Prvo naplatno mjesto na autoputu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Velicina

Post by Velicina »

bosmen wrote:Mi kao kontinentalna zemlja nismo bas u poziciji da se odreknemo radijatora
Ali fakat je ko givikt a ne radijator :D
Sto ste vi pozitivni, ruganje nije fino, zar niste to naucili kad ste bili mali.

Radijator izvini sto to zovem ruganje, mislim da ovi nemaju razloga za to osim da se malo naprave vazni. Osnovno pravilo jedne debate je da se drzi predmeta, a ne da diskutujes osobe sa kojima razgovaras zar i to niste naucili?
---------------

Sto se tice autoputa, to da se nalaze udubljenja to nije bajka, valjda imaju strucnjaci koji mogu ispitati razlog i saznati ga za tren oka.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Velicina wrote:
bosmen wrote:Mi kao kontinentalna zemlja nismo bas u poziciji da se odreknemo radijatora
Ali fakat je ko givikt a ne radijator :D
Sto ste vi pozitivni, ruganje nije fino, zar niste to naucili kad ste bili mali.

Radijator izvini sto to zovem ruganje, mislim da ovi nemaju razloga za to osim da se malo naprave vazni. Osnovno pravilo jedne debate je da se drzi predmeta, a ne da diskutujes osobe sa kojima razgovaras zar i to niste naucili?
---------------

Sto se tice autoputa, to da se nalaze udubljenja to nije bajka, valjda imaju strucnjaci koji mogu ispitati razlog i saznati ga za tren oka.
Imaju, sjede na Saobracajnom fakultetu :D Jedan od njih je izmedju ostalog i - ko drugi nego dr. Nedzad Brankovic... Jadna nam majka kraj tih strucnjaka.

Ti isti strucnjaci grade skoro deceniju 20KM autoput dok se u komsiluku u medjuvremenu prave tuneli, povezuju polisi na preko 300KM udaljenosti autopuutem, imaju obilaznicu oko glavnog grada... Imaju strucnjake. Za razliku od nas.
Hendrix

Post by Hendrix »

Fol ti je s udubljenjima da niko neće da prizna grešku svi svaljuju na drugog.
Oni koji su napravili recept za mješavinu asfalta kažu savršena , oni koji su ga mješali kažu mi smo samo kako su nam rekli radili , oni koji su ga postavljali kažu mi smo ga samo postavili i tako se krug zatvori.Uglavnom na kraju ispade to neki paranormalni fenomen i još mi lik koji je nadzor bio govori kakva udubljenja pa ne osjete se uopšte , možda kaže kamioni da osjete ili busevi veliki , ko da je neko lud sad.
Velicina

Post by Velicina »

Hendrix wrote:Fol ti je s udubljenjima da niko neće da prizna grešku svi svaljuju na drugog.
Oni koji su napravili recept za mješavinu asfalta kažu savršena , oni koji su ga mješali kažu mi smo samo kako su nam rekli radili , oni koji su ga postavljali kažu mi smo ga samo postavili i tako se krug zatvori.Uglavnom na kraju ispade to neki paranormalni fenomen i još mi lik koji je nadzor bio govori kakva udubljenja pa ne osjete se uopšte , možda kaže kamioni da osjete ili busevi veliki , ko da je neko lud sad.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A sto me nasmija!!!

Koliko su dugacka/velika ta udubljenja? Ja nisam strucnjak ali valjda se moze naci zasto je to tako, dignuti i popraviti? A mozda cak i uposliti drugu firmu da to ispita, sve je to vidjeno prije i valjda i poznato...
Je li fin put?
Hendrix

Post by Hendrix »

Pa nisu to sad rupetine da ti vidiš ono odoka , osjete se kao valovi kada voziš , vrlo neugodno kada ideš oko 120 km/h.
Mislim i da mnogima nije u interesu da se to popravi sad jer će ispasti debili kako su uradili 20ak kilometara autoputa šta da očekujemo za ostatak pa se to lagano prelazi kao da ne postoji :)
Inače još jedan update , na mostovima stavljaju granitne ivičnjake , 150 KM jedan , pa vi vidite koliko je to love bezveze otišlo , mislim granitni ivičnjaci , potpuno nepotrebno.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Jesu l se napravile naplatne kucice da smotam kod Kaknja na silaz :D

I anamo kod Vogosce da smotam na Semizovac :D Ah ja prirode tuda kad se prodje :D

Salu na stranu al dosadilo mi placanje crnih audija... :) Odoh i ja "ta tlane" :D
tech10

Post by tech10 »

Evo dobar komentar iz DANA povodom toga:

MinusMinusMinus Nedžad Branković

Prije nekoliko godina, jedna je hrvatska ministrica svečano otvorila - lift! Bio je to neki boli-glava lift, ali je Feral Tribune, logično i opravdano, oko toga napravio neviđenu šegu i zajebanciju. Čuj, svečano otvaranje - lifta?! Dobro, to je ipak bila samo ministrica, u Hrvatskoj se barem premijer nije blamirao. U Federaciji BiH je premijer, Nedžad Branković mu je ime, svečano otvorio gradilište za izgradnju naplatnih kućica za šaku jada od autoputa od jedva dvocifrenog broja kilometara. Komedija je vrhunac dostigla medijskim isticanjem činjenice da je riječ o prvim naplatnim kućicama na teritoriji Bosne i Hercegovine. Šta je slijedeće: prvi javni klozet u Kantonu Sarajevo, prva piramida izvan Zeničko-dobojskog Kantona, stotinu i prvi privatni univerzitet u Federaciji? Kao da takva blamaža nije dovoljna, na TV-dnevnicima je također ponosno naglašeno kako je tim činom Vlada Federacije obilježila sto dana rada. Normalne vlade nakon sto dana održe konferenciju za novinare i nabroje desetine stvari koje su urađene, a Vlada Federacije svečano otvara gradilište za izgradnju naplatnih kućica. Sto dana vlade - više od devet mjeseci nakon izbora. Žene koje su zatrudnile u vrijeme izbora već su se porodile, a Brankovićeva vlada još ima vremena i da abortira u zakonskom roku. Uostalom, sve što su brankovići dosad uradili i jest najsličnije pobačaju.
Klodovik

Post by Klodovik »

_BosanaC wrote:
Klodovik wrote:Image

Haman pa četiri KM za prelazak (14 kuna; jedna kuna za 100 metara). Meni se učinilo malo puno, ali... Da ne spominjem 'avanture' na poluzavršenim dionicama ceste Zagreb-Rijeka i brzim cestama po Istri koje čak i naplaćuju.

Najbolje da postave 'isplatne' kućice u Jošanici i da premijer vozači(ca)ma daje po 1,5 KM da i oni(e) šta zarade.
Ja predlazem da povucemo paralelu i sa onih 6-8000KM (nisam siguran vise koliko) autoputa sto kontaju napraviti izmedju Rusije i Aljaske :D

Samo sto oni spominju haman toliki period za koliko se u BiH ne napravi ni 20KM :lol: :lol: :lol:
Povucimo.
skojotovski

Post by skojotovski »

Hendrix wrote:Pa nisu to sad rupetine da ti vidiš ono odoka , osjete se kao valovi kada voziš , vrlo neugodno kada ideš oko 120 km/h.
Mislim i da mnogima nije u interesu da se to popravi sad jer će ispasti debili kako su uradili 20ak kilometara autoputa šta da očekujemo za ostatak pa se to lagano prelazi kao da ne postoji :)
Inače još jedan update , na mostovima stavljaju granitne ivičnjake , 150 KM jedan , pa vi vidite koliko je to love bezveze otišlo , mislim granitni ivičnjaci , potpuno nepotrebno.
ostatak sigurno za svog zivota neces dozivjeti :D
branimir_s

Post by branimir_s »

addem wrote:Pozdravljam odluku o izgradnji naplatnik kucica i samo napominjem da bi slovenci prvo izgradli kucice pa onda autoput. :-)
HAjmo mi napravit samo kucice bez autoputa.
Blueboy-

Post by Blueboy- »

Neznam sta se toliko bunite u vezi naplate autoputa? Jest samo 20 km, pa u sloveniji na jednoj relaciji ga nema ni 5 km, pa se placa. Najfrekventnija dionica puta od maribora do RH-granice nema auto puta, a slovenci bar pedeset puta bogatiji od bosne. Ne branim politicare niti sve njihove odluke, ne kazem da se auto put nije mogo brze izgraditi. Ali i ovo koliko toliko smatram uspjehom.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

..... Koji K ga sad prave... što nisu napravili kućice odmah... pa sad ih samo pustili u promet... to je očigledan primjer njihovog neznanja.... javašluka.... gluposti na kraju krajeva... jer nema logike sve što oni rade... ako je neko ikad bio svjedokom negdje vani kao se te stvari rade i kako onda zna o čemu pričam (tipkam)... naša ministarstva su magovi za stvoriti haos...
Post Reply