astistent Mr. Azem Dautovic, matematicar...legendarne izjave

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Goran_35

Post by Goran_35 »

Sad je Pasic miran ko bubica :D

Ja se prisjetim Tomicu familije :x
Deb's

Post by Deb's »

E hebiga ljudi, shebaste me skroz :D

Ja sada trebam krenut u prvu godinu etfa(po bolonji) kod tih profesora, a po odgovorima vašim vidim da će "biti svega"! Pa zar je baš tako crno!
bozur

Post by bozur »

Drago mi je da sam u Bosni samo osnovnu zavrsio a i osnovna je raj za sadiste.
Herc

Post by Herc »

Azem jeste imao svakakvih izjava,ali sta je Mesihovic pricao i radio,to nikada necu zaboraviti.Mesihovic ima nekoliko recenica koje non-stop ponavlja..STALNO.Svaki dan sam ga morao slusati kako je dovoljno da kuci pogledam dok ne povucem vodu na solji i da cu nauciti.Mesihovic obavezno nakon svake price zavrsi sa prijetecom porukom "nemojte se igrati!",onda ne prode dana kada ne prica da je to "kao da krenes kod nane,a ne znas gdje ona zivi".Ko ga je slusao,zna o cemu pricam.Uvijek govori "evo sad bio ispit...reci sta je dvostruki integral.kandidat prvi put cuo".Taj dvostruki integral zamjeni samo sa nekom drugom stvari u zavisnosti sta se ucilo za ispit.Presmijesan je kada mu nestane prostora na tabli pa produzi po zidu da pise.Ma nemam rijeci za Bedzu,nikad ga necu zaboraviti.Mjesecima sam ga sanjao i imao nocne more,ali na kraju mi je ostao u lijepom sjecanju i pravo je covjek simpatican..kada nemas posla s njim. :D
Goran_35

Post by Goran_35 »

bozur wrote:Drago mi je da sam u Bosni samo osnovnu zavrsio a i osnovna je raj za sadiste.
Sasvim dovoljno vrijeme da na tebe ostavi psihicke posljedice :oops:
danas

Post by danas »

SherlockHolmes wrote:
danas wrote:
The_Fluid wrote:
Uglavnom, prevjezbaju to svi iz te klape, i jos neki sa strane sa njima, i ostvare takav uspjeh na ispitnom roku, da je profesoru Galicu (eh, ako se jos neko sjeca doticnog, Fatkica tada nije bilo ni na putu prema RO Rasklopna oprema :D:D, a kamoli da bude ono sto je postao danas).
mozes otvoriti i temu za galeta, pa da pisemo sta je i kako je bilo u onaj vakat :D :D :D meni ni dan-danas nije jasno kako polozih kod njega iz prve... dobila 6-, sreca do neba :D :-) :-) :-) a jupo :D (oliti ejup hot) je imao obicaj da ocjenjuje ispite kako treba dok ne bi dosao do oko 10% od onih koji su izasli na ispit, a onda bi dalje samo obarao... :-)

al' najdrazi mi je biJo muslija muhovic... :lol: :lol: :lol: :lol:
Primjereno za jednog (tadasnjeg) marksistu, prozvan Mussolini :D Mene je na ispitu prvo ispitao odakle su moji, ko mi je stari, stara, dedo, komsije pa, valjda zadovoljan odgovorom, postavio neko shega pitanje.

Btw, Jupo Hot je rijetko (nikad?) ispravljao, to je obicno radio Cizi, a ako je bilo srece onaj Mario
'ta ja znam ko je jupi ocjenjivao, ali znam da je uvijek prolazilo 10%... a znam jer mi se desilo par puta da uradim sve, a padnem... :x :x :x kud muslije nisam nikad izasla na usmeni... poceo rat :roll: inace jupo je bio human, kupio je studente koje su stopirali i vozio ih do grada, dole do raskrsca na vracama. samo se ne sjecam da je ikad pokupio muskarce. desilo mi se milion puta da mi stopamo, a on uzme jaranicu i mene, a ostavi nam (tadasnje) frajere... :D :D :D

inace, za galica se sjecam i ovo: prvi ispitni rok u junu, a pala neka kisurina i sve poplavila (sjecas li se toga -- citav prvi sprat je bio pod vodom). to je bio citav potop, ni dan-danas mi nije jasno kako sam dosla na faks taj dan -- ali valjda ono brucos bila, prepadnuta, moras na ispit :D elem, mi svi mokri ko cepovi, a moj jaran skinuo mokre carape, stavio ih u dzep i obuo tene na bose noge -- da se ne prehladi. mi se svi ono tresemo od zime. fatkic nadzire ispit, a u neka doba ulazi galic i sa vrata skuzi ovog tipa --kaze, kolega vi ste zavrsili. sta, kako? ni ja vama nisam dosao bos na ispit... uze covjeku ispit i baci u smece :x koji kompleksas... inace mene je dopao fatkic za asistenta, ali sam isla na vjezbe i u druge grupe -- kod zejnulahua i osmanagica (jel' se tako zvao?). bili normalni ljudi.

a jusuff me gore podsjeti za teku sa mekim koricama... sjecas se kad je valentic nasao lika sa malom tekom; uze teku, izlupa je po katedri... "ti's meni malu teku za fiziku..." i pocjepa covjeku teku... :-) :-) :-) :-)
saWireless

Post by saWireless »

Hehehe to niej mail sto je ovdje postan ot je dio programa jednog nazvan je AZEM BOT

stvar je IRC bot koji svako malo ispisuje jednu pametnu izjavu od navedenih profesora takojer ima i komanda !azem za one koji nemogu cekati :)

pa eto ako je neko zainteresiran za taj bot(za linux je), lagano je nadogradiv dodate IME -> PORUKA koa sto vidite ovdje

posto vidim da se pravo rasirilo nek bude made by Emir & Teo :P GPL za sakupljanje :P
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

danas wrote: 'ta ja znam ko je jupi ocjenjivao, ali znam da je uvijek prolazilo 10%... a znam jer mi se desilo par puta da uradim sve, a padnem... :x :x :x
Dzaba sve, ko ne zna, ne zna :D
danas wrote:kud muslije nisam nikad izasla na usmeni... poceo rat :roll: inace jupo je bio human, kupio je studente koje su stopirali i vozio ih do grada, dole do raskrsca na vracama. samo se ne sjecam da je ikad pokupio muskarce. desilo mi se milion puta da mi stopamo, a on uzme jaranicu i mene, a ostavi nam (tadasnje) frajere... :D :D :D
Pa naravno, k'o pravi dzentlmen :D Muski mogu i onim busom koji nikad nije vozio zbog nestasice goriva :-)
danas wrote:inace, za galica se sjecam i ovo: prvi ispitni rok u junu, a pala neka kisurina i sve poplavila (sjecas li se toga -- citav prvi sprat je bio pod vodom). to je bio citav potop, ni dan-danas mi nije jasno kako sam dosla na faks taj dan -- ali valjda ono brucos bila, prepadnuta, moras na ispit :D elem, mi svi mokri ko cepovi, a moj jaran skinuo mokre carape, stavio ih u dzep i obuo tene na bose noge -- da se ne prehladi. mi se svi ono tresemo od zime. fatkic nadzire ispit, a u neka doba ulazi galic i sa vrata skuzi ovog tipa --kaze, kolega vi ste zavrsili. sta, kako? ni ja vama nisam dosao bos na ispit... uze covjeku ispit i baci u smece :x koji kompleksas... inace mene je dopao fatkic za asistenta, ali sam isla na vjezbe i u druge grupe -- kod zejnulahua i osmanagica (jel' se tako zvao?). bili normalni ljudi.
Fatkic je i meni bio asistent, samo sto me nije bilo sile natjerat kod njega. Em od svega samo cujem ono "sta, sta" (jednom smo izbrojali dvjesto i nesto puta tokom dvocasa :shock: ), em onaj bife uvijek bio topao i bas ugodno zadimljen :D Sjecam se, mislim da je bio bas taj prvi junski, ja dosao na reklamacije tek da vidim sta sam uradio. Kad momku prije mene kaze Fatkic "Nema vaseg rada, kolega". Kaze momak: "Zasto, kako? Profesore ja sam dosao iz Vinkovaca (tad je bas bilo guravo) samo zbog ovoga". Kaze Fatkic, a ni da se zacrveni "Profesor Galic se toliko razljutio vasim neznanjem da ga je odmah bacio u kantu"! Sto je najgore, svi smo znali da je on ispravljao radove taj rok, a ne Galic.
danas wrote:a jusuff me gore podsjeti za teku sa mekim koricama... sjecas se kad je valentic nasao lika sa malom tekom; uze teku, izlupa je po katedri... "ti's meni malu teku za fiziku..." i pocjepa covjeku teku... :-) :-) :-) :-)
Meni je Vali predavao u prvom, tu je bilo provala. Ali najbolja je sto sam cuo nedavno. Valjda je svojevremeno predavao i Kusturici (Nemanji :D ), i ovaj trebao na popravni pred kraj skolske. Vali mu kaze "Hajde, Emire, nacrtaj mi jedan tranzistor" (misleci na komponentu). Nemanjce ga nacrta sve sa antenom i zvucnikom :lol: :D Kaze Vali "E haj ga sad lijepo upali, pa prolazis!" :lol: :lol: :D

Ne znam jel fakat istina, al znajuci Valija nije nemoguce! :D
safran

Post by safran »

istina, bilo je obavjestenja o ispitu kad je bila precrtana 0 (niko nije polozio9 ali se to desavalo po nalogu dekana jednom u godini...
Kojeg dekana?
amarce

Post by amarce »

Eh kada smo vec kod toga Mesihovica,ne znam da li je vas(ako ste sjedili u prvom redu) popljuvao nekada??? :D :D :D
johnnykola

Post by johnnykola »

bedzo:

ko pretenduje da sve zapise nikada nista nauciti nece.
Hendrix

Post by Hendrix »

Huse Fatkić je definitivno najveći debil od svih matematičara,onaj čovjek je toliko rasejan u mozgu da je nečuveno.Prvo ga ništa ne možeš skontati na predavanjima jer priča ko lud i onda te izvede na tablu i isprepada s onim "Molim,šta? A vi ste rekli, molim?Šta?"
Behdžet je majstor šupaka,onakvu bezosjećajnu budalu rijetko možete sresti,sjećam se samo kad me sat vremena držo i gnjavio u kabinetu jer sam zakasnio da vidim rezultate,i na kraju mi kaže "Džaba mi vrijeme oduze!"
Azem je svima mrzak dok polažu a onda poslije skontaju da je sve što je on ikad reko ustvari istina,meni je ostao u pamćenju kada nam je govorio kako je kupovo lepine sa "kašikom kajmaka" jer nije imo para za studiranje i tako se hranio.Vjerujem da je jači matematičar od ove gore spomenute ekipe budala,ali ima on neki svoj ludi fazon koji fura.
johnnykola

Post by johnnykola »

jedan kolega usao u taxi zajedno
s husetom, jer su skontali da trebaju
stici do razlicitih, ali medjusobno
bliskih odredista.
posto ih je taxista pokupio ispred
etf-a odmah zapoce pricu o profesorima.
tad mu huse rece da je on prof.
matematike. nakon ovog slijede
antologijske taxistine (koje znamo zhvaljujuci
kolegi koji je bio svjedok za daljnje
prepricavanje anegdote studentariji):
jedna moja tetka je studirala matematiku,
na kraju je pukla skroz. inace,
(nagli trzaj taxistine
glave prema husetu :-D ) kako ste vi profesore?
:-D :-D :-D
mahalas505

Post by mahalas505 »

Vidim ovdje glupih reklama tipa "sta ce nama tolika matematika",pa gdje cemo mi to upotrijebiti. Sve bi ovo imalo smisla kad bi ovi nasi neki studenti skontala sta je inzinjerski posao u stvari, jer programirati neke stvarcice u C++,Pascalu,C#, napraviti web stranicu itd, to moze bilo ko sa srednjom skolom ili kakvim kursom. Pa zadatak inzinjera je da uradi nesto novo, poboljsa neki algoriram ili sistem. Koliko je ovdje se srelo na faksu(prije sve mislim na etf-ovce u sa) sa pojmovima tipa NP complete, P space, i mnogo drugih stvari kad dodes u dodir kada radis inzinjerski posao i bez solidne podloge u matematici nema te nigdje.
aNTropocentrio

Post by aNTropocentrio »

mahalas505 wrote:Vidim ovdje glupih reklama tipa "sta ce nama tolika matematika",pa gdje cemo mi to upotrijebiti. Sve bi ovo imalo smisla kad bi ovi nasi neki studenti skontala sta je inzinjerski posao u stvari, jer programirati neke stvarcice u C++,Pascalu,C#, napraviti web stranicu itd, to moze bilo ko sa srednjom skolom ili kakvim kursom. Pa zadatak inzinjera je da uradi nesto novo, poboljsa neki algoriram ili sistem. Koliko je ovdje se srelo na faksu(prije sve mislim na etf-ovce u sa) sa pojmovima tipa NP complete, P space, i mnogo drugih stvari kad dodes u dodir kada radis inzinjerski posao i bez solidne podloge u matematici nema te nigdje.
Tačno! :thumbup:
(Doduše, neki ljudi sa diplomom tehničkog fakulteta nalaze se na radnim mjestima na kome je neophodno samo poznavati lokaciju ulaza/izlaza i wc-a :lol:

PS: Azem je legenda!
(nama je na Saobraćajnom davao skoro svake sedmice rok iz Numerike/Statistike/Vjerov).
mrak

Post by mrak »

Ja se bavim informatikom, znam sta je O(n), P-NP, sta je turingova masina, sta je DFA, ali mi 90% perverzija iz Uscumlica nikada nece trebati. Matematika je samo alat, kao Excel ili Word, a ne svrha samoj sebi.

Ja sam Uvod u matematiku na ETF-u polozio tako sto sam napisao softver za palm koji krati matrice i radi ostale neophodne rucne operacije i rekao da je to obicni digitron sa touch screenom :) S tim da mi nije trebala ta ocjena, jer sam ubrzo napustio ETF i otisao na Tehnicki Univerzitet u Becu, i jedina stvar koju zalim je to sto to nisam ucinio odmah po zavrsetku srednje skole.

I da, nikada mi u mom informatickom zivotu nije zatrebalo racunanje EM indukcije 2 metra od nekog zakrivljenog lima.
sabanss

Post by sabanss »

mrak wrote: I da, nikada mi u mom informatickom zivotu nije zatrebalo racunanje EM indukcije 2 metra od nekog zakrivljenog lima.
Niti ce ti ikad zatrebati :) Ali sa druge strane ti se vjerovatno i ne bavis niti ces se baviti inzinjerskim poslom. Mozda sofisticiranim zanatom. Jer inzinjer ipak nije isto sto i programer ili tehnicar, uostalom cak i uz svu silu predmeta na ETF-u, malo je pravih inzinjerskih :-?
Hendrix

Post by Hendrix »

Ja evo par godina nakon položene zadnje matematike uspješno koristim sve napredne tehnike ,množim,sabiram,nekad i podijelim nešto :) Fino je znati sve iz matematike da smišljaš nove algoritme ali ima nas koji smo inžinjeri da naprimjer radimo u praksi gdje ti ne treba apsolutno ništa od ovih belaja,mislim lično da se CAD više učio od matematike svima bi nam lakše bilo.Najgore je što nema izbora,nego moraš drill proći ko u vojsci.Kao što moj rođak kaže koji je završio PMF "Ja sam tolike stvari učio nećeš vjerovati,a nemam s kim ni popričat o tome a kamoli da pokažem nekom..."
Naprimjer redove ja u svojoj struci ne mogu koristit i da hoću a pao sam na godinu radi njih i jebenog Huseta koji me peglo oko toga a zašto sve pitam se?
Hendrix

Post by Hendrix »

Da,zaboravih,matematika je definitivno nama alat,to i Azem kaže ali naprimjer ja imam bušilicu i kada bušim meni je važno da ona radi i da dobro buši i da znam je koristit,a ne pada mi napamet da je rastavljam na dijelove i učim sve komponente kako rade,e to nama matematičari rade natjera te da znaš svaku sitnicu.
mrak

Post by mrak »

sabanss wrote: Niti ce ti ikad zatrebati :) Ali sa druge strane ti se vjerovatno i ne bavis niti ces se baviti inzinjerskim poslom. Mozda sofisticiranim zanatom. Jer inzinjer ipak nije isto sto i programer ili tehnicar, uostalom cak i uz svu silu predmeta na ETF-u, malo je pravih inzinjerskih :-?
Pa hajde reci mi, sta je to inzinjerski posao (u domenu softvera), i odakle znas da se ne bavim niti cu se baviti istim?
Eddie_Sa

Post by Eddie_Sa »

Poenta je u tome sto ti nisi inzinjer niti ces biti,vec programer.Ogromna je greska sto je pod ETF-om i kod nas smjer RI(racunarstvo i informatika),koji sa elektrotehnikom imaju veze kao sto politicke nauke imaju sa poljoprivredom.
bug

Post by bug »

prica vam je suplja k'o :D sito, no ovo mi posebno bode oci:
Eddie_Sa wrote:Poenta je u tome sto ti nisi inzinjer niti ces biti,vec programer.Ogromna je greska sto je pod ETF-om i kod nas smjer RI(racunarstvo i informatika),koji sa elektrotehnikom imaju veze kao sto politicke nauke imaju sa poljoprivredom.
slazem se da bi se RI trebao odvojiti, nigdje u svijetu nije u okviru electrical engineeringa, ali nazvati informaticara programerom :roll: je isto kao vezati tvoje politicke nauke sa poljoprivredom..
Eddie_Sa

Post by Eddie_Sa »

Zadnja mi je namjera nekog uvrijediti,ali dati titulu dipl.ing.el nekom informaticaru i nazvati ga programerom zaista je podjednaka greska.
sffovac

Post by sffovac »

Behdzet

(ovome sam prisustvovao)
-insistirao je da se na ispitu iz uvoda donesu uheftani listovi
-prvi ispitni rok, ulazi behdzo u ucionicu, i nosi heftaricu i pita ima li ko da nije uheftao
-javlja se jedan kolega i kaze "nisam ja"
-kaze njemu behdzo "hajde ti kolega izadzi napolje"

Azem

(ovu sam pricu cuo)
-drzi azem instrukcije iz mat. kod kuce
-uveo on jednu turu ljudi u stan
-i u 9.15 neko zvoni, jednom, pa dvaput, azem otvori vrata, vidi omladina stoji pred vratima, kaze "sacekajte svoj red i ne zvonite"
-u 9.30 opet neko zvoni i opet se ista situacija ponavlja
-u 10 ulazi nova tura, on im fino dao papuce poredo ih i gleda koje s kojeg faxa
-kaze ti si sa etf-a, ti sa gradjevine....
-i dodje do nekog lika, kaze "odakle si ti, tebe nisam vidjo"
-kaze lik "ja sam samo doso kablovsku da naplatim"
aNTropocentrio

Post by aNTropocentrio »

Dao nam Azem rok iz numerike, (vanredni, tako da moramo ponijeti svoje papire):

Azem (na kraju ispita):
Nemojte mi više ostavljati ove vaše papire! Šta će mi!? Ja sam ih prije nosio babi da vatru loži, ali sad je dobio centralno grijanje!
Post Reply