danas wrote:Bosanac sa dna kace wrote:
da, ali to ubijanje onog ko ne navija za nas tim vazi za sve, ne samo za jedan tim, ljudska priroda je sklona tome, mi se ne mozemo zadovoljit da mi budemo to sto jesmo, vec trazimo i od ostalih, bilo da imamo pravila koja kazu da se mora odsjec galava i cekamo nekog da to prekrsi, ili jednostavno saljemo stotine hiljda vojnika i ubijamo koga stignemo!
pa ako je ljudska priroda sklona tome, zasto je onda i bozja priroda tako sujetna i mala? mrel' bit sto nije bozja, vec ljudska ruka pisala te zakone a onda ih prodavala kao bozje? jer hajde sto ljudi ne trpe da se navija za drugi tim, nego sto bog ama bas nikako ne trpi... o tome se radi... da je ovo vjernicima direktna bozja a ne ljudska direktiva; posjeci one koji predju da navijaju za sarajevo a rodjeni su kao zeljovci....

a ti nikako da ukopcas da ne diskutujemo ovdje o ljudskoj prirodi i ljudskim zakonima, vec o bozjoj prirodi i bozjim zakonima diktiranim u kur'anu... sve u svemu, sujetan neki bog...

pa kad smo vec kod Bozijih zakona, malo prije se dotace sure Pokajanje, i navede je kako primjer barbarizma, medjutim ajet koji si citirala, objavljen je u vremenu kad su mnogobosci prekrsili po ko zna koji put potpisani ugovor, nisi navela fusnotu gdje ima to objasnjenje!
osnovno nacelo ajeta koje si navela; ne diras me, ne diram te!
medjutim ljudska priroda je sklona tome da caprka i izokrece!
ljudi su sujetni a ne Bog!
Cinjenica je da ljudi u Afganistanu ne zive u danasnjem vremenu zivotom kojim mi zivimo, ne poimaju zivot i vrijeme kako mi poimamo!
hvala na ispravci za murteda(otpadnika od vjere

!
l