60 MINUTA LAGUMDZIJA VS TERZIC

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Vodenjak

Post by Vodenjak »

davis.ba wrote:
Vodenjak wrote:
davis.ba wrote: Jesi li ti svjestan da ni jedna stranka sama ne može promjeniti ustav, i sad bi ti da prestane i ta jadna komunikacija koja postoji.
Sa onima koji su napisali postojeci ustav i koji je izvor svog zla koje nas je zadesilo, za istim stolom sasvim sigurno ne mozes ostvariti dobar rezultat!

Jesi li ti TOGA svjestan?
I šta sad trebamo, svak na svoju stranu, i čekati, možda se nešto desi samo od sebe, jel?
Vodenjak wrote: Iznesi svoj program, reci za sta jesi i za sta nisi i pusti narodu da sam skonta je li to OK ili nije.
SDP kao opoziciona stranka nema, po meni, nikakve obaveze da u ovoj situaciji na sebe preuzima bilo kakvu odgovornost da "prosvijetli" degene na vlasti.
Stalnim pricama i prepiranjima sa istima dovode se u situaciju da budu baceni u isti kosh!

Ako su opozicija, neka to budu u pravom smislu te rijeci!
Bosna i Hercegovina je, kazu, demokratska zemlja!
U ovom mandatu vladaju oni koji vladaju, a to znaci da su isti na sebe preuzeli obavezu da zemlju vode ka prosperitetu i napretku.

Ocekivati ili jos gore traziti od nekog drugog koji nema obavezu a jos manje pravo da se petlja u ono za sta nije dobio mandat je u najmanju ruku - bezobrazno!

Gospoda na vlasti su sama zakuhala kashu, a narod im je za to dao povjerenje!
I podrzava ih i dalje, cini se...
Pokusaji opozicije da u ovom mandatu nature svoje stavove onima koji su izabrani je atak na demokratiju!
Tako je svuda u svijetu.
Mozda u Bosni nije, ne znam... :zzzz: :roll:
davis.ba

Post by davis.ba »

Sve je to uredu što kažeš ali problem je što opet nije dovoljna vladajuća koalicija da promjeni ustav. To ti pokušavam reći. Zato možemo vidjeti na pregovorima i Dodika, i Lagumdžiju. Oni nisu na vlasti ali su potrebni da bi se nešto dogovorilo.
Fair Life

Post by Fair Life »

Upravo sam odgledao "60 minuta"...

Terza je "kralj"...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

umro je mostar wrote:
davis.ba wrote:Vidiš ja nisam govorio kako se on drugim političarima obraća već kako se narodu obraća. Ti kad gostuješ na nekoj emisiji, ti si tu prvenstveno kako bi nešto rekao gledaocima.
svakako, ali on u nastupima ne ismijaca gledaoce nego one majmune, a veceras je ulogu majmuna imao Terzic
Ne zamjeri Mostarac, ali tu i takvu strategiju Lagumdzija ima od pocetka.
Ocito je da nije upalila i zato mislim da je vrijeme da prestane da se nadmudruje s istima vec da dovede njih u situaciju da se nadmudruju s njim!
@Lajkan je napisao nesto sto je blizu istine, a vec se to provlacilo posvuda, pa i po forumu...
Mozemo li zaista biti sigurni da se SDP jednog dana nece udruziti u neku koaliciju sa SDA?

Ali bas sigurni?
mostarac

Post by mostarac »

Vodenjak wrote:
umro je mostar wrote:
davis.ba wrote:Vidiš ja nisam govorio kako se on drugim političarima obraća već kako se narodu obraća. Ti kad gostuješ na nekoj emisiji, ti si tu prvenstveno kako bi nešto rekao gledaocima.
svakako, ali on u nastupima ne ismijaca gledaoce nego one majmune, a veceras je ulogu majmuna imao Terzic
Ocito je da nije upalila i zato mislim da je vrijeme da prestane da se nadmudruje s istima vec da dovede njih u situaciju da se nadmudruju s njim!
@Lajkan je napisao nesto sto je blizu istine, a vec se to provlacilo posvuda, pa i po forumu...
Mozemo li zaista biti sigurni da se SDP jednog dana nece udruziti u neku koaliciju sa SDA?

Ali bas sigurni?
SIGURNO NECE, jer ostao bi bez 80% clanova i cak i da ima takav avanturista u SDP-u kojem bi to palo napamet mislim da ne bi dobro proisao. Sa SDA-HDZ-SDS NIKAD
Vodenjak

Post by Vodenjak »

davis.ba wrote:Sve je to uredu što kažeš ali problem je što opet nije dovoljna vladajuća koalicija da promjeni ustav. To ti pokušavam reći. Zato možemo vidjeti na pregovorima i Dodika, i Lagumdžiju. Oni nisu na vlasti ali su potrebni da bi se nešto dogovorilo.
Znam sta si mislio i ne zamjeram...
Dugo sam i ja tako mislio ali...

Jednostavno, poslije svega sto se izdesavalo sa ovom napacenom zemljom i njenim stanovnistvom, pruziti onima koji su to i uradili ruku spasa, a znajuci da tako nesto, objektivno, nije moguce, znaci izvrsiti samoubistvo iz zasjede! :oops:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

umro je mostar wrote:
Vodenjak wrote:
umro je mostar wrote: svakako, ali on u nastupima ne ismijaca gledaoce nego one majmune, a veceras je ulogu majmuna imao Terzic

Ali bas sigurni?
SIGURNO NECE, jer ostao bi bez 80% clanova i cak i da ima takav avanturista u SDP-u kojem bi to palo napamet mislim da ne bi dobro proisao. Sa SDA-HDZ-SDS NIKAD
Tebi vjerujem...
Ali ti nisi SDP a jos manje Lagumdzija... :oops:
Fair Life

Post by Fair Life »

umro je mostar wrote:SIGURNO NECE, jer ostao bi bez 80% clanova i cak i da ima takav avanturista u SDP-u kojem bi to palo napamet mislim da ne bi dobro proisao. Sa SDA-HDZ-SDS NIKAD
Za Zlatkova vakta nece, slazem se. Imali su do sada i te koliko prilika pa... nisu.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Fair Life wrote:
umro je mostar wrote:SIGURNO NECE, jer ostao bi bez 80% clanova i cak i da ima takav avanturista u SDP-u kojem bi to palo napamet mislim da ne bi dobro proisao. Sa SDA-HDZ-SDS NIKAD
Za Zlatkova vakta nece, slazem se. Imali su do sada i te koliko prilika pa... nisu.
Daboogda Fair...
Ali, sumnjivi su mi ovi zadnji pregovori oko ustava... :( :(
Fair Life

Post by Fair Life »

Vodenjak wrote:Daboogda Fair...
Ali, sumnjivi su mi ovi zadnji pregovori oko ustava... :( :(
Niko normalan se ne hvata u kolo sa sutrasnjim utopljenicima.

Ovi vajni "funkcioneri" iz nacionalnih stranaka bi i sami pobjegli sa polozaja kad bi im neko garantovao da nece biti krivicno gonjeni za lopovluke (kojima su se licno okoristili) i za stetu nanesenu drzavi i narodu,

Ovako... jos plutaju nosem iznad povrsine grcevito stezuci polutruHlu dejtonsku dasku.

Malo nemira da zatalasa povrsinu i... oni odose na dno... u mulj.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

umro je mostar wrote:
Vodenjak wrote:Mozemo li zaista biti sigurni da se SDP jednog dana nece udruziti u neku koaliciju sa SDA?

Ali bas sigurni?
Ma nezgodno je kad zakljucis da ne mozes nista promijeniti. Onda svakakvih gluposti covjeku pada na pamet...
davis.ba

Post by davis.ba »

Vodenjak wrote:
davis.ba wrote:Sve je to uredu što kažeš ali problem je što opet nije dovoljna vladajuća koalicija da promjeni ustav. To ti pokušavam reći. Zato možemo vidjeti na pregovorima i Dodika, i Lagumdžiju. Oni nisu na vlasti ali su potrebni da bi se nešto dogovorilo.
Znam sta si mislio i ne zamjeram...
Dugo sam i ja tako mislio ali...

Jednostavno, poslije svega sto se izdesavalo sa ovom napacenom zemljom i njenim stanovnistvom, pruziti onima koji su to i uradili ruku spasa, a znajuci da tako nesto, objektivno, nije moguce, znaci izvrsiti samoubistvo iz zasjede! :oops:
Pa vidi nije to samo da ja tako mslim, to su ti činjenice. Tako nam je uređena zemlja i što prije se dogovore sadašnji političari o promjenama, pa koliki god bili protivnici tim prije ćemo imati takvu situaciju koju si naveo kako je u svijetu.

Je...a, tek smo na početku građenja normalne države.
fczeljo

Post by fczeljo »

"narod ima onakvu vladu kakvu zasluzuje!"
to vam je citat nekog mislioca(nemogu mu se sjetit imena).

citajuci ove postove vidim da smo terzica i zasluzili!
kad nam je i pored svih ovih budalastina i majmunluka i krmaluka, on dobar, onda fakat ne zasluzujemo bolje!
i neka nam je ovako.
sto se lagumdzije tice: vidi se da je doso pismen covjek. i kulturan. ne naginje se da vidi sta stoji u necijem racunu, ne upire prstom u glavu da pokaze sta ima u knjigama, ne govori da je neko dobar profesor zato sto ima dobrog asistenta(?!: :roll: )....
mislim da se lagumdzija slabo snalazi u politici, jer tesko je sa terzicem u kolo uci, ali stoji da ko god je iz vremena alijanse optuzen i smijenjen, sad se dokazuje da je i bio i osto prav-zdrav. podjite od nikole grabovca pa nadalje...
neznam zasto nekome smeta lagumdzijin racun od 150 maraka. pa skoro svaka prosjecna familija u sarajevu u jednoj mjesecnoj nabavci(pogotovo pred praznike) toliko potrosi. nemojte mi sad kolko penzioneri kupuju itd. oni jesu tema: cilj onog racuna je da se pokaze da ce 90% proizvoda iz osnovne potrosacke korpe POSKUPITI! kako ce ONDA penzioner otici u kupovinu?
zlatko hurtic i adnan terzic su ocito izgubili svaki odnos sa realnoscu. pricaju ko da spasavaju drzavu od neznam ti cega, a oni je uvaljuju u socijalni kolaps. da je terzic kakav premijer, veceras bi fino reko: "narode ne boj te se, ako poskupe proizvodi, ja 31.januara dajem ostavku!". medjutim njemu to ne pada na pamet. covjek je dovde doguro, dje ce sad dat ostavku, kad tek treba pravu lovu pokupit. sto ne proda kojeg audija, mercedesa iz voznog parka vlade i predsjednistva da pomogne siromasnima da prebrode udar od PDVa?
Kick off

Post by Kick off »

Imam jedno pitanje za mnogobrijne predstavnike SDP-a sa ovog foruma :D Malo je mimo teme ali nadam se da cete mi oprostiti.. U slucaju da SDP dobije sljedece izbore , da li cete podrzati koaliciju SDP - SNSD ????
mostarac

Post by mostarac »

Kick off wrote:Imam jedno pitanje za mnogobrijne predstavnike SDP-a sa ovog foruma :D Malo je mimo teme ali nadam se da cete mi oprostiti.. U slucaju da SDP dobije sljedece izbore , da li cete podrzati koaliciju SDP - SNSD ????
samo u stvarima u kojima ne odstupa od ideje Bosne i Hercegovine
fczeljo

Post by fczeljo »

Kick off wrote:Imam jedno pitanje za mnogobrijne predstavnike SDP-a sa ovog foruma :D Malo je mimo teme ali nadam se da cete mi oprostiti.. U slucaju da SDP dobije sljedece izbore , da li cete podrzati koaliciju SDP - SNSD ????
iako nisam ni simpatizer ni jedne stranke ta koalicija bi bila jednaka ovoj vladajucoj, dakle sda+hdz+sds=sdp+snsd, barem prema sadasnjim stavovima milorada dodika.
mostarac

Post by mostarac »

fczeljo wrote:
iako nisam ni simpatizer ni jedne stranke ta koalicija bi bila jednaka ovoj vladajucoj, dakle sda+hdz+sds=sdp+snsd, barem prema sadasnjim stavovima milorada dodika.
i tu se slazem. Zato sam i napisao ono za Bosnu i hercegovinu
Kick off

Post by Kick off »

umro je mostar wrote:
samo u stvarima u kojima ne odstupa od ideje Bosne i Hercegovine
Nisam zadovoljan sa odgovorom !

Recimo prateci politiku SNSD-a i izjave Dodika mislim da se njihova politika ne razlikuje puno od politike SDS-a.. Sto se tice ustavnih promjena i vitalnih pitanja za ovu drzava, sve stranke iz RS-a su jedinstvene..
Znaci uzimajuci u obzir da necete ulazit u koaliciju sa nacionalnim strankama.. ostaje vam ko? :D
ramo ramirez

Post by ramo ramirez »

umro je mostar wrote:
addem wrote:Mostar ti si rodjen da branis Lagumdziju na ovom forumu. On je vjerujem za tebe najsposobniji politicar. Za mene je on apsolutista i nevidjeni egoista. Potpuno sam protiv njega, protiv njegovog vodjenja SDP-a, njegovih ofucanih fraza. Iako sam zaista htio promjene, volio bi da ovaj bastion padne sa vlasti, necu izaci na izbore i necu da glasam za SDP. Kad vidim ovu dvojicu najblaze receno KRETENA koji drmaju lovu i jedan i drugi stvarno mi postaje svejedno sta ce sa ovom zemljom biti.

Eh da, ni SDP-u ne treba glas od svakoga. Ne postoji politicka partija koju svi vole a isto tako ne treba se boriti za svacije glasove.
To sto je on za tebe sve sto kazes je plod toga sto je on javna licnost i neki ga vole a neki ga ne vole
nek' ti kao vjerni vazal volis :D ...gebira je najpreca :oops:
On za mene jeste definitivno najsposobniji politicar u BiH sa jednim velikim problemom koji se ogleda u tome da je on 50 godina ispred zemlje za koju se bori.
- 50...i tu je sustina problema,drug moj :wink:
da se za dobrim konjem prasina dize ima li ijedno ime koje je vise spominjano u zadnjih 5 godina od njegovo
prasina ...a bogumi i smrad...pa se zatoi spominje,jerbo je svaka *vrata* guzicom zatvorio :oops: ...ali voli coj'k naprdjivat,sta's :-) ...
ogromna je razlika izmedju Terzicevog i Zlatkovog drmanja love, ogromna,
istinu zboris ovaj put :shock:...na hajr :oops: ...terza nije sebi davao bespovratne kredite,namjesto zeni poslove(dok je on jasio :-) )...bez tendera,ars creativa, dobrino :wink: ...dobro necemo sad zakerat umjetnine kojih se nahapo iz stana izvjesne babe,gdje se bio uvalio (hoces spisak stvarki :oops:?)...a usput se u parlamentu borio da se vrate cetaljima stanovi :oops: pa smo ostale uskraceni za hiljade vojnih stanova njegovim manipulisanjima, ,a i zasto bi davao armiji stanove .kad su oni istioni sto su ga gadjali u B-L-i :-x
a ja nisam protiv toga da ljudi zaradjuju milione i milijarde i da se pushu sa njima ako im to cini zadovoljstvo
bezbeli ako su tvoji :D ...onda more... :oops:
ako su ih zaradili na posten nacin, a Zlatko to definitivno jeste,
naravno... :)
samo sto ti ne mozes da svaris ni Zlatka ni SDP pa ti se on gadi, kao sto bi ti se gadio bilo ko ko je nacelu SDP-a.
mescini,da bi se i ti ljutno,ako bi Vozd spao :oops: ...ili covjek se fura na Halida :)tj ex dozivotnog Vozda...sta reci *halid mjesto halida* ... :-D :D
Eh da, ni SDP-u ne treba glas od svakoga. Ne postoji politicka partija koju svi vole a isto tako ne treba se boriti za svacije glasove.
of skroz,zlatko je jednom fino rek'o da ga ne zanimaju glasovi livadica(svaka slicnost sa forumasem *livadicem* je slucajna),vec samo urbane raje :-) ...dalehko ce on dugurat tom idiotlogijom :wink:
uzdravlju & dobro se primakni se siniji,da ti ko ne jamije zasluzenu hisu

lamse... :oops:

:zzzz:
ramo ramirez

Post by ramo ramirez »

...nije se ovo dobro iskrckalo,no sve je jasno :-)
mostarac

Post by mostarac »

pozdrav SD-6ici, argumentovan kao i obicno :D
bilo bi cudo da se nije javio na temu o Zlatku koji mu je poceo stvarat paranoju :D
no nazalost moram te razocarat: Iduci predsjednik Vijeca Ministara je glavom i bradom Zlatko Lagumdzija. Mislim da je to svakome jasno osim onome ko sanja SDA snove, a sad sto se to tebi ne svidja i sto ce te mozda stomak zabolit od toga, iskreno receno ne zanima me a i pomalo mi je drago :D
ramo ramirez

Post by ramo ramirez »

:D ...
nisam ja SD-6...vego Ramo ...the Ramones :oops:
ma bice sta ce bit(a znamo jelete sta ce biti?)...znamo li : :-?

dzenaza kumunizma :oops:

insallah

(nego paralelno na jednom dr.forumu kikam ustaske guze,pa ne zamjeri,ako kasnio s event. replikama ,to je pravi patriota drug moj,haj i ti na bljesak
nego jel bar kakva gebira? :D
-SEADA PALAVRIC- 8)
(ovo bi mi bio potpis :oops: ucinkovit vise vec ista,a samo dvije rijeci :D )
mostarac

Post by mostarac »

Opet u ovoj ili slicnoj ulozi (vjerovatno predsjednik vijeca ministara), svidjalo se to tebi ramo ili ne :D

Image

Image

CV

DATUM I MJESTO ROĐENJA:

26. decembar 1955, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

BRAČNO STANJE:

oženjen, otac dvoje djece

OBRAZOVANJE:

- Univerzitet u Sarajevu, Elektrotehnički fakultet, doktorat iz informatike i elektrotehnike, Sarajevo, BiH, 1988.
- Univerzitet u Sarajevu, Elektrotehnički fakultet, magisterij iz informatike i elektrotehnike, Sarajevo, BiH, 1981.
- Univerzitet u Sarajevu, Elektrotehnički fakultet, diplomirao elektrotehniku, Sarajevo, BiH, 1976.
- Srednja škola u Detroitu, Detroit, USA, 1972.

PROFESIONALNA KARIJERA:

Akademsko iskustvo

- Univerzitet u Sarajevu, Elektrotehnički fakultet Sarajevo, profesor, Sistem podrške odlučivanja Sarajevo, BiH, 1989. - danas
- Univerzitet u Sarajevu, Ekonomski fakultet, profesor, Menadžment i informacioni sistemi, Sarajevo, BiH, 1989. - danas
Univerzitet u Arizoni, gostujući profesor i istraživač, Tucson, USA, 1988. - 1989.

Radno iskustvo

- Univerzitet u Sarajevu, Ekonomski fakultet, šef Odsjeka za poslovnu informatiku, Sarajevo, BiH, 1994. - danas
- Univerzitet u Sarajevu, Ekonomski fakultet, direktor Centra za menadžment i informacione tehnologije, Sarajevo, BiH, 1995. - danas

Iskustvo u politici

- Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, ministar, Sarajevo, BiH, 03.2001. - 01.2003.
- Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, predsjedavajući, Sarajevo, BiH, 07.01.2001 - 03.02.2002.
- Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, član Parlamenta, Sarajevo, BiH. 1996. - 2000. ; 2002. - danas
- Socijaldemokratska partija BiH, predsjednik, Sarajevo, BiH, 1997. - danas
- Socijaldemokratska partija BiH, potpredsjednik, Sarajevo, BiH, 1994. - 1997.
- Vlada Republike Bosne i Hercegovine, zamjenik premijera, Sarajevo, BiH, 1992. - 1993.
- Vlada Republike Bosne i Hercegovine, v.d. premijera, Sarajevo, BiH, 1993.

Angažman u građanskom društvu

- član "Globalnih lidera sutrašnjice", Svjetski ekonomski forum, Davos, Švajcarska, od 1998.
- član "Međunarodne grupe za Balkan", Brisel, Belgija, 04.2004.

OBJAVE:

Autor preko stotinu naučnih radova i četiri knjige o menadžmentu i informacionim sistemima, kao i brojnih članaka o političkim i ekonomskim pitanjima u Bosni i Hercegovini.

JEZICI:

Bosanski (maternji).
Engleski tečan.
mostarac

Post by mostarac »

ramo ramirez wrote::D ...
nisam ja SD-6...vego Ramo ...the Ramones :oops:
ma bice sta ce bit(a znamo jelete sta ce biti?)...znamo li : :-?

dzenaza kumunizma :oops:

insallah

(nego paralelno na jednom dr.forumu kikam ustaske guze,pa ne zamjeri,ako kasnio s event. replikama ,to je pravi patriota drug moj,haj i ti na bljesak
nego jel bar kakva gebira? :D
-SEADA PALAVRIC- 8)
(ovo bi mi bio potpis :oops: ucinkovit vise vec ista,a samo dvije rijeci :D )
ja sam na bljesku pricao s ljudima da znaju ko sam i sta sam i stavio svoju sliku, a nisam se javljao kao anonimac da komentarisem njihove vijesti i pisem bljuvotine, a uz to zivim u Mostaru i krecem se po cijelom gradu :D
ali u tome se valjda i razlikujemo mi (SDP) od vas (SDA i privjesci)

Nego evo i CV-a Adnana Terzica

Datum rođenja 5. april 1960.
Mjesto rođenja Zagreb, Republika Hrvatska

1986 Diplomirao Geodeziju, Građevinski fakultet Sarajevo, Odsjek Geodezija

1986 - 1990 Savjetnik, Općina Travnik

1990 - 1992 šef Odjela, Međuopćinska Uprava za Geodeziju, Općine Travnik i Novi Travnik

1992 - 1995 Pripadnik Armije BiH

1995 - 1996 Predsjedavajući Izvršnog Odbora Općine Travnik

1996 - 1998 Guverner / Vice-Guverner, Srednje-Bosanski Kanton (1. mandat)

1998 - 2001 Guverner / Vice-Guverner, Srednje-Bosanski Kanton (2. mandat)

2000 - 2002 Šef Kluba Zastupnika SDA u Zastupničkom Domu Parlamenta F BiH

13.10.2001 Zamjenik Predsjednika SDA BiH

Oženjen, otac jednog djeteta. Nastanjen u Travniku

I kako da mu se covjek obraca nego ko majmunu, kad pocne vrijedjat kako je on veceras vrijedjao Zlatka.
ramo ramirez

Post by ramo ramirez »

a kazes upratio samo pred kraj...zanimljivo :D:D ...

nego divi ovo:

Image

:-)

na hajr

,pod zastavom Muhamedovom :oops:
(jebo bljesak,idem medju jace ribe,forum.hr.,a ja sa SDA nemam nikakve veze,osim sto postujem par ljudi :oops: including Haske :oops: )
:zzzz: kasno je,moremo sutra nastavit,ako me tvoja Udba opet ne ukine,znas kako to ovdje ide :-) [/quote]
Post Reply