Protesti u Danskoj

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Prenj

Post by Prenj »

gavrilo wrote:
Sahbaz wrote:Meni je sasvim jasno sto je jadno dijete zbunjeno. Na Balkanu (gdje su ljudi daleeeko pametniji nego u USA - usputna opaska) je inace sve nabacano onako k'o lopatom - drzavnost, plemensko porijeklo, religija, cumur. Ni odrasli ne znaju sta je sta, a kamoli djeca. :roll:
dobar :thumbup:
Ocito je da 15 godina viznog rezima uzima svoj danak :(
mamamia

Post by mamamia »

gavrilo (citat):
Edna21 (citat):
joj reakcija..pa shvatite da BIH kao vecinsko muslimanska treba da ovaku reaguje

alo ba ... shvati ti da bih nije ni muslimanska, ni hriscanska, ni jevrejska, ni ... ni ...

nego drzava njenih gradjana

of course ali to nije isto

istina boli
Edna21

Post by Edna21 »

mamamia...sta si zeljela da kazes?
mamamia

Post by mamamia »

Edna21 wrote:mamamia...sta si zeljela da kazes?
pa da je bosna veinski muslimanska zemlja
Šole

Post by Šole »

Muhamed a.s. nikad i nigdje nije predstavljen likom, Islam ne podržava kult ličnosti. provokacija ili nepoznavanje, ko bi ga znao.
danas

Post by danas »

Šole wrote:Muhamed a.s. nikad i nigdje nije predstavljen likom, Islam ne podržava kult ličnosti. provokacija ili nepoznavanje, ko bi ga znao.
zasto je ta karikatura odmah provokacija? ono sto je tebi sveto, nije nekom drugom...

usput, mislim da treba da se izvines svim hindusima sto koljes i jedes njihova sveta bica. oprostice ti, posto si to radio iz neznanja a ne iz provokacije ( i ako prestanes da jedes govedinu ubuduce).
Edna21

Post by Edna21 »

mamamia wrote:
Bogu hvala jeste
Edna21

Post by Edna21 »

A wrote:
Šole wrote:Muhamed a.s. nikad i nigdje nije predstavljen likom, Islam ne podržava kult ličnosti. provokacija ili nepoznavanje, ko bi ga znao.
Ja malo proguglala i odmah nasla
Image
(Nepotreban protest pod mojim prozorom, postoji mnostvo Muhamedovih, bozija milost na njega, slika kroz sve periode islamske likovne umjetnosti)
te slike su nacrtali muslimani-odpadnici ali oni su ga bar pristojno nacrtali..lijepo i sve kao sto krscani crtaju Isusa...a jesili videla crteza koji je danac napravio????

http://www.jp.dk/indland/artikel:aiid=3333448:img=0/
stella_k

Post by stella_k »

Edna21 wrote:
stella_k wrote:
Edna21 wrote: jeste muslimanska nije islamska(razlika je ogromna).Muslimanska je zbog toga sto su vecina bosanaca islamske vjeroispovjesti a neislamska je zato sto nema vjerski zakon nego sekularni.Bar drzave u EU BIH uvijek stavljaju pod "muslimanske zemlje"
Dakle, ja sam zaista ugrozena...
Uvijek se pisem kao Bosanka.

Cuj sekularni zakon?
Aha, zato se polako i sigurno smanjuje broj casova likovne kulture u skolama u "muslimanskom" dijelu Federacije....
O cemu ti pricas? jesam li to nesto propustila? kakvi casovi ?
Pitaj profesore likovne kulture (i nastavnike, naravno). Iz godine u godinu broj casova je sve manji....
Koliko sam obavijestena, u sedmom, odnosno osmom razredu OS likovna kultura kao nastavni premet vise NE POSTOJI!
Edna21

Post by Edna21 »

stella_k wrote:
Edna21 wrote:
stella_k wrote: Dakle, ja sam zaista ugrozena...
Uvijek se pisem kao Bosanka.

Cuj sekularni zakon?
Aha, zato se polako i sigurno smanjuje broj casova likovne kulture u skolama u "muslimanskom" dijelu Federacije....
O cemu ti pricas? jesam li to nesto propustila? kakvi casovi ?
Pitaj profesore likovne kulture (i nastavnike, naravno). Iz godine u godinu broj casova je sve manji....
Koliko sam obavijestena, u sedmom, odnosno osmom razredu OS likovna kultura kao nastavni premet vise NE POSTOJI!
Zalostno ali bogati sta to ima sa Islamom? :shock:
danas

Post by danas »

Edna21 wrote:
mamamia wrote:
Bogu hvala jeste
pa sto onda zivis i patis se tako po danskoj i trpis svakojake provokacije? :roll: :roll: :roll:
perke

Post by perke »

Edna21 wrote:
mamamia wrote:
Bogu hvala jeste
ovi su mi :D dijasporci najjaci :D fakat :-)
Edna21

Post by Edna21 »

Šeha wrote:
Edna21 wrote:
mamamia wrote: pa da je bosna veinski muslimanska zemlja
Bogu hvala jeste
Po kojem to popisu jadna Edna. Ako u Bosni zivi otprilike 60% hriscana i ostalih (pravoslavaca i katolika) koliko onda ostane muslimana? I koliki procenat Bosnjaka su muslimani...

Svakim svojim postom gubis kredibilitet sve vise i vise... Doduse mozda je iz Svedske i tesko nauciti nesto o svom zavicaju :roll: :( :shock:
Podatci govore da bosnjaci danas cine 52% stanovnistva BIH...a Bosnjake racunam kao muslimane
pitt

Post by pitt »

ma ubaceni element ba :D:D Becho.....daj vode :D:D
Edna21

Post by Edna21 »

danas wrote:
Edna21 wrote:
mamamia wrote: pa da je bosna veinski muslimanska zemlja
Bogu hvala jeste
pa sto onda zivis i patis se tako po danskoj i trpis svakojake provokacije? :roll: :roll: :roll:
Ne zivim je u Danskoj nego u SWE a ovdje je puno lakse..a grad u kojim sam ima 28% muslimanskog stanovnistva
danas

Post by danas »

Šeha wrote:Ne pratis Danas, ceka da napuni 18 da pobjegne od kuce nazad u Bosnu :D :) :roll:
aaa... jel' medj' svoje, pa da je u vecini :D :D :D
Edna21

Post by Edna21 »

Šeha wrote:Ne pratis Danas, ceka da napuni 18 da pobjegne od kuce nazad u Bosnu :D :) :roll:
jao..'oces mi pomoci da pobjegnem?? :-) ja cu da se vratim u BIH ali ne tim putem :-?
perke

Post by perke »

Edna21 wrote:
danas wrote:
Edna21 wrote: Bogu hvala jeste
Ne zivim je u Danskoj nego u SWE a ovdje je puno lakse..a grad u kojim sam ima 28% muslimanskog stanovnistva
Bas ti je crnjak :D ne bi ja nigdje :-) ispod 51% :D :D svojih :D
danas

Post by danas »

perke wrote:
Edna21 wrote:
danas wrote: pa sto onda zivis i patis se tako po danskoj i trpis svakojake provokacije? :roll: :roll: :roll:
Bas ti je crnjak :D ne bi ja nigdje :-) ispod 51% :D :D svojih :D
i ja taman posla da napisem isto... :D :D :D
kako li samo trpi tu tegobu, ma jedva trecina... njenih
Šole

Post by Šole »

Muhameda sallahualejhiveselem islam nikad, nigdje i ni u kom kontekstu nije prikazao crtežom lica. što se tiče Hindusa, vjerovatno bi trebao cijeli svijet da im se izvini što jede krave, porediti Muhameda a.s. i krave jarane to je malo bezveze. Kod hindusa ne bi mi palo na pamet jesti govedinu. Ko če se izvinuti Jevrejima (zlatno tele), nije poenta u izvinjavanju, poenta je u poštovanju različitosti. Muhamed a.s. krščanima može da ne znači ništa, ali meni znači, znači isto kao i Isus (Isa a.s.).
danas

Post by danas »

Šole wrote:Muhameda sallahualejhiveselem islam nikad, nigdje i ni u kom kontekstu nije prikazao crtežom lica. što se tiče Hindusa, vjerovatno bi trebao cijeli svijet da im se izvini što jede krave, porediti Muhameda a.s. i krave jarane to je malo bezveze. Kod hindusa ne bi mi palo na pamet jesti govedinu. Ko če se izvinuti Jevrejima (zlatno tele), nije poenta u izvinjavanju, poenta je u poštovanju različitosti. Muhamed a.s. krščanima može da ne znači ništa, ali meni znači, znači isto kao i Isus (Isa a.s.).
kod hindusa ti ne bi palo na pamet da jedes teletinu? dobro onda -- pa valjda su i ti danci u danaskoj? svoji na svome, da tako kazem... valjda u svojoj kuci mogu da rade sta hoce, a karikature nisu bas neko ponizavanje...

a sto je tebi muhamed, nekome je tele. svidjalo se to tebi ili ne. tvoje svako mora da postuje, a ti tudje ponizavas... lijepo... :roll:
Post Reply