lordi wrote:peanuth wrote:nakon sto sam procito sve postove da i ja dam svoje maslo ovdje. :122
uzrok ovih saobracajni nesreca lezi u tome sto u drzavi BiH svaki kreten koji ima novca moze da dobije vozacku. tako se on onda ponasa i na putu.naravno to radi sa autom koje ovdje u Njemackoj nikad ne bi pustili u saobracaj.
neki dan negdje kod Lukavca, negdje oko 1 sat po noci ja vozim 120, iza mene svjetla, zvuk motora kao da ide tenk i masa mene opel kadett , i ode on.kreten je sigurno vozio 140..5 km dalje, svjetla na putu, saobracaj stoji, isti kreten koji je pijan bio udario je u zenu neku.. zena je se prevrnula, pukom srecom joj se nista nije dogodilo....
i eto zovem ja muriju, jel ono bi 122 ?? mislim da je, i kaze on meni , gdje si, kazem ja njemu kaze evo ti broj od PS Lukavac pa njih zovi. halo.? imal smisla???
i ovdje ima kretena,i ovdje ima saobracajnih nesreca, ali ne u tom obimu kao u Bosni.
u sustini radi svako ko sta hoce, ako ima domace tablice to mu i prolazi, jer Murija ne kaznjava one koji "nemaju novca".. dok mene na licu mjesta proganjaju kao da sam zlocin napravio ako prekoracim brzinu za 10 km/h.
naravno tu dodje spika kao , uzet ce mi pasos, jer sam boze vozio 10 na sat vise.. sve u svrhi da bi im dao cenera da imaju gdje pojest cevape.
isto i pjesaci, ovdje murija kad vidi da prolazis preko crvenog onda ti naplati kaznu.desilo se neki dan jednoj mojoj poznanici, 15 € kazne.. pa sledeci put nece..
Hajde ti meni pametnjakoviću iz Njemačke reci šta je "Murija" tu kriva za nezgode jeli pravila put -nije,jeli stišće gas učesnicima-ne kažnjava li -e pa kažnjava a nema fajde a što se tiče vas "dijasporaca" čim kročite u Bosnu zaboravljate odakle ste došli,najviše prekršaja pravite VI.
A što nekažeš kada ste ranijih godina dolazili u Bosnu nije vam ni "Murija"ništa mogla jer ste VI strani državljani pa se to moralo preko ambasada završavati e od ove godine ste se malo zaje**li sve se promijenilo.I nemoj mi bogati uspoređivati Njemačku i Bosnu što se tiče nezgoa malo se raspitaj koliko kod tebe u Njemačkoj ima dnevno nezgoda sa tragičnim ishodom.Daj činjenice i nelupaj u praznu slamu.
A što se tiče saobraćajnih nezgoda koje se dešavaju na našim putevima krivaca je mnogo od puteva,neiskustva vozača,neispravnosti vozila vertikalne i horizontalne signalizacije pa dalje da ne nabrajam. Toliko...
Jos jedan koji voli Dijasporu
Ja sam pametnjakovic iz Bosne, trenutno prebivam u Njemackoj

.
Murija kriva, vozaci,pa tek putevi...Murija :Tebe znam, hajd necu ti naplatit kaznu..

da naplacuju svima,smirilo bi se sve...zar nije tako??
onda Vozaci: krivi su vozaci koji dobijaju vozacku tako sto komisiju plate..Ko cini komisiju? Murija..
a Normalno da ce se pametni ljudi prilagodit putu,dok dole...
najvise MI?? daj mi tu statistiku, nemoj mi ono rekla ti komsinica Fata..
a i kad pogledas ko sve upravlja Auto u Bosni, onda ces razumit i nas da se moramo prilagodit saobracaju.. inace bi izginuli..
Onda ja bi rekao najmanje 70 % i vise, je i dan danas Drzavljan BiH..recimo mi ovdje nemamo pravo na obadva drzavljanstva..tako da ti je i to suplja..
naravno, da si procito moj post mogao si da procitas da sam rekao da i ovdje nije sve med i mlijeko.al eto de..
nego ako usporedimo postotak po stanovnicima (Njem. ca. 80 mill. ljudi), mogu sigurno rec da dole ima vise saobracajnih nezgoda.
Lijep pozdrav od zemljaka iz Dijaspore