Ocito je da 15 godina viznog rezima uzima svoj danakgavrilo wrote:dobarSahbaz wrote:Meni je sasvim jasno sto je jadno dijete zbunjeno. Na Balkanu (gdje su ljudi daleeeko pametniji nego u USA - usputna opaska) je inace sve nabacano onako k'o lopatom - drzavnost, plemensko porijeklo, religija, cumur. Ni odrasli ne znaju sta je sta, a kamoli djeca.
Protesti u Danskoj
-
Prenj
-
mamamia
gavrilo (citat):
Edna21 (citat):
joj reakcija..pa shvatite da BIH kao vecinsko muslimanska treba da ovaku reaguje
alo ba ... shvati ti da bih nije ni muslimanska, ni hriscanska, ni jevrejska, ni ... ni ...
nego drzava njenih gradjana
of course ali to nije isto
istina boli
Edna21 (citat):
joj reakcija..pa shvatite da BIH kao vecinsko muslimanska treba da ovaku reaguje
alo ba ... shvati ti da bih nije ni muslimanska, ni hriscanska, ni jevrejska, ni ... ni ...
nego drzava njenih gradjana
of course ali to nije isto
istina boli
- danas
zasto je ta karikatura odmah provokacija? ono sto je tebi sveto, nije nekom drugom...Šole wrote:Muhamed a.s. nikad i nigdje nije predstavljen likom, Islam ne podržava kult ličnosti. provokacija ili nepoznavanje, ko bi ga znao.
usput, mislim da treba da se izvines svim hindusima sto koljes i jedes njihova sveta bica. oprostice ti, posto si to radio iz neznanja a ne iz provokacije ( i ako prestanes da jedes govedinu ubuduce).
-
Edna21
te slike su nacrtali muslimani-odpadnici ali oni su ga bar pristojno nacrtali..lijepo i sve kao sto krscani crtaju Isusa...a jesili videla crteza koji je danac napravio????A wrote:Ja malo proguglala i odmah naslaŠole wrote:Muhamed a.s. nikad i nigdje nije predstavljen likom, Islam ne podržava kult ličnosti. provokacija ili nepoznavanje, ko bi ga znao.
(Nepotreban protest pod mojim prozorom, postoji mnostvo Muhamedovih, bozija milost na njega, slika kroz sve periode islamske likovne umjetnosti)
http://www.jp.dk/indland/artikel:aiid=3333448:img=0/
- stella_k
Pitaj profesore likovne kulture (i nastavnike, naravno). Iz godine u godinu broj casova je sve manji....Edna21 wrote:O cemu ti pricas? jesam li to nesto propustila? kakvi casovi ?stella_k wrote:Dakle, ja sam zaista ugrozena...Edna21 wrote: jeste muslimanska nije islamska(razlika je ogromna).Muslimanska je zbog toga sto su vecina bosanaca islamske vjeroispovjesti a neislamska je zato sto nema vjerski zakon nego sekularni.Bar drzave u EU BIH uvijek stavljaju pod "muslimanske zemlje"
Uvijek se pisem kao Bosanka.
Cuj sekularni zakon?
Aha, zato se polako i sigurno smanjuje broj casova likovne kulture u skolama u "muslimanskom" dijelu Federacije....
Koliko sam obavijestena, u sedmom, odnosno osmom razredu OS likovna kultura kao nastavni premet vise NE POSTOJI!
-
Edna21
Zalostno ali bogati sta to ima sa Islamom?stella_k wrote:Pitaj profesore likovne kulture (i nastavnike, naravno). Iz godine u godinu broj casova je sve manji....Edna21 wrote:O cemu ti pricas? jesam li to nesto propustila? kakvi casovi ?stella_k wrote: Dakle, ja sam zaista ugrozena...
Uvijek se pisem kao Bosanka.
Cuj sekularni zakon?
Aha, zato se polako i sigurno smanjuje broj casova likovne kulture u skolama u "muslimanskom" dijelu Federacije....
Koliko sam obavijestena, u sedmom, odnosno osmom razredu OS likovna kultura kao nastavni premet vise NE POSTOJI!
-
Edna21
Podatci govore da bosnjaci danas cine 52% stanovnistva BIH...a Bosnjake racunam kao muslimaneŠeha wrote:Po kojem to popisu jadna Edna. Ako u Bosni zivi otprilike 60% hriscana i ostalih (pravoslavaca i katolika) koliko onda ostane muslimana? I koliki procenat Bosnjaka su muslimani...Edna21 wrote:Bogu hvala jestemamamia wrote: pa da je bosna veinski muslimanska zemlja
Svakim svojim postom gubis kredibilitet sve vise i vise... Doduse mozda je iz Svedske i tesko nauciti nesto o svom zavicaju![]()
![]()
-
Edna21
Ne zivim je u Danskoj nego u SWE a ovdje je puno lakse..a grad u kojim sam ima 28% muslimanskog stanovnistvadanas wrote:pa sto onda zivis i patis se tako po danskoj i trpis svakojake provokacije?Edna21 wrote:Bogu hvala jestemamamia wrote: pa da je bosna veinski muslimanska zemlja![]()
![]()
- perke
Bas ti je crnjakEdna21 wrote:Ne zivim je u Danskoj nego u SWE a ovdje je puno lakse..a grad u kojim sam ima 28% muslimanskog stanovnistvadanas wrote:pa sto onda zivis i patis se tako po danskoj i trpis svakojake provokacije?Edna21 wrote: Bogu hvala jeste![]()
![]()
- danas
i ja taman posla da napisem isto...perke wrote:Bas ti je crnjakEdna21 wrote:Ne zivim je u Danskoj nego u SWE a ovdje je puno lakse..a grad u kojim sam ima 28% muslimanskog stanovnistvadanas wrote: pa sto onda zivis i patis se tako po danskoj i trpis svakojake provokacije?![]()
![]()
ne bi ja nigdje
ispod 51%
![]()
svojih
kako li samo trpi tu tegobu, ma jedva trecina... njenih
-
Šole
Muhameda sallahualejhiveselem islam nikad, nigdje i ni u kom kontekstu nije prikazao crtežom lica. što se tiče Hindusa, vjerovatno bi trebao cijeli svijet da im se izvini što jede krave, porediti Muhameda a.s. i krave jarane to je malo bezveze. Kod hindusa ne bi mi palo na pamet jesti govedinu. Ko če se izvinuti Jevrejima (zlatno tele), nije poenta u izvinjavanju, poenta je u poštovanju različitosti. Muhamed a.s. krščanima može da ne znači ništa, ali meni znači, znači isto kao i Isus (Isa a.s.).
- danas
kod hindusa ti ne bi palo na pamet da jedes teletinu? dobro onda -- pa valjda su i ti danci u danaskoj? svoji na svome, da tako kazem... valjda u svojoj kuci mogu da rade sta hoce, a karikature nisu bas neko ponizavanje...Šole wrote:Muhameda sallahualejhiveselem islam nikad, nigdje i ni u kom kontekstu nije prikazao crtežom lica. što se tiče Hindusa, vjerovatno bi trebao cijeli svijet da im se izvini što jede krave, porediti Muhameda a.s. i krave jarane to je malo bezveze. Kod hindusa ne bi mi palo na pamet jesti govedinu. Ko če se izvinuti Jevrejima (zlatno tele), nije poenta u izvinjavanju, poenta je u poštovanju različitosti. Muhamed a.s. krščanima može da ne znači ništa, ali meni znači, znači isto kao i Isus (Isa a.s.).
a sto je tebi muhamed, nekome je tele. svidjalo se to tebi ili ne. tvoje svako mora da postuje, a ti tudje ponizavas... lijepo...