I Sandzak na referendum o drzavnosti!

zlata

#76 Re: Sandzaklije

Post by zlata »

Bosniaco wrote:Toliko MALO pameti u Bosnjaka (u Bosni)!!!

Znaci, treba prekopati tijelo mog MRTVOG brata, dobitnika najvise vojnog odlikovanja u ratu, i poslati ga u crnogorski Sandzak samo zato sto je kao dijete dosao otamo???

Znaci, treba iskopati tijelo MRTVOG Alije Izetbegovica, samo zato sto mu je djed dosao iz Beograda 1868. godine (i stoga nema veze sa starom bosanskom drzavom), i poslati ga u Beograd???

Znate sta, CRKLI ONI koji tako misle. Previse je krvi dala moja porodica u Bosni da mi IKO u Bosni ima sta reci i za sta!

STIDITE SE! JEBALI VAS CETNICI!
Bom'si ti bRezobrazan. Ako si do'so ziv'ti u BiH...onda si i duzan bor'ti se za nju. Od kud ti sad pravo proklinjati narod...u ciju si zemlju dos'o ziv'ti...u kojoj si nas'o utociste. A ako si se borio za zemlju u kojoj zivis...pa i red je...je'l'nije?

Ako su ti pradidovi stotinama godina ginuli za Turke...(i nije ti krivo...nit'ih proklinjes) valjda je red da se boris i za BiH. Je'l' isto tako proklinjes Turke...sto su vas ostav'li na milost i nemilost Cetnika...(il' sutis k'o ona stvar...jer'ipak TO SU TURCI....a ne samo glupi Bosanci! :-D )

Evo i mene...u tudjoj zemlji...i nisam veci Indijanac od domorodca...nit' im zelim dokazati da je Mujo Hrnjica isto bio Indijanac :lol: nit'ih imam pravo proklinjati...neg'sam zahvalna...i fino sutim :roll: ...mada ima PUUUUNO stvari koje mi se ne svidjaju...ne pada mi na pamet proklinjati narod i zemlju...koja pruza utociste mojoj rodbini vec pola stoljeca.
Bosniaco

#77 Sandzaklije

Post by Bosniaco »

Malo bolje procitaj sta sam rekao:

"CRKLI ONI koji tako misle."

Bosnjak se nikada opameti nece - zato ce se klanje ponavljati do Sudnjeg dana.

Velikosrpska neman se mora iskorijeniti, a Srbija smanjiti u sto je moguce razmjere kako se GENOCID i ZLOCINI protiv COVJECNOSTI nikada ne bi ponovoli.

Upravo stoga Bosnjaci trebaju vidjeti "van" svoje avlije.
lavor_

Post by lavor_ »

mostarac wrote:
lavor_ wrote:ako dodje stani-pani...ja bih trampio rs za sandzak...pod uslovom da b-luka i par opstina u istocnoj bosni koje su prije rata imale vecinsko bosnjacko stanovnistvo ostane u nasem ejaletu 8)

:oops:
ako dodje stani-pani tvoju glavu prvu treba trampiti. Niko nema pravo da trguje sa pedljom bosnaske zemlje, a pogotovo ne u korist tudjih teritorija. Sandzak je Srbija i Crna Gora i neka tamo i ostane. Uostalom oni i nisu Bosnjaci, nego Crnogorci i Srbi islamske vjeroispovjesti i ne vdim nikakav razloga da se Bosna sekira oko njih. Mi nemamo ama bas nista zajednicko s njima osim vjere i jezika i to je dio juznih slavena sa kojima mi Bosanci imamo najmanje dodirnih tacaka.
:D kolega smiri se..malo valova nije na izmet :oops: ...ne bih ja dirao avnojevske granice...ali se podzahkad mora razmisljati o *konacnim rjesenjima* ...EU to nije

uzgred ako su bosnjaci iz sandzaka srbi/crnog. islamske vjerosipovjesti...moremo li istu logiku primjeniti i na bosanske hrvate odnosno srbe..? ... :) ...
i ...sandzak odnosno raska je pripadao bosni stoljecima...dok je /ga ne jamise na berlinskom kongresu... :roll:
lavor_

Post by lavor_ »

Prenj wrote:
lavor_ wrote:ako dodje stani-pani...ja bih trampio rs za sandzak...pod uslovom da b-luka i par opstina u istocnoj bosni koje su prije rata imale vecinsko bosnjacko stanovnistvo ostane u nasem ejaletu 8)

Velikodrzavni kretenizam malih mozgova
:( a imao sam dobre namjere :(
zlata

Post by zlata »

lavor_ wrote:
mostarac wrote:

ako dodje stani-pani tvoju glavu prvu treba trampiti. Niko nema pravo da trguje sa pedljom bosnaske zemlje, a pogotovo ne u korist tudjih teritorija. Sandzak je Srbija i Crna Gora i neka tamo i ostane. Uostalom oni i nisu Bosnjaci, nego Crnogorci i Srbi islamske vjeroispovjesti i ne vdim nikakav razloga da se Bosna sekira oko njih. Mi nemamo ama bas nista zajednicko s njima osim vjere i jezika i to je dio juznih slavena sa kojima mi Bosanci imamo najmanje dodirnih tacaka.
:D kolega smiri se..malo valova nije na izmet :oops: ...ne bih ja dirao avnojevske granice...ali se podzahkad mora razmisljati o *konacnim rjesenjima* ...EU to nije

uzgred ako su bosnjaci iz sandzaka srbi/crnog. islamske vjerosipovjesti...moremo li istu logiku primjeniti i na bosanske hrvate odnosno srbe..? ... :) ...
i ...sandzak odnosno raska je pripadao bosni stoljecima...dok je /ga ne jamise na berlinskom kongresu... :roll:
Jeste...isto k'o sto smi pripadali Turcima....zato smo jos "Turci"! :-D a tako su Sandze postali "Bosnjaci"!
lavor_

Post by lavor_ »

ne smijem dalje... :( ...obeco sam da se necu petljat u politiku...al' eto... :(
Fair Life

Post by Fair Life »

Ahmmed wrote: :D :D Ja sam baš budala :D
Nisi Ahmmede... ti nisi budala.
Baghira

Post by Baghira »

zlata wrote:
Bosniaco wrote:Toliko MALO pameti u Bosnjaka (u Bosni)!!!

Znaci, treba prekopati tijelo mog MRTVOG brata, dobitnika najvise vojnog odlikovanja u ratu, i poslati ga u crnogorski Sandzak samo zato sto je kao dijete dosao otamo???

Znaci, treba iskopati tijelo MRTVOG Alije Izetbegovica, samo zato sto mu je djed dosao iz Beograda 1868. godine (i stoga nema veze sa starom bosanskom drzavom), i poslati ga u Beograd???

Znate sta, CRKLI ONI koji tako misle. Previse je krvi dala moja porodica u Bosni da mi IKO u Bosni ima sta reci i za sta!

STIDITE SE! JEBALI VAS CETNICI!
Bom'si ti bRezobrazan. Ako si do'so ziv'ti u BiH...onda si i duzan bor'ti se za nju. Od kud ti sad pravo proklinjati narod...u ciju si zemlju dos'o ziv'ti...u kojoj si nas'o utociste. A ako si se borio za zemlju u kojoj zivis...pa i red je...je'l'nije?

Ako su ti pradidovi stotinama godina ginuli za Turke...(i nije ti krivo...nit'ih proklinjes) valjda je red da se boris i za BiH. Je'l' isto tako proklinjes Turke...sto su vas ostav'li na milost i nemilost Cetnika...(il' sutis k'o ona stvar...jer'ipak TO SU TURCI....a ne samo glupi Bosanci! :-D )

Evo i mene...u tudjoj zemlji...i nisam veci Indijanac od domorodca...nit' im zelim dokazati da je Mujo Hrnjica isto bio Indijanac :lol: nit'ih imam pravo proklinjati...neg'sam zahvalna...i fino sutim :roll: ...mada ima PUUUUNO stvari koje mi se ne svidjaju...ne pada mi na pamet proklinjati narod i zemlju...koja pruza utociste mojoj rodbini vec pola stoljeca.
A-a zlatiCe. Izvrces covjeku rijeci na hartiji. Ne prigovara on Bosni sto se je borio ili njegovi dali zivot braneci je, kako svatih, nego svojim sugradjanima koji ga vide kao doslju, uljeza, seljaka, primitivca. Uvijek i vazda. Bosanci me (cast izuzecima :oops: :D ) pomalo podsjecaju na ove preostale i novonastale Svabe naciste, kojima su stranci za sve krivi. Krivi ako rade, uzeli im posao, krivi ako su na socijali, kradu drzavu ljencuge jedne. Uz to su jos nekulturni, smrdljivi, glupi. Jos ako si tamne boje koze, provod zagarantovan. A ni tebi zlato, sigurna sam, nije drago kad te vabe tamo ti domorodci smrdljivom, primitivnom Bosankom, iz tamo neke zabiti. I ne bi ti bilo drago da ti stalno govore da bi najvise voljeli kad bi spakovala kofere i vratila se u tu zabit, odakle si dosla. Je l' da? I u uvodnom tekstu nigdje ne procitah da se Sandzak zeli prikljuciti Bosni, vec autonomiju. Ali su s tim zakasnili, trebali su ranije to uraditi. Ako im je dobro u Sandzaku, kao sto forever tvrdi, mada sumnjam, jer sto bi napustali domove i doseljivali u Bosnu i u druge drzave ako tece med i mlijeko, nek' se usute i nek' ne dizu halabauku, jer zna se sta slijedi ako do toga dodje. Nije se Srbinom igrati. To sto se muslimani sa Sanzdaka izsjasnjavaju kao Bosnjaci, jebaji ga, kud ces se nazivati Srbinom, onda u ono vrijeme rata, ubijanja, radije sve drugo, samo nemoj to. A Bog'me, htjela ti to zlato ili ne, Sandzak je bio u sklopu Bosne prije dolaska Turaka, ako je izvor vjerodostojan.Vidjaj odje I da ne bi bilo zabune, ne postiram ovo iz razloga zelje prikljucenja Sandzaka Bosni, vec zbog toga da vidis da je to jedna drzava bila, ergo jedan narod, i da je za razumjeti zbog cega se nazivaju Bosnjacima.

Forever, kako je bilo muslimanima na Sandzaku za vrijeme agresije u Bosni? Jesi li bio tada dole, tj. koliko si tada imao godina? Ustvari ne znam kako je bilo tamo odakle si vec, ali znam da u Priboju sigurno nije vladalo bratstvo i jedinstvo, a Bog zna, ni sada.

Ahmedde, tebi i tvom misljenju svaka cast, nisi budala. Da budem i ja jednom Fairovog misljenja. :D
vatrogasac

Post by vatrogasac »

...znači možemo očekivati uskoro još jedan novi model....nije do Tokia, nego k'o Nokia....

Image
zlata

Post by zlata »

[quote="crna_pantera] Zlato, Sandzak je bio u sklopu Bosne prije dolaska Turaka, ako je izvor vjerodostojan.Vidjaj odje I da ne bi bilo zabune, ne postiram ovo iz razloga zelje prikljucenja Sandzaka Bosni, vec zbog toga da vidis da je to jedna drzava bila, ergo jedan narod, i da je za razumjeti zbog cega se nazivaju Bosnjacima.
:D[/quote]
Od kud ti dokazi da je to bio JEDAN NAROD? zato sto je bosanski kralj vladao tom zemljom!???
Baghira

Post by Baghira »

zlata wrote:[quote="crna_pantera] Zlato, Sandzak je bio u sklopu Bosne prije dolaska Turaka, ako je izvor vjerodostojan.Vidjaj odje I da ne bi bilo zabune, ne postiram ovo iz razloga zelje prikljucenja Sandzaka Bosni, vec zbog toga da vidis da je to jedna drzava bila, ergo jedan narod, i da je za razumjeti zbog cega se nazivaju Bosnjacima.
:D
Od kud ti dokazi da je to bio JEDAN NAROD? zato sto je bosanski kralj vladao tom zemljom!???[/quote]

Pa sad, nema dokaza, no vjerovati je da se je na ovim prostorima dosta toga izmijesalo. A otkud tebi dokaz da si cistokrvna über Bosanka? Zato sto si rodjena na teritoriji BiH, cije su granice od nekog nekad 'nako ofrlje prije tvog rodjena odredjene? :-) :D A sta li ce biti ako se, gluho i daleko bilo, RS odvoji? Da li tada njeni stanovnici islamske vjeroispovijesti postaju Srbi? :-? :D Mislim, jako je komplikovano i ne bih nikome uskratila pravo na tome kako se ko zeli izjasnjavati, mada priznajem, za Bosnu bi bilo najbolje da se svi osjecaju Bosancima. Ali ne m'res nikome nista nametati. Ja pravo da ti kazem imam krizu identiteta :D, ne znam tacno sta sam i ko sam, kome vise pripadam, kome nikako, jedino mi preostaje se Balkankom nazivati, tako makar ne fulam. :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Prije svega da se razumijemo "ljudi iz Sandzaka su imali vecu korist od Bosne nego sto je Bosna imala koristi od njih" u ovih zadnjih 15-tak godina.
Pod plastom "generalne ugrozenosti Bosnjaka na Balkanu" gdje su bili ugrozeni iskljucivo Bosnjaci u BiH, ljudi iz Sandzaka su pravili od sebe izbjeglice i na ustrb zla koje se radilo Bosnjacima u BiH dobijali drzavljanstva u nasim ambasadama sirom svijeta. Na osnovu tih drzavljanstava imali su mnoge pogodnosti pogotovo u Evropskim drzavama i obilato su ih koristili da bi kada je svo sranje zavrsilo te iste pasose i drzavljanstva vracali govoreci da ima vise ne treba. Neka me niko ne pokusava ubjedjivati u suprotno jer ovo nije rekla-kazala nego nesto sto sam gledao vlastitim ocima. Cim je BH pasos izgubio povlasteni status vise nije bio interesantan.
Bosnjaci iz Sandzaka i Bosnjaci iz BiH se i te kako razlikuju u mnogim stvarima i jedino sto ih povezuje to je vjera. U samom ratu u BiH ljudi iz Sandzaka je bilo veoma malo a recimo konkretno u mojoj jedinici ono sto je bilo na pocetku isparilo se u vidu magle do kraja 92. godine. A onda su poceli dolaziti pojedinci koji su uglavnom pravili sranja i pravili se da su veci muslimani i od samog poslanika.
Sandzak je u drugoj drzavi i nema nikakve veze sa BiH a to sto je bio prije dolaska Turaka u sklopu BiH to je proslost. Ako cemo ganjati proslost onda bi se mogli vratiti do banane pa redom. Iste te proslosti se drzi i Srbija sa svojom Velikom Srbijom pa Hrvatska sa NDH ali malo morgen to je bilo nekad i ja se iskreno nadam vise nikad.
Bosna je ponovo drzava sa svojim granicama i na zalost sa dva usrana entiteta i ne treba joj i treci tj. cetvrti entitet. Neka ga prave u Srbiji.
majka

#88 tema je bila "referendum" sandjaka

Post by majka »

Koliko su sandjaklije glupi, dokazuju time sto su podlegli nacionalistima, posebno onim sto diriguju iz Bosne kao SDA. Glasanjem za "nezavisnost" Crne Gore, sami su sebi stavili pecat na svoju sudbinu, i sad brat brata gleda preko granice. mislim da su imali daleko vece sanse, za samoupravljanje, svoju oblast itd., da njeguju svoju kulturu i bastinu, obijaje i sto vasto, dobre odnose, ali ovim preko90% glasanjem u crnogorskom dijelu za nezavisnost su potpisali sami sebi sudbinu.

Nigdje u opstinama CG nije tolika razlika medju unionistima i suverenistima kao u muslimanskim oblastima, gdje je prevladala opcija za odvajanje, sa oko 80, 90% ZA.

Vjerujem da ce to lose da se odrazi na buducnost muslimana u tom kraju, jer su pokazali koliko su za zajednicki zivot.

Propagandisti, pogotovo ovi iz SDA su time zavrsili pricu o nekadasnjoj oblasti i kojekakvoj autonomije, jer sami su odlucili da se ta oblast sada definitivno podijeli u dva dijela.
novel

#89 Re: tema je bila "referendum" sandjaka

Post by novel »

majka wrote:Koliko su sandjaklije glupi, dokazuju time sto su podlegli nacionalistima, posebno onim sto diriguju iz Bosne kao SDA. Glasanjem za "nezavisnost" Crne Gore, sami su sebi stavili pecat na svoju sudbinu, i sad brat brata gleda preko granice. mislim da su imali daleko vece sanse, za samoupravljanje, svoju oblast itd., da njeguju svoju kulturu i bastinu, obijaje i sto vasto, dobre odnose, ali ovim preko90% glasanjem u crnogorskom dijelu za nezavisnost su potpisali sami sebi sudbinu.

Nigdje u opstinama CG nije tolika razlika medju unionistima i suverenistima kao u muslimanskim oblastima, gdje je prevladala opcija za odvajanje, sa oko 80, 90% ZA.

Vjerujem da ce to lose da se odrazi na buducnost muslimana u tom kraju, jer su pokazali koliko su za zajednicki zivot.

Propagandisti, pogotovo ovi iz SDA su time zavrsili pricu o nekadasnjoj oblasti i kojekakvoj autonomije, jer sami su odlucili da se ta oblast sada definitivno podijeli u dva dijela.
ja sta se ti sve naprica :D .... ti si nacionalista :D :oops: ljudi zelili da se razdvoje i sta sad?
majka

Post by majka »

takodje mislim da ce ovo imati posljedice i u Bosni, i krajnje je vrijeme da se zavrsi ova sva prica. tj. stvaranje fildjan-drzava u regionu. Nama trebaju jake sigurne drzave i susjedi. Srbija je od velikog znacaja za citav region, jer je centralna zemlja ragiona.
Sto se Bosne tice, Bosna treba da se okrene sebi kao sto i ostali.
Sandjaklije su zivjeli i zivjece tamo gdje su, R. Srpska ce ostati dio BiH, i to je kompromis, jer nece se pripojiti Srbiji a bogami ni nestati.

Hrvatska treba vise da radi na pravima srba i da rascisti sa ustasama za svagda. Cesto se vode istrage sto se vrte narodnjaci pa radiostanicama sa izvodjacima iz Srbije kao Miroslav Ilic, a ustaske pjesme i njihovo velicanje prolazi bez ikakvih incidenata.´nit istrage. Jadno., a da nepominjem radikale u Srbiji, to su teski mentalni zaostali bolesnici, naravno nista gori od mudjosa i primitivaca sto je Alija dovukao u BiH, oko Zenice i okolini.
Kosovo nesmijem maltene ni pomenut,rupa da nema gore u Evropi, mafija, kriminal, sverc, droga, oruzje i trafiking ( prodavanje zena kao roba).
Sretno CG, ruski mafijasi kupuju polako sve, vidio sam kako grade svoje Vile kad sam bio dole u Igalu u januaru 2006.

Ali evo sad ce opet izbori , dakle ... sakupljaju se poeni na isti nacin ko 1990-tih, a glupi narod ce da glasa... za one.
majka

Post by majka »

uredu to Novel, sto su htjeli da se razidju. Ako je sad vec tako?
Ali ako su glasali za razilazenje, kako sad mogu da traze referendum za Sandjak??? :-)
novel

Post by novel »

majka wrote:uredu to Novel, sto su htjeli da se razidju. Ako je sad vec tako?
Ali ako su glasali za razilazenje, kako sad mogu da traze referendum za Sandjak??? :-)
:D majko moja ko trazi referendum :oops: osim par forumasa :D
Sretno CG, ruski mafijasi kupuju polako sve, vidio sam kako grade svoje Vile kad sam bio dole u Igalu u januaru 2006
jasta ruska mafija.....kupuju svi kada srbi prodaju citava sela.....i onda kada ih nestane u CG opet ce biti neko drugi kriv :oops: :oops:
РЕВОЛТ МЕШТАНА СЕОЦА
КОД АНДРИЈЕВИЦЕ

Цело село на продају

Шта је натерало Васојевиће испод Комова да понуде Албанцима своје домове

АНДРИЈЕВИЦА – Незадовољни исходом, како сматрају, нерегуларног референдума, мештани села Сеоца из братства Васојевића, подно Комова, одлучили су да, у знак протеста, имања понуде искључиво иностраним купцима. Више од 25 житеља овог села, које припада општини Андријевица, стало је иза ове одлуке и обзнанило је преко таласа локалних радио-станица. Просто не могу, како каже Веско Митровић, члан руководства месне заједнице, да поднесу чињеницу да су раскинуте братске везе са Србијом.

– Није лако оставити домовину и отићи са огњишта. Изгледа да смо ми, Срби, предодређени на вечите сеобе. Али, шта ћемо. Можда ћемо у Србији моћи да будемо своји на своме, поштовани и уважавани – каже Митровић.

Станоје Стијовић додаје да његова ужа породица броји 45 чланова, а да њих 30 већ живи у Србији: „Не могу себи да дозволим да са пасошем идем код браће. Можда купимо читаво село негде у Србији, којем ћемо дати име Сеоце. Изгледа нам да ко неће брата за брата, хоће туђина за господара”, наводи Стијовић и додаје да дан референдума представља најтужнији дан у његовом животу.
zzzzz

#93 Re: tema je bila "referendum" sandjaka

Post by zzzzz »

majka wrote:
Evo sad im Bosnjaci krivi i za odvajanje CG :D .

ps.
Nije mi nesto bitno ali ipak da ti kazem da lazes. Glasalo se za nezavisnost listom u Ulcinju i Cetinju
zlata

Post by zlata »

Crna Pantera!
Moje bosanstvo...nije upitno. Upitno je...JE LI jedan musliman iz Plava, koji zivi u Plavu ili Gusinju...tj. na crnogorskoj granici sa Albanijom i Srbijom (koji je najvjerojatnije rodom Albanac...ili Srbin...ili Crnogorac- ne sjecam se da je Tvrtko vlad'o i tamo) ima pravo na bosanski pasos...i je'l' zato sto je musliman...isto ili "veci" Bosanac (Bosnjak) od mene.

(Da vas sad Cetnici proganjaju...da vam je (gluho bilo) isto 'nako k'o u Prijedoru 92-e...dabome da bi vam trebalo pruziti utociste. Kad su nama mogli Svabe i Ameri...sto mi nebi vama).

Kako ti pises..ispada da ste VI ugrozeni u Saraj'vu. Dapace...pokazi mi drzavu u kojoj bi se Sandzaklija im'o ikakve sanse postati predsjednik...k'o sto bi vas nekoliko u BiH...lahko moglo!

Sad...svaka cast Seferu...bar se je cojk borio....inace i jeste iz Prijepolja...specificno pogranicno podrucje koje ima duze i JACE
e povjesne veza s'Bosom...od recimo...Novog Pazara!

...al'ne moj mi molim te vad'ti nekakve karte iz 15-og stoljeca da bi dokazala da si i ti "prava" Bosanka (Bosnjakinja)... Ako cemo tako argumentirati....onda si vise Turkinja....onda smo obe mi Turkinje! :-)

a ja mogu biti i Madjarica i Austrijanka....onda je i Bob Marley bio etnicki Englez (Jamaika je bila pod Englezima...zar'ne?...k'o sto je Tvrtko jedno vrjeme vlad'o Raskom) S'takvim razoniranjem....Srbi su izmisljen narod...i kako ste i VI Sandzaklije Bosnjaci...onda su to i ostali... Srbi pravoslavci i Crnogorci s'tog podrucja....AKO TO ZELE BITI. Kako bi im ja mogla braniti da se tako izjasnjavaju...ako to zele?

Nije moje odredjivati tebi tvoj identitet...ili kako se ti izjasnjavas. I ja mogu reci da sam Turkinja...i vjeorovanto bi me Turci prihvatili (isto k'o sto smo mi u BiH vecinom Sandzaklije prihvatili) isto na nekakvoj vjerskoj-povjesnoj osnovi! Ustvari....to i jeste turska politika zadnjih 80-ak godina...prihvatanje i asimiliranje muslimanskog zivlja sa teritorija nekadasnjeg osmanlijskog carstva: Bosance, Sandzaklije, Albance, Gruzijce...Cerkeze. Tamo di su nekad ziv'li Grci...danas zive ti doseljenici i muhadziri).

Inace...ako cemo vad'ti te karte osmanlijskog Bosnaskog Pasaluka i Tvrtkove "Velike Bosne"....da bi pokazali ko je sve Bosnjak...onda bi se i Stipe Mesic mog'o kandidatirati za predsjednika BiH....isto k'o i Ejup Ganic ili Sefer Halilovic. Eh...sad...to bi bila za ebana utrka!
zlata

Post by zlata »

Dupljak :-D
Post Reply