A gdje je Zeljko Komsic !!!

buzzer

Post by buzzer »

Zlo i nesreca...Ja svoju duznost izvrsih putem poste al' nekako ostah k'o popishan. Dato mi je da se odlucim izmedju kandidata Srba iako bih puuuno sretniji bio da sam mogao birati kandidata Covjeka. A da sam mogao birao bih onoga ko mi odgovara kao insan i kao reprezentant politicke opcije koja mi je najbliza i lijepo bi me bolio kurko sta ko o tome misli. Na proslim izborima sam se, zgadjen, prvi put odlucio da apstiniram pa mi kasnije bilo krivo. Zato omladino glasa(u)jte za kandidate na vasim listicima od kojih ocekujete neakavo dobro i mante se demagogije ko ima pravo za koga glasati. Imena vam pisu na listicima pa bujrum. Sve je ovo tuzno al, lijepo rece jedna ucesnica ovog foruma nesto kao: Jutros sam otvorila ormar i nisam nasla nista pametno za obuci. Ipak nisam izisla na ulicu gola. Nada umire posljednja.
sarlo

Post by sarlo »

Klesar Tadija Tegoba wrote:
sarlo wrote:
Klesar Tadija Tegoba wrote:Posto se ovdje ocito vodi presudna predizborna bitka SBiH-SDP, da se i ja malo umijesam.

Ja sam za Zeljka i normalnu BiH, gdje i Hrvati imaju pravo da budu birani od svih gradjana BiH! Ovakvu komediju od drzave nije pravio SDP vec Lepi Cane i SDA&SDS&HDZ. E kako ste zakuhali, sada i hapite.

Lepi Cane je za mene nista drugo do ublehas, koji pod parolom BiH bez entiteta gura projekat drzave u kojoj bi Bosnjaci preuzeli koncept ponasanja Srba u krnjoj Yu. A kako je ista tvorevina zavrsila ljetos, znaju i nane.
Da se razumijemo, ja sam za BiH bez entiteta, ali sam i realan pa znam da takvu BiH moze napraviti ili vrijeme ili sila.

Sila mi se gadi, a vremena imam. Lepi Cane nema niti jedno niti drugo u svojim rukama!

Nad ovom generacijom Bosnjaka je izvrsen genocid .
Znaci tebi se sila nad Entitetom gadi, a na klanja i silovanja desetine hiljada Bosnjak imas komentar da skloni nastojanju da dominiraju drugim!!! Entitet je sve jaci i jaci. U koaliciji Tihic-Dodik-Lagumdzija Dodik je gazda i on govori sta i kako ce biti sa drzavom BiH. Lagumdzija i Tihic ga brane kao "to je samo predizborna kampanja" i "Silajdzic izaziva Dodika i Srbe", moramo biti mirni pred njima. To nek oni budu mirni, a mi obicni ljudi zasluzujemo pravdu i ista prava za sve. Dok u Bosni postoje dva eniteta toga nece biti i sve se svodi na "tavrljanje". Vrijeme radi za Genocidnu tvorevinu.
A vidjecemo sta ce se dogoditi u nedjelju.
Da sila mi se gadi, tacnije, rado bih se izivljavao satima nad Karadzicem i njegovim vojvodama, ali radije ne bih regaovao nego da prosipam silu nad nevinim covjekom. Tvoj Cane je sjedio sa Karadzicem i ispijao kahve, moj Zeljko im je j**** mater!
Sta ti radis? A sto se koalicije tice, sta znas ko i kako ce praviti koaliciju? Za Caneta sam iz dosadasnjeg iskustav dooobro siguran da ce se uhljebiti i u novoj vlasti. Pa ako treba, zadjenuce i crveni karanfil za rever.
Znaci treba Karadzice i koljace ostaviti na miru jer postoji opasnost da i neki nevin covjek strada???? Kakva opasnost??? Ko je nevin u Genocidnoj tvorevini zbog koga netreba reagovati??? Ti si se jasno izjavio da si protiv ukidanja Entiteta, koji je kamom skrojen na krvi stotinama hiljada nevinih. Samo ti je bitno da on opstane.
Gdje je Silajdzic ispijao kafe ti mi reci, a u Sarajevo je dosao u oktobru '93. Sigurno neznas kako je tada bilo u Sarajevu ili ti nije bitno. Znas kako je tada bilo nepokretnim u bolnicama bez struje i grijanja??? I vidjao sam ga relativno cesto do '96. Na njegovu inicijativu su uhapseni Caco i Celo i on sam je ucestvovao u tome. Celo nije smio da se preda nikom drugom, nego je trazio kao garanciju da Silajdzic dodje po njega.
Zeljko je fini decko iz staba (znam da je bio u Viktor Bubnju, valjda u 101 motorizovanoj) i zbog te finoce je dobio Ljiljana, nikom on nije....
O koaliciji Lagumdzija-Dodik su Lagumdziju pitali vise puta i on nije nikad dao negativan odgovor!!! O Koaliciji SDA-SDP vidiis po postovima tima zvanog H.U.

Pascad su pustena, kamenje svezano.
nineac

Post by nineac »

Bravo buzzer! Svaka ti je na mjestu!
Klesar Tadija Tegoba

Post by Klesar Tadija Tegoba »

sarlo wrote: Znaci treba Karadzice i koljace ostaviti na miru jer postoji opasnost da i neki nevin covjek strada????
To si ti rekao, ja sam bio dovoljno jasan.
sarlo wrote: Kakva opasnost??? Ko je nevin u Genocidnoj tvorevini zbog koga netreba reagovati??? Ti si se jasno izjavio da si protiv ukidanja Entiteta, koji je kamom skrojen na krvi stotinama hiljada nevinih. Samo ti je bitno da on opstane.
Zamolicu te da mi objasnis gdje si procitao da sam ja ovo rekao. Malo mi blesavo da sebe citiram, ali procitaj jos jednom pa se javi. A sto se nevinih tice, ti ocito imas svoj arsin za mjerenje krivice. Da li je (lupam) mali Aleksandar iz BL, kriv za genocid u Srebrenici? Da li trebamo novim ratom da dokazemo da zaista jeste? Da li su moji najblizi u Sarajevu krivi, pa treba da najebemo zbog tvojih zelja za novim ratom? Kljucni problem u BiH su politicko uredjenje (sa dva entiteta, 10 kantona i 100 i kusur opstina), drskost (vecine) politicara i demokratska neosvjestenost glasacke mase. Ja te vidim u ovoj trecoj kategoriji.
sarlo wrote: Gdje je Silajdzic ispijao kafe ti mi reci, a u Sarajevo je dosao u oktobru '93. Sigurno neznas kako je tada bilo u Sarajevu ili ti nije bitno.
Jok ti ces mi pricati kako je bilo. A ispijao je kafe u parlamentu, Dejtonu i inim mirovnim pregovorima. Sta je cekao do 93? Razvoj situacije :roll:
Znas kako je tada bilo nepokretnim u bolnicama bez struje i grijanja???
Lepi Cane, nepokretan u bolnici?!? Ili sam nesto pogresno skontao? :D
I vidjao sam ga relativno cesto do '96. Na njegovu inicijativu su uhapseni Caco i Celo i on sam je ucestvovao u tome. Celo nije smio da se preda nikom drugom, nego je trazio kao garanciju da Silajdzic dodje po njega.
Zeljko je fini decko iz staba (znam da je bio u Viktor Bubnju, valjda u 101 motorizovanoj) i zbog te finoce je dobio Ljiljana, nikom on nije....
O koaliciji Lagumdzija-Dodik su Lagumdziju pitali vise puta i on nije nikad dao negativan odgovor!!! O Koaliciji SDA-SDP vidiis po postovima tima zvanog H.U.

Pascad su pustena, kamenje svezano.
De ti meni sada samo iskreno reci, da li je gosn Lepi u koaliciji sa SDS&SNSD-om? U ovom sazivu parlamenta i vladi? I sta je garant da nece biti u koaliciji sa radikalima? Nista, to znas ti, zna i lepi Hare, a znamo i svi ostali. Ova prica o principijelnosti je dimna bomba, pa o cemu bi drugom pricao, sta taj covjek moze uopste ponuditi?
Klesar Tadija Tegoba

Sarlo, sa tobom vise ne bih siljio ovu temu.

Clan foruma si od 01.08.2006. Na osnovu postova, izgleda, da ti je jedini zivotni motiv da pucas parole za SBiH. Da nije tako svratio bi usput i u moju ordinaciju :D :D . Tamo su dosli svi ugledni forumasi sa sax-a po konsultacije :lol: .

Vidimo se poslije izbora, ako te i tada budu placali da palamudis po forumu. Do tada, vozzzzdra!
kobe_sa

Post by kobe_sa »

Jos se niko nesmije kladit s mnom da Komsic NECE bit hrvatski clan predsjenistva cak i ako pobjedi na izborima :?

Za vas koji ce te glasat za Zeljku koji nece bit hrvatski clan predsjenistva ,
a sta bi vise voljeli onda ko da bude bosnjacki clan , jer nemozete glasat za srpskog pa na to nemozte uticati , znaci koga bi voljeli uz Komsica :

1.Tihic Sulejmana

2.Silajdzic Harisa

3.Ajanovic Mirnesa

E da cujem odgovore , samo ovi koji ce glasat za Komsica koji nema teorije da bude clan predsjenistva
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: A zašto nema teorije :? :D
Možda nema prakse .....ali teorije ima :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

manijak1 wrote::oops: A zašto nema teorije :? :D
Možda nema prakse .....ali teorije ima :D
jah, al kako ce onda ta popizde braca 'rvati iz zapadne 'ercegovine... bice zanimljivo... :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Jebite se redom svi :D vazda vam je neko drugi krivac :oops: ili vazda će biti ......kako hoće drugi ....... :D :D usput ako Komšo uđe u Predsjedništvo da vidim ko će ga izbaciti :? :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

manijak1 wrote:Jebite se redom svi :D vazda vam je neko drugi krivac :oops: ili vazda će biti ......kako hoće drugi ....... :D :D usput ako Komšo uđe u Predsjedništvo da vidim ko će ga izbaciti :? :D
pitanje je prvo da li ce uci... :D i simpatizeri sdp-a su vecinom zeleni, pa ih je dosta glasalo za za tihica samo da zajebu harisa... :D tako da je moguce da ce neki provjereni nepatvoreni hrvat tipa jovica ili ljubica uletit... :D a ko ce ga izbaciti... :D ne znam... :D zajeban je komso :D u poredjenju s ovim papucarima... :D
BSn

Post by BSn »

Alfons Kauders wrote:
manijak1 wrote:Jebite se redom svi :D vazda vam je neko drugi krivac :oops: ili vazda će biti ......kako hoće drugi ....... :D :D usput ako Komšo uđe u Predsjedništvo da vidim ko će ga izbaciti :? :D
pitanje je prvo da li ce uci... :D i simpatizeri sdp-a su vecinom zeleni, pa ih je dosta glasalo za za tihica samo da zajebu harisa... :D tako da je moguce da ce neki provjereni nepatvoreni hrvat tipa jovica ili ljubica uletit... :D a ko ce ga izbaciti... :D ne znam... :D zajeban je komso :D u poredjenju s ovim papucarima... :D
Ma nisu simpaatizeri SDP-a vecinom zeleni, nego su vecinom papaci, ako tako glasaju.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

BSn wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ma nisu simpaatizeri SDP-a vecinom zeleni, nego su vecinom papaci, ako tako glasaju.
aj agri, al to ne mijenja cinjenicu da ih je bilo i takvih... :D :D
vatra i voda

Post by vatra i voda »

dashing wrote:zeljkin izbor u predsjednistvo mogao bi biti fatalni udarac bosni. u vrijeme kada traktorista iz laktasa radi svoje - jos nam samo treba da hrvati kazu da je svemu doslo vrijeme da se razidjemo. otkud nama pravo da biramo hrvatskog clana predsjednistva? pustimo ljude. kada budemo imali gradjansku drzavu - e onda svi na izborni megdan - zaista bih voljela vidjeti sdp vozda da se konacno i on oproba. svi znamo kako bi prosao.

sto se tice komsica - super momak, ali nije u redu. pa sjetimo se kako su se albanci osjecali kad je srpski vozd stavio onog sejdu bajramija u predsjednistvo ispred kosova. bosnjaci - budite iznad ovoga ovakve drske i licemjerne podvale SDP-a.

Za BIH!
A ja mislio franjo Tudjman i mate boban mrtvi .? ! Ne lezi vraze evo ih obadva !!!
kub lajkan

#89 Re: A gdje je Zeljko Komsic !!!

Post by kub lajkan »

Altsa wrote:evo sada listam ove šufterske novine d. avaz i ima prilog o kandidatima za predsjednistvo bih. uzmem da pregledam novine i obrni ih okreni ih nigdje nema Zeljka Komsica samo ubaceni nacionalisti iz sva tri naroda.
Nisam u prilici da provjerim... Je li ovo fakat tako bilo u novinama? :shock:
mozgi

Post by mozgi »

kobe_sa wrote:e ovako malo inerno kladjenje
ako Zeljko Komsic pobjedi na izborima i BUDE hrvatski clan predsjenistva BiH , ja cu napisat na ovom istom forumu da sam kreten i budala i otici cu sa ovog foruma

a ako Zeljko pobjedi na izborima ali ODSTUPI , to isto da uradite i vi koji ce te glasat za njega

a ako ne pobjedinikom nista 8-)

svi koji ce te glasat za Komsica zivite u nekom NErealnom svijetu , pa prvi bi ja glasao za njega da nam je gradjanska i normalna drzava , nazalost nije
Hehehehehhee
Imal obraza drug ;)
kobe_sa

Post by kobe_sa »

opet stojim da ce odstupit
pa to je rekao na hrt - u
dat ce mandat na paralament zastupnicima iz hrvatskog naroda
i ako dobije i od njih mandat bit ce
Explorer-ka

Post by Explorer-ka »

Ako pretpostavim da su na ovom forumu vecinom mladja raja (prosjek nekih 30-tak godina, recimo) onda mi je pravo sokantno citati komentare da ce se, recimo, ljutiti Hrvati ako Komsic bude "hrvatski" predstavnik...pa barem bi mi mladi trebali biti za promjene. Stvarno mi nije jasan nacin na koji razmisljate, pa da li treba da nam se u predsjednistvu uvijek vrte isti ljudi (iz istih stranaka uglavnom), zar nam nije vise postalo jasno da takvo predsjednistvo ni na sta ne lici. Kakva god da promjena bila, od ovog sto je do sad bilo sigurno ne moze gore...ali ljudi se izgleda uzasno boje promjena, koliko god da svi te neke promjene javno prizivamo, na kraju se sve svede na to da se glasa za stare "provjerene" kandidate...i onda se jos nadamo da ce biti bolje :roll:
Klesar Tadija Tegoba

Da se malo vratim temi.
Dnevni Avaz i Zeljko Komsic

Cinjenica 1
Zeljko ima ooodlicne sanse da udje u predsjednistvo.

Cinjenica 2
Ugledni :P dnevnik naseg Fahre R. :P :P javlja jednu jedinu vijest koja se dotice SDP-a, a to je da:

Mirnes Ajanovic odbio da popunjava glasacki listic olovkom SDP-a :lol: :lol: :lol:

Da se i odaljim od iste teme. Ja sam na lokalnim izborima podrzao Zeljka Komsica za nacelnika opcine Novo Sarajevo i covjek je pobijedio.
Sretan sam zbog toga. Bicu jos sretniji kada se Komsic nadje u Predsjednistvu.
Bicu presretan jer se time polako i sigurno radi nastavak demontiranja zlog i naopakog koncepta, Bosnjak Bosnjacima, Hrvat hrvatima, Srbin Srbima.
Taj koncept je srusen lokalno, a evo sada ce biti razvaljen i na drzavnom nivou. Vrijeme je na nasoj strani!
Cuj nasoj, ko smo to mi? Mi smo normalni ljudi, posteni ljudi, gradjani, Hrvati, Srbi, Bosnjaci i svi oni koji hoce da zive lijepo u nasoj lijepoj zemlji i nista vise i nista manje!
Nema nas puno, ali smo dobro rasporedjeni :lol: .
Explorer-ka

Post by Explorer-ka »

dashing wrote: procitaj moje tekstove gore - protiv komsica nista nemam. to je dokazani patriota i bih ima sta ponuditi. ali njegov izbor ce izazvati jaz medju bh hrvatima - a sa traktoristom iz laktasa - mislim da je bih na staklenim nogama i da jos jednu takvu krizu bi tesko mogle prebrodit. time hrvatima dajemo argumente za potrebe 3-eg entiteta. zaista mi nije jasno kako to ne vidite?
Mozda i vide ali ih nije briga za jaz medju Hrvatima :P ...i za to sta bi bilo kad bi bilo...zar od straha sta ce biti ako se sta promijeni trebamo da glasamo da sve ostane kao sto jeste... :shock:
A kako ti ne vidis da ljudi imaju pravo da glasaju za koga hoce, i da hoce promjene, hajmo vala vidjeti kako je sa Komsicem, kako je sa Mirnesom...neki kazu ma sta ce oni, veze nemaju, nemaju sta ponuditi...ma joooj a ovi ostali imaju, ma ne znam sta cu sa ovim sto nam nude, toliko toga ima, puno nam je zaista, nisu trebali :-?
Explorer-ka

Post by Explorer-ka »

Klesar Tadija Tegoba wrote:Da se malo vratim temi.
Dnevni Avaz i Zeljko Komsic

Cinjenica 1
Zeljko ima ooodlicne sanse da udje u predsjednistvo.

Cinjenica 2
Ugledni :P dnevnik naseg Fahre R. :P :P javlja jednu jedinu vijest koja se dotice SDP-a, a to je da:

Mirnes Ajanovic odbio da popunjava glasacki listic olovkom SDP-a :lol: :lol: :lol:

Da se i odaljim od iste teme. Ja sam na lokalnim izborima podrzao Zeljka Komsica za nacelnika opcine Novo Sarajevo i covjek je pobijedio.
Sretan sam zbog toga. Bicu jos sretniji kada se Komsic nadje u Predsjednistvu.
Bicu presretan jer se time polako i sigurno radi nastavak demontiranja zlog i naopakog koncepta, Bosnjak Bosnjacima, Hrvat hrvatima, Srbin Srbima.
Taj koncept je srusen lokalno, a evo sada ce biti razvaljen i na drzavnom nivou. Vrijeme je na nasoj strani!
Cuj nasoj, ko smo to mi? Mi smo normalni ljudi, posteni ljudi, gradjani, Hrvati, Srbi, Bosnjaci i svi oni koji hoce da zive lijepo u nasoj lijepoj zemlji i nista vise i nista manje!
Nema nas puno, ali smo dobro rasporedjeni :lol: .
:thumbup:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Večernji list: Izbori za Predsjedništvo ipak su specifični i tu nije nevažno tko koga i na koji način bira?

KOMŠIĆ: Naravno. Ljudima poput gospodina Ljubića, koji se žale na način izbora, jasno sam kazao da ne bi bili u ovoj situaciji da su prihvaćene predložene ustavne promjene. Što je bio problem pa da vi odbijete te ustavne promjene. Ili niste pročitali ono što piše u amandmanima ili vam je bilo važno samo da glasujete protiv Dragana Čovića. Kazao sam mu: “Da ste usvojili ustavne amandmane ne bi vam se događalo ovo na što se sada žalite, jer bi se članovi Predsjedništva birali u državnom Parlamentu uz potporu ad hoc nacionalnog kluba”.
Post Reply