dok ne bi vidjeli sa kim imaju posla :D:D onda egzodus :D
a koga si ti ono sebi nasao :oops: :D :P
pitt