Nancy Drew wrote:Orhanowski wrote:Nancy Drew wrote:I ponovo. Bez zadiranja u privatni život. To niko nije tražio i ne uvodite to u priču.
Privatni zivot Abdulaha Sidrana ili nas sa foruma?
Hoćeš li nam sad ispričati ono iz Marquee-ja

, šta se desilo zaista...

Ovo je jos bolje. Moje prvo putovanje u Zapadnu Evropu se desilo 28.12.1999, iso tamo da docekam novi milenij. Bio ramazan i ja dok sam bio u Sarajevu postio i iso u dzamiju, al kad sam tog 28.12.1999 sletio na aerodrom u Amsterdamu, namah sam se prihvatio..

I tako nekoliko dana. A onda sam se jedno jutro probudio i odlucio da necu piti dok ne prodje ramazan. Pazi sad ovo, nakon nekoliko trenutaka mi je zazvonio mobitel: Bajram barecula! E jebi ga, sta sam drugo mogao vec izac vani i opet

Ovo je samo uvod, sad dolazi glavno.
U takvom stanju sam otisao u muzej mojeg omiljenog uhljupa, kreativno nemocnog i dusevno bolestnog Van Gogha. Obisli smo prvi, drugi, treci i sad idemo na cetvrti sprat na kojem su izlozene grafike, skice i slicno. Potkrovlje, svjetla prigusena, crtezi na stolovima bez ikakve zastite i kao da su nasumice baceni - ja doso do zakljucka da je to print i da se smiju dirati. Kolega mi govori da se ne zajebavam, da sigurno imaju neki alarm, senzori i slicno. Ja ipak pruzim ruku...Upalio se alarm, svjetlo se upalilo sa fokusom na mene, ja, ratna trauma, na zvuk alarma i stravljenen od jake svjetlosti koja me prati poceo bjezat po muzeju. Ufatili me cuvari, predali me policiji, oni me ispitivali, i ispitivali, i ispitivali...Onda me pustili sa tim da im se svaki dan dok sam u Amsterdamu javljam.
O ostalim desavanjima iz Amsterdama da vam ne pricam, bilo bi previse.