Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vingo wrote:
Sarajlija je, meni svako ko voli Sarajevo, ko se ne protivi njegovom nacinu funkcionisanja, i uklapa se u njega, bez obzira ko je i odakle je...
Dakle lijepo je kad neko dodje iz Barcelone ili iz Dejcica i prihvati Sarajevo onakvo kakvo jeste, bez inicijative da od njega pravi Barcelonu ili Dejcice...
Nazalost...takvi izumiru.
pusti se ti naseg drvosjece, on ti je rodjeni sarajlija samo se odlucio uklopit u svoj komsiluk...navukao paravan :D:D:D
slazem se sa tvojom definicijom Sarajlije....
ne mroas biti rodjen u ovom gradu, ali ga moras prihvatiti kao svoj grad i tako se odnositi prema njemu....
al kao sto UDG rece, najlakse se uklopit i sa 13. sprata baciti vrecu sa smecem, ili prijaviti komsiju da ti je ukrao supu sa drvima (scena sa pocetka mira kad je lik cini mi se na alipasinu u lift natrpao drva)...
Vingo wrote:
Sarajlija je, meni svako ko voli Sarajevo, ko se ne protivi njegovom nacinu funkcionisanja, i uklapa se u njega, bez obzira ko je i odakle je...
Dakle lijepo je kad neko dodje iz Barcelone ili iz Dejcica i prihvati Sarajevo onakvo kakvo jeste, bez inicijative da od njega pravi Barcelonu ili Dejcice...
Nazalost...takvi izumiru.
pusti se ti naseg drvosjece, on ti je rodjeni sarajlija samo se odlucio uklopit u svoj komsiluk...navukao paravan :D:D:D
slazem se sa tvojom definicijom Sarajlije....
ne mroas biti rodjen u ovom gradu, ali ga moras prihvatiti kao svoj grad i tako se odnositi prema njemu....
al kao sto UDG rece, najlakse se uklopit i sa 13. sprata baciti vrecu sa smecem, ili prijaviti komsiju da ti je ukrao supu sa drvima (scena sa pocetka mira kad je lik cini mi se na alipasinu u lift natrpao drva)...
Ma zna drvosjeca da ovo nema veze s njim. Nego mi Dejcici skroz slatko zvuce, a ko prava Sarajka sam tek neki dan upratila gdje su...
uvjek dobar gost wrote:Sminkeri se izdvajaju od ostale raje, ....gliseri, maske i peraje...
Od vjesti gledaju vremensku prognozu...
Al sto rece Maca samo vremensku prognozu u Bosni ,svijet ih ne zanima i onako nemaju viza da idu bilo gdje
ti bas znas da mrzis
Ne mrzim ja nikoga ,bona senada ,sto me takvom vidis....samo se malo zezam ,opusti se...nije svijet tvoj ako si sarajka....nije vazno sta si ni ko si vec KAKAV SI.
Kad malo prodjes svijeta i vidis kakvih sve metropola ima,onda shvatas da je Sarajevo samo gradic od 500.000 stanovnika koje je doslo odnekuda.Nije Sarajevo centar svijeta i ni malo me ne privlaci njegov smek.Nije nikad ,zao mi je sto ovo moram reci, ali zaista nikad nisam mogla da zavolim Sarajevo
ja sam bio hašišar bez hašiša ali danas se ne prepoznajem mora da sam u krivu ili bježim od istine ..........da je sve prolazno samo grad ostaje ........( ako ga opet napadnu ) ............neće ništa biti kao prije ...... .
Evo ja sam recimo "krivi" Sarajlija, naime znam se chesto u iskrivit' kad se u sitne sate vracam kuci ulicama Sarajeva pokushavajuci se sjetit koji mi je ono broj ulaza 52 il 54
dobro ..hoce li mi neko sad reci ko je pravi sarajlija a ko ne?
evo ja sam tek trece koljeno.
naravno sa stucnama.
vjerovatno zbog toga navijam za FKS.
Teorija o sarajlijama kao o svima onima koji vole Sarajevo cini mi se ne prolazi. Ja volim Sarajevo ...ali nisam sarajlija...niti to mogu biti. Krajisnik sam s dna kace. I Sarajevu nisam boravio skoro nikad.
zar ne bi bilo bolje ...definisati pojam Sarajlija nesto egzaktnije. Evo recimo ....po modelu Purgera(Zagrepcana)., gdje purger svako onaj koji je i sam a i ciji su preci zivjeli u podrucju Ilica -Vlaska - Frankopanska- kaptol - gornji grad....unazad sedam(7)...generacija.
Dobro rekoh model za sarajlije ne morao biti tako striktan (jer da bi se pokrilo vremensko razdoblje od "7 generacija unazad" ...potrebna je obimna statisticka dokumentacija za koju nisam siguran da je jos uvjek ...kompletna) jer se bojim da broj onih koji bi se u tom slucaju mogli okititi tim zvanjem bio vrlo reduciran u odnosu na one koji danas pretenduju na to laskavo zvanje.