Koncert Leb i Sol u Sarajevu

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Better Man

Post by Better Man »

Jedno je sigurno, a to je da se Sarajevo svakim danom sve više pretvara u jednu veliku selendru!!!!!!!! Ovo što se sinoć desilo je velika bruka i sramota za ovaj grad!!!!!!! Ne znam za razloge otkazivanja, ali kao je tačno to da im nisu htjeli isplatiti lovu i da je koncert bio rasprodan, onda bi lijepo trebalo te organizatore u haps, pa ih dobro pendrekom isprebijati i osuditi na jedno 10 godina robije minimalno!!!!!!!!!!
gold'n'brown

Post by gold'n'brown »

Uzas

Kakva je ono dvorana. Hotel promaja. Ono je predvidjeno da bude garaza a ne dvorana. Ja ko muzicar amater koji sviri za svoju dusu u onom ne bi sviro. Mogu mislit kad unutra pocne da zvoni :-) . FUJ.
schnjufko

Post by schnjufko »

Fakat trebalo bi nekim agencijama zabranit promovisanje i organizaciju bilo kakvih koncerata. Ovo ne samo da je blamaza nego je uvreda. Postovani gospodine Vlatko sada ces ti meni morati da platis 20 marki da mi sviras.
Ajd ako neko cuje kad gdje moze da se vrati lova za karte nek ostavi na forumu neki link ili obavjest

Mahanje vam svima a sledeci put na koncert negdje van ovog sela kao na primjer u pulu ili Zagreb
van Basten

Post by van Basten »

van Basten wrote:Sva ova (ne)organizacija koncerta je vrlo neozbiljna... ako posjeta bude slabija od predviđanja, pored cijene karti neka se zahvale i organizatoru
eh kad sam ja to govorio... šarlatani koji su do sada dogovarali redovna sedmična gostovanja prekodrinskih pevaljki po akvama , bazenima i sl... uzeli na sebe da organizuju jedan ozbiljan koncert... i eto rezultata... BLAMAŽA
felichi

Post by felichi »

ja samo pitam da li bi vlatko otkazao tako lako koncert u zagrebu i beogradu, kao sto je u sarajevu i mostaru.
?
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

felichi wrote:ja samo pitam da li bi vlatko otkazao tako lako koncert u zagrebu i beogradu, kao sto je u sarajevu i mostaru.
?
mislim da je morao imati jak razlog zbog kojeg je koncert otkazao, jer je Vlatko sigurno poslije rata odrzao barem 10 koncerata u SA :)

a koja je agencija u pitanju :?
ninja-san

Post by ninja-san »

Eh, Veliki se broj raznih mesetara u SA vrti u ovim organizacionim poslovima.
To je Balasevic rekao prije 6-7 godina, i on je imao problema jer ljudi jednostavno zele da profitiraju.
Bacimo na papir: 4000 ulaznica x 20 KM = 80 000 KM. Vrti se tu lova i od sponzora itd. Organizator razmislja: neka ova cetvorica iz leb i sol za koncer traze po 5000 km to je 20 000 km. Onda razglas, prostor, stampanje ulaznica itd sve je to skupa u plafon varijanti za jedno vece 10 000 KM.
Tu dodjemo do cinjenice da se tu moze zavrnuti za jednu noc par desetina tisuca KM.
Ali organizatori i jesu biznismeni, jer svaki ozbiljan pjevac ima fiksni honorar i ukoliko se desi da dodje malo ljudi i koncert podbaci ( sto se desava, sjetite se SMAK koncerta 2002. oko 200 ljudi) , eh tu ga organizator popusi.

Problem je kod nas sto ne postoje ozbiljne agencije i menadzeri i ta struka kod nas nije profesionalizirana, i zbog toga ce se ovakve stvari desavati.
Better Man

Post by Better Man »

Evo u današnjem Oslobođenju čitam da je koncert otkazan u posljednji čas iz razloga što je organizacija bila na amaterskom nivou! Osobe koje su bile zadužene za organizaciju i prodaju karata su htjele novac da ukradu i da ne isplate članove grupe, prostor za svirku je bio totalno neuslovan i Leb i Sol uopće nisu znali gdje će da sviraju i saznali su tek par sati prije koncerta i prodaja karata nije bila na zadovoljavajućem nivou! Sve u svemu neki kvazi organizatori su pokušali da prevare i grupu i njihove poklonike i ovim činom mislim da niko ozbiljan više neće htjeti doći da svira u Sarajevo, izuzev prekodrinskih pevaljki!!! Sarajevo ovim definitifno potvrđuje status jedne velike selendre i taj status će izgleda trajno da zadrži! Žalosno je da Leb i Sol bez problema prodaju dvoranu u Banja Luci, Tuzlio itd., dok samo u Sarajevu ne mogu!! Da je kojim slučajem sinoć trebala da gostuje Stoja, Viki, Ceca ili koja druga pevaljka, nebi čovjek mogao priči koncertnom prostoru od gužve i stadion Koševo bi im bio premali da primi sve seljake koji bi došli da gledaju najobičnije kurvanjske drolje!!!!!!!!!!!!!!!!!
mamica papucarka

ne mogu naci na stranici Oslobodjenja taj tekst :-) a interesuje me ko je organizator pomenutog koncerta :-)
Hendrix

Post by Hendrix »

Toliko o Leb I Sol u Sarajevu , ali sad će Iron Maiden , nemojte se sikirat :)
Možda u Aqui da proba Vlatko idući put svirat , vjerujem da bi gazda bolje napravio koncert nego ovi ublehaši.
felichi

Post by felichi »

gdje nađe 10 nastupa poslije rata molim te, a drugo
- otkazuju koncert sat vremena pred pocetak i to organizatoru, covjeku koji se tim poslom bavi vec 30 godina! i kao ne valjaju im uslovi.
- onda sta nije valjalo u mostaru? koji su razlog tamo nasli.

jednostavno, sarajevo je palo k.... za usi, sada nas je.. ko stigne
amarce

Post by amarce »

Better Man wrote:Evo u današnjem Oslobođenju čitam da je koncert otkazan u posljednji čas iz razloga što je organizacija bila na amaterskom nivou! Osobe koje su bile zadužene za organizaciju i prodaju karata su htjele novac da ukradu i da ne isplate članove grupe, prostor za svirku je bio totalno neuslovan i Leb i Sol uopće nisu znali gdje će da sviraju i saznali su tek par sati prije koncerta i prodaja karata nije bila na zadovoljavajućem nivou! Sve u svemu neki kvazi organizatori su pokušali da prevare i grupu i njihove poklonike i ovim činom mislim da niko ozbiljan više neće htjeti doći da svira u Sarajevo, izuzev prekodrinskih pevaljki!!! Sarajevo ovim definitifno potvrđuje status jedne velike selendre i taj status će izgleda trajno da zadrži! Žalosno je da Leb i Sol bez problema prodaju dvoranu u Banja Luci, Tuzlio itd., dok samo u Sarajevu ne mogu!! Da je kojim slučajem sinoć trebala da gostuje Stoja, Viki, Ceca ili koja druga pevaljka, nebi čovjek mogao priči koncertnom prostoru od gužve i stadion Koševo bi im bio premali da primi sve seljake koji bi došli da gledaju najobičnije kurvanjske drolje!!!!!!!!!!!!!!!!!
potpisujem
amarce

Post by amarce »

Hendrix wrote:Toliko o Leb I Sol u Sarajevu , ali sad će Iron Maiden , nemojte se sikirat :)
Možda u Aqui da proba Vlatko idući put svirat , vjerujem da bi gazda bolje napravio koncert nego ovi ublehaši.
a gdje ce iron maiden svirati???
U Aqui...??? :x :x :-) :D :oops:
Better Man

Post by Better Man »

Promotor Leb i Sol za BiH je Miro Arapović, a sad nisam siguran jeli on zadužen bio za organizaciju i prodaju karata, ali iz teksta u Oslobođenju izgleda jest!
mamica papucarka

felichi wrote:gdje nađe 10 nastupa poslije rata molim te, a drugo
- otkazuju koncert sat vremena pred pocetak i to organizatoru, covjeku koji se tim poslom bavi vec 30 godina! i kao ne valjaju im uslovi.
- onda sta nije valjalo u mostaru? koji su razlog tamo nasli.

jednostavno, sarajevo je palo k.... za usi, sada nas je.. ko stigne
a ko je organizatorrrrr???
felichi

Post by felichi »

tip je neki branko, cuo sam da se bavi ovim vec sto godina
shin

Post by shin »

Vrdoljak? On je vodio Akvu na pocetku.
mamica papucarka

shin wrote:Vrdoljak? On je vodio Akvu na pocetku.
Branko Vrdoljak :-)
felichi

Post by felichi »

tako su rekli sinoč na dnevniku, navodno je on vlasnik agencije koja je organizovala koncert
No_oNe__

Post by No_oNe__ »

Sve je od pocetka bilo na klimavim nogama, te hoce te nece biti ... ne mogu da vjerujem da je jedan tako velik band kao Leb i Sol dozvolio da ih neko mlatne po usima (da ne provjere tj manager da ne provjeri sta se desava) pa nisu oni teenageri pocetnici pa da srljaju grlom u jagode. Znaci ocekivali su i oni previse!

Sad ce da pricaju kako ih je Sarajevo razocaralo, sta su ocekivali posjetu kao sto je bila na B. Dugmetu? Cisto sumnjam da Brega nije odredjivao ili davao odrednice za koncetr, mislili su ko kap vode ce ih na dlanu sarajevski saneri docekati ahaaaaaaa.

Kao da je sve od pocetka bila dezinformacija.
Organizacija od pocetka nije bila dobra, licno ja zivim u prometnom dijelu grada ... nisam vidjela niti jedan plakat, niti jednu reklamu. Zalosno. Al' sam vidjele za Draganu Mirkovic, Joksimovica i sl. - i logicno je da ce raja ici na takve koncerte.
debela

Post by debela »

gotovo je sad, nego, zna li iko sta cemo sa ulaznicama?
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

debela wrote:gotovo je sad, nego, zna li iko sta cemo sa ulaznicama?
More bit za pet dana, more bit za 5 godina, al para nema
amarce

Post by amarce »

J.P.Montoya wrote:
debela wrote:gotovo je sad, nego, zna li iko sta cemo sa ulaznicama?
More bit za pet dana, more bit za 5 godina, al para nema
pa nije valjda da nece raji vratiti pare...ako tako bude onda je ovo cista javna krada gradana.Joj nam drzave u PM otisla.I ja zivim u glavnom gradu.Ma ja zivim u pizdi materinoj od grada :x :x
debela

Post by debela »

ama ne panici. normalno da ce vratiti pare milom ili silom. ne ocekujem da ce to bas sutra biti mada cu prosetati do onog butika gdje sam uzela ulaznicu da vidim sta kazu.
_sa_

Post by _sa_ »

uzas, koji isfur!!!!!!!!
prvo nije mi jasno da su im dali onu rupu zvanu interstage kraj jedne zetre i doma mladih koji su sinoc zjapili prazni!
fuj, nije mi do para vec mi je vise na vrh glave toga u sta se ovaj grad pretvorio!
tuzla, banja luka, mostar- svi organizovali a sarajevo koje se i dalje kiti predratnim perjem "rock centra" je najobicnija ruralna rupetina koja moze pod ruku sa zivinicama!
bljak!!!!!!!!!!!
Post Reply