A ti si opet taj koji ce odrediti da li je i kako je taj neko, "predaleko"?edu wrote:ne treba..predaleko ste....Prenj wrote:Da ti posaljemo svi prvo biografije na uvid, a onda postove na odobrenje?edu wrote: ono i ti bi dijaspora?
Sta zamjerate predlozenim amandmanima na ustav?
-
najSrce
na ovu izjavu edu je reagovao i sasvim ga razumijemedu wrote:opet te pitam..kako je to uvreda?..jesam li sta slagao?..je li ona zivi "preko bare"?..da li sam nekome rekao nemoj raspravljati o ovoj temi!?..sve ovo je pocelo iz njenog zakljucka..parafraziram..ja nemam veze sa pravom..ali ovi amandmani dodatno legalizuju rs!..ja kad nesto ne znam ja pitam..i nikoga ne treba biti stid pitati..ali donositi kurceve zakljucke...vesela wrote:edu wrote:vesela..koga vrijedjam i kako?..osim ako istinu ne smatras uvredom!?
ne edu, istina nije uvreda...ja se nisam nasla uvrijedjenom...opet ponavljam da ZNAM zasto se palis...uvrijediti ne znaci jebat nekom sve po spisku...ti si kulturan decko i govoris direktno i jasno...ali nisi kompetentan odredjivati o kojoj temi dijaspora moze diskutovati ili ne, ti mozes dati kontra argumenete, ali ne sikterisati u stilu : "ovi preko bare"...ni tu se nisam uvrijedila, jer ja nisam preko bare, ali ima ko jeste
ps. nikome nisam jeb'o sve po spisku jer to nemam obicaja nikad raditi..i nisam se upalio..ja uzivam u ovakvim raspravama..
a onda si bez pravog razloga uvucen u nepotrebnu raspravu da bi se i drugi "ukljucili" :danas wrote: a ako ovi amandmani prodju sada, onda RS ostaje nevezano za presudu u hagu jer je legalizovana dodatno ovim promjenama i ne moze se vise smatrati prvenstveno genocidnim produktom
i postovana dama i uciteljica :danas wrote:imas li ti ikakav argument, ili ti je sva pamet spala na jebavanje majke dijaspori?
vesela wrote:odjebi u skokovima, manijak
edu wrote: ps. nikome nisam jeb'o sve po spisku jer to nemam obicaja nikad raditi..i ..
ja vjerujem da ti to ne radis ali drugi rade za tebe
ja damaaaaaaaaaa
-
najSrce
ja sam jedna i jedinaPrenj wrote:Ali zato ja tebe vidim kako mijenjas nickovenajSrce wrote:radi se o psovanju a tebe stvarno ne vidjeh da si psovao...edu wrote:ovo sto je vesela napisala to nije nikakvo "jebavanje majki"..i to nema veze sa onim sto je ona gore napisala!
ps vjerovatno iste IP adrese ali to nije moj problem i nemoj da me dovodis
u vezu s tim , ili se idi lijeci
Last edited by najSrce on 07/04/2006 11:19, edited 1 time in total.
-
najSrce
- Fair Life
Na prijedlog Richarda Holbrooka da se zabrani politickadjelatnost stranke SDS... Alija iztbegovic mu je odgovorio: "Oni jesu nacisti, ali nemojte ih zabranjivati. Neka oni ubuduce budu naša a ne vaša briga."edu wrote:(...)
ostavljam te bosanskoj dobrobiti u koju te strucno vode bivsi bokseri i vozaci kamiona... "..nemam nista drugo reci osim da ti ne zivis u ovoj drzavi..prema tome pusti nas..koji zivimo tu..da pokusamo napraviti nesto bolje..
(...)
Eto ih i dan danas su "nasa" briga.
Last edited by Fair Life on 07/04/2006 11:35, edited 1 time in total.
-
Lisac
o ustavnim promjenama, 
ja bih da ustavni amandmani omoguce onima koji su danas mladi, a koji su u vrijeme rata (poput edua) bili djeca dovoljno velika da shvate shta se deshava ali nedovoljno stara da se prihvate pushke, da pochnu razmishljati i raditi na svojoj buducnosti. Ako postoji amandman koji ce nalozhiti neodlozhno otvaranje ochiju i umova, treba ga hitno donijeti i mozhda tada 'mladi i perspektivni' shvate da njihov problem nisu oni koji su daleko, niti je problem to shto su isti otishli kada je bilo gusto. Problem su oni koji su ostali i sada sexualno opce sa nashim mozgovima. Te orgije nazhalost ostavljaju posljedice pa se tako i rijetki 'omladinci' koji su nauchili misliti svojom glavom vishe zabavljaju ispitivanjem moralno-patriotskih kvaliteta bh dijaspore, no shto razmishljaju o konkretnim stvarima koje bi mogli uraditi za vlastitu buducnost u svojoj zemlji. Rezignaciju srednje i starije generacije je josh nekako i moguce razumjeti, no indiferentnost mladih kojima ce (ukoliko se nishta ne promijeni) polovni golf dvojka i cener za pive dva puta sedmichno biti odraz natprosjechnog zhivotnog standarda zaista je teshko shvatiti.
Mozhda bi edu, kada vec dijaspori zamjerash 'ispaljivanje', mogao poci stopama onih koji su 92' bili stari kao i ti sada i koji se nisu ispalili no su odluchili da se bore. Mozhda bi mogao, iz poshtovanja prema onima koji su ti omogucili da danas iz topline svoje sobe 'palamudish' o nedostatku morala, uzeti vile, okupiti josh raje sa grabljama, lopatama i trnokopima i krenuti na skupshtinu
Obzirom da si obdaren retorikom koja prolazi kod mase, mozhda da se ipak prihvatish megafona

ja bih da ustavni amandmani omoguce onima koji su danas mladi, a koji su u vrijeme rata (poput edua) bili djeca dovoljno velika da shvate shta se deshava ali nedovoljno stara da se prihvate pushke, da pochnu razmishljati i raditi na svojoj buducnosti. Ako postoji amandman koji ce nalozhiti neodlozhno otvaranje ochiju i umova, treba ga hitno donijeti i mozhda tada 'mladi i perspektivni' shvate da njihov problem nisu oni koji su daleko, niti je problem to shto su isti otishli kada je bilo gusto. Problem su oni koji su ostali i sada sexualno opce sa nashim mozgovima. Te orgije nazhalost ostavljaju posljedice pa se tako i rijetki 'omladinci' koji su nauchili misliti svojom glavom vishe zabavljaju ispitivanjem moralno-patriotskih kvaliteta bh dijaspore, no shto razmishljaju o konkretnim stvarima koje bi mogli uraditi za vlastitu buducnost u svojoj zemlji. Rezignaciju srednje i starije generacije je josh nekako i moguce razumjeti, no indiferentnost mladih kojima ce (ukoliko se nishta ne promijeni) polovni golf dvojka i cener za pive dva puta sedmichno biti odraz natprosjechnog zhivotnog standarda zaista je teshko shvatiti.
Mozhda bi edu, kada vec dijaspori zamjerash 'ispaljivanje', mogao poci stopama onih koji su 92' bili stari kao i ti sada i koji se nisu ispalili no su odluchili da se bore. Mozhda bi mogao, iz poshtovanja prema onima koji su ti omogucili da danas iz topline svoje sobe 'palamudish' o nedostatku morala, uzeti vile, okupiti josh raje sa grabljama, lopatama i trnokopima i krenuti na skupshtinu
-
edu
je li to onaj richard sto se poslije kajao sto nije istrajao u pritisku na milosevica da promjeni ime republici srpskoj..jer i uz richardov "amin" je napravljena republika srpska!..ili je to onaj richard sto je molio milosevica da mu obezbijedi sarajevski aerodrom da moze sigurno sletjeti..pa kad mu to ovaj nije mogao ispuniti..richard se odluci na put preko igmana i izgubi trojicu svojih dragih kolega..e taj richard je uradio dobrih stvari..ali je imao i svojih kikseva..uostalom kao i taj alija kojeg spominjes..no kakve to sve veze ima sa mojim postom?Fair Life wrote:Na prijedlog Richarda Holbrooka da se zabrani politickadjelatnost stranke SDS... Alija iztbegovic mu je odgovorio: "Oni jesu nacisti, ali nemojte ih zabranjivati. Neka oni ubuduce budu naša a ne vaša briga."edu wrote:(...)
ostavljam te bosanskoj dobrobiti u koju te strucno vode bivsi bokseri i vozaci kamiona... "..nemam nista drugo reci osim da ti ne zivis u ovoj drzavi..prema tome pusti nas..koji zivimo tu..da pokusamo napraviti nesto bolje..
(...)
Eto ih i dan danas su "nasa" briga.
-
senada
.... da esdeesovaca nema esdeaovci bi ih izmislili... zasto bi se mi trudili za izjednacavanje jedne nacionalisticke stranke sa drugom......kada to oni cine sami.... koja drskost! svako "izjednacavanje" sda sa sds-om od strane naroda kvalificira se i osudjuje kao direktan i najgori oblik udara na "drzavu" a upravo su ONI ti koji se vec tradicijski sami izjednacavaju....na kraju svaki od esdeaovaca kaze da radi formiranja (svoje) vlasti moraju koalirati sa esdeesovcima...
Last edited by senada on 07/04/2006 11:43, edited 1 time in total.
-
Vingo
Jesi posl'o CV?Lisac wrote:o ustavnim promjenama,
Mozhda bi edu, kada vec dijaspori zamjerash 'ispaljivanje', mogao poci stopama onih koji su 92' bili stari kao i ti sada i koji se nisu ispalili no su odluchili da se bore. Mozhda bi mogao, iz poshtovanja prema onima koji su ti omogucili da danas iz topline svoje sobe 'palamudish' o nedostatku morala, uzeti vile, okupiti josh raje sa grabljama, lopatama i trnokopima i krenuti na skupshtinuObzirom da si obdaren retorikom koja prolazi kod mase, mozhda da se ipak prihvatish megafona
![]()