STVARNO SE SLAŽEM SA OVIM.....SARAJEVO KAKVO GOD JE, MENI JE NAJLIJEPŠE NA SVIJETUJacek wrote:************ kako ces se stidjet neceg sto nije tvoje???
![]()
![]()
![]()
Dobro ti je reko ja_sarajevo - suti, poklopi se. Koliko si ti uradila da sarajevo ne izgleda ovako. Ti si otisla i pustila da ga ruse. Tvoje su vrsnjakinje ginule ovdje da ka ne ruse.
Zacepi i ne javljaj se vise ako imas imalo stida. Btw. Sarajevo kakvo god je, meni je najljepse na svijetu![]()
![]()
![]()
Stid me Sarajeva
- ja_sarajevo
-
bosna forever
Tako je hlopta. Evo i meni je mali al' se ni ja ne stidim, te ne znam cemu onda sva ova prica.hlopta wrote:¨Zox wrote:Cekaj, ti se stidis sarajeva jer je, eto, mali grad???
Ne brini nista, kad zavrsimo sa gradnjom svih POTREBNIH dzamija bicemo veci od New Yorka.
Pa jeste mali ali ne stidim se zbog toga nego se stidim sto i nakon 10 godina i sad postoje rusevine, sto ne prave nove zgrade a ne sruse one stare koje su pohrdjale(ili kako se vec kaze).A sarajlije kao da nevide pa se prave da su iz samog New Yorka
S druge strane grad prvo treba voljeti da bi ti se svidjao. Npr. Beograd realno mozda i jeste lijep grad, ali u mojim ocima ce uvijek biti najruzniji. E tako nekako je i sa tobom draga hloptice. Tebi su tvoj Prijedor, Zenica ili Kljuc ljepsi, sto je sasvim normalno jer taj grad je tvoj grad.
Meni je samo drago sto Svedjani nisu pravili emisiju koliko su ljudi iz Bosne nepismeni i to poredili sa mozda nekim stanovnicima Africkih zemalja. Npr.
- Sarajevo spasava jedino bas carsija
- jos gore je to sto je se radilo o islamistima
- nisam je napustila iz svoje volje
A ako vec budu pravili takvu emisiju onda bi ih zamolio da prilikom snimanja porede ruralne sa ruralnim ili urbane sa urbanim krajevima Bosne i te Africke zemlje jer se jedino tako pravilno moze dokazati ko je nepismeniji.
P.S.
A ti sama odluci u kojoj bi grupi trebala biti.
Last edited by bosna forever on 29/10/2005 18:01, edited 5 times in total.
- Lace
pa neka te u svedskoj onda..ako si prihvatila njihove standarde...hlopta wrote:Sarajevo je meni kao bosanki lijepo i po nasim standardima je najljepsi grad u BIH...ali po svijetskim standardima nije nista poseban niti lijep||||| wrote:hlopto, hloptice pa zar je moguce da jedna emisija phhh dokumentarac sta ti ja znam, nametne takvo misljenje. Pa imas li ti svoje misljenje, svoj stav ili
ta zapadna masinerija namece sta njoj odgovara u te vase "mozgove" i da li oni razmisljaju umjesto vas. UZAS PROPAST JADNO
-
tigris
ovog ljeta sam preko rodice upoznala dosta ljudi iz inostranstva(koji su dosta toga vidjeli)i odusevili su se Sarajevom...nit je malo nit je veliko....nema velikih zgradurina koje zamaraju oci,okruzeno je izletistima.....sve je relativno blizu......sto se mene licno tice kad god sam isla u posjetu rodbini u inostr.nema mi boljeg osjecaja od onoga kad avion nadlijece planine i svo ono zelenilo a ona se pojavi nas grad
da ne spominjem Sarajevo zimi......bude kao iz bajke
i zasto svi moraju imati glanc nove zgradurine sve pod konac....tako neprirodno tako moderno,ustogljeno,ledeno,hladno.........

da ne spominjem Sarajevo zimi......bude kao iz bajke
i zasto svi moraju imati glanc nove zgradurine sve pod konac....tako neprirodno tako moderno,ustogljeno,ledeno,hladno.........
-
felichi
Lace wrote:pa neka te u svedskoj onda..ako si prihvatila njihove standarde...hlopta wrote:Sarajevo je meni kao bosanki lijepo i po nasim standardima je najljepsi grad u BIH...ali po svijetskim standardima nije nista poseban niti lijep||||| wrote:hlopto, hloptice pa zar je moguce da jedna emisija phhh dokumentarac sta ti ja znam, nametne takvo misljenje. Pa imas li ti svoje misljenje, svoj stav ili
ta zapadna masinerija namece sta njoj odgovara u te vase "mozgove" i da li oni razmisljaju umjesto vas. UZAS PROPAST JADNO
... ili nek ode na http://www.gradukomtrenutnoziviusvedskoj-x.com
i upusti se u duge dijaloge kakva je selendra bih i zasto se NE vratiti ovdje
-
whow
Sta su svijetski standardi hlopto??? Upamti da "Beauty is in the eyes of beholder" i da onaj sto ne cijeni sopstveno ne moze cijeniti ni tude. Neki dan sam se sreo sa poznanikom , stariji covjek inace Srbin , koji nije bio u Sarajevu pa valjda 25 godina te otisao u Sarajevo sada u Junu iliti "Juni" kao sto bih ti reklahlopta wrote:Sarajevo je meni kao bosanki lijepo i po nasim standardima je najljepsi grad u BIH...ali po svijetskim standardima nije nista poseban niti lijep||||| wrote:hlopto, hloptice pa zar je moguce da jedna emisija phhh dokumentarac sta ti ja znam, nametne takvo misljenje. Pa imas li ti svoje misljenje, svoj stav ili
-
Shoshana
Stani malo Hlopto.
Pitanje tu nije ni ljepota, ni velicina, ni modernitet, a ni bogatstvo Sarajeva. Nije pitanje ni na koji nacin svedska televizija prikazuje Sarajevo, mozda ti to malo izvlacis iz konteksta - ili kontekst ne razumijes! Koliko ja shvatam iz tvog priloga - nije svedska televizija poredila Sarajevo i Najrobi, nego ga poredis ti!
Ja sam rodjena u Sarajevu, zivjela sam u cetiri razlicite drzave, ukljucujuci Svedsku (sto jest' - jest', malo podalje od Rinkeby-ja) i mogu ti reci da sam vidjala i prelijepih sela i ruznih metropola. Ljepota je ipak samo stvar licnog shvatanja, a za ostale stvari ne mozes kriviti ni Sarajevo, ni sarajlije!
Ukoliko te SVT uvrijedila - sjedi pa im napisi pismo (pod uslovom da ti je svedska gramatika bolja nego bosanska!)
A, ukoliko te mama nije dosad naucila, evo ja cu ta ti kazem: ima samo jedna stvar na svijetu koja mozeda te osramoti - ti licno!!!
Ne moze tebe Sarajevo osramotiti, ali kao sto smo svi sada vidjeli Hlopta moze - i te kako!!!
Pitanje tu nije ni ljepota, ni velicina, ni modernitet, a ni bogatstvo Sarajeva. Nije pitanje ni na koji nacin svedska televizija prikazuje Sarajevo, mozda ti to malo izvlacis iz konteksta - ili kontekst ne razumijes! Koliko ja shvatam iz tvog priloga - nije svedska televizija poredila Sarajevo i Najrobi, nego ga poredis ti!
Ja sam rodjena u Sarajevu, zivjela sam u cetiri razlicite drzave, ukljucujuci Svedsku (sto jest' - jest', malo podalje od Rinkeby-ja) i mogu ti reci da sam vidjala i prelijepih sela i ruznih metropola. Ljepota je ipak samo stvar licnog shvatanja, a za ostale stvari ne mozes kriviti ni Sarajevo, ni sarajlije!
Ukoliko te SVT uvrijedila - sjedi pa im napisi pismo (pod uslovom da ti je svedska gramatika bolja nego bosanska!)
A, ukoliko te mama nije dosad naucila, evo ja cu ta ti kazem: ima samo jedna stvar na svijetu koja mozeda te osramoti - ti licno!!!
Ne moze tebe Sarajevo osramotiti, ali kao sto smo svi sada vidjeli Hlopta moze - i te kako!!!
-
RPM
trebali su snimiti pojedina predgradja Frisca (recimo) pa čak i neke dijelove samog centra pa bi opet Nairobi izgledao metropola ...
... btw ove slike Nairobia izgledaju kao zgrade internacionalnih kompanija koje se bave eksportom rudnog bogastva a importom siromaštva, rezultat je poznat, manje više ...
... "milija" je meni naša mahala nego deset "takvih" zdanja ... 
-
bosna forever
#87 Re: Stid me Sarajeva
I da, jos samo kratka dopuna. Zavisi sta trazis i gdje gledas. Slike koje vidis su slike istog grada (pogodi koji je, a Sarajevo nije). I u poredjenju sa nekim od ovih slika i Tirana je za taj grad pa recimo Detroit, ili New York ako ti je lakse.

-
Herc
Ovo ljeto sam upoznao neke Australijance i Engleze u Sarajevu.Pokazao im grad,bili na koncertu..ljudi se odusevili.Ti hlopto da prohodas danas malo Sarajevom,sigurno se ne bi stidjela.Ali se meni cini da ti jako dugo nisi bila u SA...ne znas cak ni da su Momo i Uzeir obnovljeni.
-
Cober
#91 Re: Stid me Sarajeva

HLOPTO TI SI JEDNA OBIČNA KRETENUŠA, OVE GLUPOSTI IDIOTA POPUT TEBE DALJE NEĆU NI DA ČITAM, OVO NA SLICI JESTE SRCE SARAJEVA,
BAŠČARŠIJA, A STAMBENA ARHITEKTURA STARA PREKO 400 GODINA.. TU JE I JEDAN OD PRVIH KADILUKA I PORED ŠEHOVSKA TEKIJA.
TA ULICA, TJ. KALDRMISANO STEPENIŠTE SE ZOVE NADMLINI, A BIJELI OBJEKAT U DNU SLIKE JE NJEMAČKI GOETHE INSTITUT. DŽAMIJA JE BISER
ARHITEKTURE I STARIJA OD CIJELE ŠVEDSKE DRŽAVE. U TOJ ULICI SU SNIMANI VEĆ MITSKI FILMOVI, GODINE ŽIVOTA PROVEO TIN UJEVIĆ,
BEZBROJ PUTA SLIKALI VELIKANI POPUT MILANA VASILJEVĆA I SVJETSKI PRIZNATI AKADEMICI, SAMO TI TO NE ZNAŠ.
PROČITAJ BAR NEKU KNJIGU, OBRAZUJ SEBE I LIJEĆI KOMPLEKSE NIŽE VRIJEDNOSTI.
Last edited by Cober on 29/10/2005 20:03, edited 3 times in total.
-
Magrib
Slazem se!Shoshana wrote:
5252 Al Shindagha Bedouin village Dubai © Cliff Towler
Ja bih radije u OVAJ Dubai, nego u taj tvoj....
Ali i to je pitanje licnog shvatanja ljepote!
U svim gradovima na svijetu postoi centralna metropola i periferija gdje ljudi jednostavno vole takav nacin zivota!
A priznajem da je ovaj nomadski zivot u neku ruku llijep i magican. Neki ljudi jednostavno vole takav slobodan nacin zivota!
Last edited by Magrib on 29/10/2005 20:18, edited 1 time in total.
-
3per
Hlopta ili je slijepa ili pod Sarajevom misli na onaj istocni, sumski dio.
hlopta wrote:Sad u Juni mjesecunego,kad si bila zadnji put u sarajevu?
hlopta wrote:To su spomenici na okupacijuBelminator wrote:Rusiti stare pohrđale zgrade iz austrougarskog vremena ( uglavnom su one takve ) po meni bi bilo i rusenje istorije, kulture i da se tako izrazim spomenika ovog grada. Jednostavnije bi bilo obnoviti ih
no nisam mislila na te zgrade nego na one iz komunistickog vremena kao ova..zar nebi bilo bolje srusiti ili bar obnoviti?