Saobracajne nesrece na putevima BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kujundzija

#1 Saobracajne nesrece na putevima BiH

Post by kujundzija »

Evo upravo procitah da je danas pet osoba poginulo u saobracajnoj nesreci koja se je dogodila u mjestu Janjici kod Zenice na magistralnom putu M-17. Dokle cemo iz dana u dan da citamo o ovakvim saobracajnim nesrecama ,koje nazalost tragicno zavrsavaju.Ja mislim da bih se Ministarstvo za saobracaj u nasoj Bosni trebao da pozabavi ali ozbiljno o ovim sve cescim i nazalost sve tragicnijim saobracajnim udesima na nasim putevima sirom nase Bosne i Hercegovine.Ja znam da je tu najvisa krivica do nas vozaca jer kako se vozi to jest divlja po nasim ovim putevima dobro svaki dan ne bude i po stotine udesa, ali ipak trebalo bih se nesto da preduzme da ovavih udesa bude sto manje.
Last edited by kujundzija on 15/08/2007 19:32, edited 1 time in total.
Koshpa

Post by Koshpa »

Donjeti zakon o zabrani upravljanja motornih vozila u bosni :)

Koristiti samo vozove i avione i rijesen problem

dok god su nam ceste ovakve i zakon o bezbjednosti saobracaja nazalost bit ce saobracajki
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

dok je golfova dvica, bice i mrtvih... :D
pitt

Post by pitt »

dobri putevi, dobra auta, dobri zivci i sposobnosti vozaca, niko se ne voli kurchiti pa preztizati na krivinama preko pune..... :roll:
Comrad

Post by Comrad »

Nije stvar u automobilima, ja mislim da je broj nesreca zbog neispravnosti automobila minimalan, obicno su to nesrece za koje je kriv sam vozac, auto pretice, zapuca se u kamion i gotovo, cisto sumnjam da i novija auta mogu pretrpjeti direktne sudare sa sleperima. E sad, moze se reci da je do auta, ako mislimo preticati i zapucati se u stub i cekati airbags da se otvore, u golf 2 toga nema, ali kada bi svi normalno vozili broj poginulih ne bi bio ni blizu sadasnjem.
pljuskavice

Post by pljuskavice »

Prezirem i pretičem sve koji imaju slabiji auto od mene, kreteni nesposobni !
Trkam se sa onima koji imaju bolji auto od mene, da im hebem mamu lopovsku!
Zaobilazim pješake u punoj brzini, ko ih hebe što nemaju makinu ko ja 8) .

U autu mi svira Seka, basovi otkidaju jarane...
Imaš šta da se malo podignemo?

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Klodovik

Post by Klodovik »

Hrvatske ceste u 24 sata odnijele osam života. Tijekom noći i jutra na hrvatskim cestama u prometnim nesrećama život je izgubilo osmero ljudi. Kobne prometne nezgode dogodile su se u Vukovaru, Delnicama, Šibeniku, Puli, Bregani i Konavlima. (dnevnik.hr)

Džaba i zakon i nula promila.
kujundzija

Post by kujundzija »

bosmen wrote:
TGSTK wrote:Donjeti zakon o zabrani upravljanja motornih vozila u bosni :)

Koristiti samo vozove i avione i rijesen problem

dok god su nam ceste ovakve i zakon o bezbjednosti saobracaja nazalost bit ce saobracajki
A sta kazes kada vozilo koje vozi po Evropi(stranih reg.oznaka)pretice na poprilicno dobrom djelu ceste a ne smije to ciniti na tom mjestu?
Jel opet imas isto misljenje?
Ipak ,bez obzira koliko mi kukali na svata nesta,ljudski faktor je presudan
Strogo ga kazniti
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Klodovik wrote:Hrvatske ceste u 24 sata odnijele osam života. Tijekom noći i jutra na hrvatskim cestama u prometnim nesrećama život je izgubilo osmero ljudi. Kobne prometne nezgode dogodile su se u Vukovaru, Delnicama, Šibeniku, Puli, Bregani i Konavlima. (dnevnik.hr)

S tim da je avgust, i da je Hrvatska prepuna turista... BTW... Hrvatska i pored toga ima manje nastradalih u toku godine od BiH...
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

pitt wrote:dobri putevi, dobra auta, dobri zivci i sposobnosti vozaca, niko se ne voli kurchiti pa preztizati na krivinama preko pune..... :roll:
U Sloveniji na onih par sekcija koje nemaju autoput stoji dupla puna na mjestima na kojim bi u BiH uredno bila isprekidana i ready to go...

Ali ¹ta znaju Slovenci...
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

srecemo tipa 2-3 km prije autoputa u krntiji, a bilesi mu na krovu auta vrata od kuce :-)
Prozor otvoren, jednom rukom vozi, a drugom pridrzava vrata.
Ljudi, ovo je ziva istina :roll: Svojim ocima sam gledala :-)
Sta ces, nego ga pretec dok nije izaso na autoput :D jebo te, pa glavu da ti odrube ona vrata ako polete, kad hadzo pojaca brzinu :roll:
kujundzija

Post by kujundzija »

Alfons Kauders wrote:
Klodovik wrote:Hrvatske ceste u 24 sata odnijele osam života. Tijekom noći i jutra na hrvatskim cestama u prometnim nesrećama život je izgubilo osmero ljudi. Kobne prometne nezgode dogodile su se u Vukovaru, Delnicama, Šibeniku, Puli, Bregani i Konavlima. (dnevnik.hr)

S tim da je avgust, i da je Hrvatska prepuna turista... BTW... Hrvatska i pored toga ima manje nastradalih u toku godine od BiH...
Eh sad ti hoces reci da u Hrvatskoj je razlog tih saobracajnih nesreca zato sto je avgust,i isto je prepuna turista hoces reci da turisti su ti koji su pravili saobracajne udese u Hrvatskoj.Zamolio bih te lijepo da procitas u nekim Hrvatskim casopisima koji se bave o saobracaju i da vidis ko su ti koji su napravili udese dal su Hrvati ili mozda kao sto ti kazes turisti.Ja mislim da nisu to samo turisti koji su dosli na ljetovanje po Hrvatskoj, nego ima ih i samih Drzavljana Hrvatske
kujundzija

Post by kujundzija »

mamica 31 wrote:srecemo tipa 2-3 km prije autoputa u krntiji, a bilesi mu na krovu auta vrata od kuce :-)
Sta ces, nego ga pretec dok nije izaso na autoput :D jebo te, pa glavu da ti odrube ona vrata ako polete, kad hadzo pojaca brzinu :roll:

Hahaha eh svasta bas se nasmijah hahaha :)
ztluhcs

Post by ztluhcs »

mamica 31 wrote:srecemo tipa 2-3 km prije autoputa u krntiji, a bilesi mu na krovu auta vrata od kuce :-)
Neki dan gledam lik oko Zenice vozi kamion natovaren u "kipu" drugog kamiona... Stegnut lancima i ¹ipkama...

Znaèi ne posebna prikolica za takav teret veæ had¾o natovario kamion...
Klodovik

Post by Klodovik »

kujundzija wrote:
Alfons Kauders wrote:

Eh sad ti hoces reci da u Hrvatskoj je razlog tih saobracajnih nesreca zato sto je avgust,i isto je prepuna turista hoces reci da turisti su ti koji su pravili saobracajne udese u Hrvatskoj.Zamolio bih te lijepo da procitas u nekim Hrvatskim casopisima koji se bave o saobracaju i da vidis ko su ti koji su napravili udese dal su Hrvati ili mozda kao sto ti kazes turisti.Ja mislim da nisu to samo turisti koji su dosli na ljetovanje po Hrvatskoj, nego ima ih i samih Drzavljana Hrvatske
Ako vam se da čitati... (Sad su 24 sata promijenili u 48 sati)

http://dnevnik.hr/naslovnica/vijesti/cr ... _23272.php
ztluhcs

Post by ztluhcs »

Danas gledam (stariju) ¾enu kod tehnièke ¹kole na semaforu (glavnom) prelazi cestu. Crveno. 30 ljudi èeka. Auta ¹ibaju prema mar¹alci... Ona je krenula preko zebre, najnormalnije.

Stao kamion Rad-a i lik rukama iz kabine ma¹e autima da stanu jer je ne vide iza kamiona - da neko ne naleti i napenali je do Malte... Dolazi krava na drugu stranu - zaustavila cijeli saobraæaj.

Èovjek pored mene, na drugoj strani zebre, joj govori ¾eno draga ¹ta radi¹ poginuæe¹. Ona nas napada kao koji vam je kurac ne radi semafor!!!! Treba li napomenuti da svi semafori najnormalnije rade.

©to pje¹ak mo¾e biti idiot to ne mo¾e ni jedan vozaè...
kujundzija

Post by kujundzija »

Klodovik wrote:
kujundzija wrote:
Alfons Kauders wrote: S tim da je avgust, i da je Hrvatska prepuna turista... BTW... Hrvatska i pored toga ima manje nastradalih u toku godine od BiH...
Ako vam se da čitati... (Sad su 24 sata promijenili u 48 sati)

http://dnevnik.hr/naslovnica/vijesti/cr ... _23272.php
Joj care evo upravo sam procitao ma uzas ba katastrofa pa eto ti
piper82

Post by piper82 »

jedino intezivnom medijskom kampanjom sa sto gnusnijim i krvavijim prizorima posljedica saobracajnih nesreca. najveci problem u bih su neobrazovani i nesavjesni vozaci. nije problem golf2, problem je lola koji ga dere 160 autoputem i fali se kako deduka jos moze potegnuti.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

kujundzija wrote:
Alfons Kauders wrote:

Koliko je Hrvatska imala nocenja prosle godine i kako su ti ljudi dosli dole, teleportom ?

Ja nisam ni rekao da ginu turisti, mada ginu i oni, npr. prije nekoliko sedmica je zena iz mostara poginula u strasnom sudaru na Jadranskoj, a jučer je poginuo Njemac.

Samo sam mislio reci da je u ljetnim mjesecima zestoko pojacan intenzitet saobracaja.
schnjufko

Post by schnjufko »

Ja kolko znam odnosno koliko citam i pratim stampu dvije naj opasnije ceste kod nas su ova prema Zenici i ova dole prema Mostaru. Ona prema mostaru je toliko losha da sam sa novim gumama klizio u stranu ko da sam na ulju a nisam isao 30 na sat. Ta cesta hitno treba novi asvalt jer ovaj stari ne drzi ni biciklo a kaoli auto. Najgore je sto su sve krivine napravljene s prelaznicama za relativno brzu voznu a asfalt ne dopusta ni 30 posto predvidjene brzine. A sto se tice ludih pjesaka meni su te trciibabe postale vec nocna mora koristim haragei i 6 culo da skontam kad bi ogla neka da izleti. Ja bi to sve fino pozatvarao na mjesec dana dok ne nauche da ne pretrcavaju cestu s 3 trake na crveno.
I ja sam neki dan imao slicnu situaciju da nisam vidio majmuna od autobusa sreco sam se vec prestrojo u drugu traku pa sam ga zaobisao. Jedan savjet svima koji voze glavnom dzadom koje je bar po meni spasio 4 - 5 zivota. tih sumanutih pjesaka. Kad vidite autobus da staje il trolu odma bjezite u traku sto dalje od njega jer idioti krenu pretrcavat cestu iza trole i busa gdje ih niko nevidi.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Ma nije to samo kod nas. Nekad pogledam Dnevnik na Novoj TV i ne mogu vjerovati koliko vremena ode na Crnu hroniku. A nekad nije bilo tako...
Chopper_Horrace

Post by Chopper_Horrace »

piper82 wrote:jedino intezivnom medijskom kampanjom sa sto gnusnijim i krvavijim prizorima posljedica saobracajnih nesreca. najveci problem u bih su neobrazovani i nesavjesni vozaci. nije problem golf2, problem je lola koji ga dere 160 autoputem i fali se kako deduka jos moze potegnuti.
mozda bi trebalo stavljati na auta naljepnice kao na kutivje cigara.. DRIVING KILLS...
ticoroman

Post by ticoroman »

Koliko osoba godisnje pogine u saobracajnim nesrecama u BiH?
Chopper_Horrace

Post by Chopper_Horrace »

ticoroman wrote:Koliko osoba godisnje pogine u saobracajnim nesrecama u BiH?
uzmi u obzir da je jucer kolikoj ja znam u jednom sudaru na putu u lasvanskoj dolini 5oro poginulo.....
amrino

Post by amrino »

Chopper_Horrace wrote:
ticoroman wrote:Koliko osoba godisnje pogine u saobracajnim nesrecama u BiH?
uzmi u obzir da je jucer kolikoj ja znam u jednom sudaru na putu u lasvanskoj dolini 5oro poginulo.....
Sad sam nesto nacula na RSG-u. :(
Zna li iko nesto vise? :?
Post Reply