OPASNE PRICE Abdulaha Sidrana u CD

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Da li A. Sidran u OPASNIM PRICMA govori istinu?

da
31
58%
ne
22
42%

Total votes: 53

amrino

Post by amrino »

Hierarchia wrote:
amrino wrote:E moj Sidrane a dok si sa Kusturicom radio...tada nikome nije smetalo sto se s vremena na vrijeme upisas ispod nekog stola...tada niko nije preispitivao tvoj talenat i tvoje kvalitete...kakve su ovo ovce...u vucijoj kozi...kakve su ovo marionete koje igraju onako kako drugi (drugovi i drugarice) sviraju...nadam se da cete se bar jednom u zivotu zacrveniti od stida...znam da ste crveni i ovako...
Zar tvoja osnovna funkcija nije bila produzenje vrste? :roll:
Jel to kada nemas sta pametnije da kazes spomenes uzgred neke teme koje s ovom nemaju ama bas nikakve veze...?!
I DA produzavanje vrste je, ma kako to tebi zvucalo, i moja ali i tvoja osnovna funkcija...jer kakvo god krzno da na sebe nabacis ti si u sustini samo jedan obicni SISAR!!!
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Orhanowski wrote: Mak Dizdar je - pored toga sto je najveci pjesnik svih vremena i pored toga sto je bio kurvar - umro na kurvi, al to nikom ne smeta i o tome niko ne pise. Pa da, al zato svi pisu gdje se i kada se Abdulah Sidran napio. Da se razumijemo, ni meni ne smeta i volio bih da umrem isto tako kako je Mak umro, al isto tako volim da se opijam poput Sidrana Image

A to sto ti smeta sarajevski smek je tvoj problem. Sarajevo je uvijek bilo mahala i jos dugo ce to biti. Mahala u kojoj svoju publiku nadju supci poput Tunje i bogovski pjesnici poput Sidrana.

I na kraju, Hierarhia, sta je sa onim : Knjizevnost se hrani knjizevnoscu???
Ja ne smatram da je za kvalitet necijeg pisanja bitna biografija. To sto je Mak var'o svoju zenu mene ne zanima, nisam ja ona. Da jesam, bilo bi svega. :D
Znaci, boli me koliko je Avdo litara popio i namlatio špeka. Nadji mi to mjesto gdje ja to tvrdim?!
Nisi me razumio za "sarajevski duh". Mislim da takvo sto ne postoji i da je citsa glupa izmisljotina da bi se da mitizirao ovaj grad. Ne vidim nigdje taj smek, a pogovoto ne na Avdi Sidranu. Laznih gurua je stvarno dosta.
I ne bacaj se citatima, pliz. :)
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 12:47, edited 1 time in total.
Hierarchia

Post by Hierarchia »

amrino wrote:
Hierarchia wrote:
amrino wrote:E moj Sidrane a dok si sa Kusturicom radio...tada nikome nije smetalo sto se s vremena na vrijeme upisas ispod nekog stola...tada niko nije preispitivao tvoj talenat i tvoje kvalitete...kakve su ovo ovce...u vucijoj kozi...kakve su ovo marionete koje igraju onako kako drugi (drugovi i drugarice) sviraju...nadam se da cete se bar jednom u zivotu zacrveniti od stida...znam da ste crveni i ovako...
Zar tvoja osnovna funkcija nije bila produzenje vrste? :roll:
Jel to kada nemas sta pametnije da kazes spomenes uzgred neke teme koje s ovom nemaju ama bas nikakve veze...?!
I DA produzavanje vrste je, ma kako to tebi zvucalo, i moja ali i tvoja osnovna funkcija...jer kakvo god krzno da na sebe nabacis ti si u sustini samo jedan obicni SISAR!!!
:D Ja se ipak smatram bicem koje je nadraslo razinu animalistickog i primatskog. Jos su stari Grci rekli da je ljudska osnovna karakteristika da istrazuje granice svijeta i vlastite duhovnosti.
To sto si se ti odlucila da si "bacena u svijet" da budes rodilja - tvoj problem. i skidaj mi se, smaras.
:)
amrino

Post by amrino »

Nancy Drew wrote:
Nije (četnik) Kusta bio naš prijatelj (nas crvenih) nego njegov haver. I to puno govori, onom ko zna čitat'.
A gdje je koji i šta radi......pa, i to puno govori....baš puno.
A sve sto si si napisala, upotrebljabajuci svoj neupitni talenat, o Sidranu ne govori ama bas nista ali zato o tebi govori jako mnogo...
amrino

Post by amrino »

Hierarchia wrote:
amrino wrote:
Hierarchia wrote: Zar tvoja osnovna funkcija nije bila produzenje vrste? :roll:
:D Ja se ipak smatram bicem koje je nadraslo razinu animalistickog i primatskog. Jos su stari Grci rekli da je ljudska osnovna karakteristika da istrazuje granice svijeta i vlastite duhovnosti.
To sto si se ti odlucila da si "bacena u svijet" da budes rodilja - tvoj problem. i skidaj mi se, smaras.
:)
Mozes se ti smatrati i nadsve inteligentnim bicem a da li je to zbilja tako?!
Ne vjerujem...
Mene je stvorio Allah dz.s- nisam "bacena u svijet" niti postala od majmuna kako ljudi obojeni u crveno vjeruju da su postali...
A kao sto vi mozete da pljujete po Sidranu- mogu i ja vas da smaram- hos mi zabranit?! Haj bas da vidim!
Orhanowski

Post by Orhanowski »

Hierarchia wrote:I ne bacaj se citatima, pliz. :)
Ne mogu te gadjat pivskom bocom, razbicu monitor :D

Ok, ja stvarno razumijem sviju vas kojima se gade Abdulah Sidran i Emir Kusturica, sve je to za mene ok. Mene privlace takvi ljudi, koji mogu biti dobri i losi, pjani i trijezni, vjernici i nevjernici - jer sam i sam pomalo takav. Nikad nisam mogao da razumijem ljude koji su 30 godina radili na salteru u posti, jedan te isti posao 30 godina, ili ljude koji su dobri, pa cak i kad im uradis nesto nazao oni opet dobri. Ili pisce poput Ive Andrica koji je zivio u samoizolaciji i cijeli svoj zivot posvetio samo pisanju...Ili akademika Tunju koji se cijeli zivot upire i koji je na dobrom putu da postane prvi akademik-budala u istoriji te institucije :D
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Orhanowski wrote:

Ok, ja stvarno razumijem sviju vas kojima se gade Abdulah Sidran i Emir Kusturica, sve je to za mene ok. Mene privlace takvi ljudi, koji mogu biti dobri i losi, pjani i trijezni, vjernici i nevjernici - jer sam i sam pomalo takav. Nikad nisam mogao da razumijem ljude koji su 30 godina radili na salteru u posti, jedan te isti posao 30 godina, ili ljude koji su dobri, pa cak i kad im uradis nesto nazao oni opet dobri. Ili pisce poput Ive Andrica koji je zivio u samoizolaciji i cijeli svoj zivot posvetio samo pisanju...Ili akademika Tunju koji se cijeli zivot upire i koji je na dobrom putu da postane prvi akademik-budala u istoriji te institucije :D
Citati u svakom slucaju manje bole. :D
Opet govoris o razini biografije tih ljudi. Je li Avdo prica o svojim zivotnim situacijama i privatnom? Ono sto ja kritikujem je njegov nastup u javnosti, na koji god nacin zelis. Ne to kakav je on covjek, sto me u krajnjoj liniji ne zanima. Mozda bi i meni bio simpa.
Orhanowski

Post by Orhanowski »

Hierarchia wrote:
Orhanowski wrote:

Citati u svakom slucaju manje bole. :D
Opet govoris o razini biografije tih ljudi. Je li Avdo prica o svojim zivotnim situacijama i privatnom? Ono sto ja kritikujem je njegov nastup u javnosti, na koji god nacin zelis. Ne to kakav je on covjek, sto me u krajnjoj liniji ne zanima. Mozda bi i meni bio simpa.
Sve sta zelim da kazem je da volim umjetnike sa dusom, umjetnike koji imaju svoje arsine, koji ne rade nesto zato sto to treba i zato sto se to tako radi.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 12:46, edited 1 time in total.
amrino

Post by amrino »

Nancy Drew wrote:
amrino wrote:
Nancy Drew wrote: Nije (četnik) Kusta bio naš prijatelj (nas crvenih) nego njegov haver. I to puno govori, onom ko zna čitat'.
A gdje je koji i šta radi......pa, i to puno govori....baš puno.
A sve sto si si napisala, upotrebljabajuci svoj neupitni talenat, o Sidranu ne govori ama bas nista ali zato o tebi govori jako mnogo...
Naravno da govori o meni, logično.
Samo, šta je upitno? Gdje sam fulila?

To da mu je Kusta bio haver. To da je Kusta sada dvorski reditelj baš kao što je i Sidran dvorski pisac. To da su se oba dobro uhljebili. To da ne radi ništa a živi ko hadžija. To da je ublehaš. To da će ga na kraju pamtiti samo po tih par scenarija koje je uradio za Kustu. To da je izvikani traljavi pisac kojem niko od nas ne može nabrojati tri knjige. To da ga je vladajuća bošnjačka oligarhija proglasila ni krivog ni dužnog vrhunskim književnim i svakim drugim autoritetom. To da je postao toliko književno nemoćan (da ne kažem impotentan) da se to više ne da prikriti. To da je već sam postao predmet šprdnje cijelog grada i da ga već odavno niko ne uzima za ozbiljno. To sve a da uopće ne pominjemo njegove ljudske kvalitete. To da....joj ne mogu više!
Gdje sam fulila?

Nego dedera mi dušo nabroj tri njegove knjige i ako možeš šta ti se onako, najviše svidjelo u tim knjigama.
Neka rečenica, citat, pjesma. Baš me zanima.

I ponovo. Bez zadiranja u privatni život. To niko nije tražio i ne uvodite to u priču.
Haj ne seri!
Zvucis isto kao oni besramnici sto se pravdaju jer su nagradu Mesa Selimovic dali nekoj maloj iz Beograda a ne Sidranu...eto nek je ona knjizevnik za pohvalu u p.m!!!
Nabroj ti meni bar nekoga ko nije zasluzio da ga popljujes i pokudis! Nije ni cudo sto nam je drzava u k.... kad takvi kao sto si ti u svemu vide samo ono najgore...u svemu...haj malo stavo ruzicaste naocale , bar s vremena na vrijeme, majke ti!
Orhanowski

Post by Orhanowski »

Nancy Drew wrote:I ponovo. Bez zadiranja u privatni život. To niko nije tražio i ne uvodite to u priču.
Privatni zivot Abdulaha Sidrana ili nas sa foruma?
burekodsira

Post by burekodsira »

kako se ono zvala knjiga sto ju je sidran spomenuo sad u zadnjem prilogu... mislim da je pisac dzenana... tenx
Orhanowski

Post by Orhanowski »

burekodsira wrote:kako se ono zvala knjiga sto ju je sidran spomenuo sad u zadnjem prilogu... mislim da je pisac dzenana... tenx
Nisam gledao, tako da ne znam koga je spomenuo. Sidran voli da pohvali Almu Lazarevsku i njenu prozu kao najljepsu poslijeratnu prozu u BIH, a meni se, kako bi to rek'o moj drug Jimmy_The_Saint, ne djasvi.
Hierarchia

Post by Hierarchia »

amrino wrote:
Nancy Drew wrote:
amrino wrote: A sve sto si si napisala, upotrebljabajuci svoj neupitni talenat, o Sidranu ne govori ama bas nista ali zato o tebi govori jako mnogo...
Naravno da govori o meni, logično.
Samo, šta je upitno? Gdje sam fulila?

To da mu je Kusta bio haver. To da je Kusta sada dvorski reditelj baš kao što je i Sidran dvorski pisac. To da su se oba dobro uhljebili. To da ne radi ništa a živi ko hadžija. To da je ublehaš. To da će ga na kraju pamtiti samo po tih par scenarija koje je uradio za Kustu. To da je izvikani traljavi pisac kojem niko od nas ne može nabrojati tri knjige. To da ga je vladajuća bošnjačka oligarhija proglasila ni krivog ni dužnog vrhunskim književnim i svakim drugim autoritetom. To da je postao toliko književno nemoćan (da ne kažem impotentan) da se to više ne da prikriti. To da je već sam postao predmet šprdnje cijelog grada i da ga već odavno niko ne uzima za ozbiljno. To sve a da uopće ne pominjemo njegove ljudske kvalitete. To da....joj ne mogu više!
Gdje sam fulila?

Nego dedera mi dušo nabroj tri njegove knjige i ako možeš šta ti se onako, najviše svidjelo u tim knjigama.
Neka rečenica, citat, pjesma. Baš me zanima.

I ponovo. Bez zadiranja u privatni život. To niko nije tražio i ne uvodite to u priču.
Haj ne seri!
Zvucis isto kao oni besramnici sto se pravdaju jer su nagradu Mesa Selimovic dali nekoj maloj iz Beograda a ne Sidranu...eto nek je ona knjizevnik za pohvalu u p.m!!!
Nabroj ti meni bar nekoga ko nije zasluzio da ga popljujes i pokudis! Nije ni cudo sto nam je drzava u k.... kad takvi kao sto si ti u svemu vide samo ono najgore...u svemu...haj malo stavo ruzicaste naocale , bar s vremena na vrijeme, majke ti!
Amrino, smanji dozivljaj. Nije dobro za bebu sekirati se oko nevaznih stvari na svijetu. :-)
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 12:46, edited 2 times in total.
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 12:45, edited 1 time in total.
amrino

Post by amrino »

Nancy Drew wrote:
amrino wrote:Haj ne seri!
Vidim mama te fino vaspitala, sad je mnogo toga jasnije...... 8-)
amrino wrote: Haj ne seri!
A vidim i da ne znaš ni jednu njegovu knjigu, što je i logično i što sam i očekivala. :roll:

Ipak, zbog primitivnog načina komunikacije i evidentnog nedostatka kućnog odgoja primorana sam da ovdje okončam svaku daljnju komunikaciju s tobom :roll:
Ha ha to bi ti kad ti hoces?
Ni ja nisam uopste htjela da vodim raspravu s tobom on the first place ...ali ti navalila...javljas se pa javljas...Moj nacin primitivan?! :shock:
Nakon svega sto si o covjeku napisala? Ma ne znas ti sta znaci primitivizam ali u rjecniku kraj tog pojma bi trebala stajati tvoja slika!
Orhanowski

Post by Orhanowski »

Nancy Drew wrote:
Orhanowski wrote:
Nancy Drew wrote:I ponovo. Bez zadiranja u privatni život. To niko nije tražio i ne uvodite to u priču.
Privatni zivot Abdulaha Sidrana ili nas sa foruma?
Hoćeš li nam sad ispričati ono iz Marquee-ja :D , šta se desilo zaista... :D
Ovo je jos bolje. Moje prvo putovanje u Zapadnu Evropu se desilo 28.12.1999, iso tamo da docekam novi milenij. Bio ramazan i ja dok sam bio u Sarajevu postio i iso u dzamiju, al kad sam tog 28.12.1999 sletio na aerodrom u Amsterdamu, namah sam se prihvatio.. Image I tako nekoliko dana. A onda sam se jedno jutro probudio i odlucio da necu piti dok ne prodje ramazan. Pazi sad ovo, nakon nekoliko trenutaka mi je zazvonio mobitel: Bajram barecula! E jebi ga, sta sam drugo mogao vec izac vani i opet Image Ovo je samo uvod, sad dolazi glavno.
U takvom stanju sam otisao u muzej mojeg omiljenog uhljupa, kreativno nemocnog i dusevno bolestnog Van Gogha. Obisli smo prvi, drugi, treci i sad idemo na cetvrti sprat na kojem su izlozene grafike, skice i slicno. Potkrovlje, svjetla prigusena, crtezi na stolovima bez ikakve zastite i kao da su nasumice baceni - ja doso do zakljucka da je to print i da se smiju dirati. Kolega mi govori da se ne zajebavam, da sigurno imaju neki alarm, senzori i slicno. Ja ipak pruzim ruku...Upalio se alarm, svjetlo se upalilo sa fokusom na mene, ja, ratna trauma, na zvuk alarma i stravljenen od jake svjetlosti koja me prati poceo bjezat po muzeju. Ufatili me cuvari, predali me policiji, oni me ispitivali, i ispitivali, i ispitivali...Onda me pustili sa tim da im se svaki dan dok sam u Amsterdamu javljam.

O ostalim desavanjima iz Amsterdama da vam ne pricam, bilo bi previse. :-)
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 12:45, edited 1 time in total.
Orhanowski

Post by Orhanowski »

InfraRedRidinghood wrote:Pa, ovdje je sukob širih razmjera!!!!!

ImageImageImageImageImageImage

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Suti bona, ove hanume hoce zivog da me Image

Nancy, hvala za link :)
Hierarchia

Post by Hierarchia »

InfraRedRidinghood wrote:Pa, ovdje je sukob širih razmjera!!!!!

ImageImageImageImageImageImage

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Oooooo. :) Vidi ko je dos'o. Pa gdje si ti, sefice?
Mah - kakav sukob. Sitnica. :-D
Svladale smo ga u dva poteza.
Orhane, jesi li isao u Rijksmuseum, samo je 200 m udaljen od Van Goghovog? I jesi li i tamo kakav zijan pocinio? :D
Orhanowski

Post by Orhanowski »

Hierarchia wrote: Orhane, jesi li isao u Rijksmuseum, samo je 200 m udaljen od Van Goghovog? I jesi li i tamo kakav zijan pocinio? :D
On se nalazi s onu tamo stranu dzade :D Prolazio pored, al nisam ulazio. Ja nakon ovog incidenta vise iz hotelske sobe nisam smio izac :D
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Orhanowski wrote:
Hierarchia wrote: Orhane, jesi li isao u Rijksmuseum, samo je 200 m udaljen od Van Goghovog? I jesi li i tamo kakav zijan pocinio? :D
On se nalazi s onu tamo stranu dzade :D Prolazio pored, al nisam ulazio. Ja nakon ovog incidenta vise iz hotelske sobe nisam smio izac :D
Samo se nadam da storija nije bila kao znas_vec_koja_hm_hm_hm_hm. Kakvi su knjizevni susreti ovaj put bili u pitanju? :-)
U Rijksu se nalazi Nocna straza koja je definitivna fascinacija, cak imaju i klupe na koje sjedis dok je satima analiziras. To kod Gogha nema, a on i nema nekih mega formata.- I da, te kamere i alarmi su naprosto svuda - ne mozes primirisati slici.

Infra, samo sam cekala da se definises i stanes na pravu stranu. :D Posebno kad saznas podatak da Anila voli Avdu. :-)
Orhanowski

Post by Orhanowski »

Hierarhia :x
Nancy Drew :x
InfraRedRidinghood :x

Tri zenskinje :D ljute i samopouzdane :D Ja cu proci gore nego Aldin Čamo koga pretukose ona tri policajca :D
Post Reply