KAKO PREPOZNATI PRAVE SARAJLIJE?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Vingo wrote:
Sarajlija je, meni svako ko voli Sarajevo, ko se ne protivi njegovom nacinu funkcionisanja, i uklapa se u njega, bez obzira ko je i odakle je...
Dakle lijepo je kad neko dodje iz Barcelone ili iz Dejcica i prihvati Sarajevo onakvo kakvo jeste, bez inicijative da od njega pravi Barcelonu ili Dejcice...
Nazalost...takvi izumiru.
pusti se ti naseg drvosjece, on ti je rodjeni sarajlija samo se odlucio uklopit u svoj komsiluk...navukao paravan :D:D:D:D

slazem se sa tvojom definicijom Sarajlije....
ne mroas biti rodjen u ovom gradu, ali ga moras prihvatiti kao svoj grad i tako se odnositi prema njemu....
al kao sto UDG rece, najlakse se uklopit i sa 13. sprata baciti vrecu sa smecem, ili prijaviti komsiju da ti je ukrao supu sa drvima (scena sa pocetka mira kad je lik cini mi se na alipasinu u lift natrpao drva)...
_galaksija

Post by _galaksija »

Kurt_Kombajn wrote:...Pa kad moze stati moja krava, moci ce vala i tvoje kokosi :D

Samo u kadu mi, zivota ti, ne diraj...Ovca mi ne trpi drustvo kokohcadi :D
pa kako cemo se ja i ti kupat u kadi kad je ovcica tu???Imas neko rijesenje,daj ideju.... :D
Vingo

Post by Vingo »

mIRCerka wrote:
Vingo wrote:
Sarajlija je, meni svako ko voli Sarajevo, ko se ne protivi njegovom nacinu funkcionisanja, i uklapa se u njega, bez obzira ko je i odakle je...
Dakle lijepo je kad neko dodje iz Barcelone ili iz Dejcica i prihvati Sarajevo onakvo kakvo jeste, bez inicijative da od njega pravi Barcelonu ili Dejcice...
Nazalost...takvi izumiru.
pusti se ti naseg drvosjece, on ti je rodjeni sarajlija samo se odlucio uklopit u svoj komsiluk...navukao paravan :D:D:D:D

slazem se sa tvojom definicijom Sarajlije....
ne mroas biti rodjen u ovom gradu, ali ga moras prihvatiti kao svoj grad i tako se odnositi prema njemu....
al kao sto UDG rece, najlakse se uklopit i sa 13. sprata baciti vrecu sa smecem, ili prijaviti komsiju da ti je ukrao supu sa drvima (scena sa pocetka mira kad je lik cini mi se na alipasinu u lift natrpao drva)...
Ma zna drvosjeca da ovo nema veze s njim. Nego mi Dejcici skroz slatko zvuce, a ko prava Sarajka sam tek neki dan upratila gdje su... :-)
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

_galaksija wrote:
Kurt_Kombajn wrote:...Pa kad moze stati moja krava, moci ce vala i tvoje kokosi :D

pa kako cemo se ja i ti kupat u kadi kad je ovcica tu???Imas neko rijesenje,daj ideju.... :D

Eheheeeeeeeeee, pa ima gazda kazan za rakiju :D :D :D :D
Nista se ne boj, bice buckanja, a i ovca na broju :D :D
_galaksija

Post by _galaksija »

Kurt_Kombajn wrote:
_galaksija wrote:

Eheheeeeeeeeee, pa ima gazda kazan za rakiju :D :D :D :D
Nista se ne boj, bice buckanja, a i ovca na broju :D :D
u miraz donosim par litara sljivovive stare 8 godina .Bez zezanja.... :D
Goran_35

Post by Goran_35 »

hmm? :oops:

sto me ova galaksija podsjeca na nekoga? :roll: ;)
_galaksija

Post by _galaksija »

Goran_35 wrote:hmm? :oops:

sto me ova galaksija podsjeca na nekoga? :roll: ;)
E svasta..pa ja sam bas jedinstvena i posebna zenska :D
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

_galaksija wrote: u miraz donosim par litara sljivovive stare 8 godina .Bez zezanja.... :D
Jooooj vec sam u transu :D

Idem pustiti Koketa da se odvalim, pozuri s cugom :D :D
senada

Post by senada »

_galaksija wrote:
Kurt_Kombajn wrote:
_galaksija wrote: hljeb od duse,na ranu me privit mozes :D
(jel` dovoljno za prodat???) :D
Bravo! Uzimam! :D

Sad mozemo zajedno bacati smece sa prozora :D :D
jEL ` TI DOVOLJNO VELIK BALKON ZA MOG KOKOSINJCA??? :D
Sarajevo grade... sta ti rade :? :-? :(
_galaksija

Post by _galaksija »

Kurt_Kombajn wrote:
_galaksija wrote: u miraz donosim par litara sljivovive stare 8 godina .Bez zezanja.... :D
Jooooj vec sam u transu :D

Idem pustiti Koketa da se odvalim, pozuri s cugom :D :D
Pa bolji ti je Esad Plavi.Sad ima 3 crvena pramena ,a najnoviji CD mu je extra.Svaki put me obori u trans . :lol:
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

_galaksija wrote:Pa bolji ti je Esad Plavi.Sad ima 3 crvena pramena ,a najnoviji CD mu je extra.Svaki put me obori u trans . :lol:
Haj ponesi i to zivota ti, ja nemam kad otici da nabavim. Moram kravu namiriti :D
senada

Post by senada »

Kurt_Kombajn wrote:
_galaksija wrote:Pa bolji ti je Esad Plavi.Sad ima 3 crvena pramena ,a najnoviji CD mu je extra.Svaki put me obori u trans . :lol:
Haj ponesi i to zivota ti, ja nemam kad otici da nabavim. Moram kravu namiriti :D
molim vas lijepo... dajte se ponasajte!!
_galaksija

Post by _galaksija »

senada bona imas lijepe noge.... :lol:
(jesi gledala OVO MALO DUSE????) :D
senada

Post by senada »

_galaksija wrote:senada bona imas lijepe noge.... :lol:
(jesi gledala OVO MALO DUSE????) :D
ko brenine none za uzjahat..al prvo se pocni ponasat.. pa cemo jako otad zdogovorit oko otog filjdjana duse :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

valjda prave sarajlije ljude dijele na papke i raju...ili supke i raju...
ne znam...
ima tih definicija na http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=11825

:D
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Sminkeri se izdvajaju od ostale raje, ....gliseri, maske i peraje...
Od vjesti gledaju vremensku prognozu...
_galaksija

Post by _galaksija »

uvjek dobar gost wrote:Sminkeri se izdvajaju od ostale raje, ....gliseri, maske i peraje...
Al sto rece Maca samo vremensku prognozu u Bosni ,svijet ih ne zanima i onako nemaju viza da idu bilo gdje :D
senada

Post by senada »

_galaksija wrote:
uvjek dobar gost wrote:Sminkeri se izdvajaju od ostale raje, ....gliseri, maske i peraje...
Al sto rece Maca samo vremensku prognozu u Bosni ,svijet ih ne zanima i onako nemaju viza da idu bilo gdje :D
ti bas znas da mrzis :-?
Image
_galaksija

Post by _galaksija »

senada wrote:
_galaksija wrote:
ti bas znas da mrzis :-?
Ne mrzim ja nikoga ,bona senada ,sto me takvom vidis....samo se malo zezam ,opusti se...nije svijet tvoj ako si sarajka....nije vazno sta si ni ko si vec KAKAV SI.
Kad malo prodjes svijeta i vidis kakvih sve metropola ima,onda shvatas da je Sarajevo samo gradic od 500.000 stanovnika koje je doslo odnekuda.Nije Sarajevo centar svijeta i ni malo me ne privlaci njegov smek.Nije nikad :sad: ,zao mi je sto ovo moram reci, ali zaista nikad nisam mogla da zavolim Sarajevo :sad:
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D ja sam bio hašišar :D :D bez hašiša :D :D ali danas se ne prepoznajem :D mora da sam u krivu :D :D ili bježim od istine ..........da je sve prolazno :D :D samo grad ostaje ........( ako ga opet napadnu :D :D ) ............neće ništa biti kao prije ...... :D :D.
senada

Post by senada »

manijak1 wrote::oops: :D ja sam bio hašišar :D :D bez hašiša :D :D
bio na pogacici :-)? tc.. tc..
Saian

Post by Saian »

Evo ja sam recimo "krivi" Sarajlija, naime znam se chesto u iskrivit' kad se u sitne sate vracam kuci ulicama Sarajeva :D :D pokushavajuci se sjetit koji mi je ono broj ulaza 52 il 54 :D :D :D
edu

Post by edu »

A wrote:Neko pametno rece - po ljubavi prema gradu.
jesam li ja? :? :D ..nisam..e jebi ga.. :D :D :D
morse

Post by morse »

dobro :D ..hoce li mi neko sad reci ko je pravi sarajlija a ko ne?
evo ja sam tek trece koljeno.
naravno sa stucnama.
vjerovatno zbog toga navijam za FKS.
Stari

Post by Stari »

Teorija o sarajlijama kao o svima onima koji vole Sarajevo cini mi se ne prolazi. Ja volim Sarajevo ...ali nisam sarajlija...niti to mogu biti. Krajisnik sam s dna kace. I Sarajevu nisam boravio skoro nikad.

zar ne bi bilo bolje ...definisati pojam Sarajlija nesto egzaktnije. Evo recimo ....po modelu Purgera(Zagrepcana)., gdje purger svako onaj koji je i sam a i ciji su preci zivjeli u podrucju Ilica -Vlaska - Frankopanska- kaptol - gornji grad....unazad sedam(7)...generacija.

Dobro rekoh model za sarajlije ne morao biti tako striktan (jer da bi se pokrilo vremensko razdoblje od "7 generacija unazad" ...potrebna je obimna statisticka dokumentacija za koju nisam siguran da je jos uvjek ...kompletna) jer se bojim da broj onih koji bi se u tom slucaju mogli okititi tim zvanjem bio vrlo reduciran u odnosu na one koji danas pretenduju na to laskavo zvanje.
Post Reply