otvorenost sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Ahmmed

Post by Ahmmed »

once_in_a_lifetime wrote:E sad se jos i zabavljam citajuci izvesne komentare..Neki prosto popizde i primaju se pri samoj pomisli da se obracaju nekom iz Beograda, bez da su procitali sta hocu da kazem..Nekima je valjda samo citanje ogroman mentalni napor ('oce to), a i valjda nismo svi imali tu privilegiju da idemo u skolu...
Onom tipu (ne znam kako mu je nik, ali nije ni bitno, nebitan je lik)kome se dize na moje komentare (ortak, lepo je cuti da izazivam takvu reakciju kod tebe) , mogu da porucim da je i to izvestan napredak u njegovom slucaju...A za okretanje i saginjanje - mnogo bre laskas sebi, ne valja ti to....
A i dug je put od chobana do gastarbajtera iz Gelzenkirhena...Ti to sigurno najbolje znas :lol:

Veliki pozdrav svima koji me kapiraju i ne prave se ludi..Ali sa nekim ljudima je prosto nemoguce komunicirati na drugi nacin!!

Beograđanko, pokušaj da shvatiš zbog čega određeni komentari.....U svom pretposljednjem postu, rekla si stvari, koje te,automatski čine dobrodošlom u Sarajevo. I da ih nisi rekla, opet bi ti u Sarajevu bilo lijepo, jer nikome na čelu ne piše šta je i odakle dolazi....
Ipak, moraš shvatiti da smo ranjivi još uvijek, da smo, ponekad,oprezniji i više nego što bi trebalo....

Kako god, wellcome to Sarajevo and no bad feelings :)
BECHO

Post by BECHO »

Jel nam se to (H)anka vratila, oci moje lijepe? :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

once_in_a_lifetime wrote:E sad se jos i zabavljam citajuci izvesne komentare..Neki prosto popizde i primaju se pri samoj pomisli da se obracaju nekom iz Beograda, bez da su procitali sta hocu da kazem..Nekima je valjda samo citanje ogroman mentalni napor ('oce to), a i valjda nismo svi imali tu privilegiju da idemo u skolu...
Onom tipu (ne znam kako mu je nik, ali nije ni bitno, nebitan je lik)kome se dize na moje komentare (ortak, lepo je cuti da izazivam takvu reakciju kod tebe) , mogu da porucim da je i to izvestan napredak u njegovom slucaju...A za okretanje i saginjanje - mnogo bre laskas sebi, ne valja ti to....
A i dug je put od chobana do gastarbajtera iz Gelzenkirhena...Ti to sigurno najbolje znas :lol:

Veliki pozdrav svima koji me kapiraju i ne prave se ludi..Ali sa nekim ljudima je prosto nemoguce komunicirati na drugi nacin!!
Mislim da bi ti lagano mogla da prestanes da se javljas na ovu temu jer si dobila sta si zeljela - informaciju o "otvorenosti Sarajeva", sve sto sada dalje radis je cisto forumsko prepucavanje i skretanje teme u apsolutno drugom pravcu! Hvala!
Molim i druge da ne repliciraju i ne reaguju na podbadanja jer je to u suprotnosti sa "politikom" Sa-xa.
Mozda nebi bilo lose i da neko od administratora zatvori temu jer je ona ocigledno do sada ispunila svoju svrhu, sve dalje je cisto supljiranje, provociranje i odgovaranje na iste te provokacije.
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

sta je, bolis se da ces ispast jos veci extremist?
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Teufik iz Los Angelesa wrote:sta je, bolis se da ces ispast jos veci extremist?
Nekad pametnije sutati...
everybody hurts

Post by everybody hurts »

Ja ti opet kazem da slobodno dodjes ovdje, i da neces imati nikakvih problema, ali te takodjer molim da ignorises pojedine jadne komentare, jer dokle god se ti "palis", i oni ce nastaviti bockati...

Onaj tvoj sugradjanin je dobro rekao...vjeruj mi, usudjujem se prognozirati, jedno 65 % ovog foruma cine dijasporci, i vjeruj mi da te oni gnjave uglavnom...to su ti ljudi koji su dusom i srcem u bih i sarajevu, ali su od istih udaljeni 5000-7000 km, cak i kad mislis da se dopisujes sa nekim iz bih, ispostavi se da je taj(ta) u svedskoj :lol: :lol: , vjeruj mi , desilo mi se nekoliko puta na ovom forumu,pa svoj patriotizam ovdje prosipaju, zato ih nemoj ozbiljno shvatati....ovdje su ti sve dijasporci, trust me...

Samo ti dodji, neces se pokajati... :-D

i da, ovo za saginjanje i okretanje, sto je ovaj moron napisao, nemam rijeci, stvarno, koji primitivac, gadi mi se... :(
Last edited by everybody hurts on 05/09/2006 23:43, edited 1 time in total.
vryzas

Post by vryzas »

everybody hurts wrote:

Ja ti opet kazem da slobodno dodjes ovdje, i da neces imati nikakvih problema, ali te takodjer molim da ignorises pojedine jadne komentare, jer dokle god se ti "palis", i oni ce nastaviti bockati...

Onaj tvoj sugradjanin je dobro rekao...vjeruj mi, usudjujem se prognozirati, jedno 65 % ovog foruma cine dijasporci, i vjeruj mi da te oni gnjave uglavnom...to su ti ljudi koji su dusom i srcem u bih i sarajevu, ali su od istih udaljeni 5000-7000 km, cak i kad mislis da se dopisujes sa nekim iz bih, ispostavi se da je taj(ta) u svedskoj :lol: :lol: , vjeruj mi , desilo mi se nekoliko puta na ovom forumu,pa svoj patriotizam ovdje prosipaju, zato ih nemoj ozbiljno shvatati....ovdje su ti sve dijasporci, trust me...

Samo ti dodji, neces se pokajati... :-D
:thumbup: 8)
cheguevara_k1

Post by cheguevara_k1 »

Onaj tvoj sugradjanin je dobro rekao...vjeruj mi, usudjujem se prognozirati, jedno 65 % ovog foruma cine dijasporci, i vjeruj mi da te oni gnjave uglavnom...to su ti ljudi koji su dusom i srcem u bih i sarajevu, ali su od istih udaljeni 5000-7000 km, cak i kad mislis da se dopisujes sa nekim iz bih, ispostavi se da je taj(ta) u svedskoj , vjeruj mi , desilo mi se nekoliko puta na ovom forumu,pa svoj patriotizam ovdje prosipaju, zato ih nemoj ozbiljno shvatati....ovdje su ti sve dijasporci, trust me...

Samo ti dodji, neces se pokajati...

i da, ovo za saginjanje i okretanje, sto je ovaj moron napisao, nemam rijeci, stvarno, koji primitivac, gadi mi se...

Bravo majstore :lol: :lol: :lol:

A btw vec godinama nisam njen sugradjanin, vec Sarajevac :lol: :lol:
once_in_a_lifetime

Post by once_in_a_lifetime »

Ma daleko od toga da me ovakve stvari izbacuju iz takta, mislim da je stvarno sve ovo skrenulo u neko potpuno povrsno i trivijalno dnevnopoliticko prepucavanje (nimalo inicirano sa moje strane, a ko je to tako shvatio, zao mi je, njegov problem) a posto ne zelim da se dalje upustam u isto, mislim da je vreme da se ova tema zatvori...Ne zelim prosto da citam razne bljuvotine nekakvih tamo kvazi-patriota koji forsiraju jezik mrznje, pozivaju na nekakvu kolektivnu odgovornost itd. Zelim samo da se zahvalim normalnim i razumnim ljudima na lepim recima, ohrabrujuce je saznanje da takvih jos uvek ima! :)
Gospodo, necu vas vise provocirati svojim prisustvom, te tako mozete da stisate strasti, samo opusteno, cemu nervoza?! Mada ne znam koliko ce to pomoci , posto je ocigledno da ovde pojedini do podne mrze ceo svet a od podne i sami sebe!

Everbody_hurts, che, teufik, muha itd...Sta reci do...keep fighting!!!

Pozdrav!
Jara

Post by Jara »

pape wrote: I nemoj da slucajno upitash - Sta je ono u Miljacki ? .... sad se kaze - Sta je ono u Miljackoj ? :oops: :zzzz: :D
:thumbup:
Hajd' što forumaši pišu o roniocima u Miljackoj, nego su reporterke i reporteri ( šta li su već ) SFF hronike presretali prolaznike s pitanjem : "Šta mislite o ovim bilbordima u Miljackoj?". :D
("Po" Haliloviću? :-? )
tempora

Post by tempora »

Je li ovo jedna te ista osoba koja je neki dan otvorila temu o Jugonostalgiji?
Sta sujeta radi od covjeka! :? :shock:
dinash

Post by dinash »

ja cu odgovoriti na prvi post jer mi se ne da citati cetiri stranice (vjerovatnog) prepucavanja. dakle:

ja sam proslu sedmicu proveo sa jednim momkom iz podgorice, njih par iz beograda, dvije djevojke iz cilea (njila jos treba viza za ulazak u bosnu), i jednom slovenkom i niko nas nije ni pogledao (i zasto bi?). no ofens, ali ko da ste vi (beogradjani) nekom posebno bitni. prosla su ta vremena ...
Santos

Post by Santos »

Realno.Ako si dobra treba svi ce da te gledaju ako si neka buranija nece niko vjeruj mi.Ej bre ribo imam oci boje mora u plicaku hoces da ti operem carape.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Sjest i plakat... once, mozda si cula da, makar u Sarajevu, vecina ljudi razmislja "prvo si covjek, a onda si nesto po nacionalnosti"...
vec ti rekoshe da ce te ljudi gledati ako:
1. super izgledas
2. imas siz friz
3. bla bla bla
a zbog akcenta i ekavice te niko nece poprijeko gledati.

Formulacija prvog posta ti je dosta provokativna, iako to garant nisi planirala.
Da si napisala" u Sa sam zadnji put bila prije rata, intersuje me gdje moze jedna beogradjanka izaci da se dobro provede, i da izbjegne politiku i smaranje tom pricom bla bla" i onda ne bi bila docekana na ovakav noz :D

Niko ne hoda ulicom i ne legitimishe ljude, osim ako ne djeluju sumnjivo ili se bave radnjom koja je sumnjiva.

Ja cu poslom ici u Bg nekad u oktobru, i sigurno necu na serbiancafeu ili nekom drugom srbijanskom sajtu postaviti temu KOLIKO JE BG OTVOREN ZA SARAJLIJE, jer znam unaprijed da i u Bg ima shoopaka i smradova kao i kod nas, ali nije valjda cijeli Bg takav :D
lijep pozdrav
flora.sa

Post by flora.sa »

mIRCerka wrote:Sjest i plakat... once, mozda si cula da, makar u Sarajevu, vecina ljudi razmislja "prvo si covjek, a onda si nesto po nacionalnosti"...
vec ti rekoshe da ce te ljudi gledati ako:
1. super izgledas
2. imas siz friz
3. bla bla bla
a zbog akcenta i ekavice te niko nece poprijeko gledati.

Formulacija prvog posta ti je dosta provokativna, iako to garant nisi planirala.
Da si napisala" u Sa sam zadnji put bila prije rata, intersuje me gdje moze jedna beogradjanka izaci da se dobro provede, i da izbjegne politiku i smaranje tom pricom bla bla" i onda ne bi bila docekana na ovakav noz :D

Niko ne hoda ulicom i ne legitimishe ljude, osim ako ne djeluju sumnjivo ili se bave radnjom koja je sumnjiva.

Ja cu poslom ici u Bg nekad u oktobru, i sigurno necu na serbiancafeu ili nekom drugom srbijanskom sajtu postaviti temu KOLIKO JE BG OTVOREN ZA SARAJLIJE, jer znam unaprijed da i u Bg ima shoopaka i smradova kao i kod nas, ali nije valjda cijeli Bg takav :Dlijep pozdrav
ja sam slicnu temu vidjela na serbiancafe:
Koliko je Tuzla otvorena za Beogradjane...cak me i post ove cure podsjeca na taj koji sam vidjela tamo (sta cu moram nekad virnuti sta anam oni :D piskaraju :D )...pa kad im se dijaspora raspisala :oops: :D :D ...katastrofa....bilesi :D brez dimija ne mre izaci na ulicu :shock:
a Tuzlu još nekako i toleriraju, sva sreca pa Sarajevo nije bilo u pitanju :D :D

A sto se tice dolaska u Sa, ne vidim da je to neki problem, more ljudi koji pricaju ekavicom prodje Ferhadijom, niko se i ne okrene...
Post Reply