Protesti u Danskoj

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Edna21

#1 Protesti u Danskoj

Post by Edna21 »

Nakon sto su jedne danske novine nacrtale Bozijeg poslanika,i ne samo to nego i ponizno mnogi muslimani su javno protestovali.Preko hiljadu muslimana se skupilo pred zgradom tih novina da iskazu svoje misljenje.
Isto tako mnoge muslimanske ambasade u Danskoj su protestovale medju kojima je bila i ambasada Bosne i Hercegovine.
Mozete procitati(vi koji znate danski) na ovom siteu.Ima i jedan od crteza Muhameda a.s

http://www.jp.dk/indland/artikel:aid=3333448/
manijak1

Post by manijak1 »

edited by Moderator (ne zacatavaj!!)
ja sam je lijepo i korektno pitao otkud njoj briga za takve događaje a vi gospodo :D pogledajte onda sve ostale postove i uvidjećete da je jako mali broj vezanih za ovaj napad ............pretvorilo se u uvrede bogumila zatucanih ............i ostalih sranja koje redovito na pakleno jednostavan i ruralan način iznosi Edna 21 :oops: :D no međutim ona vrlo dobro svjesna .............šta se odmah zapali.
Last edited by manijak1 on 23/10/2005 16:22, edited 1 time in total.
nebi

#3 Re: Protesti u Danskoj

Post by nebi »

Edna21 wrote:i ne samo to nego i ponizno
Valjda ponizavajuce?
Edna21

#5 Re: Protesti u Danskoj

Post by Edna21 »

A wrote:
Edna21 wrote:Isto tako mnoge muslimanske ambasade u Danskoj su protestovale medju kojima je bila i ambasada Bosne i Hercegovine.
Nisam znala da BiH ima neku "muslimansku ambasadu" u Danskoj, niti bilo gdje drugo :?
Sorry..mislila sam na ambasade muslimanskih zemalja.Naravno da ne postoji nesto kao "muslimanska ambasada"
Tomo82

Post by Tomo82 »

A BiH je muslimanska zemlja?
Prenj

Post by Prenj »

Nasa visoka politika ... :(

Tako se u Italiji svako malo pojavi clanak u uglednim novinama o navodnim teroristickim kampovima u Bosni i Hercegovini.

Nasa ambasada NIKADA nije reagovala.
Valjda im nije to u opisu posla, da brane ugled svoje zemlje.

:x

Lakse je valjda braniti carstvo nebesko ...
Edna21

Post by Edna21 »

Tomo82 wrote:A BiH je muslimanska zemlja?
jeste muslimanska nije islamska(razlika je ogromna).Muslimanska je zbog toga sto su vecina bosanaca islamske vjeroispovjesti a neislamska je zato sto nema vjerski zakon nego sekularni.Bar drzave u EU BIH uvijek stavljaju pod "muslimanske zemlje"
Edna21

Post by Edna21 »

Prenj@ jeli ti mislis da je to lose sto je ambasada Bosne izrazila proteste na to sto se Boziji poslanik Muhamad ponizava??
Tomo82

Post by Tomo82 »

Edna21 wrote:
jeste muslimanska nije islamska(razlika je ogromna).Muslimanska je zbog toga sto su vecina bosanaca islamske vjeroispovjesti a neislamska je zato sto nema vjerski zakon nego sekularni.Bar drzave u EU BIH uvijek stavljaju pod "muslimanske zemlje"
Koliko ja znam ima vise krscana u BiH... Al potpuno nebitno, glupo je takve pridjeve stavljati.
Edna21

Post by Edna21 »

Koliko ja znam muslimani danas u BIH cine 52%..znaci cinimo jednu manju vecinu,ali ipak vecinu(a isto tako imamo najveci natalitet,a i bosnjake iz sandzaka tako da ocekujemo da ce se broj povecati)...no to nije tema i nemoj vise o tim
Last edited by Edna21 on 21/10/2005 14:30, edited 1 time in total.
stella_k

Post by stella_k »

Edna21 wrote:
Dakle, ja sam zaista ugrozena...
Uvijek se pisem kao Bosanka.

Cuj sekularni zakon?
Aha, zato se polako i sigurno smanjuje broj casova likovne kulture u skolama u "muslimanskom" dijelu Federacije....
Edna21

Post by Edna21 »

stella_k wrote:
Edna21 wrote:
Dakle, ja sam zaista ugrozena...
Uvijek se pisem kao Bosanka.

Cuj sekularni zakon?
Aha, zato se polako i sigurno smanjuje broj casova likovne kulture u skolama u "muslimanskom" dijelu Federacije....
O cemu ti pricas? jesam li to nesto propustila? kakvi casovi ?
Prenj

Post by Prenj »

Edna21 wrote:Prenj@ jeli ti mislis da je to lose sto je ambasada Bosne izrazila proteste na to sto se Boziji poslanik Muhamad ponizava??
Sta vise nanosi stete nasoj zemlji: Nacrtani lik poslanika ili lazi o teroristickim kampovima u BiH?

Vecina nasih ambasada svakako samo uzaludno trosi nas novac.
Novi Zeland, na primjer, u ovom dijelu svijeta ima ambasade samo u Londonu i Berlinu.
A mi?
Od Indonezije do Juzne Afrike ...

Ali valja tolike stranacke kadrove uhljebiti ...
Tomo82

Post by Tomo82 »

Edna21 wrote:Koliko ja znam muslimani danas u BIH cine 52%..znaci cinimo jednu manju vecinu,ali ipak vecinu(a isto tako imamo najveci natalitet,a i bosnjake iz sandzaka tako da ocekujemo da ce se broj povecati)...no to nije tema i nemoj vise o tim
Znam da nije tema, ali kakve veze imaju Bosnjaci iz Sandzaka sa BiH i kako se njihov natalitet odnosi na natalitet BiH?

OT, ambasade se ne smiju baviti vjerskim temama, nije im to uloga.

Ajd zamisli da Francuska ambasada protestira jer se, u npr "Mladini" pojavi crtez Isusa u klincu s Marijom Magdalenom...

Kuzis, u sekularnim drzavama vjera je odvojena od drzave.

Razumijem ako potestira Islamska Republika Iran, ali za sekularne drzave to nema smisla.
Edna21

Post by Edna21 »

Tomo82 wrote:
Edna21 wrote:Koliko ja znam muslimani danas u BIH cine 52%..znaci cinimo jednu manju vecinu,ali ipak vecinu(a isto tako imamo najveci natalitet,a i bosnjake iz sandzaka tako da ocekujemo da ce se broj povecati)...no to nije tema i nemoj vise o tim
Znam da nije tema, ali kakve veze imaju Bosnjaci iz Sandzaka sa BiH i kako se njihov natalitet odnosi na natalitet BiH?

OT, ambasade se ne smiju baviti vjerskim temama, nije im to uloga.

Ajd zamisli da Francuska ambasada protestira jer se, u npr "Mladini" pojavi crtez Isusa u klincu s Marijom Magdalenom...

Kuzis, u sekularnim drzavama vjera je odvojena od drzave.

Razumijem ako potestira Islamska Republika Iran, ali za sekularne drzave to nema smisla.
Mislim na one sandzaklije koji zive u BIH,i na natalitet u Bosnjaka inace..ne samo iz Sandzaka

Inace se slazem sa tvojim textom ali ako je zemlja sekularna to ne treba da znaci da ne smije protestovati protiv ovakvih vrijedjanja..nije komunisticka.A ako je istina to sto je u toj Mladini ,e stvarno mislim da bi krscanske zemlje kao Srbija,Hrvatska,Njemacka itd trebale reagovati..cak i muslimanske bi trebale jer mi isto gledamo na Isusa kao Bozijeg poslanika
Tomo82

Post by Tomo82 »

A wrote:
Edna21 wrote:A ako je istina to sto je u toj Mladini ,e stvarno mislim da bi krscanske zemlje kao Srbija,Hrvatska,Njemacka itd trebale reagovati..cak i muslimanske bi trebale jer mi isto gledamo na Isusa kao Bozijeg poslanika
Naravno da ne treba da reaguju! Vjerske organizacije neka brinu o vjerskim pitanjima, a drzavne institucije o drzavi.
To i ja pricam. Mogu ja, xy, protestirat, mogu protestirat, sta ja znam, klub mladih krscana, ali to nije zadaca drzave!

Ako postoji zakon kojim je zabranjeno vrijedjati vjerske osjecaje gradjana, tu je sud i pravna drzava.
gavrilo

Post by gavrilo »

bih muslimanska drzava ... :-?

znaci ja sam drzavljanin muslimanske drzave i ako negdje kazem da sam bosanac to permanentno znaci da sam i musliman ... :? :shock:
Ze Dijaspora

Post by Ze Dijaspora »

Evo ga jos jedna tema koja prelazi u osobna naduravanja.
A taj protest BIH ambasade mi je malo upitan. Zar nemaju pametnijeg posla? Vrlo dobro poznajem nase ambasade u zapadnim zemljama i ruzna je cinjenica da se vrlo lako daju prepznat cije su vlasnistvo. (Citaj NACIJONALNE partije).
Da u danskoje sjedi neki Marko il Jovo nebi bilo ni protesta. Znaci protest iz osobnog kutka.
Ono sto mene osobno nervira kod pripadnika odredjenih nacija i vjera je to da neuvazavaju druga misljenja i kritike. Zar je kritika ukazana nekome toliko losa da treba odma da se pobunimo i obracunamo. Zar nismo sposobni kritiku prvo analizirat. Recete ima odredjene granice i tu se slazem. Al zapitajte se dali neko nesto kritikuje bez razloga il ipak ima nesto u svemu tome. Niko nije savrsen pa ni jedna zajednica. Osobno mislim da vjeru treba ostavit vjernicima al eto nedje se neko ko i to voli kritizirat.
Za one koje neznaju Holandski redatelj/reziser (Theo van Gogh) je prije 2 godine u jednoj Amsterdamskoj ulici ubijen od strane muslimanskog fanatika samo zato jer je doticni redatelj uz pomoc (Hirsi Ali) clana Holandske vlade (koja je inace Muslimanka) napravio kratki film o Polozaju zene u Islamu. Pored toga je imao i kritike prema Islamskoj zajednici. Ok imo je svoje misljenje koje ja bas u potpunosti i ne odobravam al ubiti covjeka to je tek nesto idiotski.

pozdrav.
Edna21

Post by Edna21 »

ZA dijaspora@ ona je presla na katolicku religiju ako nisi znao...zato molim nemoj nju vise zvati muslimankom jer to ni ona a ni muslimani ne zele

selam
Zox

Post by Zox »

Nije istina.
Zasto onda NEKO koci novi popis stanovnistva?
gavrilo

Post by gavrilo »

Edna21 wrote:ZA dijaspora@ ona je presla na katolicku religiju ako nisi znao...zato molim nemoj nju vise zvati muslimankom jer to ni ona a ni muslimani ne zele

selam
i samim time je ona losija osoba... zar ne?

shalom alechum...
Edna21

Post by Edna21 »

Zox wrote:
Nije istina.
Zasto onda NEKO koci novi popis stanovnistva?
Zato sto taj neko ne zeli da vidi 90% srpsku RS(a prije rata je bilo 45%) i stime da mogucnost njima(srbima) da kazu "90% gradjana zeli samostalnost i stime to se mora desiti".Dok se god svi ne vrate na svoje protiv su popisa.
Edna21

Post by Edna21 »

gavrilo wrote:
Edna21 wrote:ZA dijaspora@ ona je presla na katolicku religiju ako nisi znao...zato molim nemoj nju vise zvati muslimankom jer to ni ona a ni muslimani ne zele

selam
i samim time je ona losija osoba... zar ne?

shalom alechum...
Gdje sam to rekla? nigdje...rekla sam da ni ona a ni muslimani ne zele da je zovu muslimankom.Za mene je ona losa osoba iz drugih razloga a ne zbog toga sto je presla na katolicanstvo
Post Reply