fakat, merlin moze samo cipele cistiti ovoj dvojiciKarabaja wrote:Ne trpajte K. Montena i D. Popovića u istu rečenicu sa Merlinom..
A uvijek me zanimalo zašto dotični uvijek zvuči kao da ga slušaš s ploče... svi visoki tonovi mu se pretvaraju u šum....
Dino Merlin - Comeback of 2007
Moderator: _BataZiv_0809
- Neelix
- shuriken
plagijator s govornom manom i mora biti nesto drugo a ne muzicar i pjevacCarlito Brigante wrote:Dino je davno prestao biti samo muzièar, èovjek pokazuje i dokazuje da u Bosni ima i drugih vrijednosti osim ¾eljezne rude i balvana. Da je iko od vas bio na promociji albuma "Burek" u Zagrebaèkom "Sheratonu" shvatio bi o èemu prièam.
recimo prelivoda?
- Patron of Formello
Zato sto ima jeftinu protezu u ustima.Karabaja wrote:Ne trpajte K. Montena i D. Popovića u istu rečenicu sa Merlinom..
A uvijek me zanimalo zašto dotični uvijek zvuči kao da ga slušaš s ploče... svi visoki tonovi mu se pretvaraju u šum....
Ako poslusas starije albume iz 80-tih godina vidjeces da nema tih sumova.
- Bosanac_21
Ovo je malo preslo u dosadu kad se neki pjevac blati kao sto je Dino Merlin.
Covjek ima svoj stil, ako se nekom to ne dopada, nemora ga ni slusati.
Suvisne su rijeci poput pjesma za povracanje, itd.
Nemojte slusati i mirna Bosna, ali mora se reci koja ponizujuca
Covjek ima svoj stil, ako se nekom to ne dopada, nemora ga ni slusati.
Suvisne su rijeci poput pjesma za povracanje, itd.
Nemojte slusati i mirna Bosna, ali mora se reci koja ponizujuca
- darius_maximus
Izvini, konstantacija u prvom postu glasi: "Hajde da vidimo sta ce nam sad ponuditi!", i onda svako iznosi svoje misljenje... Mozda jedino ljude koji vole Merlina moze zacuditi da postoje ljudi koji ga i ne vole, ali moralo se i to jednom reci... 
- Bosanac_21
Naravno stojim iza toga. Vrijedjanjem se nista nece postici.darius_maximus wrote:Izvini, konstantacija u prvom postu glasi: "Hajde da vidimo sta ce nam sad ponuditi!", i onda svako iznosi svoje misljenje... Mozda jedino ljude koji vole Merlina moze zacuditi da postoje ljudi koji ga i ne vole, ali moralo se i to jednom reci...
-
SijuksA
KANTA autor mozda, ali kantautor, nijedarius_maximus wrote:Ove su mi njegove izjave glavne:
"Da li vas je Ceca zvala zbog saradnje ili privatno?
Zvala me zbog saradnje, a i da me čuje. Kaže da do sada nije bila u situaciji da mi se revanšira za hitove koje sam joj napisao: ''Beograd'', ''Zaboravi''..., ali da će to uraditi. Razgovarali smo sasvim normalno i prijateljski."
"Zvali su me i drugi
O saradnji sa ostalim izvodjacima Dino Merlin kaze:
- Ne mogu nikome zabraniti da mi telefonira. Zvali su me iz Beograda Zdravko Colic, Lepa Brena, Vesna Zmijanac i svi su molili da im komponujem pjesme za njihove nove materijale. U tome ne vidim nista lose. Kao odlican kantautor ja sam trazen covjek."![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kakav Merlin, kakvi Bureci, dok ima strane muzike koju moze kopirti, bit ce i Merlina, cuj odlican kantautor...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
SijuksA
KAD SI REKLA DA ME VOLISNeelix wrote:http://www.box.net/shared/24qjp4kl5r
nagradna igra
kako glasi ova pjesma na nasem jeziku i ko ju je otpjevao
Kad si rekla tooooooooo (shchsuchhhh)
-
El_Mariachi
onajjj...nego,podsjetite me...kako bi ime onog pjevaca sto u cetiri godine napuni stadion Asim Ferhatovic Hase, tadasnje ''Kosevo'' ?
-
El_Mariachi
...znaci da je gigant...svidjalo se to tebi ili ne. Ceca nije napunila samo marakanu. na uscu je bilo...mnogo vise nego na Marakani...
- Neelix
i sta si mi rekao? da je ceca popularna, da je merlin popularan...ok slazem se, to nije predmet ni tvoje ni moje subjektivne ocjene nego realnosti.
ali to nema veze sa "kvalitetom" muzike koji oboje proturaju sirokim narodnim masama. ili ces reci da je ceca kvalitetna?
ali to nema veze sa "kvalitetom" muzike koji oboje proturaju sirokim narodnim masama. ili ces reci da je ceca kvalitetna?
-
El_Mariachi
meni,iskreno,nije, ali ne bih nazvao tih 100 000 ljudi koji dodju da slusaju doticnu, a i Merlina, glupima i neznalicama. to je ''trziste'', uzimanje love, proizvodnja i prodaja onoga sto ''treba'' sirokim narodnim masama. ni ''Avaz'' ne bih nazvao kvalitetnom novinom, ali veliki ''respect'' za tiraz...
-
MUNAFIK
Merlinova bolja 10 putadarius_maximus wrote:http://www.youtube.com/watch?v=bbg4n4GmcbU - Sezen Aksu
http://www.youtube.com/watch?v=pldW9P7ltJg - Dino Merlin
- Neelix
i dini isto tako "respect" za prodavanje muda pod bubrege...sa svojom furkom-popularno je "izdat boga i staru ljubav", pa odjednom posta bog popularan, pa je onda "izdao sve i staru ljubav...". "respect" mu sto je tudje pjesme uspio prodat kao svoje i ubijedit svoje fanove da nije nista lose uradio
, "respect" mu sto ima toliko fanova uz tekstove poput "ljubav nije paradajz", "nije to zub to mnogo jace zaboli", " "mujo ima dobru cunu", "nocas sam u krizi ko toranj u pizi", "za ljubav su potrebni misici" i sl
ali to opet nema veze sa kvalitetom muzike....
-
amrino
Pa ti haman cijeli njegov opus napamet znas....cudno za nekoga ko ga ne sljivi ni 2 %Neelix wrote:i dini isto tako "respect" za prodavanje muda pod bubrege...sa svojom furkom-popularno je "izdat boga i staru ljubav", pa odjednom posta bog popularan, pa je onda "izdao sve i staru ljubav...". "respect" mu sto je tudje pjesme uspio prodat kao svoje i ubijedit svoje fanove da nije nista lose uradio, "respect" mu sto ima toliko fanova uz tekstove poput "ljubav nije paradajz", "nije to zub to mnogo jace zaboli", " "mujo ima dobru cunu", "nocas sam u krizi ko toranj u pizi", "za ljubav su potrebni misici" i sl
![]()
Inace- to kakav je neko karakter i insan je presudno u procjeni njegovog muzickog izrichaja....
-
El_Mariachi
vidi jednu stvar. svi kradu,to je cinjenica. pa bregovic je mega-popularan diletant i plagijator...ipak,svi kazu kako je ''brega-kralj''. ja jako volim muziku,ali nisam kompetentan da ocjenjujem je li necija muzika kvalitetna ili ne. ono sto je cinjenica je da je Dino jedan od najpopularnijih izvodjaca u regionu. neke od, po strucnim mjerilima, najboljih svjetskih izvodjaca ja ne mogu ''svariti'', ali nikad necu reci kako su ''nekvalitetni''. reci nekog bh. izvodjaca za kojeg ti smatras da je ''kvalitetan'', pa cemo mu ocijenjivati tekstove i pojedine fraze unutar pjesama. ''hajdemo u planine'' kao jedna od najpopularnijih pjesama u bivsoj nam drzavi...jednostavno...ima presmijesan tekst,zar ne ?
-
moby_
Evo pjesma http://mp33.blog.ba/index.php?IDpost=160076
- Karabaja
Ne možeš ga izbjeći!.. Prati te svuda!amrino wrote:Pa ti haman cijeli njegov opus napamet znas....cudno za nekoga ko ga ne sljivi ni 2 %Neelix wrote:i dini isto tako "respect" za prodavanje muda pod bubrege...sa svojom furkom-popularno je "izdat boga i staru ljubav", pa odjednom posta bog popularan, pa je onda "izdao sve i staru ljubav...". "respect" mu sto je tudje pjesme uspio prodat kao svoje i ubijedit svoje fanove da nije nista lose uradio, "respect" mu sto ima toliko fanova uz tekstove poput "ljubav nije paradajz", "nije to zub to mnogo jace zaboli", " "mujo ima dobru cunu", "nocas sam u krizi ko toranj u pizi", "za ljubav su potrebni misici" i sl
![]()
ali to opet nema veze sa kvalitetom muzike....![]()
Inace- to kakav je neko karakter i insan je presudno u procjeni njegovog muzickog izrichaja....(ovo je nova rijec koju sam naucila
)
- Neelix
zasto pretpostavljas da ako ne volim dinu, odmah slusam bregovica
gdje sam to rekao? plagijator je plagijator, bio on dino, goran, john ili pyong. to sto je "nash" ne cini ga manje krivim.
ja ne kazem da je brega kralj. a nadam se da ti cinjenica sto mnogi kazu da je brega kralj tebi nije jedini razlog zbog kojeg slusas dinu
ja ne kazem da je brega kralj. a nadam se da ti cinjenica sto mnogi kazu da je brega kralj tebi nije jedini razlog zbog kojeg slusas dinu
-
El_Mariachi
ne mislim da slusas Bregovica, samo pravim poredjenje dva ''kantautora'' slicnih sposobnosti, gdje jednog od njih vecina naseg naroda ''blati'' dok drugog ''ukivaju u zvijezde''. Brega je za mene izrod, Dino je tipicni bosanski ''produkt''. Mozda ga ljudi ne vole sto je bio mujezin, sto je veci musliman od vecine ovdje...ali ne bih da ova prica o njemu ode na ''drugi mlin''. ako pogledamo njegovu muziku, cak i ako je plagijat...dobar je plagijat.
-
MUNAFIK
Hajde smiri se malo, skontali smo ne volis Dinu, kazes lopov, nije kvalitetna muzika i ok. napisao si to 1000000 puta, kako ti ne dosadi ponovo i ponovo to isto pisati?Neelix wrote:zasto pretpostavljas da ako ne volim dinu, odmah slusam bregovicagdje sam to rekao? plagijator je plagijator, bio on dino, goran, john ili pyong. to sto je "nash" ne cini ga manje krivim.
Skontaj malo da postoje ljudi koji ne misle kao ti i popusti malo tebi tvoje njima njihovo i to je to!
-
big_bud
Fino Perlin
Fino Perlin preparir'o dlake
Iz konjevog repa - sad mu glava lepa
Fino Perlin prepariro dlake
Njemu glava lepa, al' konjo nema repa
On uvijek zna da shvati šta je novi fol
Malo ga preradi, stavi ga u svoj
On uvijek zna da snimi ko je prava raja
Malo ga pogura, da mu nešta para
A kad vrijeme prođe i nova moda dođe