Abdul Rahman - bivsi musliman

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

klif wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: pa i crvena armija je ubijala zarobljenike koje su Svabe oslobadjale!
pa cak i bivsa Juga je imala ''sisteme'' da se rijesi onih koji su bilii zarobljeni kao partizani od strane Svaba!
Ali ne u ime boga, koliko znam.
ljudi nisu vjerovali u boga nego u crvenu partiju
znaci u ime partije
tj. ista stvar :D
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

danas wrote: tacno, 'pravedinije' je i 'bolje' ubiti nekoga iz ciste sujete; jer se usudio da ne navija vise za nas tim. kako zrelo....
PS za murtada nisi u pravu -- i murtad milli (onaj ko je primio islam, pa ga onda odbacio) i murtad fitri (onaj ko je rodjen kao musliman, pa ga odbacio) su kaznjiva smrcu. sa tim -- koliko je meni poznato -- da se ovaj prvi moze pokajati i bice mu oprosteno, a ovaj drugi nece zasluziti oprost cak i ako se pokaje i vrati u islam. jer prva izdaja je izdaja muslimanske zajednice, a druga je izdaja boga, koja kao takva nije oprostiva.
znaci, sasvim je suprotno od onoga sto ti tvrdis; teze se kaznjava murtad fitri jer je njegov prekrsaj gori sa vjerskog stanovista. a fraza "nema prisle u vjeri" znaci da se niko ne moze silom natjerati da bude ili postane musliman, ali jednom kada si musliman ima da se pridrzavas zakona i propisa...
da, ali to ubijanje onog ko ne navija za nas tim vazi za sve, ne samo za jedan tim, ljudska priroda je sklona tome, mi se ne mozemo zadovoljit da mi budemo to sto jesmo, vec trazimo i od ostalih, bilo da imamo pravila koja kazu da se mora odsjec galava i cekamo nekog da to prekrsi, ili jednostavno saljemo stotine hiljda vojnika i ubijamo koga stignemo!
danas

#78 Re: Abdul Rahman - bivsi musliman

Post by danas »

array wrote:Evo kako ja gledam na to:

Islam u Avganistanu je na priblizno istom mjestu gdje je krscanstvo bilo prije oko 600 godina. U to vrijeme krscani su ubijali sve od reda koji su odbijali nasilno pokrstavanje a maltene svaka crkva je u svojim podrumima mucila i ubijala ljude na najsvirepiji moguci nacin. Svecenici su se takmicili ko ce napraviti bolju mucenicku spravu sto ce ubijati sto sporije a da moze prouzrokovati sto veci bol.

I sad kad poredim Islam u Avganistanu sa inkvizicijom ja bih rekao da je Afganistan raj na zemlji.
ovo za krscanstvo je svakako tacno; inkvizicija je iza sebe ostavila milione mrtvih i ko zna koliko nasilno pokrstenih, jer nikakvog izbora nije bilo. jeretici su ko jedan spaljivani na lomaci, jer okretanje ledja bogu je bilo jednako kaznjivo smrcu. znaci, sve je tacno. ali sta da radimo sa cinjenicom da je to bilo prije 600 godina, a ovo u avganistanu je danas?
danas

Post by danas »

Bosanac sa dna kace wrote: da, ali to ubijanje onog ko ne navija za nas tim vazi za sve, ne samo za jedan tim, ljudska priroda je sklona tome, mi se ne mozemo zadovoljit da mi budemo to sto jesmo, vec trazimo i od ostalih, bilo da imamo pravila koja kazu da se mora odsjec galava i cekamo nekog da to prekrsi, ili jednostavno saljemo stotine hiljda vojnika i ubijamo koga stignemo!
pa ako je ljudska priroda sklona tome, zasto je onda i bozja priroda tako sujetna i mala? mrel' bit sto nije bozja, vec ljudska ruka pisala te zakone a onda ih prodavala kao bozje? jer hajde sto ljudi ne trpe da se navija za drugi tim, nego sto bog ama bas nikako ne trpi... o tome se radi... da je ovo vjernicima direktna bozja a ne ljudska direktiva; posjeci one koji predju da navijaju za sarajevo a rodjeni su kao zeljovci.... :wink: a ti nikako da ukopcas da ne diskutujemo ovdje o ljudskoj prirodi i ljudskim zakonima, vec o bozjoj prirodi i bozjim zakonima diktiranim u kur'anu... sve u svemu, sujetan neki bog... :wink:
Last edited by danas on 27/03/2006 17:05, edited 1 time in total.
kekec

Post by kekec »

ali sta da radimo sa cinjenicom da je to bilo prije 600 godina, a ovo u avganistanu je danas?
Pitanje :thumbup:
Bosanac sa dna kace

danas wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
danas wrote: hhmmm... cek da malo bolje pogledam... more bit sve su fakat iste? :oops: :-?
men se cini da si zaborvila si one sto kazu da su svi gojim i da moraju sluzit njima i ona sto kaze da smo svi jednaki, al ne moremo vjerovat u Boga, vec u partiju!
jesu sve su iste! :-) samo ljudi nisu isti kao sto ni pet prsitju tovje ruke nisu isti! :-)
covjek je savrsen po svojoj prirodi, pa mora bit savrseno i ono sto on stvori! A stvorio je ideologiju!
pa sve je to OK, i ja tvdim da se sve ove ideologije svakako nepravedne i manje-vise bezze, te se zato svakako ne pronalazim ni u jednoj od njih... sa malom razlikom -- TI tvrdis da je neke od njih stvorio ne covjek vec bog, a jednako su lose i bezze... sta sad? sta sa 'savrsenom rijecju savrsenog kreatora'? a ona ista ko i ljudska rijec? pa mozda cak i malo gora i malo netolerantnija? :D

sto bi ljudska rijec bila jednaka Bozijoj???
nisu jednake, ali obje imaju svoju savrsenost jer obje su od savrsenog bica!
ja za svoj tim tvrdim da je najbolji! :D :-)
Bujrum za ostale timove nek se dokazu! :D
klif

Post by klif »

Al ipak neces ubijati ljude samo zato sto su istupili iz tvog tima.
danas

Post by danas »

Bosanac sa dna kace wrote:ja za svoj tim tvrdim da je najbolji! :D :-)
i ja za svoj tim tvrdim da je najbolji, i u tome su svi ljudi isti -- svako misli da je bas njegov tim najbolji, jer da ja mislim da je tvoj tim bolji ili da ti mislis da je moj tim bolji, mi bi promijenili timove... samo, razlika je u metodama navijanja i davanja podrske svom timu -- mislim, moramo li bas uvijek ubiti one sto navijaju za zelju, SAMO zato sto navijaju za zelju a nista drugo nam nisu skrivili? :roll:
Bosanac sa dna kace

danas wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: da, ali to ubijanje onog ko ne navija za nas tim vazi za sve, ne samo za jedan tim, ljudska priroda je sklona tome, mi se ne mozemo zadovoljit da mi budemo to sto jesmo, vec trazimo i od ostalih, bilo da imamo pravila koja kazu da se mora odsjec galava i cekamo nekog da to prekrsi, ili jednostavno saljemo stotine hiljda vojnika i ubijamo koga stignemo!
pa ako je ljudska priroda sklona tome, zasto je onda i bozja priroda tako sujetna i mala? mrel' bit sto nije bozja, vec ljudska ruka pisala te zakone a onda ih prodavala kao bozje? jer hajde sto ljudi ne trpe da se navija za drugi tim, nego sto bog ama bas nikako ne trpi... o tome se radi... da je ovo vjernicima direktna bozja a ne ljudska direktiva; posjeci one koji predju da navijaju za sarajevo a rodjeni su kao zeljovci.... :wink: a ti nikako da ukopcas da ne diskutujemo ovdje o ljudskoj prirodi i ljudskim zakonima, vec o bozjoj prirodi i bozjim zakonima diktiranim u kur'anu... sve u svemu, sujetan neki bog... :wink:
pa kad smo vec kod Bozijih zakona, malo prije se dotace sure Pokajanje, i navede je kako primjer barbarizma, medjutim ajet koji si citirala, objavljen je u vremenu kad su mnogobosci prekrsili po ko zna koji put potpisani ugovor, nisi navela fusnotu gdje ima to objasnjenje!
osnovno nacelo ajeta koje si navela; ne diras me, ne diram te!
medjutim ljudska priroda je sklona tome da caprka i izokrece! :D
ljudi su sujetni a ne Bog!
Cinjenica je da ljudi u Afganistanu ne zive u danasnjem vremenu zivotom kojim mi zivimo, ne poimaju zivot i vrijeme kako mi poimamo!
hvala na ispravci za murteda(otpadnika od vjere :) !
l
zlata

#85 Re: Abdul Rahman - bivsi musliman

Post by zlata »

danas wrote:
array wrote:Evo kako ja gledam na to:

Islam u Avganistanu je na priblizno istom mjestu gdje je krscanstvo bilo prije oko 600 godina. U to vrijeme krscani su ubijali sve od reda koji su odbijali nasilno pokrstavanje a maltene svaka crkva je u svojim podrumima mucila i ubijala ljude na najsvirepiji moguci nacin. Svecenici su se takmicili ko ce napraviti bolju mucenicku spravu sto ce ubijati sto sporije a da moze prouzrokovati sto veci bol.

I sad kad poredim Islam u Avganistanu sa inkvizicijom ja bih rekao da je Afganistan raj na zemlji.
ovo za krscanstvo je svakako tacno; inkvizicija je iza sebe ostavila milione mrtvih i ko zna koliko nasilno pokrstenih, jer nikakvog izbora nije bilo. jeretici su ko jedan spaljivani na lomaci, jer okretanje ledja bogu je bilo jednako kaznjivo smrcu. znaci, sve je tacno. ali sta da radimo sa cinjenicom da je to bilo prije 600 godina, a ovo u avganistanu je danas?
Pa sta da radimo sa cinjenicom da milijuni Amerikanaca crkaju od debljine i sala....a milijuni ljudi na svijetu...umiru od gladi? Zaostalost, nerazvijenost, prmitivizam, sirotinja.
Abdul je trenutno svjetska tema...isto k'o i karikature prije par dana.
Trenutno je "zanimljivije" (plitko) prikazivati "muslimanski" primitivizam i zaostalost...nego ulazit u bit opceg problema svjetske gladi, sirotinje, a i drustvenog i duhovnog primitivizma...kao (najvise) poslijedica istih.
Bosanac sa dna kace

klif wrote:

Al ipak neces ubijati ljude samo zato sto su istupili iz tvog tima.
da, narafno da necu, ali cu osigurati dobre i kvalitetne igrace, i teren za igru!
Bosanac sa dna kace

danas wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:ja za svoj tim tvrdim da je najbolji! :D :-)
i ja za svoj tim tvrdim da je najbolji, i u tome su svi ljudi isti -- svako misli da je bas njegov tim najbolji, jer da ja mislim da je tvoj tim bolji ili da ti mislis da je moj tim bolji, mi bi promijenili timove... samo, razlika je u metodama navijanja i davanja podrske svom timu -- mislim, moramo li bas uvijek ubiti one sto navijaju za zelju, SAMO zato sto navijaju za zelju a nista drugo nam nisu skrivili? :roll:
ne, ne moramo ubiti one koji navijaju za Zelju, ali moramo osigurat dobre i kvalitetne igrace U Sarajevu tako da nam koke ne bjeze u drugi tor!
danas

Post by danas »

Bosanac sa dna kace wrote: ne, ne moramo ubiti one koji navijaju za Zelju, ali moramo osigurat dobre i kvalitetne igrace U Sarajevu tako da nam koke ne bjeze u drugi tor!
pa oglum, sta da radimo -- zakon nalaze da se prebjezi u zelju moraju ubiti. sta cemo sad?
mozda mijenjati zakone? :wink: ali kako kad su isti od boga dati? :D
Bosanac sa dna kace

danas wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: ne, ne moramo ubiti one koji navijaju za Zelju, ali moramo osigurat dobre i kvalitetne igrace U Sarajevu tako da nam koke ne bjeze u drugi tor!
pa oglum, sta da radimo -- zakon nalaze da se prebjezi u zelju moraju ubiti. sta cemo sad?
mozda mijenjati zakone? :wink: ali kako kad su isti od boga dati? :D
hm, pa vec sam napiso, ti ljudi usredotocili su se na provodjenje nekih mal te ne nevaznih zakona, ali nisu se usredotocili na zakone koji su im obaveza, kao sto je otvaranje skola, izgradnja puteva, bolnica.....
trce pred rudu!
da li uopste ti ljudi imaju pojma o islamu, o Bogu?
NIN

Post by NIN »

Haman da niste primjetili moj post o ljudskom ZIVOTU kao svetinji!
Bosanac sa dna kace

NIN wrote:Haman da niste primjetili moj post o ljudskom ZIVOTU kao svetinji!
Ma jesmo! :-)
NIN

Post by NIN »

Pa sta onda budalasete izvlaceci kojekakve zakljucke iz ajeta i komentarisuci kojekakve islamske i ine zakone!
Dirate u svetinju!
ZIVOT
Shoshana

Post by Shoshana »

MoRel' to ikako ko drugi da se bije? Vazda po ZeljAvcima? :sad:
danas

Post by danas »

NIN wrote:

Pa sta onda budalasete izvlaceci kojekakve zakljucke iz ajeta i komentarisuci kojekakve islamske i ine zakone!
Dirate u svetinju!
ZIVOT
ne vidi se to bas najbolje na dnu kace :D
danas

Post by danas »

Shoshana wrote:MoRel' to ikako ko drugi da se bije? Vazda po ZeljAvcima? :sad:
pa kad ste svakaki, nista bolje niste ni zasluzili :P
Shoshana

Post by Shoshana »

danas wrote:
nemoj ti to tako...cuj zasluzili....svakome prema zaslugama - to mi nesto tukne na onu socijalisticku propagandu :D :D
NIN

Post by NIN »

Shoshana wrote:
danas wrote:
nemoj ti to tako...cuj zasluzili....svakome prema zaslugama - to mi nesto tukne na onu socijalisticku propagandu :D :D

Haman da ovi ljudi ovdje ne kontaju, udaraju samo po vertikali a horizontala im je samo 'nako!
Ne znam!
danas

Post by danas »

@NIN:
prijateljski savjet -- relax malo man :D :-)
Shoshana

Post by Shoshana »

Ma, ne'am kad da odgovorim, odo' da protestvujem protiv ubijanja foka.
NIN

Post by NIN »

danas wrote:@NIN:
prijateljski savjet -- relax malo man :D :-)

COOL
Post Reply