Počeo sa radom WEB portal Univerziteta Apeiron Travnik
http://www.uni-travnik.com/
http://univerzitetapeiron.blogger.ba/
UNIVERZITET APEIRON TRAVNIK
- adelko
#77 Re: UNIVERZITET APEIRON TRAVNIK
Ima li neko da pohadja informatiku na ovom fakultetu da nam da više informacija, odnosno lična iskustva.
Od ove godine uvode i novi smjer za Fakultet Informatike "Informacione Tehnologije".
Lijep pozdrav,
Od ove godine uvode i novi smjer za Fakultet Informatike "Informacione Tehnologije".
Lijep pozdrav,
-
studentina1
#78 Re: UNIVERZITET APEIRON TRAVNIK
Komentar:
Hajde sada lijepo da nam netko kaže ko su studenti Aperiona?
Franšizni centar (kod Fis-Vitez) je imao goste na poslednjem spratu,gdje su bili studenti Aperiona na pauzi.
Izlaze stariji likovi (studenti) s rokovnicima i komentarišu predavanje prof.Grabovca (usput svi su prošli pored moga stola,tako da vjerujem svojim očima).
Ovo će biti buduća intelektualna elita (u državnim organima Federacije),jer tako i izgledaju.
Ljudi imaju pare i hoće znanje.
Franšizni centar (kod Fis-Vitez) je imao goste na poslednjem spratu,gdje su bili studenti Aperiona na pauzi.
Izlaze stariji likovi (studenti) s rokovnicima i komentarišu predavanje prof.Grabovca (usput svi su prošli pored moga stola,tako da vjerujem svojim očima).
Ovo će biti buduća intelektualna elita (u državnim organima Federacije),jer tako i izgledaju.
-
ibizza
#79 Re: UNIVERZITET APEIRON TRAVNIK
Po mom misljenju,bolji je Univerzitet u Travniku nego Univerzitet Apeiron...Ovaj prvi je drzavni za razliku od Apeirona
- reLoaded
#80 Re: UNIVERZITET APEIRON TRAVNIK
Jesi li ti svjestan da je u prvoj generaciji studenata ovog Univerziteta samo jedan student (od njih otprilike 200-300) obnovio godinu. Halo ba... Gdje to ima. Sa mnom su likovu isli u razred, i padali na popravne, losi ucenici skroz, a na ovom Univerziteerzitetu redovno daju ispite. Ko je onda lud tu? Naravno, nije niko, jer im placas oko 3000 KM godišnje, pa da te još i obore? Nisu ludi brate. Čak i da te hoće oborit, samo odeš kod dekana i zaprijetiš mu da ćeš se ispisati sa faxa- odmah si prošao. Dok ja, na farmaciji u Sarajevu, plaćam 3000 KM godišnje kao redovan samofinasirajući student i opet razbijam glavu o tome da li ću uspjet upisati treću godinu ili ću obnoviti drugu. Razlika je i u tome što Apeiron priznaje samo SBK... Studentima su tamo obećali posao odmah po završetku faxa, a ja postavljam pitanje: Kakav posao? Kakav jadan posao kad će to biti toliko needucirani kadrovi da je to za ne povjerovati. Bukvalno ništa ne moraš učiti, samo budi prisutan na predavanjima, i tebi je zagarantovano da ćeš završiti fax... I, naravno, poslije toga traži posao u SBK, ako ga možeš naći.studentina1 wrote:Komentar:
Još jedan pokazatelj ozbiljnosti ovog Univerziteta jeste to što studenti ne mogu u autobusima uzeti studentske karte... Indexi im kao radne knjižice.
- draganbl
#81 Re: UNIVERZITET APEIRON TRAVNIK
Pogledaj par mojih postova na temi (link na moj komentar je ispod, pročitaj i ostale postove koji slijede).adelko wrote:Ima li neko da pohadja informatiku na ovom fakultetu da nam da više informacija, odnosno lična iskustva.
Lijep pozdrav,
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 4#p3548721
- adelko
#82 Re: UNIVERZITET APEIRON TRAVNIK
Hvala na linku, iz vaseg navedenog i drugih izvora se moze zakljuciti da su privatni fakulteti u 5 grama, pa se necu mnogo dvoumiti.draganbl wrote:Pogledaj par mojih postova na temi (link na moj komentar je ispod, pročitaj i ostale postove koji slijede).adelko wrote:Ima li neko da pohadja informatiku na ovom fakultetu da nam da više informacija, odnosno lična iskustva.
Lijep pozdrav,
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 4#p3548721
Travnik mi je blize i vjerovatno ce to biti moja konacna odluka.