Dino Merlin - Comeback of 2007

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Neelix

Post by Neelix »

Karabaja wrote:Ne trpajte K. Montena i D. Popovića u istu rečenicu sa Merlinom..
A uvijek me zanimalo zašto dotični uvijek zvuči kao da ga slušaš s ploče... svi visoki tonovi mu se pretvaraju u šum....
fakat, merlin moze samo cipele cistiti ovoj dvojici 8)
shuriken

Post by shuriken »

Carlito Brigante wrote:Dino je davno prestao biti samo muzièar, èovjek pokazuje i dokazuje da u Bosni ima i drugih vrijednosti osim ¾eljezne rude i balvana. Da je iko od vas bio na promociji albuma "Burek" u Zagrebaèkom "Sheratonu" shvatio bi o èemu prièam. :roll:
plagijator s govornom manom i mora biti nesto drugo a ne muzicar i pjevac

recimo prelivoda?
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

Karabaja wrote:Ne trpajte K. Montena i D. Popovića u istu rečenicu sa Merlinom..
A uvijek me zanimalo zašto dotični uvijek zvuči kao da ga slušaš s ploče... svi visoki tonovi mu se pretvaraju u šum....
Zato sto ima jeftinu protezu u ustima. :D :D :D
Ako poslusas starije albume iz 80-tih godina vidjeces da nema tih sumova. :D
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Ovo je malo preslo u dosadu kad se neki pjevac blati kao sto je Dino Merlin.
Covjek ima svoj stil, ako se nekom to ne dopada, nemora ga ni slusati.
Suvisne su rijeci poput pjesma za povracanje, itd.

Nemojte slusati i mirna Bosna, ali mora se reci koja ponizujuca :roll:
darius_maximus

Post by darius_maximus »

Izvini, konstantacija u prvom postu glasi: "Hajde da vidimo sta ce nam sad ponuditi!", i onda svako iznosi svoje misljenje... Mozda jedino ljude koji vole Merlina moze zacuditi da postoje ljudi koji ga i ne vole, ali moralo se i to jednom reci... :D
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

darius_maximus wrote:Izvini, konstantacija u prvom postu glasi: "Hajde da vidimo sta ce nam sad ponuditi!", i onda svako iznosi svoje misljenje... Mozda jedino ljude koji vole Merlina moze zacuditi da postoje ljudi koji ga i ne vole, ali moralo se i to jednom reci... :D
Naravno stojim iza toga. Vrijedjanjem se nista nece postici.
Neelix

Post by Neelix »

konstatacije da je pokrao pjesme nisu vrijedjanje nego cinjenica...
SijuksA

Post by SijuksA »

darius_maximus wrote:Ove su mi njegove izjave glavne:

"Da li vas je Ceca zvala zbog saradnje ili privatno?

Zvala me zbog saradnje, a i da me čuje. Kaže da do sada nije bila u situaciji da mi se revanšira za hitove koje sam joj napisao: ''Beograd'', ''Zaboravi''..., ali da će to uraditi. Razgovarali smo sasvim normalno i prijateljski."

"Zvali su me i drugi

O saradnji sa ostalim izvodjacima Dino Merlin kaze:
- Ne mogu nikome zabraniti da mi telefonira. Zvali su me iz Beograda Zdravko Colic, Lepa Brena, Vesna Zmijanac i svi su molili da im komponujem pjesme za njihove nove materijale. U tome ne vidim nista lose. Kao odlican kantautor ja sam trazen covjek." :D :D :D :D :D :D

Kakav Merlin, kakvi Bureci, dok ima strane muzike koju moze kopirti, bit ce i Merlina, cuj odlican kantautor... :D :D :D :D :D :D
KANTA autor mozda, ali kantautor, nije :D
SijuksA

Post by SijuksA »

Neelix wrote:http://www.box.net/shared/24qjp4kl5r

nagradna igra

kako glasi ova pjesma na nasem jeziku i ko ju je otpjevao :D
KAD SI REKLA DA ME VOLIS
Kad si rekla tooooooooo (shchsuchhhh)
SijuksA

Post by SijuksA »

Neelix wrote:jesi siguran da su potpisani?

http://www.box.net/shared/6dkc9t9xy7

a ovi? :D
A ovo me sramota i napisati pa cak i za nagradnu igru, toliko je providno. :lol:
El_Mariachi

Post by El_Mariachi »

onajjj...nego,podsjetite me...kako bi ime onog pjevaca sto u cetiri godine napuni stadion Asim Ferhatovic Hase, tadasnje ''Kosevo'' ?
Neelix

Post by Neelix »

El_Mariachi wrote:onajjj...nego,podsjetite me...kako bi ime onog pjevaca sto u cetiri godine napuni stadion Asim Ferhatovic Hase, tadasnje ''Kosevo'' ?
ceca napuni marakanu, i?
El_Mariachi

Post by El_Mariachi »

...znaci da je gigant...svidjalo se to tebi ili ne. Ceca nije napunila samo marakanu. na uscu je bilo...mnogo vise nego na Marakani...
Neelix

Post by Neelix »

i sta si mi rekao? da je ceca popularna, da je merlin popularan...ok slazem se, to nije predmet ni tvoje ni moje subjektivne ocjene nego realnosti.

ali to nema veze sa "kvalitetom" muzike koji oboje proturaju sirokim narodnim masama. ili ces reci da je ceca kvalitetna?
El_Mariachi

Post by El_Mariachi »

meni,iskreno,nije, ali ne bih nazvao tih 100 000 ljudi koji dodju da slusaju doticnu, a i Merlina, glupima i neznalicama. to je ''trziste'', uzimanje love, proizvodnja i prodaja onoga sto ''treba'' sirokim narodnim masama. ni ''Avaz'' ne bih nazvao kvalitetnom novinom, ali veliki ''respect'' za tiraz...
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

Merlinova bolja 10 puta :) :) :)
Neelix

Post by Neelix »

i dini isto tako "respect" za prodavanje muda pod bubrege...sa svojom furkom-popularno je "izdat boga i staru ljubav", pa odjednom posta bog popularan, pa je onda "izdao sve i staru ljubav...". "respect" mu sto je tudje pjesme uspio prodat kao svoje i ubijedit svoje fanove da nije nista lose uradio :shock: , "respect" mu sto ima toliko fanova uz tekstove poput "ljubav nije paradajz", "nije to zub to mnogo jace zaboli", " "mujo ima dobru cunu", "nocas sam u krizi ko toranj u pizi", "za ljubav su potrebni misici" i sl :roll:

ali to opet nema veze sa kvalitetom muzike....
amrino

Post by amrino »

Neelix wrote:i dini isto tako "respect" za prodavanje muda pod bubrege...sa svojom furkom-popularno je "izdat boga i staru ljubav", pa odjednom posta bog popularan, pa je onda "izdao sve i staru ljubav...". "respect" mu sto je tudje pjesme uspio prodat kao svoje i ubijedit svoje fanove da nije nista lose uradio :shock: , "respect" mu sto ima toliko fanova uz tekstove poput "ljubav nije paradajz", "nije to zub to mnogo jace zaboli", " "mujo ima dobru cunu", "nocas sam u krizi ko toranj u pizi", "za ljubav su potrebni misici" i sl :roll:

Pa ti haman cijeli njegov opus napamet znas....cudno za nekoga ko ga ne sljivi ni 2 % :D

Inace- to kakav je neko karakter i insan je presudno u procjeni njegovog muzickog izrichaja.... :-) (ovo je nova rijec koju sam naucila :P )
El_Mariachi

Post by El_Mariachi »

vidi jednu stvar. svi kradu,to je cinjenica. pa bregovic je mega-popularan diletant i plagijator...ipak,svi kazu kako je ''brega-kralj''. ja jako volim muziku,ali nisam kompetentan da ocjenjujem je li necija muzika kvalitetna ili ne. ono sto je cinjenica je da je Dino jedan od najpopularnijih izvodjaca u regionu. neke od, po strucnim mjerilima, najboljih svjetskih izvodjaca ja ne mogu ''svariti'', ali nikad necu reci kako su ''nekvalitetni''. reci nekog bh. izvodjaca za kojeg ti smatras da je ''kvalitetan'', pa cemo mu ocijenjivati tekstove i pojedine fraze unutar pjesama. ''hajdemo u planine'' kao jedna od najpopularnijih pjesama u bivsoj nam drzavi...jednostavno...ima presmijesan tekst,zar ne ?
moby_

Post by moby_ »

Karabaja

Post by Karabaja »

amrino wrote:
Neelix wrote:i dini isto tako "respect" za prodavanje muda pod bubrege...sa svojom furkom-popularno je "izdat boga i staru ljubav", pa odjednom posta bog popularan, pa je onda "izdao sve i staru ljubav...". "respect" mu sto je tudje pjesme uspio prodat kao svoje i ubijedit svoje fanove da nije nista lose uradio :shock: , "respect" mu sto ima toliko fanova uz tekstove poput "ljubav nije paradajz", "nije to zub to mnogo jace zaboli", " "mujo ima dobru cunu", "nocas sam u krizi ko toranj u pizi", "za ljubav su potrebni misici" i sl :roll:

Pa ti haman cijeli njegov opus napamet znas....cudno za nekoga ko ga ne sljivi ni 2 % :D

Inace- to kakav je neko karakter i insan je presudno u procjeni njegovog muzickog izrichaja.... :-) (ovo je nova rijec koju sam naucila :P )
Ne možeš ga izbjeći!.. Prati te svuda! :lol:
Neelix

Post by Neelix »

zasto pretpostavljas da ako ne volim dinu, odmah slusam bregovica :? gdje sam to rekao? plagijator je plagijator, bio on dino, goran, john ili pyong. to sto je "nash" ne cini ga manje krivim.

ja ne kazem da je brega kralj. a nadam se da ti cinjenica sto mnogi kazu da je brega kralj tebi nije jedini razlog zbog kojeg slusas dinu :?
El_Mariachi

Post by El_Mariachi »

ne mislim da slusas Bregovica, samo pravim poredjenje dva ''kantautora'' slicnih sposobnosti, gdje jednog od njih vecina naseg naroda ''blati'' dok drugog ''ukivaju u zvijezde''. Brega je za mene izrod, Dino je tipicni bosanski ''produkt''. Mozda ga ljudi ne vole sto je bio mujezin, sto je veci musliman od vecine ovdje...ali ne bih da ova prica o njemu ode na ''drugi mlin''. ako pogledamo njegovu muziku, cak i ako je plagijat...dobar je plagijat.
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

Neelix wrote:zasto pretpostavljas da ako ne volim dinu, odmah slusam bregovica :? gdje sam to rekao? plagijator je plagijator, bio on dino, goran, john ili pyong. to sto je "nash" ne cini ga manje krivim.

ja ne kazem da je brega kralj. a nadam se da ti cinjenica sto mnogi kazu da je brega kralj tebi nije jedini razlog zbog kojeg slusas dinu :?
Hajde smiri se malo, skontali smo ne volis Dinu, kazes lopov, nije kvalitetna muzika i ok. napisao si to 1000000 puta, kako ti ne dosadi ponovo i ponovo to isto pisati?

Skontaj malo da postoje ljudi koji ne misle kao ti i popusti malo tebi tvoje njima njihovo i to je to!
big_bud

Post by big_bud »

Fino Perlin

Fino Perlin preparir'o dlake
Iz konjevog repa - sad mu glava lepa
Fino Perlin prepariro dlake
Njemu glava lepa, al' konjo nema repa

On uvijek zna da shvati šta je novi fol
Malo ga preradi, stavi ga u svoj
On uvijek zna da snimi ko je prava raja
Malo ga pogura, da mu nešta para
A kad vrijeme prođe i nova moda dođe