UNIVERZITET APEIRON TRAVNIK

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
diplomac

#1 UNIVERZITET APEIRON TRAVNIK

Post by diplomac »

PANEVROPSKI UNIVERZITET TRAVNIK dobio je dozvolu od Ministarstva obrazovanja i kulture SBK da ispunjava uslove za početak akademske 2007/2008. godine i upisan je u Registar visokoškolskih ustanova broj 01-0001 za akademsku 2007/2008. godinu.

Nastava će se obavljati u vlastitoj, potpuno obnovljenoj zgradi (nekadašnjeg pozorišta) u Travniku, sa vlastitim kadrom, vrhunskom opremom i bibliotekom. Nastavni plan i program je prilagođen novom Zakonu o visokom obrazovanju u BiH, te usaglašen sa principima Bolonjskog procesa.

Konkurs za upis studenata u akademsku 2007/2008. godinu objavljen je u medijima.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na broj u Travniku 030 517 454.

Upisi se vrše na sledeće licencirane Fakultete:
- FAKULTET POSLOVNE EKONOMIJE
- FAKULTET PRAVNIH NAUKA
- FAKULTET POSLOVNE INFORMATIKE
- FAKULTET ZDRAVSTVENE NJEGE
- FAKULTET SPORTSKOG MENADŽMENTA.

http://univerzitetapeiron.blogger.ba/
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

broj univerziteta u BiH se od prije petnaest godina ustostrucio. neka me neko ispravi ako sam krivo obavijesten. danas svaka varosica ima univerzitet, ili barem ispostavu sa nekoliko pravaca (a obavezno sve neka bombasticna imena, nesto medjunarodno, sve nesto ev(u)ropsko, menadzmenti, itd.)...

ono sto meni pritom nije jasno...otkud se nadje toliki naucni i profesorski kadar u nas??? i ko je njima bio namicatelj znanja?? (posebno ako uzmemo u obzir da je veliki dio tog kvalificiranog kadra pocetkom rata ili odmaglio ili u svijet, ili u susjedne drzave...)

:? :? :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

zaboravljate da ubosni svako može raditi
sve

mi smo najpametnija nacija u ovom dijelu galaksije
bihac-x

Post by bihac-x »

Da jesmo, vidi se po vas dvoje, eto i vi izgleda da sve znate ..... Najbolje bi bilo da ima jedan i da je, naravno, u Sarajevu. Pa ne može tako .... A logika je, ako ih baš ima toliko kako kažete, onda naravno da ima i kadra jer uvijek nove generacije izlaze i Univerziteti namjenski školuju svoje kadrove ....
mostarac

Post by mostarac »

o majko moja. Osnivam univerzitet u Cekrcicima. Nabavio sam polovnog profesora u penziji i jednu bas onako zgodnu sekretaricu, al iz fine kuce sa preporukom lokalnog hodze :D

U ovoj drzavi ima intelektualnih kapaciteta taman za JEDAN solidan univerzitet, a mi otvaramo univerzitete ko osnovne skole. U Mostaru imaju dva, heeeeeej dva, a nemaju zajedno kad sastave kadrove ni za jednog prosjecnog fakulteta, a ne za univerzitet, i to x2. Covjece koji smo mi debili i najgore je sto to studentima odgovara i uopste se ne bune a onda se kao pitaju sto nam niko ne priznaje diplome. Pa kako ce priznat diplomu kad fakultet drze dva profesora i asistent i to u boljem slucaju. Ali neka nama naseg nacionalnog ono je najvaznije, a to sto nemamo znanje... ma ko jebe znanje.
Ova drzava treba imati samo jedan jedini drzavni univerzitet jer to su joj trenutni intelektualni kapaciteti. Naravno fakultete decentralizovati i razasuti po Banjaluci, Zenici, Tuzli, Mostaru i Sarajevu kao pet ekonomskih centara u BiH. Al jebiga onda ce nam se bunit ovi sveucilistarci jer zaboga oni ne znaju sta je lenijar pa im treba neko da prevede to na ravnalo, a i tema kosovski boj, kao i proces 1983. godine i agrarna reforma ne bi bile adekvatno i na zeljenom nivou tretirane, kako to zele nasi mudri chobani. Srecom oteo sam se iz tog stada
bihac-x

Post by bihac-x »

da ti mostarac nisi reinkarnacija Karla Marxa lično ? ovo je jedan od najglupljih postova koji se mogu pročitati na cijeloj Mreži ....
A što bi to Mostar bio neki ekonomski centar ili bilo kakav, a Bihać ne bi? Baš interesantna tema ........
mostarac

Post by mostarac »

bihac-x wrote:da ti mostarac nisi reinkarnacija Karla Marxa lično ? ovo je jedan od najglupljih postova koji se mogu pročitati na cijeloj Mreži ....
ma da. i vi ko kasaba dobili da se univerzitetskim gradom zovete pa sad bi vam bilo krivo da se to vise ne moze ciniti. Prijeratni mostar je imao kapacitet za 4 fakulteta, a danas ima 2 univerziteta sa po 20-ak fakulteta, a intelektualni deficit u odnosu na prije rata je 500%. Siguran sam da je i u Bihacu tako, a kad prije rata niste bili kapacitet, onda mogu misliti sta je sad :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

mostarac wrote:
bihac-x wrote:da ti mostarac nisi reinkarnacija Karla Marxa lično ? ovo je jedan od najglupljih postova koji se mogu pročitati na cijeloj Mreži ....
ma da. i vi ko kasaba dobili da se univerzitetskim gradom zovete pa sad bi vam bilo krivo da se to vise ne moze ciniti. Prijeratni mostar je imao kapacitet za 4 fakulteta, a danas ima 2 univerziteta sa po 20-ak fakulteta, a intelektualni deficit u odnosu na prije rata je 500%. Siguran sam da je i u Bihacu tako, a kad prije rata niste bili kapacitet, onda mogu misliti sta je sad :roll:
:D joj profesore dobro ste mu ga šuknuli :D

ako laže koza ne laže rog i ne priznaju se diplome u drugom kantonu a kamoli državi
bihac-x

Post by bihac-x »

Pošto ja stvarno i ne znam gdje se mostar nalazi, niti me zanima, a priznajem da sam pristalica one uzrečice "što južnije to tužnije" ne želim ni da komentarišem neke stvari, ali moram spomenuti da to što ti smatraš da ste vi u Mostaru intelektualno inferiorni u odnosu na ostale dijelove BiH, je tvoj i vaš problem ....
mostarac

Post by mostarac »

bihac-x wrote:Pošto ja stvarno i ne znam gdje se mostar nalazi, niti me zanima, a priznajem da sam pristalica one uzrečice "što južnije to tužnije" ne želim ni da komentarišem neke stvari, ali moram spomenuti da to što ti smatraš da ste vi u Mostaru intelektualno inferiorni u odnosu na ostale dijelove BiH, je tvoj i vaš problem ....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a mozes mislit kakav je tek onda intelektualni pogrom kod vas
diplomac

Post by diplomac »

Post nije otvoren za bilo kakva prizemna i neprimjerena prepucavanja, zato molim administratora da ga zatvori za daljnje komentare. Hvala.
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

nema potrebe da zakuhavate bezze. ovo nije prepucavanje na relaciji mostar-bihac, nego je problem sasvim druge prirode. bihac-x, mene si krivo razumio. nisam ni ja iz sarajeva, niti imam ikakve veze sa sarajevom. kao sto i mnooooogo tamosnjih profesora nisu sarajlije.

nije bitno gdje se univerzitet nalazi, bio to travnik, bihac, mostar, sarajevo ili cekrcici. bitan je kadar. ja lijepo pitam, da li je moguce da BIH ima toliko nastavnog i profesorskog kadra??? kvalitet???

bojim se da se, zbog zelje za skolovanjem generacija, u stvari upropastavaju generacije. a cemu ce tek te generacije nauciti one slijedece, i koliko cemo se sjebati nadri-obrazovanjem u narednim decenijama, ostaje da se vidi...
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

Joj e,pa taj Uni cak i blog ima :D
bihac-x

Post by bihac-x »

od kad Homer Simpson zna čitati :lol:
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

bihac-x wrote:od kad Homer Simpson zna čitati :lol:
Sila si :-D ... nebeska! :-D
Hendrix

Post by Hendrix »

Džaba će pare dati , i ako ovaj fol univerzitet izdrži da jednu generaciju izbaci napolje u što sumnjam jer će vjerovatno izgubiti dozvolu kao i većina ovih ublehaških privatluka od diplome neće imati ništa , možda u Travniku da bude nešto značila .
big_bud

Post by big_bud »

joooj ovih biscana, majko moja... pa da ste vi neki grad, ne bi se taj kraj zvao cazinska krajina, nego bihacka krajina.
btw, znas li gdje je cazin? :-)
legendo_moja

Post by legendo_moja »

big_bud wrote:joooj ovih biscana, majko moja... pa da ste vi neki grad, ne bi se taj kraj zvao cazinska krajina, nego bihacka krajina.
btw, znas li gdje je cazin? :-)
Rece covjek iz Najnovijeg Pazara (pretpostavljam)...
partizan

Post by partizan »

Mostarca za ministra obrazovanja.Znas da su svi Uniji sem Sarajevskog nastali kao ispostave Sarajevskog unija. Koliko znam i sada profesori Sarajevskog unija predaju kao gostujuci profesori na vecini legalnih drzavnih Unija.Ono pa i u Sarajevu je doslo dosta njihovih profesora.Predavanja jednom sedmicno 4 sata,i plata 1400 KM,pa ko ne bi?Al mi se nekako previse brines,da ne lijecis svoje frustracije,zato ste ne mozes upisati ili zavrsiliti faks dole u Mo?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Je li onaj Ranko Bakic, lider poljoprivrednika pred skupstinom, ima veze sa ovim, ili je neki drugi univerzitet njegova investicija?
Hendrix

Post by Hendrix »

E ovo je stvarno previše :roll:
Kiseljak sa pravnim fakultetom?!?!
Ajmo onda i po mjesnim zajednicama opalit.
bihac-x

Post by bihac-x »

Ima i akcijska rasprodaja diploma na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, sa 5.500 KM, snizeno na 3.300, četiri godine 40 ispita položeno, u cijenu je uračunata i prva godina postiplomskog na smijeru po želji. rok isporuke do 90 dana od plaćanja cjelokupnog iznosa.
Količine neograničene, prednost imaju vojna lica sa minimum završena 4 razreda osnovne škole.
hop-cup

Post by hop-cup »

mostarac wrote:
a jesi ti nacitan covjece, otkud ti te informacije? cuj BiH ima intele-blabla kapaciteta za jedan univerzitet. otkud ti to? to sto je mostar prije rata imao 4 fakulteta ne znaci da nije mogao imati vise. univerziteti sebi skoluju kadar kao sto je rekao bihac-x. ako zafali kadra moze se i uvesti, ionako sve uvozimo :D

osim toga ne kvalitet univerziteta (ili fakulteta) ne zavisi od mjesta gdje se nalazi. tako (mostarsko) sveuciliste koje blatis moze biti kvalitetnije od sarajevskog univerziteta - a ne mora. sve zavisi od profesora i sistema skolovanja.
bihac-x

Post by bihac-x »

mostarac wrote: U ovoj drzavi ima intelektualnih kapaciteta taman za JEDAN solidan univerzitet, a mi otvaramo univerzitete ko osnovne skole. U Mostaru imaju dva, heeeeeej dva, a nemaju zajedno kad sastave kadrove ni za jednog prosjecnog fakulteta, a ne za univerzitet, i to x2. Covjece koji smo mi debili i najgore je sto to studentima odgovara i uopste se ne bune a onda se kao pitaju sto nam niko ne priznaje diplome. Pa kako ce priznat diplomu kad fakultet drze dva profesora i asistent i to u boljem slucaju. Ali neka nama naseg nacionalnog ono je najvaznije, a to sto nemamo znanje... ma ko jebe znanje.
Ova drzava treba imati samo jedan jedini drzavni univerzitet jer to su joj trenutni intelektualni kapaciteti. Naravno fakultete decentralizovati i razasuti po Banjaluci, Zenici, Tuzli, Mostaru i Sarajevu kao pet ekonomskih centara u BiH.
Ma ovo mu je vrh! :lol: :lol:
Na ovoj ideji bi mu i Enver Hodža 50-tih godina pozavidio ...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Hendrix wrote:E ovo je stvarno previše :roll:
Kiseljak sa pravnim fakultetom?!?!
Ajmo onda i po mjesnim zajednicama opalit.
Pa ima i u Vitezu Pravni fakultet. Da nije malo puno? :D

Hmmmmm, posto je znanje prethodnica razvoja drzave, za nekoliko godina mozemo ocekivati u najuglednijim svjetskim ekonomskim casopisima naslove:

BUDI SE DIV SA BALKANA! :D
Post Reply