Ma mostarac, ja bih na tvom mijestu da sam, a fala Bogu nisam, prestao posjecivati ovaj forum jedno tri mjeseca, pa onda promijenio nick. Ti care, ne da nemas pojma, vec se provaljujes, do 3.14159cke materine

Ja se odavno nisam ovako necemu nasmijao. Stvarno od srca
mostarac wrote:
ja sam se azre naslusao i vrlo dobro znam sta je azra, medjutim Johnny nije imao potrebu da to fa fa la si provlaci kroz svaku pjesmu i da mu to bude osnovni nacin prepoznavanja i izrazavanja.
Pa ti osnovne stvari u umjetnosti i Ede i Stulica ne kontas. Ti si jarane fulio temu i kompoziciju ove pismene vijezbe, to tje cudo jedno.
mostarac wrote:Johnny je ipak za Edu Maajku nesto sto ovaj nikad nece dostici, cak ni stici na pola puta, i nema smisla porediti Johnny-a i Maajku, jer to je nebo i zemlja.
Daleko od toga da su nebo i zemlja, vise su lice i nalicje jednog novcica. Sta je "Pit", nego "Mirzi", sta je "Nemoj po glavi d.p." nego "Trpaj", sta su "Kurvini Sinovi" nego "Mater vam jebem" ...
mostarac wrote:Ja nisam zavrsio muzicke skole, ali sam jos kao malo dijete naucio da znam sta je recitacija i sta ne spada u muziku, a da zalost bude jos veca Maajka je jako los recitator.
E, ovako. Posto vidim da te buni RAP, da ti probam pojasniti ono osnovno. Rijec RAP u engleskom ima znacenje “komunikacija”. Ako s nekim imas “good rap”, znaci da ti njega i on tebe razumijete. Rap u muzici znaci “Rhythmic American Poetry”, ili u prijevodu na Bosanski “Ritmicka Americka Poezija”. Zacetnici rap-a su koristili ovu igru rijeci da pojasne kako njihova umjetnost radi. Oni sa tobom komuniciraju koristeci ritmicku poeziju. Valjda ti je sada jasno sto su meni suze od smijeha na lice potekle kada sam procitao da ti ovo zoves “recitacija”, jer u recitaciji nemas “ritam” kao u muzici(RAP), vec imas ritam koji je upisan u samu pjesmu, koristeci ritam rijeci i znakove interpunkcije, sto je daleko od istog. Da bi skontao kolika je to razlika, pokusaj odrecitovati (ne otpjevati) po pravilima neki veliki muzicki hit. Vidjeti ces kako ti tu stvar neces moci ni prepoznati. Recimo Edina “Trpaj”, kada je on PJEVA zvuci kao “trpajtrpaj umaricusvenastrpaj”, dok odrecitovana zvuci “Trpaj! Trpaj! U maricu, sve nas trpaj.” Hehehehehehe.
mostarac wrote: Dakle ne trebas biti veliki poznavalac umjetnosti da bi skontao da to sto radi Edo Maajka nema veze sa umjetnoscu nego sa krkanlukom i primitivizmom doticnog, koji nam se pokusava podvaliti kao umjetnost. Nazalost kakva nam je zemlja, takva nam je i tabela za vrednovanje umjetnosti, pa se onda neko poput Maajke moze nazvat umjetnikom, a obicni je primitivcina.
Dakle trebas biti poznavalac umjetnosti prije nego ikoga, a posebno Edu Maajku nazoves krkanom, jer se, kao sto vidis iz ovog postinga PROVALJUJES i pokazujes koliko kajmaka tebi iz kalosa viri.