OPASNE PRICE Abdulaha Sidrana u CD

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Da li A. Sidran u OPASNIM PRICMA govori istinu?

da
31
58%
ne
22
42%

Total votes: 53

zlatiborka

#1 OPASNE PRICE Abdulaha Sidrana u CD

Post by zlatiborka »

Da li ste sinoc gledali CD i OPASNE PRICE A.Sidrana?

Mislite li da on govori istinu ili se bez veze glupira na TV-u?
manijak1

Post by manijak1 »

Ne znam šta može slagati , a godine ne dozvoljavaju da se glupira.
:oops: Šta je tebe opčinilo u opasnim pričama? :D :D
zlatiborka

Post by zlatiborka »

manijak1 wrote:Ne znam šta može slagati , a godine ne dozvoljavaju da se glupira.
:oops: Šta je tebe opčinilo u opasnim pričama? :D :D
Mene je pogodila svaka njegova rijec. On govori polako, razgovjetno i svako ko hoce da ga cuje to i moze. Njegove rijeci su ostre pogagadjaju u sred sride i niko ko ga slusa ne moze ostati ravnodusan! Jednako kritizira sve sto je nepravedno ovdje kod nas kao i postupke vlasti i vjerskih zajednica koje mnogo uticu na javno mnijenje.

Zao mi je sto ne mogu ovdje postirati 'tacno njegove citate' jer sam ih samo cula, ali ne i procitala da bi ih ovdje upotrijebila kao argument. Inace CD sa Senadom Hadzifejzovicem subotom gledam samo dok Abdica ne isprica svoju pricu, poslije njega gasim TV ili prelazim na drugi kanal.

Steta sto nemamo vise takvih ljudi i jos je veca steta sto ga niko ne slusa.
BugsBunny

Post by BugsBunny »

Ja kad cujem njegov tempo price, ospem se u momentu. Ima li iko da prica dosadnije? Dodje mi da mu kazem, il ubrzaj il zacepi vise majke ti. Ne mogu te slusati.
Sidran je klasicni "iz supljeg u prazno" orator. Nije mi jasno sta konkretno ljude pogadja u njegovim besjedama.
StupskaBitanga

#5 recite mi

Post by StupskaBitanga »

šta je govorio
Jer ja ne gledam Hayat :?
mostarac

Post by mostarac »

Iako nisam bas vatreni obopzavatelj moram priznati da Sidran u svojim pricama cesto pogodi direkt u srce i da to uradi na mnogo kvalitetniji nacin od mnogih kojima su kolumne u novinama posao od kojeg zive.
zlatiborka

Post by zlatiborka »

BugsBunny wrote:Ja kad cujem njegov tempo price, ospem se u momentu. Ima li iko da prica dosadnije? Dodje mi da mu kazem, il ubrzaj il zacepi vise majke ti. Ne mogu te slusati.
Sidran je klasicni "iz supljeg u prazno" orator. Nije mi jasno sta konkretno ljude pogadja u njegovim besjedama.
Jeste njegov tempo spor u odnosu na spikere koji citaju vijesti. Ja ih uz najbolju volju ne mogu upratiti. Mozda sam felericna ili nesposobna da ih pratim u tom brzom tempu izgovaranja rijeci. Ne izgovore ni jednu rijec do kraja i vec krenu sa sljedecom. Uspijem jedva da razaberem svaku drugu ili trecu rijec koju kazu. Oprostite mi, mozda sam zaostala i glupa dok ovo tvrdim, tako je to samnom.

Sto se tice Sidrana, svaka mu se rijec jasno cuje i razgovjetna je. A njegov tempo je izraz njegovog karaktera. Ovdje je vazno to o cemu on govori, a to je najcesce o svakidasnjim problemima obicnog covjeka, o zivotnim pitanjima sviju nas. Onaj koji hoce da ga ljudi dobro cuju i razumiju govori polako i razgovjetno. Pa makar on imao samo nekoliko minuta u CD-u, reci ce sto je naumio i svi ce ga razumjeti!

I ja radim sa strankama i svakodnevno telefonski ili uzivo kontaktiram sa ljudima u cilju pruzanja informacija koje od mene traze. Nema mi nista gore neko kad neko zbrlja pitanje i nista ga ne razumijem. Onda mu kazem da to polako ponovi i kaze sta ga zanima da bih mu odgovorila i dala pravu informaciju.

Svi negdje zure, razbacuju se na sve strane, niko nema vremena da saslusa svog bliznjega!

Kuda toliko zure, sta hoce to da postignu i urade? Tempo zivota je inace jako brz, tesko ga je pratiti. Ponekad trebamo spustiti loptu, usporiti malo i dozvoliti drugima da nas cuju i da mi isto tako cujemo njih, jer to je uslov da bi se uopste razumjeli.

Zar nije bolje da se jednom nesto polako kaze, nego 2 ili 3 puta zbrkano i nerazumljivo.

Pitanje je bilo o istinitosti ili laznosti njegovih navoda.
BugsBunny

Post by BugsBunny »

Kako je tempo izraz karaktera? Sidran ne govori sporo i razgovjetno, on govori iscjepkano.
Orhanowski

Post by Orhanowski »

BugsBunny wrote:Kako je tempo izraz karaktera? Sidran ne govori sporo i razgovjetno, on govori iscjepkano.
Zato je nas najveci pjesnik! Sidran je bog poezije i knjizevnosti. Sto se njegovog nacina izrazavanja tice: akcentuje svaku rijec ispravno, a tebi se cini da govori iscjepkano :-)
edinbug

Post by edinbug »

TAJ ĆE ISPRIČATI ZA 50 KM, šta god hočeš.
zlatiborka

Post by zlatiborka »

edinbug wrote:TAJ ĆE ISPRIČATI ZA 50 KM, šta god hočeš.
Nece, nije on prodana dusa i ne treba mu 50 KM da kaze sta mu drugi narede. Bar je to do sada dokazao!

Samo je steta sto je takvih ljudi malo, jos veca je steta sto se mnogi ne obaziru na njegove riječi!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

zlatiborka wrote:
Nece, nije on prodana dusa i ne treba mu 50 KM da kaze sta mu drugi narede. Bar je to do sada dokazao!

Samo je steta sto je takvih ljudi malo, jos veca je steta sto se mnogi ne obaziru na njegove riječi!
Ja bih ga i slusala da ne prica onako kako prica. Iscjepkano, kao da je upravo sad pojeo pleh bureka, samo sto ne podrigne. Njegova pisana djela imaju veeeeliku vrijednost, ali mozda je bolje da ih cita neko drugi. Ja se svaki put userem dok on procita tekst, koliko se napinje.
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Nasa klasika. Ne mislim na sidrana nego na tvoj stav :-?
Neelix

Post by Neelix »

hoČe li ispriĆati ili neČe, pismenije Če to reČi od tebe
Qler

Post by Qler »

Neelix wrote:
hoČe li ispriĆati ili neČe, pismenije Če to reČi od tebe
taĆno tako :D
BugsBunny

Post by BugsBunny »

Orhanowski wrote:
BugsBunny wrote:Kako je tempo izraz karaktera? Sidran ne govori sporo i razgovjetno, on govori iscjepkano.
Zato je nas najveci pjesnik! Sidran je bog poezije i knjizevnosti. Sto se njegovog nacina izrazavanja tice: akcentuje svaku rijec ispravno, a tebi se cini da govori iscjepkano :-)
Cjepkanje i akcentovanje... trebam li dalje? :D :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

zlatiborka wrote:
Vjerovatno je i u predizbornoj SDA-kampanji ucestvov'o iz ubjedjenja, a ne za lovu...

Sto se CD-prica tice, volim ga pogledati, ali puno varira. Nekad je odlican, ali cesto stranacki jednobojan, te samim tim i mudazabubregaski :D plitak...
manijak1

Post by manijak1 »

Jebi ga lajkane , tebi ništa ne valja , pa ni Zlaja sada :D :D
Vertigo

Post by Vertigo »

Bilo da je u pitanju Sidran, Senad Hadzifejz ili Bakir uvijek isti sablon. Udaranje u damar sirokoj publici (svako svojoj). Nije ni to lose samo po sebi ali to je posao estradnih zvijezda, a ne ozbiljnih novinara.
A to da li bi Avdo pricao sta hoces za 50km :roll: pa to je mozda bilo u ratu, skacu cijene.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

manijak1 wrote:Jebi ga lajkane , tebi ništa ne valja , pa ni Zlaja sada :D :D
Je li pises sto napucavas broj postova ili u ovome treba traziti nekakav smisao?
manijak1

Post by manijak1 »

Eno sad :D :D a što bi?
Sam pao sam se ubio .....kažu.
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

BugsBunny wrote:Ima li iko da prica dosadnije?
Da ne bude dosadan treba otprilike ovako govoriti:

Code: Select all

jaraaaane, vratnik ba, to ti je ba beton, ćuješ...
ej, mojne mi toga... sidran? ko je taj papak ba? morel on ba ustrćat uz vratnik? nemre. on ti je ba donji. ej... slušaj mene... ba... 
Ha?

Sidran, kakav god da je njegov politički angažman, je najveći bosanski živući pjesnik. Ladin je umro, pa ovo mogu kazati bez grižnje savjeti :)
Čovjek ne pokušava da bude takav kakvoga ga vidimo na TV-u. On jeste takav. Otiđi kadgod na predavanja Naile Valjevac (ako još uvijek profesorira) da čuješ šta je dosadno.

Sidran - legenda.
vatana

Post by vatana »

Ma tambura samo...
Orhanowski

Post by Orhanowski »

mIRCerka wrote:Ja se svaki put userem dok on procita tekst, koliko se napinje.
Pa i ti se ovdje na forumu upires i napinjes (trinaest tisuca postova) do neizmoglosti, pa se niko nije usr'o :D
manijak1

Post by manijak1 »

kub lajkan wrote:
manijak1 wrote:Jebi ga lajkane , tebi ništa ne valja , pa ni Zlaja sada :D :D
Je li pises sto napucavas broj postova ili u ovome treba traziti nekakav smisao?
Slijedeći put kad budeš promijenio post pokušaj biti smisleno brži :oops: koliko se sjećam u prvom postu kojeg si promijenio s ovim jebeno složenim pitanjem tražio si link ili neki materijalni dokaz na forumu za moju tvrdnju da ti ni Zlaja ne valja sad ( dobio si odgovor :D sam pao sam se rokno :D ) :oops: a ti ćeš naći sam smisao u tome da ti Sidran ne valja samo zbog bosanske ( ti čitaj bošnjačke orijentacije) a kao književnika ga kao voliš saslušati.
Eto , sad ti meni reci šta u svemu ovome treba tražiti :D Sidrana književnika i pjesnika ili Sidrana politologa :?
Post Reply