zlata wrote:Bosniaco wrote:Toliko MALO pameti u Bosnjaka (u Bosni)!!!
Znaci, treba prekopati tijelo mog MRTVOG brata, dobitnika najvise vojnog odlikovanja u ratu, i poslati ga u crnogorski Sandzak samo zato sto je kao dijete dosao otamo???
Znaci, treba iskopati tijelo MRTVOG Alije Izetbegovica, samo zato sto mu je djed dosao iz Beograda 1868. godine (i stoga nema veze sa starom bosanskom drzavom), i poslati ga u Beograd???
Znate sta, CRKLI ONI koji tako misle. Previse je krvi dala moja porodica u Bosni da mi IKO u Bosni ima sta reci i za sta!
STIDITE SE! JEBALI VAS CETNICI!
Bom'si ti bRezobrazan.
Ako si do'so ziv'ti u BiH...onda si i duzan bor'ti se za nju. Od kud ti sad pravo proklinjati narod...u ciju si zemlju dos'o ziv'ti...u kojoj si nas'o utociste.
A ako si se borio za zemlju u kojoj zivis...pa i red je...je'l'nije?
Ako su ti pradidovi stotinama godina ginuli za Turke...(i nije ti krivo...nit'ih proklinjes) valjda je red da se boris i za BiH. Je'l' isto tako proklinjes Turke...sto su vas ostav'li na milost i nemilost Cetnika...(il' sutis k'o ona stvar...jer'ipak TO SU TURCI....a ne samo glupi Bosanci!

)
Evo i mene...u tudjoj zemlji...i nisam veci Indijanac od domorodca...nit' im zelim dokazati da je Mujo Hrnjica isto bio Indijanac

nit'ih imam pravo proklinjati...neg'sam zahvalna...i fino sutim

...mada ima PUUUUNO stvari koje mi se ne svidjaju...ne pada mi na pamet proklinjati narod i zemlju...koja pruza utociste mojoj rodbini vec pola stoljeca.
A-a zlatiCe. Izvrces covjeku rijeci na hartiji. Ne prigovara on Bosni sto se je borio ili njegovi dali zivot braneci je, kako svatih, nego svojim sugradjanima koji ga vide kao doslju, uljeza, seljaka, primitivca. Uvijek i vazda. Bosanci me (cast izuzecima

) pomalo podsjecaju na ove preostale i novonastale Svabe naciste, kojima su stranci za sve krivi. Krivi ako rade, uzeli im posao, krivi ako su na socijali, kradu drzavu ljencuge jedne. Uz to su jos nekulturni, smrdljivi, glupi. Jos ako si tamne boje koze, provod zagarantovan. A ni tebi zlato, sigurna sam, nije drago kad te vabe tamo ti domorodci smrdljivom, primitivnom Bosankom, iz tamo neke zabiti. I ne bi ti bilo drago da ti stalno govore da bi najvise voljeli kad bi spakovala kofere i vratila se u tu zabit, odakle si dosla. Je l' da? I u uvodnom tekstu nigdje ne procitah da se Sandzak zeli prikljuciti Bosni, vec autonomiju. Ali su s tim zakasnili, trebali su ranije to uraditi. Ako im je dobro u Sandzaku, kao sto forever tvrdi, mada sumnjam, jer sto bi napustali domove i doseljivali u Bosnu i u druge drzave ako tece med i mlijeko, nek' se usute i nek' ne dizu halabauku, jer zna se sta slijedi ako do toga dodje. Nije se Srbinom igrati. To sto se muslimani sa Sanzdaka izsjasnjavaju kao Bosnjaci, jebaji ga, kud ces se nazivati Srbinom, onda u ono vrijeme rata, ubijanja, radije sve drugo, samo nemoj to. A Bog'me, htjela ti to zlato ili ne, Sandzak je bio u sklopu Bosne prije dolaska Turaka, ako je izvor vjerodostojan.
Vidjaj odje I da ne bi bilo zabune, ne postiram ovo iz razloga zelje prikljucenja Sandzaka Bosni, vec zbog toga da vidis da je to jedna drzava bila, ergo jedan narod, i da je za razumjeti zbog cega se nazivaju Bosnjacima.
Forever, kako je bilo muslimanima na Sandzaku za vrijeme agresije u Bosni? Jesi li bio tada dole, tj. koliko si tada imao godina? Ustvari ne znam kako je bilo tamo odakle si vec, ali znam da u Priboju sigurno nije vladalo bratstvo i jedinstvo, a Bog zna, ni sada.
Ahmedde, tebi i tvom misljenju svaka cast, nisi budala. Da budem i ja jednom Fairovog misljenja.