Sta zamjerate predlozenim amandmanima na ustav?

Prenj

Post by Prenj »

edu wrote:
Prenj wrote:
edu wrote: ono i ti bi dijaspora?
Da ti posaljemo svi prvo biografije na uvid, a onda postove na odobrenje?
ne treba..predaleko ste....
A ti si opet taj koji ce odrediti da li je i kako je taj neko, "predaleko"?
edu

Post by edu »

Prenj wrote:
edu wrote:
Prenj wrote: Da ti posaljemo svi prvo biografije na uvid, a onda postove na odobrenje?
ne treba..predaleko ste....
A ti si opet taj koji ce odrediti da li je i kako je taj neko, "predaleko"?
ne kako..samo da li!
vesela

Post by vesela »

edu,

ja ove amandmane nista ne kapiram :? i ne mogu dati misljenje :-? ...mozes li mi, onako jednostavno pojasniti o cemu se radi?

PS
pitam te totalno ozbiljno, a ujedno si i pokretac diskusije, pa vjerovatno imas i misljenje
edu

Post by edu »

da li si ih procitala?
najSrce

Post by najSrce »

edu wrote:
vesela wrote:
edu wrote:vesela..koga vrijedjam i kako?..osim ako istinu ne smatras uvredom!?

ne edu, istina nije uvreda...ja se nisam nasla uvrijedjenom...opet ponavljam da ZNAM zasto se palis...uvrijediti ne znaci jebat nekom sve po spisku...ti si kulturan decko i govoris direktno i jasno...ali nisi kompetentan odredjivati o kojoj temi dijaspora moze diskutovati ili ne, ti mozes dati kontra argumenete, ali ne sikterisati u stilu : "ovi preko bare"...ni tu se nisam uvrijedila, jer ja nisam preko bare, ali ima ko jeste
opet te pitam..kako je to uvreda?..jesam li sta slagao?..je li ona zivi "preko bare"?..da li sam nekome rekao nemoj raspravljati o ovoj temi!?..sve ovo je pocelo iz njenog zakljucka..parafraziram..ja nemam veze sa pravom..ali ovi amandmani dodatno legalizuju rs!..ja kad nesto ne znam ja pitam..i nikoga ne treba biti stid pitati..ali donositi kurceve zakljucke...

ps. nikome nisam jeb'o sve po spisku jer to nemam obicaja nikad raditi..i nisam se upalio..ja uzivam u ovakvim raspravama.. :D
na ovu izjavu edu je reagovao i sasvim ga razumijem
danas wrote: a ako ovi amandmani prodju sada, onda RS ostaje nevezano za presudu u hagu jer je legalizovana dodatno ovim promjenama i ne moze se vise smatrati prvenstveno genocidnim produktom :roll:
a onda si bez pravog razloga uvucen u nepotrebnu raspravu da bi se i drugi "ukljucili" :
danas wrote:imas li ti ikakav argument, ili ti je sva pamet spala na jebavanje majke dijaspori?
i postovana dama i uciteljica :
vesela wrote:odjebi u skokovima, manijak
edu wrote: ps. nikome nisam jeb'o sve po spisku jer to nemam obicaja nikad raditi..i .. :D

ja vjerujem da ti to ne radis ali drugi rade za tebe

:lol: :wink:

ja damaaaaaaaaaa :roll:
edu

Post by edu »

ovo sto je vesela napisala to nije nikakvo "jebavanje majki"..i to nema veze sa onim sto je ona gore napisala!
Prenj

Post by Prenj »

najSrce wrote: ...
Zasto si sad @najSrce, a ne @Mashenka, kao juce?
Ili kao nekad prije, @rei
najSrce

Post by najSrce »

edu wrote:ovo sto je vesela napisala to nije nikakvo "jebavanje majki"..i to nema veze sa onim sto je ona gore napisala!
radi se o psovanju a tebe stvarno ne vidjeh da si psovao...
:oops:
najSrce

Post by najSrce »

Prenj wrote:
najSrce wrote: ...
pa Prenj ne luduj makar ti... :oops:
Prenj

Post by Prenj »

najSrce wrote:
edu wrote:ovo sto je vesela napisala to nije nikakvo "jebavanje majki"..i to nema veze sa onim sto je ona gore napisala!
Ali zato ja tebe vidim kako mijenjas nickove :D
edu

Post by edu »

jebo te kralj..odjebi u skokovima..i slicne psovke..ne predstavljaju problem..ali sad da ja nekome kazem..jebem ti majku..ili jebem ti sve po spisku..to vec nije nacin na koji ja komuniciram..(tako samo sa svojom rajom.. :D )..
Fair Life

Post by Fair Life »

Prenj wrote:
najSrce wrote:...
Moze joj se...
Vingo

Post by Vingo »

...lanu!!!!!

PS

Zar Masenjka ne ide u paketu s Bechom???

Edu??????????
najSrce

Post by najSrce »

Prenj wrote:
najSrce wrote:
Ali zato ja tebe vidim kako mijenjas nickove :D
ja sam jedna i jedina :roll: a ostalo je tvoj problem

ps vjerovatno iste IP adrese ali to nije moj problem i nemoj da me dovodis
u vezu s tim , ili se idi lijeci :oops:
Last edited by najSrce on 07/04/2006 11:19, edited 1 time in total.
edu

Post by edu »

kazi mati.. :P

ps. jebo majku jos ce ispasti da ne psujem.. :D :D :D
Vingo

Post by Vingo »

edu wrote:kazi mati.. :P

Misliiiim???!!!!!!!
:shock:
edu

Post by edu »

jesam incestoidan.. :-) :D :D :D

i nije lagumdzija rek'o "jadan tihic"..nego samo tihic!.. :P :-)
vesela

Post by vesela »

:lol: :lol: :lol:
najSrce

Post by najSrce »

ma mislim ono kocijaski nisi one izraze kakko su vec rekli: "jebavo majku dijaspori" eto to nisi

:lol: :lol: :lol: joj ruzne recenice "jmd" buhhaaaaaaa :lol:
Last edited by najSrce on 07/04/2006 11:34, edited 2 times in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

edu wrote:(...)

ostavljam te bosanskoj dobrobiti u koju te strucno vode bivsi bokseri i vozaci kamiona... "..nemam nista drugo reci osim da ti ne zivis u ovoj drzavi..prema tome pusti nas..koji zivimo tu..da pokusamo napraviti nesto bolje..

(...)
Na prijedlog Richarda Holbrooka da se zabrani politickadjelatnost stranke SDS... Alija iztbegovic mu je odgovorio: "Oni jesu nacisti, ali nemojte ih zabranjivati. Neka oni ubuduce budu naša a ne vaša briga."

Eto ih i dan danas su "nasa" briga.
Last edited by Fair Life on 07/04/2006 11:35, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

edu wrote:jesam incestoidan.. :-) :D :D :D

i nije lagumdzija rek'o "jadan tihic"..nego samo tihic!.. :P :-)

Znas moju potrebu da popravljam stil....Cak i Suverenu retorike.
Lisac

Post by Lisac »

o ustavnim promjenama, :D

ja bih da ustavni amandmani omoguce onima koji su danas mladi, a koji su u vrijeme rata (poput edua) bili djeca dovoljno velika da shvate shta se deshava ali nedovoljno stara da se prihvate pushke, da pochnu razmishljati i raditi na svojoj buducnosti. Ako postoji amandman koji ce nalozhiti neodlozhno otvaranje ochiju i umova, treba ga hitno donijeti i mozhda tada 'mladi i perspektivni' shvate da njihov problem nisu oni koji su daleko, niti je problem to shto su isti otishli kada je bilo gusto. Problem su oni koji su ostali i sada sexualno opce sa nashim mozgovima. Te orgije nazhalost ostavljaju posljedice pa se tako i rijetki 'omladinci' koji su nauchili misliti svojom glavom vishe zabavljaju ispitivanjem moralno-patriotskih kvaliteta bh dijaspore, no shto razmishljaju o konkretnim stvarima koje bi mogli uraditi za vlastitu buducnost u svojoj zemlji. Rezignaciju srednje i starije generacije je josh nekako i moguce razumjeti, no indiferentnost mladih kojima ce (ukoliko se nishta ne promijeni) polovni golf dvojka i cener za pive dva puta sedmichno biti odraz natprosjechnog zhivotnog standarda zaista je teshko shvatiti.

Mozhda bi edu, kada vec dijaspori zamjerash 'ispaljivanje', mogao poci stopama onih koji su 92' bili stari kao i ti sada i koji se nisu ispalili no su odluchili da se bore. Mozhda bi mogao, iz poshtovanja prema onima koji su ti omogucili da danas iz topline svoje sobe 'palamudish' o nedostatku morala, uzeti vile, okupiti josh raje sa grabljama, lopatama i trnokopima i krenuti na skupshtinu :D Obzirom da si obdaren retorikom koja prolazi kod mase, mozhda da se ipak prihvatish megafona :D :D
edu

Post by edu »

Fair Life wrote:
edu wrote:(...)

ostavljam te bosanskoj dobrobiti u koju te strucno vode bivsi bokseri i vozaci kamiona... "..nemam nista drugo reci osim da ti ne zivis u ovoj drzavi..prema tome pusti nas..koji zivimo tu..da pokusamo napraviti nesto bolje..

(...)
Na prijedlog Richarda Holbrooka da se zabrani politickadjelatnost stranke SDS... Alija iztbegovic mu je odgovorio: "Oni jesu nacisti, ali nemojte ih zabranjivati. Neka oni ubuduce budu naša a ne vaša briga."

Eto ih i dan danas su "nasa" briga.
je li to onaj richard sto se poslije kajao sto nije istrajao u pritisku na milosevica da promjeni ime republici srpskoj..jer i uz richardov "amin" je napravljena republika srpska!..ili je to onaj richard sto je molio milosevica da mu obezbijedi sarajevski aerodrom da moze sigurno sletjeti..pa kad mu to ovaj nije mogao ispuniti..richard se odluci na put preko igmana i izgubi trojicu svojih dragih kolega..e taj richard je uradio dobrih stvari..ali je imao i svojih kikseva..uostalom kao i taj alija kojeg spominjes..no kakve to sve veze ima sa mojim postom?
senada

Post by senada »

.... da esdeesovaca nema esdeaovci bi ih izmislili... zasto bi se mi trudili za izjednacavanje jedne nacionalisticke stranke sa drugom......kada to oni cine sami.... koja drskost! svako "izjednacavanje" sda sa sds-om od strane naroda kvalificira se i osudjuje kao direktan i najgori oblik udara na "drzavu" a upravo su ONI ti koji se vec tradicijski sami izjednacavaju....na kraju svaki od esdeaovaca kaze da radi formiranja (svoje) vlasti moraju koalirati sa esdeesovcima...
Last edited by senada on 07/04/2006 11:43, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

Lisac wrote:o ustavnim promjenama, :D

ja bih da ustavni amandmani omoguce onima koji su danas mladi, a koji su u vrijeme rata (poput edua) bili djeca dovoljno velika da shvate shta se deshava ali nedovoljno stara da se prihvate pushke, da pochnu razmishljati i raditi na svojoj buducnosti. Ako postoji amandman koji ce nalozhiti neodlozhno otvaranje ochiju i umova, treba ga hitno donijeti i mozhda tada 'mladi i perspektivni' shvate da njihov problem nisu oni koji su daleko, niti je problem to shto su isti otishli kada je bilo gusto. Problem su oni koji su ostali i sada sexualno opce sa nashim mozgovima. Te orgije nazhalost ostavljaju posljedice pa se tako i rijetki 'omladinci' koji su nauchili misliti svojom glavom vishe zabavljaju ispitivanjem moralno-patriotskih kvaliteta bh dijaspore, no shto razmishljaju o konkretnim stvarima koje bi mogli uraditi za vlastitu buducnost u svojoj zemlji. Rezignaciju srednje i starije generacije je josh nekako i moguce razumjeti, no indiferentnost mladih kojima ce (ukoliko se nishta ne promijeni) polovni golf dvojka i cener za pive dva puta sedmichno biti odraz natprosjechnog zhivotnog standarda zaista je teshko shvatiti.

Mozhda bi edu, kada vec dijaspori zamjerash 'ispaljivanje', mogao poci stopama onih koji su 92' bili stari kao i ti sada i koji se nisu ispalili no su odluchili da se bore. Mozhda bi mogao, iz poshtovanja prema onima koji su ti omogucili da danas iz topline svoje sobe 'palamudish' o nedostatku morala, uzeti vile, okupiti josh raje sa grabljama, lopatama i trnokopima i krenuti na skupshtinu :D Obzirom da si obdaren retorikom koja prolazi kod mase, mozhda da se ipak prihvatish megafona :D :D
Jesi posl'o CV? :D (Odmah te se sjetim pred tunelom....)
Post Reply