Saobracajne nesrece na putevima BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Alfons Kauders wrote:
niggy wrote:Mislim da je ovakvo razmisljanje da ce sa autoputem biti veci broj zrtava, neutemeljeno....

evo imamo to malo autoputa....sada eto skoro 30 km,,,, pa uzmite broj nesreca,...koliko ja znam nije uopste VELIKI
naravano da je na autoputu "smrtnost " veca, tj u slucaju nesrece vece su sanse da cete poginuti...ali sigurno ce smrtnih slucajeva biti manje....
nije tacno, na autoputu skoro da i nije bilo poginulih otkako je otvoren... nema saobracaja iz drugog smjera, ima prostora za izbjegavanje belaja, a i dosta je pregledniji od magistrale...
Čega ba nije tačno?

Sačekaj dok se još malo ograda pohaba.

Eno ti na izlazu iz grada pored autoputa ima igralište djeca igraju lopte i malo malo lopta na autoput a ogradu "dobri bošnjo" davno iskrivio prema zemlji jer mu je mrsko zaobilazit nego ga prepriječi preko autoputa "jebeš ga".

Evo ti link isto nije za one slabih živaca, momci nisu znali da se autoputem nesmije hodati?
Kako su ušli na autoput, kroz koju rupu na ogradi?

http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... z=8&isasp=

Nigdje takvog pitanja u tekstu.
Al to je Avazovo obrazovanje.

Uskoro će seljani krave pooćerat preko autoputa jer im je mrsko zaobilazit.
zlatan01

Post by zlatan01 »

mamica 31 wrote:srecemo tipa 2-3 km prije autoputa u krntiji, a bilesi mu na krovu auta vrata od kuce :-)
Prozor otvoren, jednom rukom vozi, a drugom pridrzava vrata.
Ljudi, ovo je ziva istina :roll: Svojim ocima sam gledala :-)
Sta ces, nego ga pretec dok nije izaso na autoput :D jebo te, pa glavu da ti odrube ona vrata ako polete, kad hadzo pojaca brzinu :roll:
A tek kod sudara? Ta vrata naprave od normalnog auta kabriolet!
JohnnyS

Post by JohnnyS »

Ajde, u vas su ceste mila majka, vidite u nas:

Jadranska magistrala među 20 najopasnijih prometnica svijeta
ZAGREB - Američko Udruženje za sigurnost međunarodnog putovanja cestama (ASIRT) svrstalo je Jadransku magistralu među dvadeset najopasnijih prometnica svijeta, prenosi USA Today.

Stručnjaci iz ASIRT-a su prometnicu koja prolazi duž cijele hrvatske obale opisali kao "usku, zavojitu i zagušenu cestu kojoj nedostaju branici i zaustavni trak". Jadranska magistrala našla se tako u društvu prometnica iz zemalja poput Bolivije, Namibije, Nepala, Pakistana i Kine.

No, zanimljivo da su Amerikanci u top 20 najopasnijih cesta svijeta ubrojili i pet prometnica iz Europske Unije koje se nalaze u Engleskoj, Škotskoj, Grčkoj, Španjolskoj i Portugalu.
*mima*

Post by *mima* »

JohnnyS wrote:Ajde, u vas su ceste mila majka, vidite u nas:

ZAGREB - Američko Udruženje za sigurnost međunarodnog putovanja cestama (ASIRT) svrstalo je Jadransku magistralu među dvadeset najopasnijih prometnica svijeta, prenosi USA Today.

Stručnjaci iz ASIRT-a su prometnicu koja prolazi duž cijele hrvatske obale opisali kao "usku, zavojitu i zagušenu cestu kojoj nedostaju branici i zaustavni trak". Jadranska magistrala našla se tako u društvu prometnica iz zemalja poput Bolivije, Namibije, Nepala, Pakistana i Kine.

No, zanimljivo da su Amerikanci u top 20 najopasnijih cesta svijeta ubrojili i pet prometnica iz Europske Unije koje se nalaze u Engleskoj, Škotskoj, Grčkoj, Španjolskoj i Portugalu.
Gdje ...........u nas?????????
karanana

Post by karanana »

Ali ti clanak ne kaze da je put M17 uvrstan medju 10 najopasnijih.
Motokultivator

Post by Motokultivator »

Motokultivator wrote:Evo malo za one koji vole brze voznje.

OPREZ, ko ima slab zeludac nek ne klikce

http://autoplay.ru/2007/08/16/samye_str ... otret.html
I sta kazete, svidjaju vam se fotografije. Neka, neka. Samo ovo treba pokazivat posebno onim sa friziranim golfovima II dizel GTI sa zatamljenim staklima i slicnim maminim i babinim sinovima.
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

Joj.Slike su uzasne. :roll: Kud otvorih. :roll:
Ali bi ih stavio na dzambo plakate na svaku cestu van gradova.
Valjda bi trkaci dosli pameti. :roll:
JohnnyS

Post by JohnnyS »

mima wrote:

Gdje ...........u nas?????????

Ja, Dubrovčanin... Problem?
kujundzija

Post by kujundzija »

Patron of Formello wrote:Joj.Slike su uzasne. :roll: Kud otvorih. :roll:
Ali bi ih stavio na dzambo plakate na svaku cestu van gradova.
Valjda bi trkaci dosli pameti. :roll:
Ja bih ovakve fotografije postavio na svako 100 metara pored autoputa ili uopste puta u tom trenutku kad vidimo te uzas fotoske nadam se da bih nam doslo ono sto se kaze iz guzice u glavu da se nezajebavamo u voznji.Ja bih ovog nagradio ko je postavio ovaj link jer sigurno je spasio samo od jucer dosta udesa to jest zivota,jer svi mi koji smo jucer otvorili onaj link i pogledati fotoske ,ja mislim da smo svi ono sto se kaze sa Bismiletom sjeli za volan pa rekli eh nema vise brze voznje nema preticanja sad cu ja polahko da vozim jer ipak nemamo mi hiljadu zivota nego samo jedan i trebamo da ga zivimo kako treba a ne da ga izgubimo u jednoj sekundi radi brze voznje ili preticanja sto bih ginuli kad mozemo bez tog.
dalmatinka

Post by dalmatinka »

ticoroman wrote:Koliko osoba godisnje pogine u saobracajnim nesrecama u BiH?
Malo sam prošetala po vašim komentarima, mislila sam da je grozno samo kod nas. Danas sam pronašla ovak podatak:

http://www.slobodnadalmacija.hr/20070817/novosti02.asp

Današnji dan u gradu je bio grozan, tuga se u zraku mogla rezati na kockice. U razmaku od pola sata bili su pogrebi najprije dvojici dvadesetogodišnjaka ( zbog brzine), a zatim jednom roniocu ( također usmrćen gliserom zbog brzine i nedozvoljenog glisiranja kraj obale, tip pobjegao, ne vjerujem da će ga naći). Strašno, prestrašno :(
semmy

Post by semmy »

amrino wrote:
Bubamaja wrote:Uffff ja sam pravo sretna sto ga jucer nisam otvorila...nesto sam se dvoumila ma rekao nije bezze stavljeno upozorenje...i nisam ...sad kad citam komentare pravo mi je drago....sta ce mi to jos tek trebam na put ...ko da gledam sve bi mi slike pred ocima fercerale brrrrrrrrrrr
Ne otvaraj ni pod razno!!!
i ja ti savjetujem da ne gledas...uzas...

ja sam prije par mjeseci imala udes i ne daj mi boze vise....
uleti mi cura skodom felicijom u traku i razvali mi pola auta, ja ni kriva ni duzna. kaze da je vozila 50 km na sat, ( laze garant al' hajd ), valjda pricala sa jaranicom, ili je sta trazila po autu,il' je htjela zaobici trolu, il' se nije probudila kako treba jer je bilo oko 8h ujutro. ona se autom okrenu 90stepeni a ja udarih o banderu ( koja je na svu srecu tu bila, jer da nije ja bi pokupila sve pjesake koji su bili tu, a bilo ih je poprilicno ) zadnjim dijelom auta, vrati se na cestu i okrenu za nekih 140stepeni....
da nisam bila vezana letila bih kroz sajbu....i moglo je jos svasta biti da nisam bila sabrana u tom trenutku...
zato svima savjetujem VEZITE SE, meni je to spasilo zivot i neka luda bozja sreca....zbog ovog udesa imam trajne posljedice i bolove koji nikad nece nestati....
vozac sam vec 9 godina, dnevno provedem i do 10-tak sati u autu, vozacku na svu srecu nisam dobila preko stele.....
strah me novih vozaca,( a pogotovo ovih koji preko stele za par stoja dobiju vozacku, a takvih je na zalost jako puno ) koji misle da su naj pametniji i ne razmisljaju za 5 vozaca oko sebe .....
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

TGSTK wrote:Donjeti zakon o zabrani upravljanja motornih vozila u bosni :)

Koristiti samo vozove i avione i rijesen problem

dok god su nam ceste ovakve i zakon o bezbjednosti saobracaja nazalost bit ce saobracajki
dokle god ja u vozu sanjam domestos i kako cistim kupe, neka hvala...juce sam se iz BL vratila vozom Zagreb Sarajevo Ploce, zakunjala na 10 minuta i sanjala domestos...
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

DaysleepeR wrote:
Evo ti link isto nije za one slabih ¾ivaca, momci nisu znali da se autoputem nesmije hodati?
Kako su u¹li na autoput, kroz koju rupu na ogradi?

http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... z=8&isasp=

Nigdje takvog pitanja u tekstu.
Al to je Avazovo obrazovanje.

Uskoro æe seljani krave pooæerat preko autoputa jer im je mrsko zaobilazit.
Gledam nekad davno neki "test" radili u Njemaèkoj. Sastojao se u tome da kad pje¹ak vidi auto na autoputu procijeni kad treba krenuti preko ceste (2 trake i pomoæna ja mislim da su bile) da bi jo¹ pravovremeno i sigurno stigao na drugu stranu.

Treba li reæi da ni jedan, ama ba¹ ni jedan pje¹ak, nije procijenio vrijeme kako treba. Brzine na koje su navikli u gradu i procjene vremena ni blizu onim na otvorenom putu...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

bosmen wrote:dobro nisi smajlice sto povracaju sanjala :D
nisam ni morala, stranci u kupeu do mog su mi pruzili live povracanje... :-?
stanje na cestama jeste odron, ali ima i nase krivice...
meni otkako je buba pocela da zajebava sa stangasom, ja bubu na cestu ne izvodim...krug dva po parkingu svaki drugi dan radi akumulatora je dovoljan dok ne popravim i ne dovedem auto u potpuno ispravno stanje....

a kod nas samo sto nisu motorizovali kontejnere sta sve pici cestama...uzas...
semmy

Post by semmy »

ne mogu da vjerujem svojim ocima.....
pa imaju li mozga ovi ljudi :? :? :?
peanuth

Post by peanuth »

lordi wrote:
peanuth wrote:nakon sto sam procito sve postove da i ja dam svoje maslo ovdje. :122

uzrok ovih saobracajni nesreca lezi u tome sto u drzavi BiH svaki kreten koji ima novca moze da dobije vozacku. tako se on onda ponasa i na putu.naravno to radi sa autom koje ovdje u Njemackoj nikad ne bi pustili u saobracaj.

neki dan negdje kod Lukavca, negdje oko 1 sat po noci ja vozim 120, iza mene svjetla, zvuk motora kao da ide tenk i masa mene opel kadett , i ode on.kreten je sigurno vozio 140..5 km dalje, svjetla na putu, saobracaj stoji, isti kreten koji je pijan bio udario je u zenu neku.. zena je se prevrnula, pukom srecom joj se nista nije dogodilo....

i eto zovem ja muriju, jel ono bi 122 ?? mislim da je, i kaze on meni , gdje si, kazem ja njemu kaze evo ti broj od PS Lukavac pa njih zovi. halo.? imal smisla???

i ovdje ima kretena,i ovdje ima saobracajnih nesreca, ali ne u tom obimu kao u Bosni.

u sustini radi svako ko sta hoce, ako ima domace tablice to mu i prolazi, jer Murija ne kaznjava one koji "nemaju novca".. dok mene na licu mjesta proganjaju kao da sam zlocin napravio ako prekoracim brzinu za 10 km/h.

naravno tu dodje spika kao , uzet ce mi pasos, jer sam boze vozio 10 na sat vise.. sve u svrhi da bi im dao cenera da imaju gdje pojest cevape.

isto i pjesaci, ovdje murija kad vidi da prolazis preko crvenog onda ti naplati kaznu.desilo se neki dan jednoj mojoj poznanici, 15 € kazne.. pa sledeci put nece..
Hajde ti meni pametnjakoviću iz Njemačke reci šta je "Murija" tu kriva za nezgode jeli pravila put -nije,jeli stišće gas učesnicima-ne kažnjava li -e pa kažnjava a nema fajde a što se tiče vas "dijasporaca" čim kročite u Bosnu zaboravljate odakle ste došli,najviše prekršaja pravite VI.
A što nekažeš kada ste ranijih godina dolazili u Bosnu nije vam ni "Murija"ništa mogla jer ste VI strani državljani pa se to moralo preko ambasada završavati e od ove godine ste se malo zaje**li sve se promijenilo.I nemoj mi bogati uspoređivati Njemačku i Bosnu što se tiče nezgoa malo se raspitaj koliko kod tebe u Njemačkoj ima dnevno nezgoda sa tragičnim ishodom.Daj činjenice i nelupaj u praznu slamu.
A što se tiče saobraćajnih nezgoda koje se dešavaju na našim putevima krivaca je mnogo od puteva,neiskustva vozača,neispravnosti vozila vertikalne i horizontalne signalizacije pa dalje da ne nabrajam. Toliko...
Jos jedan koji voli Dijasporu :D

Ja sam pametnjakovic iz Bosne, trenutno prebivam u Njemackoj ;).

Murija kriva, vozaci,pa tek putevi...Murija :Tebe znam, hajd necu ti naplatit kaznu.. ;) da naplacuju svima,smirilo bi se sve...zar nije tako??

onda Vozaci: krivi su vozaci koji dobijaju vozacku tako sto komisiju plate..Ko cini komisiju? Murija..

a Normalno da ce se pametni ljudi prilagodit putu,dok dole...

najvise MI?? daj mi tu statistiku, nemoj mi ono rekla ti komsinica Fata..
a i kad pogledas ko sve upravlja Auto u Bosni, onda ces razumit i nas da se moramo prilagodit saobracaju.. inace bi izginuli..
Onda ja bi rekao najmanje 70 % i vise, je i dan danas Drzavljan BiH..recimo mi ovdje nemamo pravo na obadva drzavljanstva..tako da ti je i to suplja..
naravno, da si procito moj post mogao si da procitas da sam rekao da i ovdje nije sve med i mlijeko.al eto de..
nego ako usporedimo postotak po stanovnicima (Njem. ca. 80 mill. ljudi), mogu sigurno rec da dole ima vise saobracajnih nezgoda.

Lijep pozdrav od zemljaka iz Dijaspore
Post Reply